Astralis-IGL finder vejen til 11. pladsen

En af de bedste individuelle spillere gennem de sidste mange år ender som nummer 11 på vores liste.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 11: En anderledes vej til verdenstoppen

Den næste mand på listen er en, der deler vandene. For mens der ingen tvivl kan være om hans store individuelle færdigheder og dedikation, har han fået et ry for at være en af scenens største 'baitere'.

Nummer 11 på listen er nemlig Astralis-kaptajnen blameF, som først for alvor skabte et navn for sig selv i 2018, men som virkelig har vist individuel klasse lige siden.

blameFs karriere er dog en, der adskiller sig fra de fleste, da han ikke på samme måde som andre skridt for skridt beviste sit værd i dansk Counter-Strike, inden skridtet opad blev taget.

Den nuværende Astralis-kaptajn skabte et navn for sig selv på mix-hold i diverse Dust2.dk eOddset Masters-turneringer såvel som King of Nordic, men det var først i starten af 2018, han for alvor fik lov til at prøve kræfter på et større dansk hold, da Great Danes samlede ham op.

Under alexsomfans lederskab gjorde blameF forrygende figur på den danske scene. Her vandt holdet både Sorring LAN Party 2018 såvel som sæson 4 af POWER Ligaen, mens blameF selv leverede en gennemsnitlig rating på 1.39 gennem de HLTV-kampe, holdet fik. Samtidig blev holdet nummer fire til B-turneringen af Copenhagen Games 2018, som var danskerens første LAN-turnering nogensinde.

De flotte præstationer på Great Danes gjorde, at den belgiske organisation Epsilon fik øjnene op for det sprudlende danske talent.

Selvom det blot blev til et halvt år med Epsilon, viste blameF alligevel, hvorfor han af mange anses som en af de bedste individuelle spillere i verden. Han var med til at bringe holdet op omkring top 40 i verden, mens han også selv leverede en rating på 1.28 i perioden, og det var netop de individuelle færdigheder, som sendte ham videre.

Gennembruddet til tier 1

I starten af 2019 fik blameF sit helt store gennembrud til tier 1. I januar blev han nemlig hentet ind hos Heroic, hvor han for første gang kom med i top 30 i verden.

Det var dog langt fra det samme Heroic-hold, som vi kender i dag. Den eneste spiller, som spillede dengang og også i de seneste par år, var nemlig stavn. Med navne som NaToSaphiX, es3tag og friberg på holdkortet, gjorde blameF og Heroic god figur af sig og peakede som nummer 12 på HLTV's verdensrangliste.

blameF selv var også fænomenal, og det sikrede ham et skifte til storsatsende Complexity, der var i færd med at bygge deres 'Juggernaut'.

Her kom danskeren til at tilbringe de næste to år af sin karriere, og det skulle vise sig at blive to meget vigtige år, som virkelig satte ham på landkortet som en af de bedste spillere i verden.

Med blameF på holdkortet lå Complexity komfortabelt og kæmpede om pladser i verdens top 10, og de peakede endda som nummer fem i verden efter flotte præstationer i sommeren 2020, hvor de blandt andet vandt BLAST Europe Spring Finals og mere end to millioner kroner.

Faktaboks

Dansk talent - Chr1zN

Chr1zN, fordi han ALTID køber nades i FACEIT.

Den danske riffelstjerne viste også sine individuelle færdigheder frem gang efter gang, og det var med til at sikre international anerkendelse. I både 2020 og 2021 var han nemlig at finde på HLTV's liste over verdens 20 bedste spillere som henholdsvis nummer 6 i 2020 og nummer 13 i 2021.

De flotte præstationer gjorde også, at mægtige Astralis kom og bankede på døren hos Complexity i slutningen af 2021.

blameFs individuelle niveau har han fortsat med at holde utrolig højt lige siden skiftet på trods af svære arbejdsvilkår med mange udskiftninger hos den danske mastodont.

I 2022 blev han kåret til nummer 12 over verdens bedste spillere, og gennem hele sin tid med Astralis har han præsteret en gennemsnitlig rating på 1.23. Desværre for blameF har Astralis dog ikke været på det niveau, de tidligere har vist, og de store trofæer er derfor udeblevet.

Det resulterede også i, at man i Astralis valgte at bænke major-vinderne gla1ve og Xyp9x, og i stedet for at hente en anden IGL ind, trådte blameF til. I de seneste seks måneder har det derfor været riffelstjernen, som også har svunget taktstokken hos Astralis.

