En koncentreret Astralis-coach, R0nic.

R0nic: "Vi bukkede under for presset"

Dust2.dk fangede Astralis' coach, R0nic, midt i skuffelsens stund.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Det var en svært skuffet, og samtidig rørt Astralis-coach, R0nic, som vi fangede efter Astralis' nederlag til 9 Pandas. Et nederlag, som kostede dem deltagelse ved den kommende major i København.

I det hele taget har det været et skuffende forløb for Astralis, ved denne RMR, først med to sejre og tre nederlag i RMR B, plus dagens skæbnesvangre nederlag i Last Chance-kvalifikationen.

Vi lagde ud med at spørge R0nic, hvad han mener der er gået galt for dem under denne RMR. Her kom han bl.a. ind på, at de ikke har leveret det samme spil, som de har gjort i deres træninger.

Først og fremmest, så har vi slet ikke leveret det samme spil på serveren, som vi har leveret til træning. Jeg føler vi har stået meget på hælene gennem hele turneringen. Vi har ikke gjort tingene, som vi plejer at gøre det til træning. Vi har ikke været lige så aggressive, eller taget chancer nok i vores spil. Vi er ofte blevet straffet på ekstremt simple ting.

Lød det fra R0nic, som fulgte op med, helt kortfattet, at sætte lidt ord på dagens nederlag til 9 Pandas.

Jeg føler vi var godt med på Overpass. Der gjorde vi det fint nok. Vi læste dem godt flere gange, men tabte også nogle simple runder, hvor de især gik hårdt på B. Og så taber vi på et midt-setup, som de får timet godt. På Nuke taber vi begge pistolrunder. Ja, ellers ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige til det.

Afslutningsvis, til spørgsmålet om hvorfor de ikke har formået, at overføre de gode takter fra træning til de officielle kampe, og hvorfor de ikke har præsteret, var svaret ærligt og klart.

For at være helt ærlig, så tror jeg bare, at vi bukkede under for presset. Der var et kæmpe stort pres på alle spillerne, at de skulle kvalificere sig til den her major. Det lykkedes vi ikke med. Jeg tror bare presset gjorde, at vi ikke spillede det spil vi gerne ville. Den er hård, og den er svær en at sluge. Jeg ved snart ikke hvad jeg skal sige.

En R0nic af få ord, som var tydeligt rørt, og skulle gøre sit for, at holdene tårerne tilbage. Skuffelsen var til at tage og føle på, hos den unge Astralis-coach.

R0nic var naturligvis ikke den eneste i Astralis-lejren, som var skuffet. Det samme var tilfældet hos bl.a. device og Staehr, som begge gik til tasterne efter kampen.

Her er hvad Staehr udtrykte på X efter den glippede major-deltagelse.

Den største skuffelse nogensinde. Vi havde mulighederne, men vi var bare ikke gode nok. Jeg ved snart ikke hvad jeg skal sige, andet end undskyld til vores fans, som har støttet os.

Selv samme Staehr blev i øvrigt, til stor polemik, interviewet til livestreamen efter kampen. Dette interview kan du se, eller gense, i sin fulde længde her.

#1(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 16:25
JakobHelms
"På Nuke taber vi begge pistolrunder. Ja, ellers ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige til det."

Jeg kan snildt finde på flere ting at fortælle om Astralis' performance på det map. Ja, det er skod at tabe begge pistolrunder, men sådan som de spillede, så havde de sikkert også tabt mappet, hvis de i stedet havde vundet begge.
#2(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 16:33
Nazary95
“Jeg føler vi var godt med på Overpass. Der gjorde vi det fint nok.”

Nej. Det var jeres mappick, det var ikke fint nok. Der er godt nok ikke mange positive ting at tage med fra Katowice eller RMR’en for Astralis.
#3(Med 2 svar)
23. februar 2024 kl. 16:39
Hunt
Hvorfor kommer den altid "men vi var jo så gode i træning"

Presset? Det pres som er på alle tophold? Vitality, faze, sprit, heroic, mouz g2? Det pres har de spillere fra de orgs jo også.

Hvornår jeg blamef nogensinde levet op til noget som helst? Det er vildt hvor meget han bliver hyped op, på trods af han har spillet en major hvor han ikke nåede langt. Mens en spiller som nicoodoz går ind til sin 5 major i træk og har nået playoff. Men alligevel er han det svage led hos et heroic hold.
#11(Med 1 svar)
23. februar 2024 kl. 19:06
_Jeppe_
Godt forskruet til "Astralis er lort" "Heroic er bedst" der!
Glemte du hvad artiklen handlede om?

Jeg undskylder ikke deres performance her, men der hviler et langt større pres på Astralis end noget andet hold ift. kvalificering til majoren
#12(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 19:20
Hunt
Jeg stiller spørgsmålstegn ved de forklaringer ronic kommer med?

Siger det er dårlige undskyldninger imo
#4(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 17:06
R8shabt
Jeg ved ikke Hva ronic rolle har været nu hvor han har været coach for dem. Men når han står bag holdet virker han som en fist bump guy. Tror ikke jeg har set ham sige noget under nogle timeouts. Og ja det er midlertidigt indtil Ruggah kommer, men han ser noget utilpas ud og stå der og ikke rigtig kunne tilbyde noget til bordet under timeouts.
#5(Med 2 svar)
23. februar 2024 kl. 17:09
nylsnej
Jeg forstår vitterligt ikke, hvordan Astralis kan sige at Kbh major var det absolut vigtigste, når de kort før RMR’en smider head coach på porten og ikke lykkedes med at finde en erstatning før.

