'Clutchministeren' indleder top 5

Den første af det legendariske Astralis-hold har fundet sin vej til listen.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 5: 'Clutcministeren' fra legendariske Astralis

Julen nærmer sig med hastige skridt, og den er faktisk så tæt på nu, at det er tid til at indlede top fem i vores julekalender over de bedste danske CS:GO-spillere.

Det er derfor blot de bedste af de bedste, der er tilbage, og det betyder også, at den næste i rækken er en af de fem på det legendariske Astralis-hold, som dominerede Counter-Strike-scenen i flere år.

Xyp9x, som har fået tilnavnet 'Clutchministeren' efter sine mange clutches med Astralis, da de dominerede scenen, startede karrieren hos tyske CPLAY i 2012.

Der gik dog ikke længe, inden den dengang 17-årige riffelspiller skiftede til fnatic sammen med trace, FRIIS, JOKERN og Rytter. Opholdet varede et halvt år, og undervejs nåede Xyp9x også at spille sammen med både karrigan og MODDII.

I sommeren 2013 drog Xyp9x dog videre, da han sammen med device og dupreeh endte hos Copenhagen Wolves. Her kvalificerede de sig til Xyp9x' første major, hvor den unge dansker endte som den 7. højest ratede spiller overhovedet.

Tiden med ulvene varede dog ikke ved, og i begyndelsen af 2014 drog Xyp9x videre til Dignitas sammen med størstedelen af holdkammeraterne fra Copenhagen Wolves.

I Dignitas formåede Xyp9x og kompagni for alvor at markere sig som et af verdens bedste hold. Det blev blandt andet til sejre til Fragbite Masters Sæson 2 foran Titans, og i de første HLTV-verdensranglister nogensinde var Dignitas oppe blandt top 5 i verden.

Verdens bedste

Selvom Dignitas lå med i toppen, så var det først i 2015, at Xyp9x og resten af hans hold kom op og var verdens bedste. Det skete med TSM, som hele holdet skiftede til i begyndelsen af året.

Sammen med TSM sikrede de danske gutter sig fem trofæer, men holdet blev alligevel kendt for at 'choke' i de allerstørste turneringer - altså at gå dybt, men aldrig gå hele vejen. Derfor måtte holdet nøjes med en 3.-4. plads og en 5.-8. plads til de to majors i 2015.

I næsten et år spillede Xyp9x og holdet under TSM-banneret, inden de for en kort stund anvendte Team Questionmark-banneret, før det legendariske hold Astralis blev etableret.

Det var begyndelsen på det kapitel i Xyp9x' karriere, der går over i historiebøgerne, for med Astralis kom han og holdet til at slå rekorder og skabe deres egen æra.

Det kom dog ikke lige fra start, da det krævede et par udskiftninger.

Faktaboks

Dansk talent - Chr1zN

Inden den helt store succes kom var både cajunb og karrigan gennem møllen, og så skete det. gla1ve og Kjaerbye kom til, og Astralis begyndte at dominere.

I januar 2017 vandt Xyp9x nemlig sin første major med klubben, han selv havde været med til at skabe, da Astralis gik hele vejen i USA og vandt ELEAGUE Major Atlanta 2017.

Alt var dog ikke fryd og gammen for de danske drenge, for selvom de fortsatte med at ligge i toppen og gå langt i turneringer, så valgte holdets unge stjernefrø og major-MVP, Kjaerbye, ikke at forlænge sig kontrakt for i stedet at tage til rivalerne North i starten af 2018-

Det, der utvivlsomt lignede noget katastrofalt for Astralis, endte dog med at være held i uheld. For mens man mistede Kjaerbye, så hentede man Magisk ind som erstatning, og her begyndte Astralis-æraen for alvor.

En ny æra begynder

Fra den 23. april 2018 til den 27. maj 2019 lå Astralis solidt plantet som nummer et på HLTV's rangliste, og i den periode var holdet nærmest urørlige. Fra FACEIT-majoren i september 2018 og til BLAST Pro Series São Paulo i marts 2019 vandt Astralis 11 ud af 13 turneringer og var på toppen af Counter-Strike.

I den periode vandt holdet samtidig også yderligere to majors.

