DreamHack-MVP gemmer sig bag 17. låge

Bag den 17. låge gemmer sig en af Danmarks største IGL's i CS:GO.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 17: IGL, AWP'er og MVP

Vi går nu ind i anden uge af vores julekalender her på Dust2.dk, hvor vi kårer de bedste danske spillere i CS:GO, og denne gang er turen kommet til en sand IGL-legende.

Det er nemlig den tidligere North-kaptajn MSL, og selvom han oftest forbindes med FCK-klubben, startede hans karriere i CS:GO længe før.

Allerede i spillets spæde start i 2012 havde han sine første HLTV-kampe med holdet Anexis sammen med blandt andre cajunb og Pimp.

Det næste halvandet år i det tidlige CS:GO gik med kortere ophold med organisationerne Western Wolves, 3DMAX, Reason, myXMG samt under navnet unu.AiN.

Fælles for opholdene var, at MSL spillede med kendte ansigter hver gang og også spillede med i toppen, hvilket blandt andet betød, at MSL's uni.AiN var lige uden for top 10 i verden i slutningen af 2014.

Den flotte placering var med til at sikre MSL og resten af holdet et skifte til Copenhagen Wolves, men efter blot én turnering under det nye banner, var IGL'en allerede væk.

I marts 2015 blev det nemlig annonceret, at MSL havde skrevet under med Dignitas, hvor han virkelig fik lov til at udfolde sit IGL-talent.

Faktaboks

Dansk talent - Leakz / n1Xen

Nu har jeg ikke set så meget på det sidste, men jeg synes helt klart, Leakz og n1Xen, som jeg spillede med for ikke så længe siden, har et stort potentiale.

Storhedstid i Dignitas og North

Da MSL sluttede sig til Dignitas lå mandskabet nummer otte i verden, og det var da ikke en engangsaffære at have det danske hold så højt oppe.

I løbet af MSL's mere end halvandet år med organisationen peakede de nemlig som nummer to på HLTV's rangliste, vandt EPICENTER: Moskva foran en lang række tophold, og var ikke uden for top 20 én gang.

I december 2016 var det dog slut med Dignitas. Organisationen sagde farvel til hele holdet, og det blev starten på MSL's tid i North. Tidligt i det nye år gik fodboldklubben FCK nemlig ind i Counter-Strike undet navnet North med ex-Dignitas-spillerne.

Med North fik MSL i første omgang hele 21 måneder, og her var holdet nærmeste konkurrent til Astralis. De lå og kæmpede med i og omkring top 10 i størstedelen af perioden og vandt hele tre DreamHack Open-turneringer.

Det hele kulminerede kort inden MSL's bænkning i september 2018, da North deltog til DreamHack Masters Stockholm. Her nåede holdet hele vejen til finalen, hvor de stod over for selveste Astralis.

På fænomenal vis endte det med en sejr til MSL's tropper, mens IGL'en endda også tog MVP-medaljen til turneringen, hvor han også agerede AWP'er for holdet. Desværre blev han vejet og fundet for let i selvsamme måned, da North hentede cadiaN.

Det sendte MSL et smut til amerikanske klubber med begrænset succes. Først var han en del af Rogue i et halvt år, inden turen gik til OpTic.

Efter meget begrænset succes vendte MSL dog hjem igen til North i håb om at lede dem tilbage til toppen, men heller ikke dette gik strålende for IGL'en.

I hans sidste år med klubben formåede de ikke én gang at bryde igennem til top 20, mens det heller ikke blev til nogen store trofæer.

Det skulle vise sig at blive starten på enden af MSL's tid i Counter-Strike.

Fra top til flop

Mens store dele af starten og midten af MSL's CS:GO-karriere var fantastisk, og han legede med i verdenstoppen, så kan det modsatte siges om de sidste år.

Fra midten af 2021 og indtil midten af 2023 var den danske IGL nemlig langt fra verdenstoppen og de flotte placeringer på HLTV.

På de to år formåede han aldrig at finde et godt, langvarigt og succesfuldt projekt. Først havde han nogle måneder med South, inden han i lidt mere end et halvt års tid spillede med Tokyo Revengers, som blev samlet op af TITANS.

Heller ikke det gik godt, og det fik faktisk MSL til at vende tilbage til den danske scene. Her spillede han først med NtK, inden han i 2023 skrev under med POWER Ligaen-holdet Sashi sammen med North-kammeraten aizy.

Mens sidstnævnte fortsat er på holdet, var MSL dog færdig efter blot tre måneder, og det var også det sidste, vi fik at se af ham i CS:GO.

På trods af MSL's fejlslagne sidste år på scenen, kan der ikke ses bort fra, at han i mange år var blandt de allerbedste IGL's i Danmark.

Fem større trofæer og en MVP-titel kan han se tilbage på, og det er altså også derfor, han er at finde som nummer 17 på vores liste.

"Den vil jeg nok kunne huske for evigt"

Den 'klassiske' historie om, hvordan en lang række Counter-Strike-stjerner blev introduceret til spillet, er, at det blev gjort gennem familie.

Det er ikke anderledes for MSL, som også opdagede spillet gennem et familiemedlem.

Da jeg var 10 eller 11 år gammel, så jeg min bror spille CS 1.6, og jeg syntes, det var spændende. Jeg begyndte selv at spille og blev fanget af det og ville være bedre end min storebror. Det lykkedes heldigvis.

Rent spillemæssigt var det nok bare, at det var et fedt spil, og man kunne have det sjovt med sine venner og blive bedre. Dét, koblet sammen med konkurrence, teamplay, mange taktiske muligheder og muligheder for at blive bedre hele tiden, gjorde det bare mega spændende og nærmest til en afhængighed, fortæller MSL.

MSL er en af få danske spillere, som har haft æren af at vinde en MVP-titel til en stor turnering. DreamHack Masters Stockholm, hvor det skete, er derfor også det absolutte højdepunkt i karrieren.

Det må næsten være DH Stockholm. Vi vandt over virkelig mange gode hold. Jeg havde været AWP'er i 14 dage, vi havde haft niko som stand-in i 14 dage, og der var bare rigtig mange ting, som gjorde, at vi nok aldrig burde have vundet, men det gjorde vi.

Det gjorde det også ekstra specielt for mig, at jeg havde det personligt godt med alle på det hold, vi vandt med, og samtidig vandt jeg også MVP'en, hvilket jeg aldrig havde prøvet før, og jeg havde heller aldrig forventet inden turneringen, at det ville ske.

Hvad er dit dårligste CS:GO-minde?

Min første tanke var ELEAGUE Atlanta majoren, hvor vi fører 12-3 mod VP i kvartfinalen på 3. map og ender med at tabe. Den vil jeg nok kunne huske for evigt, for den var sgu hård at sluge.

Vil du bruge den samme mus som MSL? Ifølge Liquipedia bruger han denne mus. Dust2.dk tjener penge, hver gang du trykker på et af produkterne.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#2(Med 0 svar)
8. december 2023 kl. 10:48
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Glemmer nok aldrig Western Wolves' andenplads til Copenhagen Games. Det var et virkelig flot run af jer, og man gik og drømte om at I kunne slå NIP, der jo bare vandt alt, de rørte ved, dengang, og så fik I også bare klø i finalen :D
#3(Med 0 svar)
8. december 2023 kl. 10:52
xone
Ham havde jeg faktisk troet lå højere på listen!
#4(Med 0 svar)
8. december 2023 kl. 12:48
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det var alligevel ærgerligt, at han ikke kunne få et ordentligt projekt på benene i de senere år. Det kunne have været godt for den danske scene.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.