Snappi får næste plads på listen

Den 9. spiller har netop skiftet klub.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 9: I toppen siden 1.6

Vi har nået den sjove del af listen og bringer søndag den anden spiller i vores top 10.

Her er der tale om en spiller og holdkaptajn, som har været med helt fra start og endda var med til flere majors i Counter-Strike 1.6, som var Valves store hit inden CS:GO.

Det er nemlig Snappi, der venter i denne omgang.

I CS:GO startede den erfarne IGL ud med holdet Xapso i 2013, hvor holdet deltog i blandt andet Copenhagen Games. Her blev Snappi ikke længe, og efterfølgende så man faktisk ikke meget til ham i resten af året såvel som 2014, hvor han blot deltog i enkelte turneringer og kvalifikationer.

Da året slog 2015 var Snappi igen at finde på scenen sammen med Copenhagen Wolves, som han spillede flere turneringer for. Det holdt heller ikke længere end det, hvorefter Snappi tørnede ud for to forskellige mix-hold i form af No Problem! og unu.AiN.

Med sidstnævnte deltog de i diverse kvalifikationer, og det gjorde, at Copenhagen Wolves fik øjnene op for spillerne, hvorfor Snappi blev hentet tilbage i varmen hos de københavnske ulve. Desværre holdt det heller ikke, da organisationen måtte dreje nøglen om tilbage i midten af 2016.

Det betød, at Snappi fik muligheden for at spille for Team X, det tidligere SK Gaming, og det skulle vise sig at blive et springbræt i Snappis karriere. Med Team X skød den danske kaptajn sig nemlig ind i top 15 på HLTVs verdensrangliste og gjorde indtryk internationalt.

I stedet for at blive samlet op af en etableret organisation, gik spillerne sammen og gik i Astralis' fodspor, da de skabte deres egen organisation, Heroic.

Her kom Snappi til at tilbringe flere år i sin karriere og spillede med i den absolutte verdenstop. I hans første af to omgange med Heroic peakede holdet som nummer otte i verden, og Snappi tilbragte to år fra 2016 til midten af 2018 med organisationen, han selv var med til at skabe.

Efter to år i Heroic drog Snappi over atlanten organisationsmæssigt, da han skiftede danske Heroic ud med amerikanske OpTic.

Faktaboks

Dansk talent - Chr1zN

Ikke nødvendigvis, fordi han er den individuelt bedste, men i forhold til hans rolle som ingame leader har han masser af år til at bygge erfaring og vinde tidligt i karrieren.

På papiret lignede holdet en seriøs bejler og konkurrent til mægtige Astralis, men det blev aldrig til noget stort. OpTic kunne ikke bryde igennem til top 10, og Snappi røg på porten i 2019. Her vendte han hjem til Heroic og var efterfølgende på vej til en aftale med kinesiske FunPlus Phoenix.

Den faldt i vasken, og kort efter blev Snappi bænket i Heroic.

Turbulente måneder

Mens aftalen med FunPlus Phoenix faldt i vasken, var planen alligevel for Snappi at tage til en asiatisk organisation, da han blev købt af mongolske TIGER, hvor han skulle lave et hold med smooya.

I mellemtiden agerede han som stand-in for Astralis, da Xyp9x blev sygemeldt, og holdet derfor stod uden en sidste spiller. Her fik han to turneringer, inden han igen fik et fast hjem.

Det blev ikke til noget i TIGER, da den mongolske organisation valgte at trække deres planer om et internationalt holdkort anført af Snappi tilbage.

I stedet blev det hos c0ntact, Snappis karriere fortsatte. Organisationen var trådt ind i Counter-Strike måneder forinden med købet af holdet CR4ZY, men det var ingen stor succes.

Det blev Snappis tid med holdet heller ikke just, da han aldrig formåede at løfte holdet ind i top 30.

Verdensklasse-IGL for ENCE

Efter de turbulente måneder uden succes tog Snappi i januar 2021 til finske ENCE, og det er blandt andet hans tid her, der har banet vej for en plads som nummer ni på vores liste.

Med ENCE har den danske kaptajn nemlig gang på gang formået at få et hold, uden samme budget som de større organisationer, helt til tops.

I to forskellige omgange har Snappi ledt ENCE til nummer to på HLTV's rangliste. Først var det med stjerner som hades og Spinx på holdkortet, men selv efter de røg væk, og han måtte finde erstatninger, gjorde han det igen.

Ind kom nemlig SunPayus og NertZ, og i 2023 har ENCE nydt mere succes end i lang tid. Lige siden juni har holdet været at finde i top 5 og inden spillerpausen i år formåede holdet også at spille sig hele vejen til finalen i IEM Dallas, hvor de løb med trofæet.

Fremover bliver det ikke med den finske klub, danskeren skal jagte trofæer. Som ny kaptajn hos zonics Falcons skal Snappi nemlig fra næste år forsøge at nå toppen med et hold, der ikke har partnerpladser i de store turneringer, hvorfor der formentligt venter en del kvalifikationer for danskeren.

Med ENCE har Snappi aldrig haft de økonomiske kræfter til at tiltrække de helt store verdensstjerner, men det har ikke betydet meget for resultaterne.

Med få midler har Snappi nemlig vist, at man ikke behøver at bruge flest penge for at præstere bedst. Det kommer han formentligt ikke til at behøve at vise fremover, da han tidligere på ugen blev præsenteret hos Falcons, der har været efter nogle af scenens største stjerner.

Mangel på respekt vækker dårlige minder

Counter-Strike startede som hygge for Snappi, som først senere blev rigtig god og kom til at spille med på den store scene. Det var da også hyggeelementet, som fik danskeren ind i spillet, inden konkurrenceelementet tog fat og virkelig fik ham bidt af spillet.

Det startede som hygge med vennerne, men jo flere timer man fik ind på kontoen, jo mere blev man bidt af konkurrenceelementet. Man ville slå de andre.

Snappi har vundet flere mindre turneringer i sin karriere, men i 2023 kom forløsningen, da han med ENCE vandt sin første store turnering i form af IEM Dallas. Det er derfor også netop den turneringer, der vækker de bedste minder hos kaptajnen.

IEM Dallas. Jeg har vundet mindre turneringer som Dreamhack Open og andre i den størrelse. Men at vinde mit første tier1 trofæ var en sten af skulderen.

Hvad er dit dårligste CS:GO-minde?

Usikkerheden, når man ikke føler sig respekteret i et hold. Det er et enormt pres, når man i et hold bliver gjort til syndebuk. Det er næsten umuligt at vende uden velvilje fra de holdkammerater, man har. Før i tiden var man fem spillere og måske en coach, så var der typisk ikke værktøjer til at vende det.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.