Heroic-ikon gemmer sig bag dagens låge

Manden, som i mange år var kendt som Heroic ham selv, er bag dagens låge i Dust2.dk's julekalender.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 8: Fra "færdig" karriere til stjerne på verdens bedste hold

Bag dagens låge gemmer cadiaN sig, som har gjort sig gældende på den danske scene siden 2013, da han spillede sin første major nogensinde under Xapso-banneret.

cadiaN kom dog først på sit første rigtige hold i oktober 2014, da han dengang blev en del af Copenhagen Wolves, hvor flere andre kendte ansigter også var at finde.

Det endte med at blive et utrolig kort ophold hos 'ulvene', da cadiaN allerede efter bare to måneder blev fortid og måtte søge andre muligheder.

Der gik et halvt års tid, før cadiaN endelig gjorde comeback på et hold. Den danske AWP'er sluttede sig nemlig til SK, hvor han tilbragte de næste seks måneder af sin karriere, inden han igen skulle finde et nyt hjem.

Et par måneder efter SK skiftede cadiaN til Preparation-projektet, hvor han spillede med en god blanding af danskere og svenskere. Dette varede i et par måneder, inden projektet stoppede. Heldigvis havde cadiaN vist sig flot frem, og kort tid efter blev danskeren en del af Rogues startfemmer.

Denne gang var det ikke en blanding af danskere og svenskere, men derimod danskere og bulgarer. Dette var den konstellation, danskeren spillede med frem mod marts 2017, inden han atter engang stod uden hold.

Der gik igen et par måneder, før cadiaN endnu engang var tilbage på et hold, men denne gang vendte han tilbage til sine danske rødder under undefined. Lige netop dette projekt blev aldrig til det store, da cadiaN var fortid efter bare én måneds tid.

Og så var det tid til at gøre comeback i Rogue.

Denne gang spillede cadiaN derimod udelukkende med amerikanere, og det gjorde han i et års tid, hvor han blandt andet kvalificerede sig til majoren i London.

Desværre blev det ikke til mere end det, men cadiaNs niveau og lederskab blev bemærket af en stor dansk organisation.

F.C. Københavns CS:GO-afdeling, North, hentede nemlig cadiaN ind fra Rogue som en erstatning for MSL, der var blevet bænket efter en periode med skuffende resultater.

Faktaboks

Dansk talent - kraghen

Jeg må erkende, at det ikke er alle kampe i POWER Ligaen, jeg får set, så jeg ved ikke om, han stadig falder under kategorien talent, men jeg har en fidus til kraghen. Jeg har set mange gode kampe fra ham, og han virker som en god fyr.

Tilbage til Danmark

Tilbage i september 2018 sluttede cadiaN sig til et North-mandskab, der ikke havde fundet sit fodfæste endnu, og det skulle cadiaN forsøge at hjælpe dem med.

Den danske AWP'er og ingame leader overtog kaptajnrollen, men det var tydeligt fra starten, at det ikke var det perfekte match for begge parter.

cadiaN tilbragte knap otte måneder på North, før han blev skiftet ud til fordel for JUGI, og valde overtog samtidig rollen som holdets ingame leader.

Den 28-årige dansker stod derfor atter engang uden et hold, og denne gang skulle der gå lidt tid, før det næste projekt stod klart for cadiaN. Han sluttede sig først til sit næste mandskab i september 2019, et hold, som skulle vise sig at ændre cadiaNs karriere for altid.

Verdens bedste hold

I løbet af de første fem år af sin karriere havde cadiaN ikke rigtig formået at få sit gennembrud og spille på Danmarks og et af verdens bedste hold.

Det ændrede sig dog nu.

Heroic valgte at tilføje cadiaN, som dengang måske blev set som en lille risiko, men det skulle det i den grad vise sig ikke at være, selvom der gik lidt tid, før holdet for alvor leverede de resultater, man kender Heroic for i dag.

Det første halve år var meget middelmådigt for Heroic, men da corona-restriktionerne førte turneringer online, greb cadiaN og hans hold for alvor chancen.

