Op- og nedturpræget karriere for nummer 21

Den fjerde spiller på vores julekalender har en fortid hos hold som OpTiC, Heroic og Copenhagen Flames.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 21: Været verden rundt

Den fjerde og næste spiller i vores julekalender her på Dust2.dk er en, som har været en del af gamet i en del år efterhånden, om én, som har haft en hel del at gøre med de tre tidligere ansigter, vi har set.

Pladsen som nummer 21 tilfalder nemlig 25-årige refrezh, som har spillet på hold med både roeJ og niko, mens han er blevet erstattet af vores 22. plads, jabbi på Heroic.

refrezh kom for alvor frem på scenen med holdet Acquiver tilbage i 2016. Da holdet brød med organisationen i slutningen af året, opstod der dog en stor mulighed for at spille for en organisation, som skulle vise sig at få stor betydning for refrezh og hans karriere. Det var nemlig Copenhagen Flames, som samlede det tidligere Acquiver-hold op og hentede refrezh, neon, doktizh, Celrate og Andkilde.

Her blev riffelspilleren i godt og vel syv måneder, inden turen gik videre til Singularity. Det blev dog en meget kort fornøjelse, da Tricked hentede hele holdet blot to måneder efter, hvorfor refrezh blev en del af vaskebjørnene.

Den dengang 19-årige refrezh imponerede stort med Tricked og fik muligheden for at tage et skridt op i hierarkiet blot få måneder efter, da Fragsters fik øjnene op for talentet. Derfor blev det til en tre måneder lang prøveperiode, som blev forlænget til en fast kontrakt.

Desværre valgte Fragsters at trække stikket fra projektet, hvorfor refrezh vinkede farvel til projektet, som blandt andet bestod af en ung stavn, men karrieren stod langt fra stille.

Faktaboks

Dansk talent - Beccie

Jeg holder det lidt inden for "familien" og siger Beccie fra Preasy Rising. Han har været sindssygt dygtig i 1. division i POWER Ligaen, og så har han også været stand-in for førsteholdet, hvor han gjorde et godt stykke arbejde i sejren over Pompa.

Jeg tror, han kommer til at nå rigtig langt i sin karriere.

The American Dream

I december 2018 fik refrezh nemlig mulighed for at agere stand-in for Cloud9 til BLAST Pro Series Lisbon, og det skulle vise sig at være startskuddet til et eventyr med amerikanske organisationer.

Efter at have leveret en rating på 1.06 til turneringen, som endte med et 14-16-nederlag til Astralis, kunne riffelspilleren nemlig på den sidste dag i 2018 annoncere, at han havde skrevet under med OpTiC.

Selvom han skrev under på en toårig kontrakt, blev det ikke til mere end otte måneder i det amerikanske, da han i august 2019 blev erstattet af cajunb.

Den dengang 21-årige spiller var dog overhovedet ikke bange for at tage et skridt ned i hierarkiet for at få spilletid. I de kommende måneder agerede han nemlig stand-in for Ambush, der på daværende tidspunkt ikke engang var i top 100 i verden.

Hurtigt viste han dog meget høj klasse og blev i starten af 2020 hentet ind af Copenhagen Flames for anden gang i karrieren, og ligesom første gang blev det et springbræt videre.

Gennembruddet til tier 1

Sammen med resten af Copenhagen Flames-gutterne, som dengang også havde HooXi, Nodios, Queenix, HECTOz på holdkortet, blev refrezh nemlig solgt til spanske x6tence.

Det blev dog en kort fornøjelse, for efter blot få måneder gik turen videre til en anden spansk klub. Sammen med HooXi blev refrezh nemlig solgt videre til MAD Lions, hvor han kom til at spille sammen med roeJ og sjuush.

Her blev der leveret ganske pæne resultater, og det betød endnu et skridt op i hierarkiet for refrezh, som sammen med makkeren sjuush blev sendt til Heroic.

Under cadiaNs lederskab kom refrezh for alvor til at dominere scenen. I det halvandet år han havde med Heroic vandt refrezh nemlig sine hidtil to eneste store trofæer til Pinnacle Cup Championship 2022 og ESL Pro League Sæson 13, mens de i flere uger og flere omgange også var helt oppe som nummer to i verden.

