"Jeg var i dilemma, om jeg skulle skifte til North eller blive i Astralis"

Nummer 14 på listen har spillet for store hold som Astralis, North og FaZe.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 14: Verdens yngste major-MVP

Fra første gang, Kjaerbye markerede sig på scenen, blev han anerkendt som et af Danmarks største talenter, hvis ikke det største herhjemme tilbage i 2014.

Talentet blev som sagt hurtigt opdaget, hvilket betød, at Kjaerbyes karriere som bare 16-årig indledtes på et af Danmarks bedste hold, da han blev hentet ind til Copenhagen Wolves. Her fik han blandt andre muligheden for at prøve kræfter med spillere som cadiaN, Pimp og aizy.

Fra oktober 2014 til januar 2015 spillede Kjaerbye for Copenhagen Wolves, inden han foretog et betydningsfuldt skifte til Dignitas, hvor hans gennembrud virkelig fandt sted.

Sammen med nogle af hans holdkammerater fra 'ulvene' kunne Kjaerbye nu kalde sig Dignitas-spiller. Holdet oplevede flere udskiftninger i løbet af Kjaerbyes tid hos dem, men danskeren befandt sig aldrig på det varme sæde.

I løbet af mere end ét år repræsenterede Kjaerbye det lovende Dignitas-mandskab, og det var næsten poetisk, at hans sidste kamp for holdet var mod hans kommende arbejdsgiver, Astralis.

Astralis' nye darling

I maj 2016 fik Kjaerbye chancen for ingen ringere end Astralis, da han og cajunb byttede pladser – Kjaerbye skiftede til Astralis, mens cajunb gik til Dignitas.

Der gik dog en smule tid, inden projektet virkelig slog igennem. Kjaerbyes første trofæ under Astralis-banneret blev endelig løftet op til jul i 2016, da han og holdet vandt ECS Season 2-finalerne i USA. Dette skete kort tid efter, at gla1ve blev en del af holdet.

Kjaerbye havde virkelig haft et gennembrudsår både for Dignitas og Astralis, og det blev belønnet, da han for første gang i sin karriere kunne kalde sig en af verdens 20 bedste CS:GO-spillere for 2016 – nærmere bestemt den 16. bedste.

Og her fra gik det stærkt.

Lige efter julepausen stod den nemlig på major i Atlanta, hvor den første major i 2017 skulle afvikles. Efter Astralis' resultat inden ferien havde flere store forventninger til det danske mandskab.

Kjaerbye og kompagni havde dog langtfra en god start, da GODSENT meget overraskende løb med sejren i det indledende opgør foran Astralis.

Faktaboks

Dansk talent - Chr1zN

Et kæmpe talent, som jeg tror på, har potentiale til at blive en fremtidig stor dansk ingame leader.

Trods en meget bølget start formåede Kjaerbye og holdet at avancere til slutspillet, hvor de skulle stå over for det højst-seedede hold, NAVI. Her var NAVI naturligvis store favoritter, men danskerne overraskede alle og enhver.

Efter en 2-1-sejr var Kjaerbye og resten af holdet klar til semifinalen mod fnatic, hvor der aldrig var tvivl om, hvem det bedre hold var, da Astralis virkelig dominerede kampen fra start til slut.

Kjaerbye havde spillet en imponerende turnering hele vejen igennem, men det var først i finalen, hvor Astralis vandt supertæt med 2-1, at den unge rifler sikrede sig MVP-medaljen til majoren som den yngste nogensinde.

Lige efter majoren fortsatte Astralis med at ride på bølgen, da holdet blev kåret som vinderne af IEM Katowice 2017, hvor Kjaerbye endnu engang leverede en imponerende præstation.

Danskerens strålende præstation ved majoren og IEM Katowice sikrede ham også en plads for andet år i træk på listen over de 20 bedste CS:GO-spillere. Denne gang indtog han en flot 15. plads i 2017.

Det chokerende skifte til North

Efter en lovende start på 2017 stod Astralis over for udfordringer med at genfinde formen, og desværre skete det aldrig helt, hvilket åbnede op for store ændringer.

Et par måneder inde i 2018 valgte Kjaerbye at fortsætte sin karriere hos North i stedet for Astralis. Dette var et skifte, der virkelig rystede scenen, da det blev annonceret ud af det blå under et pressemøde i Parken.

Hans første år hos North kan godt siges at være en godkendt præstation, selvom Astralis-holdet, som bekendt, begyndte at dominere alle turneringer efter tilføjelsen af Magisk.

Kjaerbye og holdet vandt tre imponerende trofæer, herunder en sejr mod ingen ringere end Astralis ved Dreamhack Masters Stockholm, men derefter fulgte der ikke flere triumfer for North.

