Esport gymnasier

Vælg det rigtige esport gymnasie

Esport er et voksende fænomen, og alle undersøgelser og rapporter peger på, at væksten fortsætter i mange år. Økonomien vokser derfor også, hvilket medfører flere arbejdspladser - ikke blot som spiller, men også i en masse andre roller i hele maskineriet. Det er derfor vigtigt at få en forståelse for, hvordan økonomien i esport fungerer, hvordan man laver reklamekampagner målrettet Millennials og de følgende generationer og meget andet, hvis man drømmer om at arbejde med esport.

Få overblikket i vores liste over esport gymnasier

For at gøre det hurtigt og let for dig, at finde et gymnasie der tilbyder esport undervisning har vi sat en tabel sammen der viser hvilke gymnasier der findes og hvor de ligger

Esport gymnasie By Region Hjemmeside
Københavns Mediegymnasium Frederiksberg C Sjælland Gå til hjemmesideHjemmeside
VUC Storstrøm Næstved Sjælland Gå til hjemmesideHjemmeside

Mangler din uddannelsesinstitution på listen? Kontakt [email protected] for at høre mere om muligheden for at komme på listen.

Hvordan foregår esport undervisning på et gymnasie?

Undervisningen varierer fra gymnasie til gymnasie. Nogle steder er esport en decideret linje, hvor der er op til seks timers undervisning om ugen, og hvor mange af de andre fag har et sammenspil med esport på den ene eller anden måde. Det kan fx være i matematik, hvor eleverne skal lære om vektorregning, og i den forbindelse skal lave en figur fra et spil, som typisk er lavet af en masse forskellige vektorer. Det kan også være at lave en funktion for økonomien i CS:GO, så eleverne bedre kan se en sammenhæng i, hvordan det teoretiske kan bruges i praksis, eller i idræt, hvor man skal sammensætte træningsøvelser, som kan laves foran computeren. På andre gymnasier er esport et valgfag, som du tilvælger, og her vil undervisningen typisk være omkring 2-3 timer om ugen, hvor fokus er på din udvikling som spiller, mens der selvfølgelig også er elementer som kommunikation, overblik, etik og moral.

Hvilke kompetencer lærer man i esport undervisningen?

Esport undervisning er meget mere end bare at sidde og spille computer. Der undervises typisk i udvikling af taktikker og måder at spille på, som er med til at træne hjernen til at tænke ud af boksen og være kreativ, kommunikation som kan bruges i alle livets apsekter, og samarbejdsevne, som kan være en meget vigtig evne på universitetet og arbejdsmarkedet. Derudover er der også et stort fokus på sund kost, motion og søvn, da det er rigtig vigtigt for at være den bedste udgave af sig selv, og da det i esport typisk er marginalerne, der gør forskellen, er det vigtigt at have styr på disse ting. Ageren på internettet i form af moral og etik er også noget, som mange undervisere har fokus på.

Hvilket gymnasie med esport skal man vælge?

Når du skal vælge din uddannelse, er det vigtigt, at du vælger en, der interesserer dig. Har du stor interesse i esport generelt og gerne vil arbejde inden for branchen, kan det være en god ide at vælge en esport-linje, så du får en mere omfattende undervisning og forståelse for esport. Det kan ligeledes også være en stor del af motivationen for at deltage aktivt i undervisningen, at der rent faktisk undervises i noget, som man kan relatere til. Hvis du hellere bare vil udvikle dit spil og lære nogle nye ting, kan du sagtens bare have esport som valgfag, som typisk er lidt færre timer om ugen i modsætning til esport som linjefag.

Gymnasiets geografiske placering er selvfølgelig også vigtig, og det mest naturlige valg er at vælge et gymnasie tæt på din bopæl. Du kan dog på visse gymnasier bo der, så det giver bedre mening at vælge en skole længere væk fra din bopæl, så det er værd at undersøge, når du skal vælge, hvor du skal tage din esport-relaterede ungdomsuddannelse.

Ofte stillede spørgsmål omkring esport gymnasier

Får man en rigtig studentereksamen på et esport gymnasie?
Ja! Et esport gymnasier er ligesom alle andre gymnasier. Du får bare på esport gymnasier muligheden for at vælge en esport-linje der styrker dine kompetencer indenfor esport
Får man SU på et esport gymnasie?
Du har de samme muligheder for at få SU på et esport gymnasie, som alle andre ungdomsuddannelser
Hvilket gymnasie skal man vælge?
Efter 9. eller 10. klasse kan man vælge mellem STX, HHX, HTX og HF. Alle gymnasiale uddannelser giver et afgangsbevis på samme niveau, men der er forskel på typer af fag og fokus i undervisningen.