Stjernernes ingame leader snupper sjetteplads

karrigan snupper sjettepladsen i julekalenderen.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 6: Stjernernes ingame leader

Siden CS:GO's oprindelse og begyndelse har karrigan spillet på øverste hylde, og det er derfor ikke særlig overraskende, at den danske kaptajn snupper en velfortjent 6. plads på listen over de bedste danskere i CS:GO.

karrigans CS:GO-karriere startede tilbage i december 2012 i MOUZ - et sted, han senere ville vende tilbage til i sin karriere - hvor hans tyske rødder kom i spil, da han for første og eneste gang i sin CS:GO-karriere var en del af et tysk hold.

Han spillede på MOUZ i knap fire måneder, inden det blev tid til at prøve sine kræfter andre steder. Det gjorde karrigan hos fnatic, hvor han spillede sammen med flere kendte danskere, heriblandt Xyp9x, trace og Friis.

fnatic-opholdet varede dog ikke særlig længe, da karrigan stoppede i starten af sommeren 2013. Efterfølgende gik den stadig lidt uerfarne ingame leader uden hold frem mod september, hvor han blev en del af n!faculty, og han spillede desuden sin første major med holdet.

Til majoren blev det ikke til mere end et exit i gruppespillet, men karrigan havde for alvor etableret sig i tier 1-scenen, og han forblev aktiv hele vejen frem mod 2013, og fra hver dag, der går, bliver tiden forøget.

Inden året 2014 var omme, stoppede karrigan i n!faculty, men danskeren havde sin fremtid sikret, da Reason inviterede ham ind i folden i januar 2014. Sammen med Reason sikrede karrigan sig allerede sin anden major.

Endnu engang var det ikke et langvarigt ophold hos Reason, da han stoppede allerede efter fire måneder. karrigan gik nogle måneder uden hold, inden han sluttede sig til sit næste projekt, Copenhagen Wolves, hvor han spillede sammen med cajunb, gla1ve og Pimp.

Han spillede her i knap fire måneder, inden turen gik tilbage til MOUZ, hvor karrigan indledte sin CS:GO-karriere. Dette var karrigans første internationale hold, hvor han spillede med profiler som tabseN, allu og chrisj.

Men det var først i 2015, at det virkelig blev interessant for karrigan.

Danmarks bedste hold

Et par måneder inde i 2015 kunne karrigan kalde sig TSM-spiller, hvor han var en del af det legendariske hold, der var kendt for at "choke" - altid at være tæt på sejren, men aldrig helt nå den.

Allerede to måneder inde i projektet sikrede karrigan sit første store trofæ, da han og resten af TSM blev vindere af CCS Kick-Off. Bare to måneder senere tilføjede karrigan og TSM endnu et trofæ til samlingen.

Dette trofæ var af særlig betydning for karrigan, der blev kåret som MVP i turneringen, foran store profiler som olofmeister og KRIMZ. Dette er faktisk karrigans første og eneste MVP-medalje, men langtfra hans eneste trofæ.

I næsten et år spillede karrigan og holdet under TSM-banneret, inden de for en kort stund anvendte Team Questionmark-banneret, før det legendariske hold Astralis blev etableret.

Januar 2016 var begyndelsen på noget stort.

karrigan, device, dupreeh og resten af det tidligere TSM-mandskab dannede nemlig Astralis, som bekendt endte med at slå rekorder efter rekorder.

Desværre aldrig med karrigan.

karrigans periode under Astralis var ikke den helt store succes, selvom mandskabet formåede at komme i slutspillet til begge majors i 2016.

Faktaboks

Dansk talent - br0

Jeg synes, han har gjort det fantastisk i Monte, og han ligner én, der kan spille på et højt niveau med mere erfaring.

Det blev nemlig aldrig meget mere end et par fine resultater, hvor trofæet nærmest kunne lugtes. Det gjorde desværre for karrigan også, at han blev placeret på bænken i oktober 2016.

Starten på noget stort

Efter Astralis var fremtiden allerede på plads, da den nordamerikanske organisation FaZe hentede karrigan ind i varmen. Stedet, hvor karrigans karriere for alvor tog fart og cementerede ham som en af verdens absolut bedste ingame leaders.

Det blev hurtigt til en håndfuld af trofæer, hvoriblandt flere store og prestigefyldte turneringer var at finde. For at nævne et par stykker vandt karrigan blandt andet IEM Sydney, ELEAGUE Premier, ESL One New York og flere endnu.

Desuden var karrigan bare få runder fra at vinde sit første major-trofæ, da Cloud9 kunne kalde sig for vinderen af Boston-majoren efter et nervepirrende par runder, hvor alt kom an på marginalerne.

