Den tidligere Astralis-kaptajn, der fik verdens bedste hold til nye højder

Nummer fire på listen ændrede kursen i Astralis.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 4: Den bedste ingame leader nogensinde?

I gårsdagens episode af vores julekalender blev den første spiller fra det legendariske Astralis-hold præsenteret, og nu går turen mod ingame leaderen, der må være med i snakken som verdens bedste nogensinde.

Bag den fjerdesidste låge gemmer gla1ve sig nemlig, som nærmest siden CS:GOs opstart har spillet med på et højt niveau - og gør det stadig.

gla1ves karriere blev skudt i gang på Anexis helt tilbage i starten af 2013, hvor han spillede sammen med profiler som Pimp og MSL. Det var dog en kort fornøjelse, da han allerede efter én måneds tid stoppede på holdet.

Fremtiden var allerede sikret for gla1ve, der havde fået plads på Western Wolves, som bestod af flere af de samme spillere fra Anexis-projektet. Her fik gla1ve vist sig flot frem i knap et halvt års tid, inden turen gik videre til 3DMAX.

På 3DMAX var gla1ve mest nævneværdigt med til majoren i Katowice helt tilbage i 2014. Dette var gla1ves anden major i karrieren, da han året før var med n!faculty til majoren i Jönköping.

Frem mod april 2014 spillede gla1ve under 3DMAX-banneret, inden han var fortid på holdet og stod uden hold i en lille håndfuld måneder. Det var nemlig først i sommeren 2014, at gla1ve sluttede sig til Copenhagen Wolves.

Opholdet hos Copenhagen Wolves var en særdeles godkendt periode, da gla1ve for alvor fik vist sig frem, ligesom han og resten af holdet var med til to majors i 2014. Herefter stagnerede det dog en lille smule.

I november 2014 stoppede gla1ve i Copenhagen Wolves, og der skulle gå flere måneder, inden han atter engang var tilbage på et hold. For en kort stund var gla1ve en del af CPLAY, inden han igen blev en del af Copenhagen Wolves.

Og det skulle vise sig at være startskuddet mod noget større.

Talentet var stort

Efter sit andet ophold hos Copenhagen Wolves blev gla1ve nemlig inviteret ind i varmen på X-mandskabet, som endte med at blive springbrættet mod noget stort.

Bare efter én måneds tid blev gla1ve og resten af mandskabet nemlig samlet op af ingen ringere end Heroic, som dengang var ejet af RFRSH, der også ejede Astralis.

Inden gla1ve blev samlet op af Heroic, fik han dog lov til at få en smagsprøve af at spille på Danmarks bedste hold, da han var med Astralis til majoren i Köln.

Og det banede måske vejen for et stort, kommende skifte.

Allerede hurtigt på Heroic fik gla1ve vist sig flot frem, og han fungerede endda ikke engang som holdets ingame leader, men lederevnerne var allerede spottet i en anden lejr.

Der gik nemlig ikke andet end to måneder, før gla1ve blev hentet af Danmarks bedste hold, Astralis, og der skulle ikke engang gå én måned, før Astralis og gla1ve vandt deres første store trofæ.

Faktaboks

Dansk talent - Patti

Jeg har valgt Patti, da jeg synes, han har gjort det godt som IGL både i Astralis Talent og nu også i Ecstatic, og jeg ser det som en mulighed, at han kan blive IGL for et endnu bedre hold i fremtiden.

Verdens ubestridt bedste hold

Astralis-mandskabet, nu anført af gla1ve, sluttede 2016 af med manér, og det danske mandskab var store favoritter til den kommende major i Atlanta.

Gruppespillet var ikke prangende for Astralis, men gla1ve og kompagni overkom deres infamøse 'choke'-problem og spillede sig hele vejen til finalen mod Virtus.pro.

På det tredje og afgørende map diskede gla1ves tropper op med et vanvittigt comeback, der blandt andet var til stor cadeau til gla1ves fantastiske calls, men også uforventede. Det endte som bekendt med at blive gla1ves første af mange trofæer.

Lige efter majoren fortsatte Astralis-mandskabet med deres flotte form, men det blev alt sammen sat på pause for en stund, efter Kjaerbye meget overraskende smuttede til North.

Astralis skulle finde en ny løsning, og resten er historie.

gla1ve og kompagni fik Magisk som holdkammerat, og sammen med ham kunne gla1ve løfte intet mindre end 17 trofæer, hvoraf tre af dem var majors. Blandt de mange trofæer samlede gla1ve endda en MVP-medalje op til IEM Beijing, ligesom holdet vandt en Intel Grand Slam.

Men efter nogle meget dominerende år som verdens absolut bedste hold var lykken ovre.

Inden sommeren 2023 blev gla1ve nemlig placeret på bænken, hvor han blev siddende frem mod november i år.

Starten på noget nyt

I november blev gla1ve nemlig samlet op af ENCE, hans første internationale hold nogensinde.

Den danske kaptajn nåede dog knap at få spillet en turnering færdig, inden rygterne allerede gik på, at flere af holdkammeraterne havde fremtiden på plads andetsteds.

Og det endte med at blive en realitet.

maden, SunPayus og NertZ smuttede videre i karrieren, hvilket efterlod gla1ve tilbage med polske dycha. Det endte for nylig med, at det blev annonceret, at gla1ve skal spille sammen med fire polakere, og kun tiden kan vise, hvordan det kommer til gå.

Konkurrenceelementet fangede gla1ve

Da Dust2.dk spurgte ENCE-kaptjanen, hvad der fangede hans interesse ved CS:GO, fortalte han, at det især var konkurrenceelementet, der gjorde ham bidt.

Counter-Strike generelt har altid vækket noget inde i mig. Konkurrenceelementet er ekstremt og de fleste, der spiller, hader at tabe og elsker at vinde. Så der er glæden ved at vinde og frustrationerne, som man skal lære at beherske, når man taber.

Hvad er dit bedste CS:GO-minde?

Atlanta-majoren og Berlin-majoren ligger side om side, men Berlin-majoren var noget helt specielt, da vi vandt majoren foran familie og venner. Det er oplevelser, jeg aldrig vil glemme.

Hvad er dit værste CS:GO-minde?

Ikke at kvalificere sig til major. Alt det arbejde, man har lagt i det, i tiden op til, som i sidste ende føles spildt. Det gør ondt.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 0 svar)
21. december 2023 kl. 22:14
JakobHelms
Jeg kan lugte mine 10kr!
#2(Med 1 svar)
21. december 2023 kl. 22:16
wazorntB
“Men lederevnerne var aldrig spottet i en anden lejr.”
Tænker der skulle have stået allerede? ☺️
#3(Med 0 svar)
21. december 2023 kl. 22:29
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Ye, tak
#4(Med 0 svar)
21. december 2023 kl. 22:30
RasmusRoev
Han burde ha astralis trøjen på :P
Men igen. Mega velfortjent!
#5(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 00:33
Nico
"Verdens bedste caller" - Hotelværelse i Wien 2013.
#6(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 16:07
Unlucky-Luke
<3
#7(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 17:11
Shyde
Jeg ser ofte ENCE som dem der sendte Astralis ud af kurs, da det var dem der fik sat en stopper for Astralises stime af Nuke wins. :P Efter de tabte Nuke begyndte det stille og roligt at gå ned af bakke for Astralis. :3
#8(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 07:51
Frankyou
Er Patti ikke en midldrende mand efterhånden? :)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.