stavn klør sig i håret over Astralis' præstation.

RMR: En stjerne blev slukket

Majoren i København bliver uden deltagelse af Astralis.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Kvalifikationen til en major er på alle måder ubarmhjertig. Nogle vil måske endda mene, at den er mere ubarmhjertig end majoren selv. Det er her major-drømmene først tændes og slukkes. I dag var ikke bare en drøm der bristede for Astralis. Det var en stjerne, der blev slukket.

Dagen startede ellers lyst og håbefuldt. Mens solen skinnede over Rumæniens hovedstad, Bukarest, denne fredag formiddag, troppede Astralis op i PGLs studier, klar til Last Chance-kvalifikationen, hvor den sidste europæiske billet til majoren i København er på spil.

Deres modstander, 9 Pandas, var ligeledes mødt friskt op. Stemningen var spændt i begge lejre. Det var nu eller aldrig for begge mandskaber, ikke mindst for Astralis, for hvem deltagelse i en major på hjemmebane naturligvis betyder alt.

Spændingen blev ikke mindre, efter vetoen var overstået. Der var endelig et hold, som gav Astralis muligheden for, at lade dem vælge Inferno. Men til stor overraskelse og forbavselse for mange, så valgte Astralis i stedet Overpass, mens 9 Pandas gik med Nuke.

9 Pandas valgte heller ikke efterfølgende at fravælge Inferno, hvorfor Astralis nu skulle vælge mellem deres to bedste maps, Inferno eller Ancient, som det tredje og afgørene map. Her fravalgte Astralis Inferno. Noget jeg stadig ikke helt forstår. Og jeg er stadig heller ikke helt med på, hvorfor de overhovedet valgte Overpass, i stedet for Inferno eller Ancient.

Jeg antager, de ikke valgte Inferno, fordi 9 Pandas har været rimelig solide på netop dette map. Og Astralis måske antog, at 9 Pandas havde forberedt sig ekstra på netop Inferno. Det skal være usagt. Alt i alt, var det endnu en mærkelig veto fra Astralis' side.

Nuvel, vetoen var på plads, og Astralis havde altså valgt Overpass. Her skulle de starte ud på T-siden, eftersom de valgte mappet, og det kan godt være en ulempe. Det forklarede ECSTATIC-spilleren kraghen bl.a., da vi interviewede ham i går, efter ECSTATIC havde kvalificeret sig til majoren.

Hvis man kommer dårligt fra start, så får man nogle gange nærmest ikke lov til, at spille CT. Og så bliver det et svært map. Lad os sige, at du får fire T-runder, og du ikke har vundet pistolrunden. Så skal du køre den tilbage som CT, uden nærmest at få muligheden for, at spille CT-siden.

Sagde ECSTATIC-spilleren. Du kan i øvrigt læse hele interviewet med kraghen i sin fulde længde her.

For Astralis skete der netop stort set det, som kraghen havde beskrevet. De fik blot fire T-runder, og endda til trods for, at de rent faktisk vandt pistolrunden. De vandt sågar ligeledes pistolrunden som CT, men de formåede aldrig rigtigt, at være i kontrol på CT-siden.

At de tabte Overpass er stadig lidt af en gåde. For ikke alene vandt de som nævnt begge pistolrunder. De vandt også fire ud af fire clutches. Alligevel formåede de ikke, at vinde Overpass. Så kunne man efterfølgende, ligesom stavn, klø sig endnu mere i håret over, hvorfor de valgte mappet. Sådan er det jo nogen gange, i bagklogsskabens lys.

Videre til Nuke, hvor de denne gang skulle starte ud som CT. Nu havde de alle forudsætninger for, at få en god start, og komme tilbage i opgøret. Men ak nej. 9 Pandas var ligeglade med, at de sad over for fire ud af fem spillere, som ifølge HLTV, er blandt de 20 bedste i verden. Russerne lod sig ikke engang gå på af, at de efter at have vundet pistolrunden, tabte de to efterfølgende runder.

I stedet kørte seized og co. bare på med dejlig aggressivt spil. De havde absolut ingen respekt for Astralis. De spillede med stor risiko, tog chancer, og spillede nøjagtig med den aggressivitet, som man savner hos Astralis nogle gange. Det var nok til en 8-4-føring ved pausen på Nuke, en føring, som Astralis aldrig formåede at komme tilbage fra.

Det var en kendsgerning. Astralis havde spildt den sidste chance, de havde, for at kvalificere sig til majoren. De var ude af Last Chance-kvalifikationen. Drømmen om deltagelse i majoren på hjemmebane, var endegyldigt slukket. En stjerne var slukket. Det kunne ligeledes ses hos spillerne, især i det tomme blik i øjnene på device efter kampen. Stjerneglimtet var væk.

Hvad gik galt?

Men hvordan kunne det gå så galt? Personlige fejl. Dårlige beslutninger. At de er ikke aggressive nok i deres spil. At de tager ikke de nødvendige chancer i deres spil. At de overlader initiativet til modstanderne. Buddene og konklusionerne er mange.

