Endnu en tidligere North-spiller på listen

Denne spiller har spillet for både North og Heroic.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 16: Den danske stjerne, der aldrig kom til Astralis

Næsten lige så længe man kan huske, har Astralis altid været associeret med Danmarks bedste hold med de allerbedste danske spillere.

Der har derfor også været spekuleret af flere omgange, om valde må have været et varmt emne i Astralis - især da holdet begyndte at falde fra hinanden under online-æraen.

Han endte der dog aldrig.

Inden vi kommer så langt frem, så lad os starte ved begyndelsen af valdes imponerende karriere i CS:GO.

På valdes første rigtige hold spillede han for ingen ringere end Copenhagen Wolves, hvor han blandt andet spillede med fremtidige stjerner som gla1ve og Snappi.

Det var dog ikke det længste ophold hos 'ulvene', da han spillede der i bare en måneds tid. Fremtiden var dog allerede på plads, da han i stedet sluttede sig til X-mandskabet, der skulle vise sig at blive det kommende Heroic.

Det blev bare til et par måneder under X-banneret, inden mandskabet blev præsenteret i Heroic omkring slutningen af sommeren i 2016.

Her skulle valde tilbringe de næste ni måneder af karrieren, inden et af Danmarks helt store mandskaber meldte sig interesseret i stjernen.

Den nuværende TSM-spiller røg nemlig videre til North, hvor en stor del af karrierens succes har fundet sted - i hvert fald indtil videre.

DreamHack-kongerne

På North blev det til intet mindre end fire trofæer, hvoraf tre af dem blev vundet i løbet af 2018 - og alle var til DreamHack-turneringer.

Dette var også det eneste år, hvor valde spillede sig på en plads på HLTV's årlige kåring af de 20 bedste spillere i verden, især takket være sejren til DreamHack Masters Stockholm.

I løbet af karrieren i North blev det også til to MVP-medaljer, heriblandt én til en af DreamHack-turneringerne, mens den anden var til Flashpoint 2.

Selvom valde og North til tider viste glimt af højt niveau, var mandskabet præget af udskiftninger og skuffende resultater.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Jeg synes, han generelt har vist gode takter, og det er lovende, at han allerede nu får lov til at spille et par kampe med Heroic ved siden af sit normale hold.

Han er kun 16, så hvis du spørger mig, skal han bare tage det stille og roligt og suge så meget erfaring til sig som muligt, samtidig med at han tør lave plays og spille på intuitionen.

Jeg tror, det er rigtig godt med et udviklingsår hos MOUZ NXT, og så må vi se, om han en dag er klar til at tage det næste store skridt.

Jeg synes, der er mange danske talenter, der ikke har levet op til forventningerne de seneste år.

Mod slutningen af 2019 var North-opholdet også nået vejs ende, da valde var klar til en ny udfordring - denne gang på internationalt niveau.

Mr. International

Efter North skulle valde prøver sine kræfter af i udlandet.

Det første ophold var et par år hos OG, hvor han var fast inventar fra december 2019 til maj 2022, inden han blev placeret på bænken de resterende par måneder hos OG.

Lige efter startede valdes næste forsøg på et internationalt mandskab, da han kom under Snappis vinger på ENCE.

Her spillede han mest nævneværdigt med til majoren i Rio, hvor holdet ikke kom længere end til gruppespillet. Efter knap et halvt år på mandskabet blev valde atter engang bænket. Denne gang sad han på bænken i mere end et halvt år, inden han blev sendt videre i karrieren.

Tredje gang må være lykkens gang.

valde røg atter engang videre til et internationalt mandskab, og denne gang er danskeren i en ny rolle som ingame leader hos TSM. Her har valde spillet siden august, og det har ikke været den helt store succes endnu.

Men valdes flotte og lange karriere gør ham fortjent til en plads på listen. Det er blevet til flere trofæer, hvoraf en af dem endda blev taget imod det legendariske Astralis-mandskab i 2018.

De flotte resultater i 2018 blev belønnet med en plads på HLTV's liste over de 20 bedste spillere i det år, og så har valde endda to MVP-medaljer på CV'et.

Har elsket oplevelserne

Mens mange af de andre spillere bed sig fast på grund af konkurrenceelementet, var det især det sociale aspekt, der talte til valde, selvom spillet selvfølgelig også gjorde det mere interessant.

Det var selve spillet og gameplayet, men bestemt også det sociale aspekt. Man får mange nye bekendtskaber - også selvom det er folk, man måske ikke engang har mødt “irl” endnu. Og så skal jeg da ikke være bleg for at sige, at skins og hele den del af det også var en stor ting, dengang det udkom.

I 2018 vandt valde og resten af North DreamHack Masters Stockholm for næsen af ingen ringere end Astralis, og det er også en af valdes bedste CS:GO-minder.

For mig var det vores sejr i Stockholm samt at spille den første BLAST turnering i Royal Arena i København, og så har det været alle rejserne. At få lov til at rejse verden rundt med en masse forskellige holdkammerater har været det fedeste og sjoveste!

Lykken var dog kort, da North ikke særlig lang tid efter missede majoren. Det er valdes dårligste minde.

Jeg tror, det var at skuffe så hårdt til major-kvalifikationen lige efter, at vi havde vundet i Stockholm. Det var virkelig en rutsjebanetur.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 7 svar)
9. december 2023 kl. 17:24
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg tror stadig han har masser at give og løbet er slet ikke kørt, men valdes karriere er alligevel stadig en "what if" historie :/
#2(Med 6 svar)
9. december 2023 kl. 18:50
Awwdor
Lad os nu være ærlige. Det løb er for længst kørt.
#3(Med 5 svar)
9. december 2023 kl. 19:23
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg ved ikke, om vi snakker om det samme løb?

Er det formel 1 eller flanderen rundt?
#4(Med 4 svar)
9. december 2023 kl. 19:49
Awwdor
Jeg ved ikke om vi snakker om den samme spiller. Valde der lige nu spiller T3 CS på TSM. Han kommer næppe med et kæmpe comeback i den modne alder af 28 og hvis han gør så kan han måske få tilkæmpet sig en plads på Astralis Talent sammen med Xyp.
#5(Med 1 svar)
9. december 2023 kl. 21:02
d0nut
Zlatan spillede prof. fodbold som 41-årig, men du mener at Valde er for gammel til at lave cs-comeback som 28-årig??? xd
#6(Med 0 svar)
9. december 2023 kl. 21:49
Awwdor
Marco Van Basten hang støvlerne op, da han var 28, men lad os vende tilbage til CS og Valde. Jeg ser ikke noget hold i top 30, der ville drage fordel af at have Valde på holdet.
#7(Med 1 svar)
9. december 2023 kl. 21:51
murph
Alt kan ske. For 4 år siden var der ingen, der havde troet at cadian ville blive den spiller han er i dag. Karrigan var 28, da han blev bænket i FaZe.
#8(Med 0 svar)
9. december 2023 kl. 22:47
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Gode eksempler
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.