Alt godt har dog en ende, og det blev juni 2022 for refrezh. Her blev han nemlig vejet og fundet for let, da Heroic valgte at hente nye, unge kræfter ind på holdet med jabbi som femtemand.

Få måneder efter bænkningen gik refrezh endnu en gang et skridt tilbage for forhåbentligt at kunne tage to frem. Her skrev han nemlig under med Sprout sammen med landsmanden Zyphon for at give Sprout dansk flag, da holdet allerede bestod af Staehr og coach BERRY.

Det blev dog kun til lidt mere end et halvt år med Sprout, men ligesom så mange gange før var refrezh hurtigt videre. Hans tidligere coach fra Copenhagen Flames-tiden, Vorborg, havde nemlig fået job i Evil Geniuses og med det valgt at kigge mod Danmark for at forstærke holdet og give refrezh endnu en mulighed med 'The American Dream'.

Få måneder efter holdt det dog ikke, og refrezh og Vorborg var begge færdige.

Coach- og spillerduoen blev dog sammen, for nu er vi kommet til nutiden. I slutningen af sommeren 2023 blev både refrezh og Vorborg samlet op af storsatsende danske Preasy, hvor de begge er blevet genforenet med kendte ansigter.

Preasy ligger i øjeblikket nummer 34 i verden, og mens det ikke er, hvor refrezh har været vant til at ligge, så er armbevægelserne store hos Preasy, som har øjnene bestemt rettet mod majoren i København.

refrezh har haft en del tilbageslag i sin tid på scenen og været rundt på en hel del forskellige hold efterhånden, men hver gang har han formået at rejse sig.

Med Heroic var han også oppe og lege med de helt store drenge og med et generelt højt individuelt niveau på stort set alle sine hold, har han gjort sig fortjent til en plads på listen som nummer 21.

"Det er ikke noget, jeg har brug for at opleve igen"

refrezh har været med på den danske og internationale Counter-Strike-scene i en del år efterhånden, men det var faktisk ikke engang CS:GO, han startede med at spille.

Han fik nemlig allerede øjnene op for CS 1.6 gennem sine brødre, mens han selv blev bidt af spillet i 2015.

Mine brødre har altid spillet 1.6, så det var sådan, jeg startede med at spille CS. Da CS:GO blev mere populært omkring 2015, blev jeg bidt af konkurrenceaspektet og hvor store højder, spillet var ved at nå. Jeg var for ung til at konkurrere i 1.6, men i CS:GO fik jeg endelig muligheden for at konkurrere med andre til LANs.

Ligesom med roeJ var majoren i Stockholm 2021 med Heroic et stort øjeblik for refrezh. Faktisk har det været højdepunktet i en efterhånden mangeårig og flot karriere.

Det er helt klart min første major, Stockholm Majoren i 2021. Vi nåede helt til semifinalen, og vi havde familie og venner i arenaen som støttede os hele vejen!

Mens der har været flere nedture i karrieren for refrezh, så er det dog ikke noget konkurrencemæssigt, der er den allerstørste. Det var i stedet coronatiden, fortæller han.

Hvad er dit dårligste CS:GO-minde?

De første LAN-turneringer efter COVID-19, som var præget af restriktioner. Der var ikke publikum, og vi måtte knap nok forlade hotelværelset uden at have en klar aftale med turneringsarrangørerne. Det var selvfølgelig nødvendigt for at passe på både spillere og arrangører, men det er bestemt ikke noget, jeg har brug for at opleve igen.

Vil du bruge samme gear som refrezh? Ifølge Liquipedia bruger han nedenstående gear. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på et af produkterne.

#1(Med 1 svar)
4. december 2023 kl. 11:37
zaioh
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
"Ligesom med roeJ var majoren i Stockholm 2021 med Copenhagen Flames et stor" - det var nu med Heroic.

Vildt han kan komme så højt med en forholdsvis kort karriere på toppen (som også var ekstremt kort - vi snakker 1 år)... Spændende hvem der er udeladt på listen! :)
#2(Med 0 svar)
4. december 2023 kl. 11:45
JSand
Dust2 fantasy vinder
Du har selvfølgelig ret, og det er rettet
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.