Tidligere Astralis-spiller er bag den 15. låge

I de første ni låger har der været fyldt op med tidligere North- og Heroic-folk, og nu er det tid til en tidligere Astralis-mand.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 15: I toppen helt fra start

I vores julekalender indtil videre har vi haft en blanding af spillere, som først brød igennem, da CS:GO havde et par år bag sig, mens vi også har haft garvede folk, som har været med fra start.

Den næste på listen hører til blandt de sidste, da det er en spiller, som også spillede med i toppen af scenen, dengang det hed Counter-Strike: Source. Tiden er nemlig kommet til cajunb.

cajunbs karriere i CS:GO startede med Anexis Esport, hvor han spillede sammen med Pimp, Nille, ruggah og MSL. Her deltog de i flere store turneringer i spillets start, men uden for alvor at levere store resultater internationalt.

Herefter bød cajuns karriere på tre måneder med Copenhagen Wolves, hvor han fortsatte med at spille mod nogle af de nationale og internationale tophold, men stor international succes blev det stadig ikke til.

I slutningen af 2013 skiftede han CPH Wolves ud med n!faculty, og her var de med på den helt store scene. Sammen med flere af sine tidligere holdkammerater var cajunb nemlig med til den første major i CS:GO, DreamHack Winter 2013.

Det blev dog ikke til mange turneringer med n!faculty, da cajunb i 2014 drog til Dignitas, hvor succesen var en del større. Med Xyp9x, dupreeh, FeTiSh og device på holdkortet var Dignitas nemlig en succes internationalt, da holdet sluttede på en 3.-4. plads til både EMS One Katowice, der var spillets anden major, samt til Copenhagen Games 2014.

Det blev endda til en stor international sejr til Fragbite Masters Sæson 2, da cajunb og kompagni slog både LDLC, Virtus.pro og Titan for at gå hele vejen og snuppe 70.000 svenske kroner i præmiepenge.

Selvom succesen var der i Dignitas, skiftede cajunb tilbage til CPH Wolves for en stund i 2014 og deltog blandt andet i CS:GO's tredje major med dem, men efter tre måneder gik turen igen tilbage til Dignitas, hvor han lovede at ændre attitude, da det var det, som kostede ham pladsen første gang.

Et internationalt tophold blev født

cajunb nåede dog kun tre måneder med Dignitas-logoet på brystet, da holdet skiftede til en anden organisation i starten af 2015.

Her samlede amerikanske TSM nemlig holdet, der netop havde skiftet FeTiSh ud med karrigan, op. Skiftet til TSM skulle vise sig at blive startskuddet til et år, hvor cajunb og TSM jævnligt var i toppen.

Med den amerikanske organisation i ryggen nåede holdet konsekvent langt i de store turneringer, da det blandt andet blev til en andenplads til Copenhagen Games, en 3.-4. plads til ESL Pro League Winter 2014, samt sejre til CCS Kick-off Season Finals, Fragbite Masters Sæson 4, og FACEIT League Stage 1 og 2 Finals.

Efter et år i TSM, hvor holdet blandt andet lå nummer 1 på HLTVs rangliste i to uger, stoppede cajunb og kompagni i organisationen i slutningen af 2015.

Her fandt de dog ikke bare en allerede etableret organisation at slutte sig til. I stedet gjorde de danske stjerner dét, at de selv var med til at skabe Astralis, som de også kom til at eje en lille del af.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Selvom det blev til flere sejre, var tiden i TSM og efterfølgende i Astralis dog også en, der gav holdet et ry om at 'choke', når det virkelig gjaldt.

Til de store turneringer som ESL ESEA Dubai Invitational, IEM Katowice 2016, ESL ESEA Pro League Sæson 2 og majorsne DreamHack Open Cluj-Napoca 2015 og MLG Major Columbus blev det nemlig til slutspilspladser, men Team Questionmark, TSM og Astralis, som holdet spillede under, gik aldrig hele vejen.

Derfor trængte holdet også til udskiftninger, og det blev desværre cajunb, som måtte sige farvel til Astralis.

Han sluttede sig til Dignitas, som sendte Kjaerbye den anden vej. Med Dignitas blev det til en sejr i EPICENTER: Moskva, inden hele holdet skiftede til FCK's CS-satsning North.

Hos North blev det kun til et enkelt trofæ i løbet af det år, cajunb spillede der, og i marts 2018 gik turen til OpTic.

Turbulent sidste tid

Selvom cajunb også fik et år i OpTic, skulle det vise sig at blive starten på en meget turbulent sidste tid på toppen. I løbet af de næste tre år var han nemlig forbi hele seks forskellige hold uden den helt store succes, han tidligere havde oplevet.

OpTic blev nemlig skiftet ud med Cloud9 i tre måneder, inden han vendte tilbage. Her fik han også blot tre måneder, inden turen gik tilbage til danske North.

Her fik han mere end et år, men det var uden den helt store succes. Holdet havde nemlig svært ved at bryde igennem til top 20 og var det kun inden for én uge på de 14 måneder, han havde med holdet.

North blev skiftet ud med HYENAS, inden cajunb trak overskrifter, da han sluttede sig til endnu en fodboldklubs CS-hold, AGF, hvor blandt andre Buzz var med. Desværre for den garvede dansker trak fodboldklubben stikket efter mindre end et halvt år.

Det sidste, man har set til cajunb, var da han i en kort periode gjorde comeback i Astralis.

Her var det dog som stand-in for talentholdet, som han også hjalp som træner i en periode. Den periode sluttede dog hurtigt, og siden har man ikke hørt meget til cajunb.

Han var dog på toppen i mange år, så selvom der har været langt imellem succeserne i de sidste år af karrieren, så fortjener cajunb helt klart en plads på listen.

Som en af grundstenene i Astralis og en fortid hos North, OpTic, Cloud9 og mange flere har cajunb for alvor sat sit præg på dansk CS:GO, og derfor er det også blevet en 15. plads i vores julekalender.

"Alle situationer var ikke lige fede i øjeblikket"

cajunb har været med i spillet i mange år.

Over for Dust2.dk lægger han da heller ikke skjul på sin begejstring for spillet, der var hans levevej i mange år.

Det som i tidernes morgen fik mig så bidt af CS:GO er konkurrenceelementet. Dét, altid at have mulighed for at kunne forbedre sig på forskellige parametre, både personligt og inde i spillet, er noget, jeg altid har været stor tilhænger af og var en rigtig stor drivkraft for mig.

Selve spillet har altid været det eneste for mig, og følelsen det giver en, når man enten laver noget udover det sædvanlige eller har en rigtig god runde, er noget, intet andet spil nogensinde har givet mig. Samtidig kan jeg takke CS:GO og rigtig mange af mine tidligere teammates/coaches for en stor personlig udvikling, og noget jeg vil være evig taknemlig for. Alle de evalueringer/samtaler, man har, er med til at forme en og udvikle en som menneske. CS:GO har været mere end bare et spil for mig.

Hvad er dit største CS:GO-minde?

Det nemmeste svar ville have været at nævne en turnering, man har vundet på et tidspunkt, men jeg tror, det største CS:GO-minde for mig er alle de rejser, man har været på, de byer man har været i, og op- og nedture man har haft med sine holdkammerater, som jeg i dag ser tilbage på med stor glæde (alle situationer var ikke lige fede i øjeblikket).

Hvad er det dårligste?

Jeg har en rigtig stor ærgrelse over aldrig at have vundet en major. Det vil jeg altid se tilbage på med en stor skuffelse, desværre.

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.