Sådan så det ud til IEM Cologne 2023.

ESL skrotter nationale turneringer

Esport og CS:GO har bevæget sig mod et grænseløst landskab, og det koster de nationale turneringers liv.

I årevis har ESL, nu kendt som ESL FACEIT Group, drevet nationale turneringer i lande som Tyskland, Polen og Belgien, men det har nu nået sin endestation.

Det skriver ESL i en pressemeddelelse.

De nationale turneringer blev grundlagt med fokus på at styrke og skabe succesfulde økosystemer med en kerne af nationale turneringer og ligaer.

Siden da har esport udviklet sig i en anden retning, da CS:GO er blevet en grænseløs sport, hvor hold ofte tiltrækker spillere fra forskellige nationaliteter.

I årevis har vi (ESL, red.) dyrket to parallelle økosystemer for Counter-Strike: det nationale, som ligner traditionelle sportsligaer, og det grænseløse system baseret på pan-regionale online-turneringer.

Det tog til sidst hårdt på vores evne til at fokusere og skabte en række kompatibilitetsproblemer på tværs af forskellige ESL Pro Tour-egenskaber. Med tiden blev det stadig tydeligere, at det grænseoverskridende system er en langt mere dynamisk og fleksibel grundlag for EPT og en bedre vej for håbefulde hold og spillere til at klatre op ad rangstigen.

Med Counter-Strike 2 lige på trapperne betyder det, at flere af de nationale turneringer allerede har haft deres sidste sæson, mens Australien, New Zealand, Tyskland, Polen og Storbritannien og Irland spiller deres sidste sæson i 2023, før det stopper i 2024.

ESL afslører desuden, at de polske og tyske hold fortsat vil have mulighed for at repræsentere deres lande ved henholdsvis IEM Katowice og IEM Cologne.

#1(Med 0 svar)
15. september 2023 kl. 13:38
JakobHelms
Det synes jeg er ret ærgerligt, men forståeligt.

Spøjst at de planlægger at beholde de nationale pladser til Katowice og Køln, som ellers må være ramt af samme problematik, og som Valve vel ligger en stopper for med det nye regelsæt?
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.