Heroic-spiller gemmer sig bag 12. låge

Vi er nu nået halvvejs igennem listen.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 12: Danmarks bedste anker?

Vi nærmer os juleaftensdag, og dermed også afslutningen på vores julekalender. Heldigvis er vi kun nået halvvejs.

Bag dagens låge gemmer en ny Heroic-spiller sig.

Tilbage i november 2017 gjorde sjuush sig for første gang bemærket på den danske scene, da han blev en del af Ambush, som blandt andre havde s0mmer og LATINOBOMEN på holdkortet.

Det var dog ikke et langvarigt ophold, da sjuush allerede efter fire måneder blev sat på bænken, efter at have prøvetrænet med et andet hold - en situation, som Ambush-holdkammeraterne naturligvis ikke var begejstrede for.

Der skulle gå et par måneder, før sjuush fandt sin plads på sit andet hold i karrieren, Squared, hvor han desuden spillede sammen med sin nuværende Heroic-holdkammerat, TeSeS.

Squared endte med at blive springbrættet mod noget større for sjuush, efter at han havde vist sig flot frem i knap 10 måneder på det danske mandskab, hvor han desuden spillede under hastes vinger.

Et par måneder mod slutningen af 2018 stoppede Squared-projektet, men da sjuush allerede havde vist, hvad han var lavet af, gik der ikke alt for lang tid, inden den næste udfordring stod klar for danskeren.

Begyndelsen på noget stort

Nær starten af 2019 manglede Tricked nemlig en ny anker, og her faldt valget på sjuush, der kom under HUNDENs vinger, hvilket skulle vise sig at være starten på noget stort.

I Tricked klatrede sjuush og kompagni hurtigt op ad ranglisten og var endda næstem helt oppe og snuse ved top 15-holdene.

Prikken over i'et kom i september, hvor Tricked mod alle forventninger endte med at løfte trofæet til V4 Future Sports Festival for næsen af hold som Virtus.pro, MOUZ og MIBR.

Ikke særlig lang tid efter foretog Tricked et rekordsalg, da hele sjuush og resten af holdet blev solgt til MAD Lions, som havde en plads i franchiseligaen Flashpoint.

Her skrev sjuush og resten af MAD Lions yderligere historie.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Nu har jeg haft æren af at spille med ham i et par uger, og jeg synes, han er utrolig dygtig, og han lytter og er villig til at lære fra andre.

I den første udgave af Flashpoint, som blev spillet online i Nordamerika på grund af corona, gik sjuush og holdet ubesejret gennem gruppespillet og endda også de to første runder af slutspillet.

Det var først, da MIBR ventede i upper bracket-semifinalen, at det første map blev tabt, men det var ikke nok til at slå MAD Lions, heller ikke da de mødtes i finalen. Af alle spillerne i turneringen endte sjuush med at være den femtebedste.

Og atter engang fik flere øjne op for det danske talent.

Heroics nutid og fremtid

Efter lidt mere end et års tid hos MAD Lions gik turen nemlig videre til Heroic, hvor han blev en del af holdet sammen med refrezh og erstattede niko og b0RUP.

Ret hurtigt inde i processen viste skiftet sig at være en succes, da sjuush efter bare to måneder vandt sit første trofæ for Heroic, da holdet sejrede i den 12. udgave af ESL Pro League.

Herefter var Heroic uafbrudt anerkendt som et top 5-hold, selvom trofæerne ikke væltede ind én efter én. Der skulle gå mere end et år, inden sjuush vandt sit næste trofæ, og det gjorde han endda mod ingen ringere end Astralis i Pinnacle Cup Championship.

Det næste trofæ skulle vise sig at blive det hidtil største for sjuush, da han og Heroic fik æren af at løfte et trofæ foran et dansk publikum inde i Royal Arena.

Selvom sjuush og Heroic stort set altid har kvalificeret sig til slutspillene konsekvent, har holdet oplevet udfordringer med at levere, når det gælder. Under Heroic har sjuush allerede deltaget i fire majors, hvor holdet altid har nået slutspillet, men aldrig mere end det.

sjuush står i øjeblikket i en lidt mærkelig position i sin karriere, efter at stavn og jabbi valgte at skifte til ærkerivalerne fra Astralis. Danskeren burde dog ikke være i fare for at miste sin plads på holdet, da han anses som en af Danmarks og verdens bedste ankere.

sjuush' stabilitet og høje niveau under nogle vanskelige roller gør danskeren fortjent til en yderst flot 12. plads på vores liste. Selvom sjuush har haft en relativt kort karriere, har han spillet på absolut højeste niveau siden tiden med MAD Lions og gør det stadig.

Den bare 24-årige rifler har været i slutspillet til samtlige majors, han har deltaget i, og han og Heroic har mere eller mindre altid været associeret med at være et af verdens bedste hold.

Fedt at vinde i Danmark

Det, som virkelig talte til sjuush, da han første gang spillede CS:GO, var, at man hele tiden kunne blive klogere og forbedre sig på flere forskellige punkter.

