Alt-mulig-manden gemmer sig bag femte låge

Den femte spiller på julekalenderen har stort set spillet alle tænkelige roller i sin karriere.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 20: Han kan spille alle roller

Kært barn har mange navne - eller - kært barn har mange roller.

es3tag har siden 2016 spillet Counter-Strike på et professionelt niveau, siden han sluttede sig til Tricked som rifler tilbage i september 2016.

Og siden da har es3tag prøvet lidt af hvert.

Inden turen gik til Tricked, startede es3tag sin karriere først hos Epiphany Black og senere Espace, hvor han spillede med en god blanding af danskere og svenskere.

Dette blev springbrættet til Tricked, hvor den nu 28-årige dansker for alvor fik sit gennembrud i CS:GO. Efter et halvt år hos Tricked med højt niveau gik turen nemlig videre til Heroic, hvor es3tag desuden fik spillet sammen med spillere som stavn, cadiaN og Snappi.

På netop Heroic ville es3tag tilbringe en stor del af sin karriere.

Fra juli 2017 til marts 2020 var es3tag uafbrudt en del af organisationen, kun med en enkelt periode på bænken fra februar 2018 til marts 2018. Ellers var danskeren fast inventar på holdet, der til tider kæmpede med North om titlen som Danmarks næstbedste hold.

Under det næsten tre år lange ophold hos Heroic blev det dog aldrig til den eftertragtede titel, som trofæskabet stod så fint og ventede på.

Den skulle hentes hos konkurrenterne.

Tiden efter Heroic

Efter det lange ophold hos Heroic smuttede es3tag nemlig over til rivalerne fra Astralis, hvor han var i et par få, men karriereændrende måneder.

Sammen med Bubzkji erstattede han nemlig gla1ve og Xyp9x på holdkortet, da de to firedobbelte majore-vindere var ude med sygdom.

Og fra første start leverede es3tag allerede højt niveau.

Han vandt sågar ESL Pro League S12 under Astralis-banneret, inden Astralis ikke kunne takke nej, da Cloud9 viftede med pengeposen for at hente es3tag - bare to måneder efter at han kom til Astralis.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Jeg kender ham ikke, men han er en ung knægt, der fik muligheden for at være stand-in med nogle erfarne gutter fra Heroic.

Den fejlede juggernaut

es3tag underskrev ikke særlig overraskende en meget lukrativ, 3-årig kontrakt med Cloud9, der havde en værdi af lidt over 13,3 millioner kroner

I Cloud9, på det såkaldte "juggernaut"-hold, spillede es3tag sammen med ALEX, woxic, floppy og på et tidspunkt også Vitality-spilleren mezii.

Det endte dog ikke med at blive andet end den ene skuffelse efter den næste. Den danske alt-mulig-mand nåede ikke engang at spille ti turneringer, og det skyldtes især, at danskeren blev bænket knap fem måneder inde i projektet.

Herefter hyggede es3tag sig et par måneder på bænken, inden en anden amerikansk organisation hev fat i den 28-årige spiller.

Complexity hentede es3tag ind som erstatning for RUSH, hvor han blev holdkammerat til danskerne blameF og k0nfig samt australske jks.

Endnu engang var det et kort ophold, da han bare spillede for Complexity i knap fire måneder. Og det bringer os til es3tags nuværende sted i karrieren.

Blandet ophold hos NIP

I november 2021 blev es3tag hentet af NIP, som han har været en del af lige siden, dog med en periode på bænken, ligesom han havde i Heroic.

Efter lidt mere end et års tid blev es3tag nemlig bænket i startfemmeren, hvor han desuden havde prøvet kræfter af som AWP'er. I stedet for at trille tommelfingre fik es3tag brugt tiden fornuftigt på bænken, da han blandt andet agerede stand-in for FaZe, hvor han virkelig imponerede.

Det var desværre ikke nok til at hive interesse udefra, hvorfor han forblev bænket på NIP frem til oktober 2023, hvor han gjorde sit comeback i startfemmeren - denne gang som in-game leader, hvilket var en ny rolle for es3tag.

Den rolle varede dog ikke særlig længe, da NIP hentede alex fra Movistar Riders, hvorfor es3tag gik tilbage til den rolle, som han nok har spillet mest af alle - nemlig rifler.

es3tag har haft en meget blandet karriere, hvor han aldrig rigtig fik bidt sig fast i toppen af fødekæden. Danskeren har vist glimt af meget højt niveau, som især kom til udtryk i Astralis.

Den 28-årige NIP-spiller har trods alt været en del af tier 1-scenen siden Heroic-dagene i 2017, hvorfor han også fortjener en plads på listen grundet hans relevans gennem de efterhånden mange år på scenen.

Lige nu virker det til, at meget er oppe i luften angående es3tags fremtid i NIP, da han i starten blot var hentet som "midlertidig leder", og det har NIP som bekendt nu erhvervet i form af alex.

es3tag blev introduceret til CS af sin far

Man har tidligere hørt historien om, hvordan de professionelle spillere blev introduceret til CS gennem deres søskende.

For es3tag var det ikke en bror men et andet familiemedlem, der introducerede ham til CS.

Jeg har spillet Counter-Strike, siden min far introducerede det for mig, da jeg var fem år gammel. Jeg var en af dem, der skippede Counter-Strike Source, og jeg tror måske, at det gav mere blod på tanden for et nyt spil, dengang CS:GO kom.

NIP-spilleren har prøvet kræfter af på scenen til flere turneringer, men intet slår at spille foran det danske publikum i Royal Arena.

Hvad er dit bedste CS:GO-minde?

Det var uden tvivl, da jeg spillede mod FaZe i Royal Arena i 2022. Atmosfæren derinde er helt ulig andet.

Hvad er dit værste minde i CS:GO?

Da vi gik 0-3 til majoren i Rio. Det gjorde ondt.

Vil du bruge samme gear som es3tag? Ifølge Liquipedia bruger han denne mus. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på produktet.

#1(Med 1 svar)
5. december 2023 kl. 13:41
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg er kæmpe es3tag-fan, men troede ikke han ville dukke op på listen her. Spændende.
#2(Med 0 svar)
5. december 2023 kl. 14:30
rijaH
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg ville have undret mig hvis han ikke var dukket op på den, tbh :D
#3(Med 0 svar)
5. december 2023 kl. 17:41
DOMINA7HOR
Klassespiller, og en super sympatisk herre. Han er bundsolid, han kan lide af det hele, og jeg synes bestemt hans tilstedeværelse på denne listen er berettiget!
#4(Med 2 svar)
6. december 2023 kl. 10:02
Lunar
kan i ikke spørge dem om deres gear? nu i er igang
#5(Med 1 svar)
6. december 2023 kl. 10:44
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Må blive næste år. Alt er pakket og parat allerede.
#6(Med 0 svar)
6. december 2023 kl. 13:46
Lunar
Ah okay. Helt fint
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.