Søger du hold til næste sæson?
07D : 08T : 24M : 52S
Xyp9x er overhovedet ikke færdig som spiller.

Stort Xyp9x-interview: "Jeg føler mig klar til at spille på absolut topniveau"

I et stort interview med Dust2.dk sætter Xyp9x ord på fremtiden, degraderingen på førsteholdet, tiden på talentholdet og meget mere.

Siden juni har Xyp9x været på bænken i Astralis, og først nu taler 'clutchministeren' endelig ud i et stort interview med Dust2.dk.

Indtil nu har Xyp9x nemlig ikke udtalt sig offentligt om bænkningen i Astralis, ligesom han også går i dybden om tiden på talentholdet samt sine fremtidsplaner.

Xyp9x om at blive bænket: "Der skulle ske noget"

Xyp9x, som for nylig fyldte 28 år, blev bænket på Astralis' førstehold kort tid efter, at han og holdet missede kvalifikationen til majoren i Paris.

For 'clutchministeren' var det også tydeligt, at noget skulle ændres, men om det var ham, det skulle gå ud over, er han nu ikke selv overbevist om.

Det var tydeligt for enhver, at Astralis’ resultater ikke var på niveau med vores ambitioner, og at der skulle ske noget. Det blev så en bænkning af mig på førsteholdet, som jeg valgte at bruge på at give en hånd med på talentholdet.

Jeg føler stadig ikke, at min indsats var den primære udfordring for holdet (Astralis, red.), da jeg trådte ud af førsteholdet, og det, der er sket siden hen, har også vist, at problemerne ikke blev løst med, at jeg skiftede til at spille for talentholdet, udtaler Xyp9x i et skriftligt interview med Dust2.dk.

Tiden på bænken har medført en masse frihed, og det har givet rum til at give tankerne frit spil, og det er en spændende proces, fortæller Xyp9x.

Min tid udenfor en konkurrencepræget dagligdag med mange rejser og turneringer har fået mine tanker til at få frit spil. Hvad det helt præcist ender med, kan jeg ikke sige nu, men tanken og processen er mega spændende, synes jeg.

Xyp9x har som bekendt skrevet sig ind i historiebøgerne på mere end én måde, og han er efterhånden også kendt som den bedste 'clutcher' nogensinde.

Den 28-årige dansker har til trods for et nærmest komplet CV, overhovedet ikke tænkt sig at lægge musen på hylden, uanset om det skulle handle om et comeback på Astralis eller andetsteds.

Jeg har vundet mange titler, blandt andet fire majors, og jeg er kun lige blevet 28 år, så jeg er stadig ung - også i CS regi. Jeg er mentalt stærk, har fået en masse erfaring og ved, at jeg ikke er påvirket af at spille under pres.

Jeg føler, at jeg stadig har en masse at give på serveren, både til Astralis, og også hvis der skulle komme et tilbud et andet sted fra. Men jeg er stadig på kontrakt hos Astralis, og det er i sidste ende noget, Astralis skal tage stilling til. Indtil videre holder jeg mig klar, træner en masse og sørger for at at være forberedt mentalt og fysisk på de nye udfordringer, der måtte komme.

Valgte selv at spille med talentholdet

Da Xyp9x blev degraderet til talentholdet til fordel for Altekz, som nu spiller for Preasy, antog langt de fleste, at det udelukkende var Astralis' beslutning.

Det er slet ikke tilfældet.

Overfor Dust2.dk understreger Xyp9x nemlig, at han selv tog valget om at spille med talentholdet, og det er der flere forskellige grunde til.

Jeg tror, mange tager fejl af degraderingen, og måske har jeg og Astralis ikke været så gode til at melde ud omkring den situation. Jeg havde valget om, hvorvidt jeg ville spille for talentholdet - det vil sige, at Astralis tvang mig ikke til at spille på talentholdet. Og hvorfor gjorde jeg så det, udtaler Xyp9x og begrunder:

Jeg tror på, at man ikke er for stor til nogen opgave, og selvom man har vundet fire majors, så kan man bevidst eller ubevidst lære en hel masse om sig selv ved at komme i nye sammensætninger af mennesker og udfordringer. Så egentligt handlede det mere om, at jeg ville blive klogere på mig selv, og om jeg var i stand til at lære fra mig og meget mere et dannelsesspørgsmål end så meget andet.