Når deres coach, R0nic, ligefrem går ud og siger efter kampen, at de netop ikke var aggressive nok, og ikke tog chancer i deres spil, så er der dog nok noget om snakken. Hvad skyldes det så? Her er buddene og konklusionerne igen mange. Mangel på selvtillid. Mangel på lederskab. At de bukker under for presset. Det er i hvert fald sikkert, at det mentale spiller dem et puds.

Der er heller ingen tvivl om, at presset var stort. Endda enormt. Ikke mindst fordi, at den major de spillede om kvalifikation til, var på hjemmebane i Danmark, hvor deres fans ventede på dem.

De samme fans, som i øvrigt stadig venter på en udmelding fra en af lederne i Astralis-lejren. Udover den undskyldning, som device og Staehr sendte til deres fans på X efter kampen.

Jeg savner, at de gør ligesom deres modstandere på serveren. Bruser frem, og er dem, der er aggressive og blitzer deres modstander. Det kræver dog, at nogen går forrest. Det samme kræves der udenfor serveren, når det kommer til den manglende udmelding omkring denne fiasko.

De er stadig mennesker

Mange bud. Mange konklusioner. Og endnu flere reaktioner. Netop reaktionerne flød også ind, efter fiaskoen var en kendsgerning for Astralis.

Ikke alle reaktioner har dog været lige pæne. Derfor vil jeg godt, ligesom HooXi gjorde det i en besked på X, opfordre til at huske på, at Astralis-spillerne også blot er mennesker.

Jeg forstår, at fans, seere og bedrevidende, er frustrerede og skuffede når et hold taber, eller ikke kvalificerer sig til en major. Men husk venligst på, at de (spillerne, red.) er mennesker. Vis en smule respekt og anstændighed, før du beslutter dig for, at skrive noget på de sociale medier.

Lød det således, oversat fra engelsk til dansk, fra G2s holdkaptajn, HooXi, i hans besked på X. En venlig reminder til alle om, at en lille smule respekt, empati, anstændighed og venlighed, ikke skader nogen.

Det er i øvrigt ikke første gang i løbet af denne RMR, at det er nødvendigt, at komme med en sådan reminder. NIP-spillerne mærkede det ligeledes, efter de blev sendt ud af den første af de to europæiske major-kvalifikationer, RMR A.

Så husk det nu venligst. De er blot mennesker. Ligesom du og jeg. Det må vi aldrig glemme.

De resterende kampe

Nok om det. Og nok om Astralis. I stedet tilbage til Last Chance-kvalifikationen, hvor der, efter Astralis mod 9 Pandas var færdigspillet, stadig resterede to kampe. BetBoom mod Guild Eagles, og fnatic mod GamerLegion, med den danske AWP'er, acoR, på holdet.

Her gjaldt det først BetBoom mod Guild Eagles, hvor sidstnævnte skulle vise, at de var kommet sig over gårsdagens nederlag til ECSTATIC. Og det var de så sandeligt. Ørnene var flyvende mod BetBoom, og havde ingen problemer med, at sende nafany og co. ud, mens de selv fortsat er i live i kvalifikationen.

I live er også acoR og hans hold, GamerLegion, efter de i dagens sidste kamp sendte fnatic til tælling. Dermed lever GamerLegion ligeledes i bedste velgående i kvalifikationen, mens fnatic til gengæld må se sig elimineret.

Med fnatic ude, må vi samtidig konkludere, at vi for første gang nogensinde, ikke kan få en major-sticker med hverken fnatic eller NIP. Det bliver en major uden de to store giganter, som virkelig begge skal hjem og kigge indad. For NIP er processen allerede startet.

Tilbage i den europæiske major-kvalifikation, er der nu blot tre hold, 9 Pandas, Guild Eagles og GamerLegion, som i morgen kæmper om den 17. og sidste europæiske plads til majoren i København.

Her står den først på elimineringskamp mellem GamerLegion og Guild Eagles, mens vinderne af den kamp efterfølgende møder Astralis' overmænd, 9Pandas, i jagten på den sidste major-billet i denne omgang.

acoR og GamerLegion har to skud i bøssen i morgen, og forhåbentlig lykkedes det, at få endnu en dansker med til majoren på hjemmebane. Det ville trods alt give lidt glæde, især efter en dag, hvor Astralis faldt på målstregen.

Eneste opturshistorie fra dagen i dag var netop acoR. Ellers var ikke rigtig nogle højdepunkter, mens dagens store nedtur taler for sig selv. Derfor sætter vi punktum for dagen her, og siger på gensyn i morgen.

#1(Med 0 svar)
24. februar 2024 kl. 05:21
TheJyde
Giver hooxi så meget ret i det han skriver folk burde tænke sig om inden de skriver
#2(Med 1 svar)
24. februar 2024 kl. 12:15
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Stærkt arbejde Dom!
#3(Med 0 svar)
24. februar 2024 kl. 13:23
DOMINA7HOR
<3
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.