Selvfølgelig fedt for Ecstatic at casle var fri til at give en hånd der. Men havde det ikke været smartere at holde fast i casle, indtil den eventuelle erstatning var klar til at tage over?
#6(Med 1 svar)
23. februar 2024 kl. 17:25
drJohansen
Havde Casle stadig et ban?
#7(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 17:26
Hunt
ja
#8(Med 1 svar)
23. februar 2024 kl. 17:54
zaioh
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hm det er sgu ikke særlig fedt man ikke kan sætte sig op til sådan en kamp. Ved sgu ikke hvad de skal gøre udover at prøve -blamef ?..
#9(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 18:01
drJohansen
Måske skulle man også udlever en fyreseddel til mental-coach teamet bag dem. De har jo tydeligvis ikke leveret...
#10(Med 1 svar)
23. februar 2024 kl. 18:53
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Respekt for du stiller dig op for pressen R0nic. Det ligner, at Astralis sendte dig og Staehr. Altså de to absolut mindst erfarne. Jeg er med på, at man kan være skuffet osv., men hvis det er tilfældet, er da en gigantisk hån mod sine fans, som har købt billetter i dyre domme i håbet om at se jer på scenen til major på hjemmebane, at de erfarne ikke stiller sig op og tager ansvar for det her. Og det er ikke kun spillerne, jeg refererer til her, men der er jo også en sportslig ledelse med dernede, som passende kunne træde lidt i karakter.
#13(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 19:21
Hunt
+1 Synes det stærkt af de nye der kommer ud og siger bare er eller andet, men lidt ærgerligt det ikke er en blamef eller device der går ud og tager den på sig
#14(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 19:55
bat
Ikke stå for presset… Så brug dog jeres performance coach, sportspsykolog og hvad I ellers får stillet til rådighed og bliv ordentlig klar. Det er vel derfor det er en del af setuppet og I bliver betalt i dyre domme for at spille. Baaaah en undskyldning, Ronic.
#15(Med 0 svar)
24. februar 2024 kl. 14:35
dtzw
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Det er totalt intetsigende at skyde skylden på mentalt pres og manglende evne til at overføre fra træning til officielle kampe, men mon ikke det er det eneste, han kan/må sige offentligt. Han kunne evt. have valgt at bruge en af følgende 🙂

Manglende struktur i runderne
Mange runder bærer præg af manglende struktur. Som om der kaldes "Vi ender B", men vejen derhen er sjældent planlagt. Manglende mapkontrol, manglende timings, manglende samspil osv.
Hvis man valgte nogle flere standard-setups, hvor man fokuserede lidt mere på mapkontrol, så ville spillerne få lidt mere tryghed/rutine, og IGL ville kunne midround-calle baseret på reel information. Mere forudsigeligt ja - men firepower er så ekstrem på holdet, at de ville kunne bære forudsigeligheden.

Manglende dynamik
Igen som om der kaldes "Vi ender B" i starten af runden, og så er der en tydelig mangel på evne til at tilpasse sig den enkelte rundes begivenheder. Måske også en tvivlsom evne til at læse modstandernes spil/rotation og agere ud fra den. Ja, de vælger (gætter) rigtigt til tider, men det virker mere som held end forstand.

Ufravigelig trang til at afgøre en runde
Flere på holdet bærer præg af et stort ønske om at afgøre runder tidligt og hurtigt. Får man 2 hurtige kills, så går man som oftest efter det 3. også frem for at 'resette' og spille på overtallet. Samtidig bæres der her igen præg af manglende dynamik, hvor man går offensiv på trods af et overtal, og så taber man dumme runder på det.

Tvivlsom kommunikation
Mid/lateround hvor man er nede på 2-3 spillere i live ligner i høj grad, at man ofte ikke taler ordentligt sammen - eller måske igen bare ønsker at afgøre runden solo frem for at spørge om hjælp fra en holdkammerat. Er man ikke i stand til at kommunikere og placere alle i støtte til hinanden, så gå i samlet flok og fokuser på den firepower man tydeligvis (eller på papiret) har.

Elendig brug af utility
Hvis man lavede en dyb analyse af deres brug af utility, så vil man sandsynligvis finde, at en alt for stor andel er spild og uden impact. Én ting er, at en flash til en holdkammerat ofte ville kunne gøre underværker, men evnen til at bruge molo/smoke/HE dynamisk ift. modstandernes spil er svag. Det virker som om, at de bare bliver kastet på de samme steder/tidspunkt, som de altid har gjort i de 1000-vis af FaceIT kampe, man spiller. At studere modstanderen på forhånd og/eller i det mindste lægge mærke til hvordan de spiller i en given kamp, det kunne hæve deres niveau betydeligt.

Manglende coach (behøver dog ikke komme fra ham selv)
Nuværende virker udefra til at være helt uden influens på holdet, men mere bare en statist der er til pynt. Han kommer sandsynligvis med begrænsede analytiske evner så sæt ham da til at fokusere på humøret, gejsten etc. i stedet.
#16(Med 0 svar)
24. februar 2024 kl. 14:38
d0kz
Guld Sæsonkort Sæson 15
Også vanvid det er ham som er tilkoblet holdet når der er så meget på spil 😂 de kunne lige så godt have taget stavns mor med
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.