Astralis faldt ned på en tredjeplads på ranglisten kort inden StarLadder Major Berlin, men det betød ikke noget, for da det endelig gjaldt, var Astralis på pletten igen og hev endnu en major-sejr hjem - den fjerde i holdets og Xyp9xs karriere.

Mens Astralis var på toppen, var Xyp9x også individuelt, og særligt hans evne til at clutche var iøjnefaldende. Så iøjnefaldende, at han har fået kaldenavnet 'Clutchministeren'. Han er også den spiller på HLTV, der har tredjeflest clutches vundet nogensinde.

Som alle andre gode historier, så havde Astralis-historien også en ende. device, Magisk, dupreeh og zonic smuttede alle, hvilket efterlod Xyp9x og gla1ve tilbage som de eneste fra den legendariske startfemmer.

På trods af et hav af udskiftninger og forskellige spillere og trænere gennem Astralis-møllen, så blev det dog aldrig det samme for Xyp9x og resten af holdet.

Lige siden oktober 2022 har holdet oftere end ikke været uden for HLTV's top 10 og langt fra imponeret. Desværre for Xyp9x og gla1ve betød det også, at de blev vejet og fundet for lette i april i år.

Xyp9x tog dog skridtet ned til Astralis Talent og hjalp dem i nogle måneder, men også det fik en ende, og siden har danskeren siddet på bænken.

Selvom de sidste år med Astralis ikke var noget at råbe hurra for for Xyp9x, så kan det ikke diskuteres, at han er en af de mest succesfulde danske Counter-Strike-spillere nogensinde med fire majors under bæltet.

Mens Xyp9x aldrig har været stjernespilleren med de bedste stats, har han alligevel gang på gang vist høj klasse, har to top 20-placeringer på HLTV med i sin karriere og samtidig fået sit eget kaldenavn 'Clutchministeren'.

I Astralis' storhedstid var han en af de bedste i verden på sin position, og derfor ender han også så højt på vores liste.

Storebror introducerede Xyp9x til Counter-Strike

Xyp9x har været med på højeste niveau i mange år, og det skyldes i nogen grad han storebror, som introducerede ham til Counter-Strike.

Min storebror gamede, og jeg fik lov til at spille en gang i mellem og blev bidt af spillet.

Igennem danskerens lange og flotte karriere, er der særligt ét øjeblik, der står ud som det bedste.

Første major win i Atlanta, fortæller Xyp9x.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 19:44
RasmusRoev
Fortjent! :)
#2(Med 2 svar)
20. december 2023 kl. 20:16
MeRo
Mon ikke resten af listen ser nogenlunde sådan ud:
4 - magisk
3 - gla1ve
2 - dupreeh
1 - device
#4(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 21:39
RasmusRoev
Jep :) Satme os fortjent!
#9(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 16:04
Unlucky-Luke
det håber jeg da godt nok ellers er det useriøst :)
<3 Xyp9x
#3(Med 1 svar)
20. december 2023 kl. 20:19
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
@JakobHelms, ét skridt tættere
#5(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 21:51
JakobHelms
Kaldt skud! Glæder mig til at se Gla1ve i morgen!
#6(Med 1 svar)
20. december 2023 kl. 21:56
JakobHelms
Velfortjent femteplads til en mand der tit bliver undervurderet, fordi han var den "dårligste" af de fem i Astralis' guldstjerne. Man bør ikke underkende hvor meget han alligevel har præsteret, og hvor vigtig en brik han var hos dem - bl.a. med hensyn til majoren i Katowice 2019, hvor man ærligt talt sagtens kunne komme med argumenter for, at MVPmedaljen skulle gå til ham frem for Magisk, og ratingmæssigt for turneringen ligger de to da også skulder til skulder med hhv. 1.29 og 1.28.
Han har altid virket som om han var fornuftig uden for serveren også, og det tror jeg også har haft en positiv effekt på mandskabet. Jeg håber, at vi snart ser ham i en eller anden rolle, nu hvor CS2 er ude. Jeg tror han ville være dygtig til mange af rollerne bag scenen også.
#10(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 16:06
Unlucky-Luke
hørt! og 100% enig
#7(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 22:17
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Xyppefar!
#8(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 22:47
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Korte og kontante svar :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.