Astralis-stjerne indleder sidste uge med julekalenderen

Der er mindre end en uge til juleaften, og det er blevet tid til nummer syv på vores liste over de bedste danskere i CS:GO.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 7: Megastjerne siden de tidlige teenageår

Dust2.dks julekalender går ind i den sidste uge nu, og der er derfor ikke mange navne tilbage på listen, hvorfor de fleste nok kan regne ud, hvilke spillere der mangler.

Langt størstedelen af stjernerne på listen indtil videre har været gennem adskillige organisationer i deres lange karrierer, men det forholder sig ikke sådan for nummer syv, som blot har spillet for to organisationer i sin CS:GO-tid og en ny i CS2.

Turen er nemlig kommet til 21-årige stavn fra Astralis, som på trods af sin unge alder har vist, at han er en af de klart bedste Counter-Strike-spillere, vi har herhjemme, men også at han er en af de bedste i verden.

stavn startede ud i Fragsters, hvor han dannede hold med blandt andre storebror dragonfly, torben og senere også både Bubzkji og refrezh.

I det første års tid lå den dengang 14-årige stavn og resten af holdet og rodede rundt mellem top 75 og top 125 på HLTV's rangliste, men i slutningen af 2017 begyndte resultaterne at flaske sig.

Med tilføjelsen af Bubzkji begyndte holdet nemlig at spille sig op omkring top 30, og da refrezh også kom til, og Bubzkji kom tilbage efter en periode på bænken, brød Fragsters igennem til top 30.

I løbet af 2018 kvalificerede Fragsters sig endda til hele to internationale turneringer, DreamHack Open Valencia 2018 samt DreamHack Open Austin, mens de også blev inviteret til DreamHack Open Atlanta.

Særligt i første af disse viste stavn for første gang for alvor sine kvaliteter mod internationale tophold. I Valencia var han nemlig turneringens fjerdehøjest ratede spiller med en rating på 1.32.

En verdensstjerne fødes i Heroic

Mens stavn fik sit navn på landkortet med Fragsters, så holdt det ikke evigt, da organisationen lukkede i slutningen af 2018.

Efter tre måneder med ex-Fragsters, hvor stavn fortsatte med flere af spillerne, så åbnede der sig i marts en mulighed, der skulle vise sig at blive skelsættende for den unge danskers karriere.

Heroic kom nemlig og bankede på og tilbød en 16-årig stavn en prøveperiode, som han greb og holdt fast i.

Den første tid med Heroic forløb udmærket for holdet, men det var ikke noget spektakulært. Holdet kunne ikke bryde igennem til top 10 på trods af at have haft flere forskellige spillere igennem, og i stedet lå Heroic omkring top 15 i verden.

Faktaboks

Dansk talent - sirah

Jeg har spillet lidt FACEIT med ham, og han ser varm ud.

Det ændrede sig dog markant i midten af 2020.

Her kom coronarestriktioner og online-Counter-Strike, og det skulle vise sig at være fantastisk for Heroic, som i den grad greb chancen.

Holdet vandt nemlig onlineudgaven af ESL One Cologne, hvor stavn var i spidsen og var holdets højest ratede spiller og særligt brillerede i finalen med en 1.44 rating mod Vitality.

Lykken varede dog ikke ved for stavns tropper, da HUNDENs udnyttelse af coach-buggen kom frem i lyset og samtidig satte alle Heroic-spillerne i dårligt lys.

Inde på serveren fortsatte stavn og kompagni dog ufortrødent og brillerede i online-æraen, hvor de nåede at hente yderligere to store trofæer med hjem - DreamHack Open Fall 2020 og ESL Pro League Sæson 13. I begge var stavn godt kørende, men særligt til DreamHack Open Fall viste han klasse og var den fjerdebedste i hele turneringen.

Da verden kom tilbage til normalen, og turneringerne begyndte at blive på LAN igen, fik Heroic dog prædikatet 'onliners'. For selvom de konsekvent spillede sig langt i turneringer og lå med i toppen af HLTV's rangliste, så skulle de være trofæløse i mere end et år.

Forløsningen kom dog i Sverige i juni 2022. Her slog Heroic Astralis i finalen i Pinnacle Cup Championship og løftede det første LAN-trofæ siden stavns ankomst.

Senere på året gjorde de det igen, denne gang i København. Til BLAST Premier Fall Final løftede Heroic trofæet på hjemmebane i Danmark. I 2023 også vandt en anden BLAST-turnering, Spring Final, i Washington.