På talentholdet vendte Xyp9x tilbage til et skema, som blev afviklet en del anderledes, end danskeren var vant til på Astralis' førstehold - nemlig online.

Tiden på talentholdet sammenligner Xyp9x med gymnasietiden i 2013-14, hvor han sad i undervisningen og skulle planlægge kampene til om aftenen og senere på ugen.

Talentholdets kalender minder mig om CS:GO i 2013-14. Jeg husker stadig tiden i gymnasiet, hvor jeg i matematiktimerne om dagen sad og planlagde kampe til om aftenen og senere på ugen. Det er nok den del, jeg synes var mest udfordrende på talentholdet, når man har været vant til at tingene i tier 1 er lidt mere struktureret og skemalagt.

Når man spiller turneringer hver dag og hurtigt rammer mere end ti kampe om ugen, bliver det også svært at finde tid til at træne.

Selvfølgelig den mængde kampe, vi spillede (10+ kampe om ugen, red.), gjorde måske, at der ikke var så meget tid til træningen. Der følte jeg måske, man med fordel kunne have valgt lidt mindre turneringer og så måske have klaret sig bedre i de turneringer. Men jeg synes, det var en lærerig oplevelse, og så synes jeg, vi havde det utrolig sjovt sammen som hold. Måske noget af det, der har været savnet på førsteholdet.

Langt fra færdig som spiller

Inden længe burde Counter-Strike 2 udkomme, men det venter Xyp9x overhovedet ikke på, for han er klar til at spille med det samme - på det absolut højeste niveau vel og mærke.

For mig drejer det sig egentlig bare om at holde sig klar, herunder også til en fremtid med CS2. Igen, jeg er på kontrakt med Astralis et stykke tid endnu. Jeg føler mig klar til at spille på absolut topniveau, både i CSGO og CS2.

Xyp9x lægger ikke skjul på, at han har flere kvaliteter, som han kunne bruge som træner, men det kan først komme på tale, når spillerkarrieren er ovre.

Jeg tror, at jeg med min baggrund som spiller; den måde, jeg altid har gået analytisk til spillet, og min erfaring med at spille under stort pres til store turneringer, har nogle naturlige fordele, hvis jeg skulle gå trænervejen efter min aktive karriere, fortæller Xyp9x og tilføjer:

Men lige nu er jeg stadig spiller, det er det, der står i min kontrakt, og jeg føler som sagt, jeg har en masse at byde på som spiller endnu.

Allerede til marts næste år venter Danmarks største CS-turnering nogensinde, når den allerførste CS2-major skal afholdes i Royal Arena.

Det er selvfølgelig en turnering, som Xyp9x vil elske at spille, men om det bliver med Astralis eller nogle andre unge, dygtige gutter, må tiden vise.

Der er ingen tvivl om, at jeg, som alle andre danske CS-spillere, tror jeg, ville elske at spille den første major på dansk jord. Jeg har som sagt spillet på de store scener, vundet mange af de store turneringer og er vant til at performe under stort pres. Og majoren i København kommer til at være et kæmpe pres, særligt for de mange danske spillere, der ikke har prøvet at stå på så stor en scene og skulle levere. Men lad os se, hvad der sker.

Hvis ikke Astralis har brug for mig på førsteholdet til marts 2024, kan det være, der er et andet hold, hvor min erfaring i kombination med nogle unge, dygtige gutter er recepten på et vindende hold.

#1(Med 14 svar)
13. september 2023 kl. 13:09
Kristja
Spændende læsning, og dejligt med lidt indblik i hvad han har af fremtidsplaner! Håber han lander på et godt hold, med nogle der kan skyde godt fra sig, og hvor humøret kan være godt. Kunne faktisk godt se ham på et hold som Heroic.
#3(Med 13 svar)
13. september 2023 kl. 14:00
Eath
Heroic lyder ikke som et dårlig skifte
#8(Med 12 svar)
13. september 2023 kl. 16:10
BEDST
Udover at han slet ikke har haft niveauet til at præstere i den meta, hvor Heroic har gjort sig til : )? Det kommer ALDRIG til at ske...
#19(Med 11 svar)
13. september 2023 kl. 18:54
Kristja
Hvorfor skulle han ikke kunne tilpasse til spillestil til det hold han spiller på? Han kan da ikke gøre for glaive har valgt at køre 2012 meta 😅