Fra august 2018 til maj 2020 blev der ikke tilføjet flere trofæer til Norths samling, og i denne periode blev det også Kjaerbyes tur til at sidde på bænken. Han forblev på bænken indtil sommeren, hvor han derefter skiftede til superholdet FaZe, hvor han spillede sammen med olofmiester, NiKo, og coldzera.

Velkommen til udlandet

Udover et enkelt trofæ i en online version af ESL One New York blev Kjaerbyes ophold i FaZe meget hurtigt dømt som en fiasko.

Efter cirka et halvt år på det internationale mandskab tog Kjaerbye endnu engang plads på bænken, hvor han sad i et par måneder, før han gjorde comeback på den danske scene.

Kjaerbye slog sig sammen med flere af sine tidligere holdkammerater under HYENAS-banneret. Desværre blev dette samarbejde aldrig til den helt store succes, hvilket førte til, at Kjaerbye allerede efter nogle måneder var videre i karrieren.

Derefter fulgte en længere pause.

Fra juni 2021 til juni 2022 rørte Kjaerbye næsten ikke CS:GO, inden han fik tilbudt at genstarte sin karriere i det engelske hold, Endpoint. Her spillede Kjaerbye i knap 5 måneder uden den store succes, hvorefter han for alvor valgte at indstille sin karriere.

Kjaerbye har trods hele sin rutsjebanetur efter Astralis gjort sig velfortjent til en flot placering på vores liste. Han er den yngste major-MVP nogensinde, og så er det ikke mange spillere, der kan skrive et major-trofæ og et par placeringer i HLTVs årlige top 20-liste på CV'et.

Det vil for mange altid være et spørgsmål, hvordan Kjaerbyes karriere havde set ud, hvis han ikke valgte at tage til North.

Fortryder måden skiftet skete på

Allerede i en ung alder blev Kjaerbye bidt af Counter-Strike, og det var især mulighederne ved det nye spil, der fangede hans interesse dengang.

At prøve at lave 40-bomb på en 60hz skærm bærbar med 60-100 FPS i Gatherness tiderne på mIRC (2013) Det at komme fra CS:Source og glæden ved en ny start og nye muligheder i et nyt spil.

Det er ikke særlig overraskende, at Kjaerbye svarede major-sejren, da Dust2.dk spurgte, hvad hans bedste minde har været i CS:GO.

Major-sejren i 2017 og at spille BLAST-turneringen i Royal Arena, København i 2017. Følelsen at spille på hjemmebane slår på nogle parametre major-sejren, fortæller Kjaerbye til Dust2.dk og tilføjer:

Min første turnering i Finland, hvor BERRY og NO SIR! står og mangler en stand-in, fordi zaider fik VAC-BAN. Efter den turnering vidste jeg for første gang, jeg ville pro-vejen.

Hvad er dit værste CS:GO-minde?

At skifte fra Astralis til North uden at få lov til at sige farvel til mine gamle holdkammerater. Ugerne, hvor jeg var i dilemma, om jeg skulle skifte eller blive i Astralis, udtaler Kjaerbye og uddyber:

At jeg ikke kunne stå mere ved min egen samvittighed og insistere mere på at gøre tingene på den rigtige måde, fordi North ville have den PR-mæssige sejr ved at annoncere det uventet på et pressemøde. Jeg sov og spiste ikke de dage, og da jeg havde skrevet under, ignorerede jeg mine teammates, fordi jeg ikke måtte fortælle dem det.

Det var heller ikke en fed følelse, som Kjaerbye sad med, efter han og holdet ikke fik lukket den uforglemmelige kamp mod SK i Royal Arena tilbage i 2017.

Et andet dårligt minde er at føre i BLAST-finalen i 2017 med 15-14 på tredje map, Cache, efter også at have været foran 9-0 og spille AWP pga. et godt spawn, skriver Kjaerbye ledsaget med en trist emoji og fortsætter:

Vildeste antiklimaks at gå fra fantastisk stemning til at tabe og løbe væk fra scenen pga. SK skulle løfte trofæet, og der ville komme pyroshow. Så ikke at kunne klappe og takke de danske fans for den fantastiske opbakning.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 0 svar)
11. december 2023 kl. 18:35
Kristja
"fordi zaider fik VAC-BAN" tænkt sig det skulle være hans golden opportunity 😂 og det lyder vildt, at sige det er North's skyld at han blev kendt som en snake og ødelagde sin karriere 😅

Bevars han var ung, og der træffer man ikke altid det smarteste valg.
#2(Med 0 svar)
11. december 2023 kl. 19:32
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Tror sgu han havde været højere på min liste
#3(Med 0 svar)
11. december 2023 kl. 19:42
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Kæft hvor er du bare fløde Markus.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.