Lykken varede dog ikke længe hos FaZe, da NiKo ville overtage rollen som ingame leader, hvilket pressede den danske kaptajn ud af holdet mod slutningen af 2018.

karrigan endte på et kort ophold hos Envy - som de færreste nok husker - inden han blev samlet op af MOUZ. En organsiation, som karrigan havde stiftet bekendtskab med tidligt i karrieren.

Den danske ingame leader lavede hurtigt MOUZ-mandskabet om til et hold, der kæmpede med om titlerne, fremfor et hold, der altid kæmpede om at gå videre fra gruppespillet. Mest nævneværdigt sendte karrigan sine tidligere Astralis-holdkammerater ud af slutspillet i Odense til ESL Pro League.

karrigan cementerede atter engang, hvorfor han var - og stadig er - en af verdens bedste ingame leaders. Det blev også bemærket af den gamle flamme, FaZe.

Velkommen tilbage til FaZe

Efter næste to år gjorde karrigan nemlig comeback i FaZe, hvor han har spillet lige siden.

karrigan og kompagni var ikke fyr og flamme lige fra begyndelsen af, da der skulle gå flere måneder, før der endelig kom hul på bylden. Det skete, da FaZe vandt IEM Katowice i 2022 - endda med en stand-in.

Herefter kom trofæerne nærmest med det samme, og før man viste det, kunne kariggan kalde sig for en major-vinder, efter holdet vandt i Antwerpen.

Speederen blev holdt i bund, og i sommeren 2022 fik karrigan endda IEM Cologne skrevet på CV*et. I samme forbindelse nærmede holdets sig Intel Grand Slam, og det blev også en realitet, da holdet vandt den 17. udgave af ESL Pro League.

Det endte også med at være det sidste CS:GO-trofæ, som karrigan vandt, men danskeren har siden da skrevet tre CS2-trofæer under bæltet, og holdet anses stadig som værende blandt verdens bedste.

Med sit flotte CV og utal af trofæer fortjener karrigan også en flot 6. plads på vores liste. Han anses som at være en af de allerbedste ingame leaders i CS:GO, og han har et fint trofæskab, der kan skrive under på netop det.

Danskeren har vundet stort set alt, der er at vinde, og han har sågar en enkelt MVP-medalje at vise frem. Hvis det ikke var fordi, at de næste fem spillere har spillet på det bedste hold nogensinde, havde karrigan helt klart sneget sig højere op på listen.

"Boston-majoren er klart det værste minde"

karrigan er kendt for at være et taktisk geni, og det er ikke særlig overraskende også det element af spillet, der for alvor fangede danskerens interesse.

Jeg har altid syntes, CS har været et fantastisk spil, så balancen mellem, at det er vigtigt, at man har aim, movement, spil forståelse osv., gør, at der er mange flere ting end bare at skyde hurtigst. Det taktiske er det mest fede ved CS, og jeg synes altid, det har været udfordrende.

Hvad er dit bedste CS:GO-minde?

Da vi vandt IEM Katowice i 2022 med jks, der skulle spille to forskellige roller under turneringen. Det var så surrealistisk at vinde på den måde, vi gjorde. Det var under svære omstændigheder, men vi formåede at vinde slutspillet uden at tabe ét map.

Hvad er dit værste CS:GO-minde?

Boston-majoren er klart det værste minde, men også det minde, der har hjulpet mig senere i karrieren.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 3 svar)
19. december 2023 kl. 21:25
WitaCasts
Dust2.dk Caster
Dust2 fantasy vinder
Siger noget om hvor gode Astralis var at Karrigan ikke er at finde i top 5.
#2(Med 2 svar)
19. december 2023 kl. 21:33
JakobHelms
Ja, helt klart - svært at argumentere med hans ene major mod guldstjernens 4-5.
#3(Med 1 svar)
19. december 2023 kl. 21:38
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Du nærmer dig de 10 kr.!
#4(Med 0 svar)
19. december 2023 kl. 21:51
JakobHelms
Glæder mig!!! Håber ikke du laver en DanskHammer og helt stopper med at poste, når jeg vinder et væddemål :-(
#5(Med 0 svar)
19. december 2023 kl. 23:42
RasmusRoev
fnatic-opholdet varede dog ikke særlig længe, da karrigan stoppede i starten af sommeren 2023 ? Passer vist ikke :P
#6(Med 0 svar)
20. december 2023 kl. 08:23
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Og selvfølgelig vælger han verdens bedste julesang. :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.