Xyp9x er lige præcis sådan en spiller Heroic mangler på holdet, med hans ro og erfaring og fuldstændig tilt proof, og med rigtig meget selvindsigt og gode analytiske evner. Plus han er en utrolig behagelig person :)
#21(Med 7 svar)
13. september 2023 kl. 21:28
BEDST
Tror man skal passe på med at forbllinde sig i de to gode år Astralis havde i sidste årti - siden dengang har han vel ret beset ikke været noget nær en top 200 spiller i verden : ) Han kan helt sikkert gavne forskellige hold, men hverken ham eller glaive har haft niveau til det cs:go der er blevet spillet de sidste snart fire år.
#22(Med 5 svar)
13. september 2023 kl. 23:11
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Du læser ikke hvad han skriver.
Han kunne meget vel være lige det heroic mangler. De render rundt med gode spillere og spillere som vil kunne gå ind på samtlige top10 hold, men de mangler noget på holdet, de mangler en der kan holde tropperne sammen selv i modvind. Ligeså snart det gælder så smider heroic alt væk, de taber når det gælder gang på gang. Eneste grund til heroic overhovedet stadigvæk er i top5 er pga de nemme seeds de altid har fået, som har gjort at de altid nærmest er selvskrevne til slutspillet, hvor de så altid choker.
#26(Med 4 svar)
14. september 2023 kl. 10:46
BEDST
Hvordan ved du at de mangler en der kan holde tropperne sammen?
#28(Med 3 svar)
14. september 2023 kl. 11:26
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ingen af os ved noget, vi gætter alle sammen, udfra hvad vi ser på serveren fra dem. Men udefra set ligner det ofte at de tilter når de konmer bagud eller tingene ikke går deres vej, det ses os tydeligt på deres individuelle spil og derfor tror jeg at xyp eller duppe kunne komme ind og give stabiliteten de mangler. Jeg kan ikke forestille mig Cadian være manden der trækker de andres humør op, når holdet spiller dårligt.
#29(Med 2 svar)
14. september 2023 kl. 16:31
BEDST
Ville nok formulere mig anderledes, hvis du bare gætter i øst og vest. Når det så er sagt, så er din analyse måske det mest ubegavede jeg har læst herinde - håber du arbejder på morgenværtshus...
#31(Med 0 svar)
14. september 2023 kl. 16:59
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Du mere end velkommen til at komme med din. Vi gætter alle sammen, Ingen af os ved hvad der foregår bag kulissen, troede ikke det var nødvendigt at skære fuldstændig ud i pap, men det var det åbenbart kan jeg fornemme. Kom med din, fordi et eller andet skal der jo ske i den synkende skude
#33(Med 0 svar)
14. september 2023 kl. 18:01
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Og hvordan skal jeg udtale mig ellers, jeg skriver flere gange “JEG” og at det “UDADTIL” det jo ikke min skyld du ikke har kapacitet til at forstå andet end det du selv tolker.
#36(Med 0 svar)
14. september 2023 kl. 20:58
Kristja
Astralis/dignitas/tsm. Han har haft mange flere gode år end bare de 2 hvor de var dominante. Men jeg er helt enig i, at kigger man på hans rating, så har den jo ikke været for køn de sidste 2-3 år.

Men han vidste trods alt fremgang som den eneste af ham og glaive inden han fik sparket, og de havde ikke ligefrem et stabilt hold og bagland som fungerede, det må være deprimerende og unægtelig påvirke ens form.

Men på et hold som Heroic der er stjerne spækket, så har man ikke brug for en spiller der går ind og fragger helt vildt og får en 1.20 rating hvert game. Han skal tilføje alt det de mangler, og det kan jeg ikke se hvorfor han ikke skulle kunne. Jeg tror mange unge spillere ville have respekt og lytte når han taler og kunne lærer meget fra ham. Jeg kan kun se Cadian som værende et problem i form af, at det er ham de unge lytter til nu, men det fungerer jo ikke hele tiden kan vi se :)
#34(Med 2 svar)
14. september 2023 kl. 19:37
_Jeppe_
Du får det næsten til at lyde som om at han ikke er fuldstændig slidt op:)

Kan ikke se, hvad han har at bringe til bordet for et top 5 hold...
#35(Med 1 svar)
14. september 2023 kl. 20:52
Kristja
Bare fordi han ikke har præsteret godt i Astralis under glaive de sidste par år, så er det ikke ens betydning med, at han er slidt op tværtimod. Har man bare lidt insight, og følger med i hvem diverse spillere spiller pugs med, og deres udtalelser om hinanden, så er han en yderst vellidt spiller, som har MEGET at byde på. Ingen hold har brug for 5 stjerner der skyder 30 hvert game. Men derimod har han mange andre kvaliteter, som han også selv er inde på, og han ville unægtelig kunne fungere som en god anker spiller for et top10 hold. Igen det handler også så meget om kemien på et hold, for at man kan præstere, og jeg synes faktisk xyp9x viste fremgang til sidste trods virkelig dårlige forhold og virkelig dårlig stemning.

