Rejin har været coach for både Tricked og mousesports.

Rejin: Valve blokerer min sag*

Rejin er allerede i dialog med ESIC om sin udelukkelse fra majors, men ifølge danskeren er det Valve, som blokerer for sagen. Der er dog håb forude.

Rettet: Det fremgik tidligere af artiklen, at Rejin havde 7 point, men han endte med 8 strafpoint. Artiklen er opdateret. Tak til JakobHelms.

Tidligere i dag kom det frem, at tre coaches er blevet unbanned af Valve, så de allerede fra næste major kan være på deltagerlisten.

De var en del af den store afsløring i 2020, hvor en masse coaches blev udelukket af ESIC for at bruge coach-buggen. Efterfølgende valgte Valve at udelukke de dømte coaches fra majors baseret på de strafpoint, som var blevet tildelt af ESIC.

Så selvom deres ESIC-ban udløb, var de fortsat udelukket fra majors. Nogle er endda udelukket permanent, og det samme var Apoka, som blev unbanned tidligere i dag.

Danske Rejin er også udelukket permanent fra majors, men efter dagens nyhed spurgte Dust2.dk danskeren, om han også overvejer at appellere til ESIC, som giver appellerne videre til Valve, i håb om at få sin udelukkelse ophævet.

Jeg har under hele forløbet været i kontakt med ESIC for at finde ud af en løsning. Problematikken ligger i, at ESIC sådan set støtter min sag, men Valve er dem, som blokerer. Det har været en virkelig træls tid, fordi man ser glimt af håb for enden af tunnelen, for bare at blive slået ned igen. Sådan har det stort set været fra starten. Jeg kan kun håbe, men jeg har svært ved at se det lykkes, fortæller Rejin til Dust2.dk.

Både casle og HUNDEN fra Astralis er ligeledes udelukket fra majors - begge frem til 1. januar 2024.

Vi har også forsøgt at få en kommentar fra de to danskere, men casle vil lige undersøge sagen nærmere, inden han forholder sig til en mulig appel, mens HUNDEN ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.

Bør HUNDEN og Rejin appellere til Valve?

Noget tyder dog på, at især HUNDEN og Rejin har grund til at forsøge at appellere, da ESIC i august 2022 ændrede formlen til at udregne strafpoint.

Ifølge ESIC's nye formel, er der muligvis noget at hente for i hvert fald to af spillerne, men det afhænger også af, om der bliver rundet op eller ned.

Den nye formel ser således ud: Strafpoint - (Strafpoint * Erkendelsesprocent)

  • HUNDEN: 5 - (5 * 20%) = 4 point

  • casle: 5 - (5 * 0%) = 5 point

  • Rejin: 8 - (8 * 45%) = 4,4 point

Udregningen er Dust2.dk's egen og fremgår hverken på ESIC's eller Valves hjemmeside. De oprindelige strafpoint er nogen, som Dust2.dk antager baseret på, hvor mange majors de tre coaches blev udelukket fra. Det skal derfor tages in mente, at Dust2.dk ikke sidder med de fulde oplysninger, og der deraf kan være fejl i udregningerne af point.

Sådan blev karantæne fra majors udmålt af Valve:

  • 2 strafpoint: Udelukkelse fra en major

  • 3 strafpoint: Udelukkelse fra to majors

  • 4 strafpoint: Udelukkelse fra tre majors

  • 5 strafpoint: Udelukkelse fra fem majors

  • 6+ strafpoint: Permanent udelukkelse fra majors

Hvis Valve justerer sine udelukkelser ud fra ESIC's nye formel bør både Rejin og HUNDEN altså blive unbanned nu. ESIC skriver dog også i annonceringen fra august 2022, at det ikke er sikkert, at Valve tilpasser sine udelukkelser til den nye udregning af strafpoint.

Det står dog heller ikke klart, hvorvidt det er den nye udregning, som har fået guerri, Apoka og ToH1o unbanned, men det var i forbindelse med annonceringen af den nye udregning, at ESIC selv skrev, at guerri og Apoka havde appelleret.

