Fik sit gennembrud online: Heroic-spiller i top 20

Nummer 18 på listen har spillet næsten tre år i Heroic.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 18: Heroic-spiller bed sig fast under online-æraen

Omkring oktober 2017 blev Danmark introduceret til endnu et nyt, dansk talent, da TeSeS som bare 16-årig fik chancen under hastes lederskab i Reason Gaming.

Det blev ikke til det længste ophold hos Reason, da organisationen stoppede projektet i starten af 2018. TeSeS og kompagni fortsatte dog sammen, denne gang under det kendte GoldenGitte-banner.

Sådan stod det på frem til marts i 2018, hvor han og resten af mandskabet blev hentet i varmen af Squared, hvorpå han tilbragte de næste ti måneders tid.

Herefter gik TeSeS en længere periode uden hold, inden ingen ringere end OpTic kontaktede danskeren i sommeren 2019. Rifleren brugte knap fem måneder på holdet, uden han nogensinde blev annonceret som permanent spiller.

Heldigvis ventede noget spændende på den anden side.

Lige efter OpTic blev TeSeS nemlig hentet af Copenhagen Flames, hvor den unge rifler hurtigt fik markeret sig som et interessant emne for de danske tophold.

På Copenhagen Flames snittede TeSeS en rating på 1,16, og han leverede højt niveau i store turneringer som Flashpoint og de vigtige kvalifikationer til minoren.

Efter mere end et halvt år hos 'Flammerne' blev talentet også anerkendt i Heroic, der købte TeSeS ud af kontrakten.

Alt dette fandt sted under corona-pandemien, hvorfor en stor del af turneringerne enten var blevet aflyst eller begyndt at blive flyttet til online.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Han er ekstremt dygtig og har den rigtige mentalitet angående at lære en masse og forbedre sig.

Og det skulle vise sig at blive starskuddet for Heroic.

Online-kongerne

Heroic og TeSeS markerede sig hurtigt som et af verdens bedste hold i online-æraen. Det blev slået fast knap fire måneder efter TeSeS blev hentet, da han og holdet vandt IEM Cologne.

Sejren blev dog hurtigt affejet og dømt ikke-eksisterende af flere fans på de sociale medier.

I august 2020 fik holdets daværende træner, HUNDEN, nemlig et ban for at have brugt den infamøse coach-bug.

Det ændrede dog ikke noget på serveren, da Heroic blev endnu en titel rigere bare én måned efter, da mandskabet vandt Dreamhack Open Fall, hvori de slog ingen ringere end Vitality i finalen, som endda var en bedst-ud-af-fem.

Den sidste turnering, som Heroic-mandskabet vandt online, blev ESL Pro League S13, hvori TeSeS og kompagni vandt endnu en bedst-ud-af-fem, denne gang over Gambit.

Herefter begyndte LAN-turneringer så små at vende tilbage, og en af de store spørgsmål var, hvorvidt Heroic kunne tage det samme flotte spil fra online-perioden med til de store LAN-turneringer.

Ret hurtigt fik Heroic bidt sig fast, da de placerede flot til majoren i Stockholm og Antwerpen, hvorefter holdet lavede den første store udskiftning i et stykke tid.

Astralis-dramet

TeSeS fik nemlig jabbi som holdkammerat i stedet for refrezh, og det var med til at føre TeSeS og kompagni til deres allerførste LAN-sejr ved BLAST Premier Fall Final 2022, der endda var på dansk jord inde i Royal Arena.

Heroic-mandskabet var også favoritter frem mod majoren i Rio, og alt pegede på en dansk sejr, da TeSeS endelig stod i finalen, hvori de stødte sammen med Outsiders. Her endte det som bekendt med et overraskende nederlag mod russerne.

Et halvt år senere vandt Heroic deres næste turnering, da TeSeS blev kåret som vinder af BLAST Premier Spring Final, hvorfor Heroic gik ind til sommerpausen med ro i maven.

Den ro holdte dog ikke længe.

Til IEM Cologne 2023 skulle Heroic nemlig møde ærkerivalerne fra Astralis i slutspillet, hvori device og kompagni overraskede alt og alle ved at slå dem ud af turneringen.

Dette nederlag begyndte så småt at blive begyndelsen på slutningen, da Heroic nogle måneder efter leverede en forfærdelig præstation til ESL Pro League, hvilket angiveligt satte gang i udskiftningerne på holdet.

stavn og jabbi ville - i hvert fald ifølge rygterne - ikke længere spille med cadiaN, hvorfor de fik kaptajnen bænket. Kort tid efter viste det sig, at Astralis havde været i dialog med stavn og jabbi, der i den forbindelse blev bænket.

Det efterlod TeSeS alene med sjuush, inden de fik hentet dupreeh ind på en kort aftale, der allerede udløber i slutningen af året. I øjeblikket bruger Heroic-mandskabet stand-ins i alle turneringerne, de deltager i, og meget er oppe i luften.

Men gennem alle op- og nedturene har TeSeS gang på gang vist sig at være en spiller, man kan stole på, ligesom han spillede en vigtig rolle i holdets dominerende periode.

Det er blevet til fem trofæer samt fire major-optrædelser, der alle har været i slutspillet.

Han har gennem flere omgange kunne kalde sig selv for spiller på Danmarks og endda verdens bedste hold, hvorfor TeSeS også fortjener en plads på listen.

"Major-finalen i Rio gjorde ondt"

Uanset hvilke spil TeSeS prøvede, ville han altid vende tilbage til CS:GO - af flere grude.

Lige meget, hvor mange andre spil jeg prøvede, så ville jeg altid vende tilbage til CS, fordi det bare er det bedste; konkurrencen i det, scenen med alle turneringer og hold.

Hvad er dit bedste CS:GO-minde?

Helt sikkert da vi vandt i Royal Arena foran dansk publikum, hvor familie og venner var til stede. Det var en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse.

Og hvad er dit værste?

Der er et par stykker efterhånden, men da vi tabte major-finalen i Rio, gjorde det ondt.

Vil du bruge den samme mus som TeSeS? Ifølge Liquipedia bruger han denne mus. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på et af produkterne.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

  • 24 - roeJ

  • 23 - niko

  • 22 - jabbi

  • 21 - refrezh

  • 20 - es3tag

  • 19 - HooXi

  • 18 - TeSeS

#1(Med 0 svar)
7. december 2023 kl. 15:04
RasmusRoev
Velfortjent. :) Meget andet kan man ikke sige.

Og igen ros til jeres arbejde her.

Kan man få en julekugle eller noget til sin profil ? :P
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.