Fælles for alle de store sejre var, at stavn gang på gang viste høj, høj klasse, og selvom det aldrig er blevet til en MVP-titel for den stadig unge dansker, så er det blevet til flere placeringer på HLTV's top 20-liste.

I 2020 blev stavn udråbt til den 12. bedste spiller i verden, i 2021 var han den 16. bedste, mens han i 2022 sneg sig ind i top 10 som den 10. bedste spiller i hele Counter-Strike.

En blakket afslutning

stavns tid i Heroic fortsatte dog ikke evigt, og på trods af de flotte resultater, han leverede i mange år, har hans sidste kapitel fået en meget blakket afslutning.

I et opslag på X fra Heroic kunne organisationen nemlig i oktober fortælle, at stavn og jabbi havde presset cadiaN ud af holdet mod at forlænge deres kontrakter. I stedet for at holde deres løfte til organisationen, valgte de dog at tage til konkurrenterne Astralis, lød det fra Heroic.

Den regulære bombe brød fuldstændig med det billede af Heroic, offentligheden havde, og som stavn selv havde beskrevet som 'en familie' i et interview med Dust2.dk i maj måned.

Familien var dog væk, og sammen med jabbi drog stavn i november til Astralis, hvor han skal jagte den succes, han i mange år har haft med Heroic.

Selvom stavn er ung og ikke har været i toppen af scenen i lige så mange år som andre, så har hans individuelle præstationer og succes med Heroic alligevel gjort ham fortjent til en plads på listen.

Seks store trofæer og tre placeringer blandt verdens 20 bedste spillere vidner nemlig om en sand verdensstjerne, og hvis han kan holde kadencen og opnå succes med Astralis, kan han med sin unge alder gå over i historien som en af de mest succesfulde danske Counter-Strike-spillere.

"Det vil jeg aldrig glemme"

stavn har været med i toppen af dansk Counter-Strike, siden han var blot 14 år gammel.

Her fortæller han, at noget af det, der fik ham bidt af spillet i en så ung alder, var, hvor stor en betydning hver enkelt lille beslutning kan have.

Counter-Strike har været en del af mit liv, siden jeg kan huske, og jeg har altid elsket det. Noget af det, jeg elsker allermest ved CS, er, at hver kamp, du spiller, er så forskellig. Hver beslutning, du tager hvert sekund, får en kæmpe betydning for udfaldet af runden og kampen.

Med Heroic har stavn nydt stor succes og vundet flere store turneringer. Den 21-årige stjerne er dog slet ikke i tvivl, når snakken falder på det største øjeblik i karrieren.

Mit største CS:GO-minde er helt klart, da vi i Heroic vandt BLAST i Royal Arena foran de danske fans og med familie og venner, der var inde og se på. Det vil jeg aldrig glemme.

Hvad er det værste CS:GO-minde?

Det dårligste CS:GO-minde er, da vi tabte major-finalen i Rio til Outsiders. Det var en god chance for endelig at hive det trofæ hjem, man jagter allermest, og desværre faldt vi igennem i finalen.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 2 svar)
18. december 2023 kl. 20:13
larzN
Af ren nysgerrighed, hvem tror folk så er den 6 mand der er tilbage udover de 5 fra prime astralis? kan ikke lige umiddelbart komme på hvem det skulle være.
#2(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 20:15
JSs
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Karrigan
#4(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 20:17
Pr3bzz
Det må næsten være karrigan
#3(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 20:15
JakobHelms
Så er det store spørgsmål bare om det bliver guldstjernen fra Astralis på de fem toppladser, eller om Karrigans præstationer er bedre til at vippe nogen af dem ud af top 5 :-).
#5(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 21:33
Kristja
6. Gla1ve
5. Xyp9x
4. Karrigan
3. Magisk
2. Duppe
1. Device
#6(Med 2 svar)
18. december 2023 kl. 21:38
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Den, der gætter de resterende seks rigtigt (med rækkefølge), får 10 kr. af mig juleaften
#7(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 21:54
JakobHelms
Karrigan, Xyp9x, Gla1ve, Magisk, Dupreeh, Device i den rækkefølge.
#8(Med 0 svar)
18. december 2023 kl. 22:10
nylsnej
6 Karrigan
5 Gla1ve
4 Xyp9x
3 Magisk
2 Device
1 Dupreeh
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.