Det kan dog lige så vel være, at det er noget helt andet, som har fået dem unbanned, da Valve intet har meldt ud.

Hvis du har glemt, hvilke coaches der brugte buggen, kan du se det fulde overblik her, hvor der også fremgår kampe, runder og erkendelsesprocent.

#1(Med 0 svar)
2. marts 2023 kl. 12:56
ZorsiX
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
#FreeRejin<3
#2(Med 2 svar)
2. marts 2023 kl. 13:47
bat
Lad ved med at snyde så er der altid lys for enden af tunnellen
#3(Med 1 svar)
2. marts 2023 kl. 19:57
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det har du ret i.

Men derfor ville det stadig klæde valve at spille med åbne kort i sådan en situation, hvor nogen bliver taget til nåde imens andre svæver i det uvisse.
#4(Med 0 svar)
2. marts 2023 kl. 23:10
bat
Jaja. Enig. Men det er bare irriterende at høre på at de bannede træner påtager sig en offerrolle for noget de selv er skyld i
#5(Med 0 svar)
3. marts 2023 kl. 01:27
JakobHelms
"Rejin selv husker det som værende syv point, han fik"

Rejin fik 8 point ud fra esic.gg/annexure-b-sanctions-concessions-matrix.pd.. - i og med at der var tale om 7 tilfælde og i alt 116 runder, hvormed Rejin i den grad brød grænsen på 50 runder og 3 tilfælde, som skulle til for at udløse maksimalstraffen.
#6(Med 0 svar)
3. marts 2023 kl. 01:27
JakobHelms
Meget spøjs situation. Det handler jo tydeligvis ikke om den omrokering i strafudmåling, som var resultatet af guerri og Apokas appel, hvor at rabatten blev givet ikke til månedsstraffen, men til det antal strafpoint, man fik.

Apoka fik en strafnedsættelse på 85% som følge af, at han indrømmede sin brug af coachbuggen inden ESIC annoncerede deres undersøgelse, hans indrømmelse blev accepteret fuldt ud, og han hjalp med efterforskningen. Rejin fik 45% for indrømmelsen og hjælp med efterforskningen (men indrømmede altså først sin snyd med buggen efter at ESIC havde annonceret deres efterforskning). ESIC skriver nu (til Dust2.us) at Valve netop ikke accepterer strafnedsættelsen på de baggrunde, men det er jo sådan set det samme, som er sket for båe Apoka og Reijin.

Hvis det var en generel ting, så burde f.eks. HUNDEN, Casle og nærmest alle med coach bug bans have dem til at udløbe nu. Det må næsten være fordi Valve har fundet det bevist at der har været visse af de tilfælde, hvor Apoka har været udsat for buggen, at han ikke har snydt? 4 ud af hans 6 tilfælde har også kun varet én runde. To gange i starten af en kamp (0-0 til 1-0), og så én kamp, hvor buggen blev aktiveret fra 1-0 til 2-0, og igen fra 3-0 til 3-1.

Til sammenligning varede 7 af Reijins 8 tilfælde med buggen fra første runde og et godt stykke frem (og i et tilfælde hele kampen), mens han i et af tilfældene kun brugte buggen én runde (i runde 15 af et map).

Guerri har også et tilfælde, hvor buggen var aktiveret fra 0-0 til 0-1. Der må næsten være tale om strafferabat baseret på de her tilfælde hvor buggen ikke (nødvendigvis) har været aktiveret med vilje, og hvor den er blevet stoppet efter første runde, mens folk som Rejin altså ikke får strafferabat for at have haft buggen kørende en hel kamp mod LDLC.
#7(Med 1 svar)
6. marts 2023 kl. 04:30
wiLL
Guld Sæsonkort Sæson 18
Bevist snyd, burde bare føre til permanent udelukkelse, fra alle dele af sporten. Så afskrækker det forhåbentligt andre for at, tage de forkerte valg. Men det løb er kørt, så kan de lide så godt unbanne alle.
#8(Med 0 svar)
6. marts 2023 kl. 14:15
WeiZ
Lidt ligesom man gjorde med IBP.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.