Ny Astralis-spiller skabte hurtigt et navn for sig selv

Efter efterskoleopholdet tog jabbis karriere virkelig fart.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 22: Direkte fra efterskolen til de store drenge

Modsat mange andre af spillerne på vores liste over de 24 bedste danskere i CS:GO har jabbi ikke haft den længste karriere - i hvert fald ikke endnu.

Det er dog langtfra ensbetydende med, at han ikke har haft succes, da den bare 20-årige rifler allerede har vundet flere trofæer og endda én MVP-medalje.

jabbi markerede sig hurtigt i en ung alder som et af de største talenter i Danmark, efter at han gjorde sig bemærket på Rydhave Slots Efterskole.

Talentet blev hurtigt opdaget af trænerne larsen og haste, som endda gav jabbi chancen på GoldenGitte. På det tidspunkt blev GoldenGitte anerkendt som en af Danmarks største talentfabrikker, hvor spillere som sjuush og TeSeS havde spillet.

Opholdet hos GoldenGitte varede ikke mere end et par måneder, og der gik faktisk lidt tid, før jabbi fik en ny chance på et hold.

I starten af 2020 blev jabbi præsenteret som spiller hos Singularity, der var vendt tilbage til den danske scene efter flere års fravær. Her spillede jabbi sammen med profiler som mertz og TOBIZ.

Efter blot et halvt års tid blev det næste skridt op i hierarkiet allerede taget, da Copenhagen Flames hentede danskeren, og dette endte for alvor med at blive jabbis gennembrud.

Under Flames-banneret viste jabbi sig flot frem i store turneringer, heriblandt mest nævneværdigt majoren i Stockholm og Antwerpen, hvoraf en af dem endte med en plads i slutspillet.

Den unge riflers høje niveau blev også bemærket i Heroic-lejren, der dengang lavede en udskiftning, som nogen mente var lidt af en satsning.

cadiaN og kompagni præsterede nemlig udmærket i stort set alle turneringer, men i Heroic ønskede man mere, og det regnede de med, at jabbi kunne hjælpe med at opnå, hvorfor refrezh blev bænket.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Jeg har spillet lidt FACEIT med ham et par gange og set ham spille, og jeg synes, han har et rigtigt godt aim og har en god spilforståelse. Derudover synes jeg han kommunikerer stille og roligt.

Det er selvfølgelig også bare FACEIT, men det har stadig betydning. Og så er han bare en rigtig fin fyr, siger jabbi om sirah.

Under Heroic spillede jabbi et hav af turneringer, og holdet blev flere gange vurderet til at være verdens allerbedste, selvom de havde problemer med at løfte trofæet konsekvent.

Det blev nemlig kun til to trofæer i Heroic-trøjen.

For Heroic var det dog ikke bare hvilken som helst turnering, som de vandt, da de fik æren af at løfte et trofæ inde i Royal Arena, efter de vandt BLAST Premier Fall Final i 2022.

Der gik knap et halvt år igen, inden Heroic atter engang kunne løfte et trofæ, da Heroic-mandskabet vandt BLAST Premier Spring Final i 2023, hvor jabbi endda blev kåret som MVP.

Fra Heroic til Astralis

Lykken varede dog ikke særlig længe, da jabbi og hans hold aldrig rigtig formåede at finde tilbage til deres gamle niveau, hvilket især blev tydeligt, da de tabte i slutspillet til Astralis i Köln.

Herefter gik det kun ned ad bakke, da holdet kort tid efter blev elimineret i gruppespillet til ESL Pro League – en særlig smertefuld oplevelse, da Heroic næsten altid var fast inventar i slutspillet.

Og så faldt korthuset for alvor sammen.

Efter den skuffende præstation til ESL Pro League begyndte rygterne om udskiftninger at florere i Heroic-lejren, og hvis man skal tro på Heroics version, blev cadiaN sågar presset ud af holdet af jabbi og stavn.

Kort tid efter blev jabbis verden vendt op og ned, da Heroic offentliggjorde, at jabbi – sammen med stavn – var i dialog med Astralis.

jabbi blev placeret på bænken, og efter et par måneder syntes rygterne tilsyneladende at være sande, da han blev præsenteret som en del af Astralis, efter blameFs tropper missede Royal Arena i november i år.

Den 20-årige rifler har stadig hele karrieren foran sig, og alt tyder på, at han og Astralis er stærke kandidater til at løfte holdet tilbage til titelkandidatur. Var listen udkommet om et år, havde jabbi formentlig været noget højere oppe, men de få år i toppen hjælper ham ikke i denne sammenhæng.

jabbi får sin Astralis-debut den 6. december, når han og holdet støder sammen med Virtus.pro til BetBoom Dacha i Dubai.

"Det kommer jeg til at huske forevigt"

I en tidlig alder blev jabbi bidt af Counter-Strike, og det var især, fordi man hele tiden havde muligheden for at forbedre sig og konkurrere mod andre.

Jeg tror nok bare, det var, at man hele tiden kunne forbedre sig og blive bedre. Og så selvfølgelig også konkurrencesiden af spillet.

Det er som bekendt ikke en håndfuld trofæer, som jabbi har vundet endnu, men sejren i København er noget, han aldrig kommer til at glemme.

Derfor er det også hans bedste CS:GO-minde.

Det må nok være, da vi vandt BLAST-turneringen i Royal Arena i København. Det var en kæmpe oplevelse, og den kommer jeg nok til at huske forevigt.

Hvad har været dit værste CS:GO-minde?

Det, der gjorde mest ondt, var nok måden, vi tabte på i major-finalen til Outsiders i Rio de Janeiro. Jeg følte på papiret, at vi var et langt bedre hold og havde haft en rigtig god form.

Vil du bruge samme gear som jabbi? Ifølge Liquipedia bruger han nedenstående gear. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på et af produkterne.

#1(Med 3 svar)
3. december 2023 kl. 15:47
DOMINA7HOR
Endnu en fremragende artikel gutter! Det er snestøv af den fineste slags i drysser med!

Og selvfølgelig skulle jabbi med på listen. Hel vanvittigt som han har udviklet sig. Fra GoldenGitte til verdenseliten på tre år, hvor han er gået hen og blevet en af de bedste spillere i verden i sine roller.

Mener stadig der er noget Magisk over ham. Og så holder jeg på, at han især er en af de bedste CT- og anker-spillere der findes lige nu.

PS. Og klasse valg af "Jul i Angora"! Nemlig ja, ja nemlig ja, ja nemlig ja, det' ingen problem!
#2(Med 2 svar)
3. december 2023 kl. 16:11
JSand
Nu var dette mad0s artikel, mens min næste kommer i morgen, men jeg tillader mig alligevel at takke på vores begges vegne!

Der har virkelig lagt mange timer og meget arbejde i den julekalender her (forberedelse, grafik, interviews med 24 spillere og de lange og dybdegående artikler), så vi sætter virkelig pris på, at du/andre er glade for dem!
#3(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 17:38
Kristja
Absolut fedt med interviews. Det skal i have ekstra stor applaus for at opnå 🔥
#4(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 22:28
DOMINA7HOR
Et godt stykke arbejde i gør, begge to!
#5(Med 0 svar)
4. december 2023 kl. 11:20
Fonder
Jeg falder ind i hylekoret 😁 skidegodt arbejde 💪🙏
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.