Her er det blevet til glimt at storhed med blandt anden en semifinaleplads til IEM Cologne, men de store sejre har ikke været der. For tre uger siden spillede Astralis dog med musklerne på transfermarkedet og hentede jabbi og stavn hos konkurrenterne fra Heroic, og fremtiden ser derfor lysere ud nu, end den længe har gjort.

Der kunne med sikkerhed findes argumenter for at have blameF højere på listen med de utrolige præstationer, han har leveret siden 2020, hvor han har været blandt verdens bedste spillere hvert år.

På trods af de flotte individuelle resultater, har blameF dog ikke vundet nok i hverken Complexity- eller Astralis-trøjen til at komme længere op på listen, mens han heller ikke har været med i toppen længe nok. Hans første store gennembrud kom først i løbet af 2019, hvilket også har trukket ned.

Det største var rejsen til USA

blameFs karriere har ikke været lang som så mange andres, men den har alligevel budt på flere store præsationer og mange minder.

Det største skal dog findes for flere år tilbage, da turen gik mod amerikanske Complexity.

Hvad er dit største CS:GO-minde?

Da jeg rejste til USA.

Hvad er det dårligste?

Da vi tabte til Liquid til Antwerpen-majoren.

blameF er kendt som en af de mest dedikerede CS-spillere på scenen. Den danske riffelstjerne og IGL for Astralis blev da også bidt af CS:GO i en helt ung alder, da han spillede det i SFO'en efter skole.

De mange timer med Counter-Strike i SFO’en startede det (at blive bidt af CS:GO red.).

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 1 svar)
14. december 2023 kl. 20:12
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Dyreryg som julemad - what the actual fuck????
#10(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 10:15
C1rkus
Det er ret normalt at spise i hele jule/vinterperioden :D
#2(Med 8 svar)
14. december 2023 kl. 20:18
Hunt
Hvad har blamef opnået udover eco frags der gør han skal over, ja mere eller mindre alle på den liste?
#3(Med 3 svar)
14. december 2023 kl. 21:16
_Jeppe_
consistent hltv top 20 eller?
nåh okay, bare mig, der føler det tæller
#4(Med 2 svar)
14. december 2023 kl. 21:36
Hunt
Kjærbye major mvp #14 > blamef top 20 #11
#8(Med 1 svar)
15. december 2023 kl. 03:52
_Jeppe_
Kan du ikke lige genopfriske, hvad Kjærbye lavede efter han forlod Astralis? Jeg kan ikke huske det nemlig....
Mod blameF's mange top 20 Placeringer (sidste 4 år i streg med antagelsen at han rammer den igen i år)
#9(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 07:59
Hunt
Kjærbye vandt DH masters, esl new york (online)

Ikke det helt store nej, men hvad har blamef vundet udover en sæson af blast (online)?
#12(Med 3 svar)
15. december 2023 kl. 11:50
DOMINA7HOR
Lol. Gå nu i vinterhi altså 😂
#14(Med 2 svar)
15. december 2023 kl. 12:49
Hunt
Stopper med at være efter blamef når blamef ikke spiller for stats mere, deal?
#15(Med 1 svar)
15. december 2023 kl. 15:01
DOMINA7HOR
Hvis du I ramme alvor mener en spiller på dette niveau kun spiller for stats, så er du helt væk. No offense. Det er bare dumt. Det er jo ikke fordi han kører solo q på FACEIT... 😂
#17(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 19:04
Hunt
No offense, men har du set ham spille? Det er som at se jame spille, men bare hvor han saver sin riffel i stedet
#5(Med 3 svar)
14. december 2023 kl. 21:36
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg har aldrig smagt dyreryg. Er det godt?
#6(Med 0 svar)
14. december 2023 kl. 21:48
Awwdor
Klart at foretrække over flæskesteg😁
#7(Med 0 svar)
14. december 2023 kl. 22:04
Kristja
Alt fra et rådyr/dådyr smager godt, eller ihvertfald næsten alt. Kommer fra en familie af jægere, det kan klart anbefales at smage diverse hvis man godt kan lide kød! 😅
#11(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 10:16
C1rkus
Det er virkelig guf, du burde ikke snyde dig selv for det ihvertfald :)
#13(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 11:51
DOMINA7HOR
Bedste rifler i DK siden Complexity prime under hans ledelse! Prove me wrong!

PS. Glædeligt at finde ud af, at Chr1zN og jeg har noget tilfælles, selv om han er lysår foran mig målt op ELO 😅
#16(Med 0 svar)
15. december 2023 kl. 16:07
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
ærgerligt med sådan nogle fesne svar
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.