Den del har sjuush virkelig taget til sig, da han af flere er kendt som en spiller, der meget sjældent laver fejl inde på serveren.

.Jeg tror, det er dét med, at man kan blive ved med at gøre sig klogere på mange forskellige punkter, og at man kan dykke ned i mange detaljer.

Der blev heller ikke lavet mange fejl, da han og resten af Heroic løftede trofæet inde i Royal Arena, og det er hans ubestridt fedeste CS:GO-minde.

Det er helt klart Royal Arena, da vi vandt den foran tusindvis af danske fans. Det var for fedt.

Hvad er det værste?

Det er lidt en svær én. Rio-majoren var jeg virkelig ked af og skuffet over, efter vi tabte finalen, men jeg er stadig stolt over, vi klarede det så godt op til.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 4 svar)
13. december 2023 kl. 22:22
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
flot at ende så højt, når han hverken er IGL eller spiller stjerneroller.
#2(Med 3 svar)
13. december 2023 kl. 23:06
Thuumes
Uddyb lige den kommentar?🤔

Kan man ikke spille sig i top 5 som anker? Selvfølgelig kan man det. Glæder mig til at se din kommentar til magisk så. Eller xyp.

Og IGL er somregel ikke en. Rolle som ender i top 20 på hltv btw.
#4(Med 2 svar)
14. december 2023 kl. 10:44
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke helt kan gennemskue, hvad det er, du har udledt af min kommentar?

Jo, man kan godt spille sig i top 5 som anker? Når vi kommer til Magisk eller xyp, så er det jo også bare flot af dem, at have gjort det så godt i mindre prestigefyldte roller, at de er så fortjent højt på listen.

Er det forkert af mig at påpege, at der helt generelt normalt er større fokus på IGL, AWP og stjernerifle-positionen på et hold?

HLTV har intet med den her liste at gøre.
#5(Med 1 svar)
14. december 2023 kl. 18:28
Thuumes
Synes det er forkert at retfærdiggøre hans plads på listen. Pga den rolle han spiller.
Havde han haft højere rating var han nok højere oppe på listen. Uanset rollen
#6(Med 0 svar)
14. december 2023 kl. 18:46
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg forstår stadig ikke helt, hvor det er, du vil hen, eller hvad det er, du udleder af min kommentar?

HooXi er på listen som IGL, selvom han har dårlige stats. Hvis han havde haft blameF stats, så ville han sikkert have været højere på listen?

valde har bedre stats end sjuush, men er længere nede på listen.

Når vi kommer til Xyp, så vil han være længere oppe på listen, selvom han har dårligere stats end f.eks. Kjaerbye, der også er major MVP.

Det står vitterligt i artiklen som noget af det første:
"På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder."

Jeg siger bare, at det er flot at gøre sig så positivt bemærket i en rolle, der normalt hverken har meget spotlight, eller hvor man altid får chancen for at vise ens individuelle niveau. Det synes jeg jo også om Magisk og Xyp?

Stop med at tro, at jeg disser sjuush.
#3(Med 3 svar)
14. december 2023 kl. 08:08
Madsen
Den her liste er en joke.. der er flere af spillerne som burde være over sjuush
#7(Med 2 svar)
14. december 2023 kl. 19:35
Kristja
Der er ikke bare flere, men MANGE som minimum 5 andre der har haft en langt flottere Karriere end Heroic spillernes få Blast trofæer...
Sjuush er en god spiller, men det virker underligt, at placere ham så højt, ud fra hvad de egentlig bedømmer ud fra :) måske tæller de mange playoff/2/4 pladser højere end trofæer.
#8(Med 1 svar)
14. december 2023 kl. 20:01
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Disclaimer: Jeg har slet ikke været inde over den her liste.

Jeg er nysgerrig på de minimum 5 andre?

Jeg kan sagtens se argumenter for cajunb og Kjaerbye, men hvem ellers?
De spillere, der primært har gjort sig i North har jo kun et enkelt stort trofæ og så et par Dreamhack Opens.

Hvor mange af dem under sjuush har været med til at ligge nummer 1 i verden, spillet sig i major-finale, semifinale og kvartfinale?
#9(Med 0 svar)
14. december 2023 kl. 22:12
Kristja
Kjaerbye og cajunb burde imo ligge over ham. Men okay jeg har lige dykket lidt længere ned, og taget lidt flere ting med, og må nok sige jeg er ret enig i det du skriver! Og helt sikkert fik overdrevet mit postulat 😅

Jeg har bare utrolig svært ved at hylde Heroic og deres nr.1 fordi de ikke rigtig var dominerende inden for 1 pladser i turneringer. Og ja den tabte major finale hjælper ikke på det. Hvorimod havde de nok hevet den major hjem, så havde jeg set helt anderledes på tingene. Og de kan selvfølgelig heller ikke gøre for, at deres "dominans" skulle ligge midt i covid. Men på den anden side, med alle de nemme seeds de har haft grundet deres placering på ranglisten, så burde de også have hevet flere trofæer hjem, det formåede Astralis blandt andet at gøre, nu vi snakker danske spillere :)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.