Heroic-mandskabet vandt organisationens største turnering til dato, da de løb med sejren i online-udgaven af ESL One Cologne, men lykken varede desværre ikke længe for cadiaN.

Kort tid efter sejren kom det frem, at HUNDEN havde gjort brug af den infamøse coach-bug, og det var en situation, der tog hårdt på især cadiaN, men også hans mange holdkammerater.

Det stoppede dog ikke cadiaN og resten af Heroic-mandskabet, da de konsekvent spillede sig til tops i online-turneringer og blev anset som et af verdens, hvis ikke det bedste hold.

cadiaN og kompagni nåede at hente tre trofæer hjem, inden restriktionerne var ovre, og turneringer igen kunne afvikles i arenaerne foran tusindvis af publikum. Et sted, hvor især cadiaN skinnede igennem.

cadiaN vandt sit første LAN-trofæ i sommeren 2022 i Sverige, da han og resten af Heroic slog ingen ringere end Astralis i finalen til Pinnacle Cup Championship.

Heroic-mandskabet vandt nogle måneder efter organisationens - måske - største trofæ, da cadiaN kunne løfte BLAST Premier Fall Final-trofæet foran tusindvis af danske fans inde i Royal Arena, København.

Nyt kapitel i udlandet

Lykken varede dog ikke evigt for cadiaN i Heroic, da han angiveligt blev presset ud af holdet. stavn og jabbi ønskede ham ud af holdet efter en dårlig start på det sidste halvår af 2023-sæsonen.

For at gøre det hele værre havde stavn og jabbi ikke engang tænkt sig at blive i Heroic. Det kom frem, at de to spillere havde været i dialog med Astralis, et rygte som viste sig at være sandt, da spillerne blev præsenteret for holdet kort tid efter.

Selvom stavn og jabbi var fortid i Heroic, havde cadiaN allerede sat øjnene mod et nyt skifte, der skulle bringe ham tilbage til udlandet. Han sluttede sig til Liquid i starten af december 2023.

cadiaN har endnu ikke haft sin debut på Liquid-mandskabet, men der er store forventninger til cadiaN og resten af holdet forud for 2024-sæsonen og den kommende major i København.

Men cadiaN har uden tvivl gjort sig fortjent til en meget flot 8. plads på vores liste over de bedste danskere i CS:GO. Liquid-spilleren kan skrive flere trofæer på CV'et og har otte major-deltagelser under bæltet, hvoraf fire af dem er i slutspillet.

Under Heroic var cadiaN på et af verdens ubestridt bedste hold, der altid nåede slutspillet og blot manglede det sidste for at blive legendariske ved at vinde turneringer i streg, som de desværre aldrig formåede.

Dette gjorde cadiaN bidt af CS

Det, som gjorde cadiaN bidt af Counter-Strike, var første gang, han oplevede, hvordan teamplay og kommunikationen så ud på et af verdens bedste hold.

Man kan sige, at jeg blev meget fanget af CS generelt allerede tilbage i CSS. For mig var det virkelig sjovt at spille, og hele tiden at kunne lære nye tricks, og da jeg sad bagved mTw til BLAST i Rødekro og fandt ud af. hvordan deres teamplay fungerede, måden de kommunikerer med hinanden og den energi, der var, når de spillede, der blev jeg først rigtig hooked.

Hvad er dit bedste CS:GO-minde?

Sejren i Royal Arena eller semifinale sejren over FURIA ved majoren i 2022.

Hvad er det værste CS:GO-minde?

Haha, der er et par stykker. Jeg synes, det er svært at sætte en præcis finger på hvilken, men der har da været nogle nedture.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 1 svar)
17. december 2023 kl. 21:24
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
cadiaN har skrevet et lille essay om julen. Jeg kan lide det.
#2(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 04:19
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Så lang en tekst at designet i infoboxen må ændres :D
#3(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 15:22
murph
Stadig vildt, at Kjaerbye ikke ligger højere på den liste - burde som minimum være top10. At k0nfig er top10 er vel glimrende eksempel på recency bias.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.