North-kending snupper en plads på listen

Nummer 23 på listen har været med i toppen i mange år.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 23: Brød igennem som teenager

Stik modsat roeJ, som var første mand på listen over de 24 bedste spillere i CS:GO, er den næste i rækken en, der brød igennem tidligt i karrieren.

Den lange karriere har da også budt på lidt af hvert for vores næste spiller, som har repræsenteret hele otte forskellige organisationer af 12 omgange i sine mange år på scenen.

Det er den nu 25-årige niko, som allerede slog igennem, da han var blot 18 år gammel. Allerede i 2018 imponerede han nemlig under HUNDENs lederskab i Tricked, hvilket sikrede ham et skifte til Heroic.

Her kom han til at erstatte gla1ve, som vendte snuden mod Astralis, hvor han sidenhen skulle vise sig at være den manglende brik hos det mest dominerende CS:GO-hold nogensinde.

Med Heroic skød niko sig tættere på den absolutte verdenselite, da han og holdet i april 2017 peakede som nummer otte på HLTV's rangliste over verdens bedste mandskaber.

Desværre kunne det danske hold ikke blive hængende i toppen og svingede meget på ranglisten i de næste mange måneder, hvor de ikke formåede at blive stabilt i top 15 på trods af adskille forskellige konstellationer af spillere.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Jeg har spillet lidt FACEIT med ham, hvor han har virket varm. Han har også været stand-in for Heroic nu her, hvor han har set okay ud, siger niko.

Bytte bytte købmand

Mens niko var fast mand på Heroic i næste to år, så fik det en ende i august 2018, da han var involveret i en byttehandel. Her blev Heroic og North nemlig enige om at sende niko på et eventyr i North, mens mertz blev sendt den anden vej i en periode på to måneder.

Det var også en yderst succesfuld periode for North. Med niko på holdkortet tog mandskabet nemlig sejren hjem i en stor turnering, da MSL og kompagni slog ærkerivalerne Astralis i finalen til DreamHack Masters Stockholm.

Mere succes i North-trøjen blev det dog ikke til for niko, som i stedet blev solgt til et helt tredje hold, da låneperioden var ovre. Amerikanske OpTic hentede nemlig den dengang 20-årige dansker, som slog pjalterne sammen med både Snappi og JUGI, som han havde spillet sammen med i Heroic.

Det blev dog ikke til mere end fire måneder her, inden danskeren skiftede til et andet amerikansk hold. MSLs Rogue hentede nemlig niko, men endnu en gang på et kortere ophold.

Mindre end to måneder blev det nemlig til hos Rogue, inden niko og MSL sammen tog turen tilbage til nikos tidligere mandskab, OpTic. I anden omgang blev det dog til lidt længere tid i den grønne trøje, da niko var en del af holdet i seks måneder, inden han røg på bænken.

Efter syv måneder som reserve hos OpTic, fik niko endelig lov til at komme i aktion igen, og akkurat som tidligere var det hos et tidligere hold.

Coach-bug-skandalen

Det var nemlig Heroic, som kiggede mod deres gamle riffelspiller og hentede ham ind i maj 2020.

Netop det skifte skulle vise sig at få alvorlige konsekvenser for den unge dansker og de daværende Heroic-spillere. Få måneder efter nikos skifte kom coach-bug-skandalen nemlig frem i lyset, hvilket førte til, at Heroic suspenderede daværende coach HUNDEN.

Slemt blev til værre for niko, da det kom frem, at niko vidste besked om HUNDENs brug af buggen. Det fik dog ikke nogen direkte konsekvens for niko, da han slap for at få en udelukkelse, da ESIC vurderede, at hans diagnoser for ADHD og aspergers syndrom påvirkede hans evne til at kende forskel på rigtigt og forkert.

Derfor landede niko også godt, efter han blev bænket i Heroic i starten af 2021. Kort tid efter stod OG nemlig klar til at byde ham velkommen, og det blev da også til et langt ophold hos OG.

Mere end et år blev det til, inden niko røg på bænken, men efterfølgende kom han faktisk tilbage til startfemmeren. Coach ruggah udså dog en anden rolle til landsmanden, da niko agerede skulle agere IGL for OG, mens nexa tog en pause.

Her viste niko da også, hvad så mange år har gjort på scenen, da han callede OG til majoren, som blandt andre Astralis ellers missede.

Desværre for den nybagte IGL havde også denne historie en ende, da nexa senere vendte snuden tilbage mod OG, hvorfor niko blev overflødig endnu en gang.

niko fik dog et nyt hjem under vingerne endnu en gang i 2023, da han sammen med birdfromsky kom til at repræsentere 00NATION, som valgte at satse europæisk.

Det eventyr er dog også blevet afsluttet, da han tidligere på ugen blev bænket fra holdet, hvorfor han nu endnu en gang skal lede efter et nyt banner at repræsentere.

Mens niko har været på flere hold end de fleste topspillere, så fortjener han alligevel en plads på vores liste. Det skyldes nemlig, at han, på trods af de mange skift og perioder på bænken, har formået at holde sig relevant i alle årene lige siden gennembruddet hos Tricked tilbage i 2016.

Værste minde var coach-bug-tiden

Hvad fik dig bidt af CS:GO?

Jeg syntes bare, det var sjovt at spille.

Mens niko kun fik få måneder hos North, så er det særligt én episode fra tiden hos FCK-holdet, han mindes og glædes over i dag.

Det bedste minde er nok at vinde DreamHack Masters Stockholm med North i 2018.

Mens det mest positive øjeblik for niko var sejren med North, husker han særligt tilbage og er ked af en tid i Heroic. Det værste minde skal nemlig findes i perioden omkring sommeren 2020, da coach-bug-skandalen kom frem i lyset.

Det værste må nok være alt det med coach-buggen i sin tid, slutter niko af med at sige.

Vil du bruge samme gear som niko? Ifølge Liquipedia bruger han nedenstående gear. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på et af produkterne.

#1(Med 0 svar)
2. december 2023 kl. 11:06
nylsnej
FYP:

Yndlingsjulesang
Sange jeg synger med familie og venner

Yndlingsjulemad
Måltiderne med familie og venner
#2(Med 0 svar)
2. december 2023 kl. 11:30
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg troede lige det var aizy 😀 Glad for Niko nåede listen 🙏
#3(Med 0 svar)
2. december 2023 kl. 12:25
Nazary95
Det er en mand af få ord, det kan sku også noget
#4(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 07:44
DOMINA7HOR
En solid artikelserie I har gang i her, gutter! Keep up the good work!

Fortjent at niko kom med på listen. Han har præsteret stabilt lige så længe jeg efterhånden kan huske. Ærgerligt, at han og susp nu er blevet bænket hos 00NATION, hvor de ser ud til at blive erstattet af FASHR og VLDN.

Synes stadig han har noget at byde på, så håber han finder et nyt hjem hurtigst muligt.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.