Men hey vi ved det selvfølgelig ikke før han er i gang igen, og med et nyt spil i form af cs2, så skal man nok ikke afskrive ham endnu hvis han stadig har viljen til at ligge timerne i det :)
#38(Med 0 svar)
15. september 2023 kl. 16:28
_Jeppe_
Du har flere gode pointer:)
Men ja det vel et andet spørgsmål, om han så har motivationen til at lave comeback i cs2. Han er trods alt op i årene med en super flot PR:)
#2(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 13:53
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg håber han kan være med til at løfte næste generation og lære fra sig der.
Måske lige et sidste stort raid inden.
#4(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 14:02
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Spændende læsning imo.
Og fedt han selv valgte at smutte på talent holdet.
Håber han har haft tid til at game en masse cs2 så han kan komme lidt foran på de parametre 😀👍🏻
#5(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 14:07
panzerlas
Jeg sad så sent som for et par dage siden og tænkte at det kunne være spændende at høre om Xyp's planer og hele situationen omkring ham.
Fedt at han har den selvtillid, selv indsigt og det gåpåmod jeg føler der kræves i toppen.
#6(Med 17 svar)
13. september 2023 kl. 14:31
JakobHelms
Åh, det er så ærgerligt med skriftlige interviews, og at man ikke kan gå lidt mere til Xyp9x.

"Jeg føler stadig ikke, at min indsats var den primære udfordring for holdet (Astralis, red.), da jeg trådte ud af førsteholdet, og det, der er sket siden hen, har også vist, at problemerne ikke blev løst med, at jeg skiftede til at spille for talentholdet" - det ville jo være vildt spændende at høre ham fortælle hvad han så så som nogle af problemerne, og hvad han generelt har at sige om sit eget niveau. Det føles godt nok som om Xyp9x slipper med en gratis omgang mikrofonholderi, når han får lov til at sige de her ting uden noget reelt modspil.
#7(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 15:37
Kristja
Jeg er faktisk meget enig med dig i det her! Kunne være lækkert med lidt uddybelse.
#9(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 16:13
BEDST
enig - cirka lige så kønsløst som den spørgeramme de ansatte fra Zulu tager i anvendelse når et dansk hold ikke præsterer. Man står altid tilbage med 117 spørgsmål, fordi de ikke tør at spørge om noget som helst ...
#10(Med 8 svar)
13. september 2023 kl. 16:35
Hunt
"og det, der er sket siden hen, har også vist, at problemerne ikke blev løst med, at jeg skiftede"

