Tidligere Astralis- og North-stjerne åbner top 10

Nummer 10 på listen har både spillet i Danmark, USA og Europa.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 10: k0nfg indleder listens top 10

Nu begynder vi så småt at komme til den sjove del af listen, da vi skal til at kåre de ti bedste danskere i CS:GO.

Her er det ikke særlig overraskende, at k0nfig, der lige siden 2015 har spillet på nogle af verdens og Danmarks bedste hold, er på listen.

Den 26-årige dansker kom på sit første hold i sommeren 2015, hvor han dengang sluttede sig til Reason, der var en af de helt store organisationer i CS:GO's begyndelse.

k0nfig nåede at spille i et par måneder på Reason-mandskabet sammen med blandt andre HUNDEN og JUGI, inden karrieren førte ham til SK, hvor han var i få måneder, da der var problemer på og udenfor serveren.

Heldigvis for k0nfig havde han vist sig flot frem på den korte tid, og derfor var Copenhagen Wolves også klar til at hente ham, da han var ledig på markedet.

Det var dog ikke længe, han brugte på Wolves-mandskabet, da han efter par måneder blev hentet af Dignitas, hvor k0nfig for alvor fik sit gennembrud.

Danmarks næstbedste hold

På Dignitas var k0nfig hurtigt en stor succes, og den danske rifler leverede også imponerende præstationer, men det var aldrig nok til at løfte et trofæ.

Det skete først i oktober 2016, hvor det endelig blev opnået, da han og resten af Dignitas vandt EPICENTER: Moscow, og ingen ringere end k0nfig selv løb afsted med MVP-medaljen.

Holdet præsterede flotte resultater, og k0nfig og hans holdkammerater blev betragtet som det næstbedste hold i Danmark i lang tid.

Nogle måneder efter sejren i Rusland blev Dignitas-startfemmeren solgt til ingen ringere end North, med klare ambitioner om at blive Danmarks bedste hold.

Desværre blev det ikke helt til virkelighed, selvom k0nfig leverede et flot år individuelt, som også blev belønnet med en 14. plads på HLTVs årlige top 20-liste.

Under North blev der foretaget flere udskiftninger i spillertruppen, og det var først efter knap ni måneder, at k0nfig og resten af North endelig vandt et trofæ, da de triumferede ved DreamHack Montreal. Fire måneder efter denne sejr var det k0nfigs tur til at gå videre.

Nordamerikanske eventyr

Sammen med et par af sine danske kammerater tog k0nfig nemlig turen over Atlanten, hvor han blev en del af OpTic, en sammensætning af danske og nordamerikanske spillere.

Desværre varede det ikke længe.

Danskerne og amerikanerne kunne tilsyneladende ikke enes, hverken på eller uden for serveren, hvilket førte til, at k0nfig i stedet fik selskab af flere danske spillere.

OpTic endte således med at blive et dansk mandskab, og det bedste, holdet præsterede, var at kvalificere sig til majoren i London, der desværre ikke blev den store succes.

Efter mere end halvandet år hos OpTic blev k0nfig bænket, men danskeren fik hurtigt sin fremtid på plads, da en anden nordamerikansk organisation bød k0nfig velkommen.

k0nfig sluttede sig nemlig til Complexity, hvor han spillede sammen med den danske blameF, der var blevet hentet ind fra Heroic.

Her vandt k0nfig endelig endnu et trofæ.

Complexity-mandskabet vandt nemlig BLAST Premier Spring Final i 2020, som blev afholdt online på grund af corona og de mange restriktioner.

k0nfig var en del af Complexity i næsten to år, inden han vendte snuden hjem til Danmark.

Faktaboks

Dansk talent - Chr1zN

En ny motiveret spiller, som har blod på tanden efter medaljerne. Jeg kan sagtens se en fremtid i den her unge spiller.

Tiden i Astralis

k0nfig stod for en kort stund uden hold, men heldigvis for ham lignede Astralis et mandskab, der godt kunne trænge til forstærkninger, og det banede vejen for både ham og blameF.

Under Astralis levede holdet aldrig op til de store forventninger, og det kulminerede med, at k0nfig blev bænket efter knap et år hos Astralis, da han kom op at slås med en person på Malta, hvor Astralis-mandskabet deltog i ESL Pro League.

Den 26-årige rifler nåede at sidde på bænken i et par måneder, inden han blev erklæret fortid på holdet og var fri til at søge grønnere græsgange. Det fandt han i Sverige, hvor han sluttede sig til NIP i starten af 2023.

Under NIP har holdet været udsat for flere udskiftninger, og det har endnu ikke haft sit gennembrud. k0nfig og hans hold var dog med til årets major i Paris, modsat hans tidligere holdkammerater fra Astralis.

Siden 2015 har k0nfig spillet på et af de højeste niveauer i CS:GO, og danskeren har altid været kendt for sit aggressive, men høje individuelle niveau, hvilket gør, at han fortjener en plads på listen.

I løbet af sin karriere har han opnået tre trofæer, hvoraf to af dem også blev ledsaget af en MVP-medalje. I 2017 blev k0nfig desuden kåret som den 14. bedste spiller i verden, og han har været i slutspillet i to ud af sine syv majors.

Her er k0nfigs bedste og værste CS:GO-minde

Ligesom så mange andre var det dét sociale aspekt ved CS:GO, som fangede k0nfig, da han spillede med sine venner i klubben.

Jeg blev afhængig af spillet fra første gang, jeg spillede det. Det hele startede med, at jeg spillede med mine venner i klubben, og det hele var bare fantastisk.

Af de tre turneringer, som k0nfig har vundet, var det fedeste, da han vandt foran tusindvis af fans, der heppede på det andet hold i finalen.

Da vi vandt EPICENTER i Moscow med tusindvis af fans, som heppede på Virtus.pro, men vi fik dem nedlagt.

k0nfigs værste CS:GO-minde skal man ikke gå lang tid tilbage og finde, da NIP-mandskabet smed en tæt sejr til Apeks, der kostede en plads på scenen til majoren i Paris.

Apeks-kampen til BLAST-majoren 2023 i Paris. Den kamp skulle simpelthen ikke gå, som den gjorde, og den kommer til at gøre ondt at tænke på længe.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.