-Det er vel også rent faktisk nu efter flere år Astralis er begyndt at spille bedre, netop efter han blev bænket...
#11(Med 6 svar)
13. september 2023 kl. 16:41
JakobHelms
Du kan jo godt læse, Hunt, du ved jo godt han refererer til at f.eks. Gla1ve også blev udskiftet, og et større stilmæssigt skift, og at det ikke var -Xyp9x +Altekz, der resulterede i en opblomstring :-).
#12(Med 5 svar)
13. september 2023 kl. 16:43
Hunt
Så snakker han så bare meget specifikt om lige ham/altekz og ikke den process med at skifte flere og det så rent faktisk virker.
#16(Med 4 svar)
13. september 2023 kl. 18:09
JakobHelms
Ja, når han snakker om at problemerne ikke blev løst ved hans skifte, så snakker han om at problemerne ikke blev løst ved hans skifte? Jeg forstår slet ikke forvirringen - det giver da meget god mening at xyp9x snakker om xyp9x i et interview om xyp9x?
#18(Med 3 svar)
13. september 2023 kl. 18:16
Hunt
Well at se så snævert på det er en underlig måde at se det på, det er jo en del af en større udskiftning som virkede.
#20(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 18:59
Kristja
De har skiftet spillestil, blameF er kommer mere i fokus fra at være så passiv, deres calling og tilgang til spillet er ændret fuldstændigt plus ny ledelse og en stabil coach. Jeg skal ikke sige det 100% men b0RUP/xyp9x ville være hip som hap for mig, trods b0RUP virker til at tilføje meget hype/god stemning på holdet. Men på serveren ser jeg ikke at der nødvendigvis er en forskel.
#23(Med 1 svar)
14. september 2023 kl. 00:55
JakobHelms
Fetishismen for længere tidsperioder og større perspektiver betyder da forhåbentlig ikke, at vi ikke kan dykke ned i de enkelte detaljer.
#27(Med 0 svar)
14. september 2023 kl. 10:56
Hunt
Nej, men ting skal stadig ses i en sammenhæng. De to måneder vidste alle hos Astralis jo at det ikke var deres fulde hold, så er det jo klart det ikke fra dag 1 er super meget bedre.
#13(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 16:59
Unlucky-Luke
Arh hunt, kom nu jeg ved du har fint styr på det..... :)
De spillede overhovedet ikke bedre efter han blev bænket, det var først efter de lavede den vilde og bænkede glave og direktøren røg. Glave blev først bænket 2 måender senere. Jeg siger ikke han var problemet da jeg ikke aner hvad der forgik på holdet, men det hjalp intet at bænke xyp.
Xyp har stadig en rating 1.03 mod top10 hold hvilket slet ikke er dårligt i hans rolle.
borup har en rating 0.94 mod top10 hold til sammenligning.....
Yes ratings er langt fra alt...... tror mere det er dynamikken på holdet og i org. den var helt gal med.
#14(Med 5 svar)
13. september 2023 kl. 17:02
Unlucky-Luke
når der har været den slags interviews så er det meget meget sjældent du får en spiller til at pege på andre eller sige noget dårligt om deres arbejdsplads...
Er overbevist om at de heller ikke ville få xyp til at sige noget der... det er han for klog og flink til.
#17(Med 4 svar)
13. september 2023 kl. 18:11
JakobHelms
Jeg ved godt han ikke er ligesom k0nfig der skal ud og pege fingre efter tabte kampe - derfor må kritik vel stadig være til stede, og man kan sagtens gå xyp9x på klingen, uden der bliver lagt op til, at han skal pege fingre af nogen som helst :-)
#30(Med 3 svar)
14. september 2023 kl. 16:37
Unlucky-Luke
ja selvfølgelig men så får du jo også stadig bare det flinke standart politiker.
= du får ikke noget svar på spørgsmålet ;)
#32(Med 2 svar)
14. september 2023 kl. 17:02
JakobHelms
Der er jeg helt uenig - det kan man sagtens interviewmæssigt arbejde sig udaf :-).
#37(Med 1 svar)
15. september 2023 kl. 16:05
Unlucky-Luke
lol.... så synes jeg du skal til at undervise alle der i kongeriet danmark laver interviews ;)
du kan på ingen måde få et brugbart svar ud af nogen der ikke vil svare med mindre der er tale om meget lav iq
#39(Med 0 svar)
15. september 2023 kl. 17:03
JakobHelms
God weekend til dig også.
#15(Med 0 svar)
13. september 2023 kl. 17:05
Unlucky-Luke
Personligt håber jeg han vender stærkt tilbage... Legende <3
emh.... xyp, dupreeh er da en god start til et hold og hvis de mangler en igl kan de jo ringe til gla1ve xD
#24(Med 3 svar)
14. september 2023 kl. 09:26
TubbyGold
Xyp, dupreeh, glaive, lucky/farlig og bubzkji/kjaerbye. Kør.
#25(Med 0 svar)
14. september 2023 kl. 10:23
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hold kæft et lorte hold 😂
#40(Med 1 svar)
16. september 2023 kl. 11:01
Lunar
Det er 2023, de ville få så meget røv det halve havde været nok 😭
#41(Med 0 svar)
18. september 2023 kl. 09:23
Mads_Miskat
Selv tilbage i 2018 ville de få røv
#42(Med 0 svar)
18. september 2023 kl. 10:46
oHero
Havde ikke forventet Xyp9x stadig vil spille og især på top niveau. Jeg synes, at han burde streame sig selv spille FPL eller noget, for at holde sig i gang, og vise at han godt kan følge med de andre pros.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.