Bubzkji fortæller om det pres, der er på spillerne.

Bubzkji om Astralis: "For mig virker det som en mental kamp"

Astralis er favoritter mod 9 Pandas senere fredag.

Torsdag var ikke den bedste dag for Astralis.

For mens Heroic og ECSTATIC gik videre til majoren, faldt Astralis til gla1ve og ENCE i 2-2-kampen, hvilket betyder, at vejen til København nu går gennem den brutale Last Chance Qualifier, hvor kun ét af seks hold går videre.

De resterende hold er fnatic, BetBoom, GamerLegion, Guild Eagles og 9 Pandas, som Astralis møder i den første kamp fredag.

Med den hårde gruppe har Dust2.dk spurgt den tidligere Astralis-spiller og nuværende TV-ekspert Bubzkji, hvordan har set Astralis' chancer.

Der er jo ingen tvivl om, at Astralis på papiret har det stærkeste hold. Dog synes jeg, Astralis har haft svært ved at være i rollen som favorit. Det virker bedst, når de har været underdogs. Her tænker jeg på 2-1-, 1-2-kampene mod Vitality og 11-13-kampen på Vertigo mod Spirit.

Men når de har været i en “storebror-rolle” eller 50/50 , er de faldet igennem. Her tænker jeg på kampene mod Heroic og ENCE, samt da de havde det svært mod Monte.

Da Astralis hentede jabbi og stavn var det til en pris, der er blevet rygtet til at ligge på så meget som 14 millioner kroner.

Dét, sammen med flere andre faktorer, skaber et pres på spillerne, som kan være svært at forstå, mener Bubzkji.

Jeg tror, der er et enormt pres på spillerne, som er svært at forstå udefra. stavn og jabbi går ud med et “spøjst” exit, som skaber en masse uro fra start. Samtidig får man betalt det højeste buyout nogensinde, i hvert fald ifølge kilder. Og så som kirsebær på toppen så er den første udfordring den første major på dansk jord.

Det putter bare meget pres, både internt og eksternt, fra alle. Så for mig virker det som en mental kamp til denne RMR og Last Chance-turnering. De får ikke lov til at være underdogs i denne omgang.

Ikke lige så bekymret

Siden Astralis' indkøb af stavn og jabbi fra Heroic har forventningerne været tårnhøje, og mange har ment, at spillermaterialet nu er til at kæmpe med om de helt store titler.

Spillet har dog ikke fungeret inde på serveren, og mens mange har pointeret, at det blandt andet har kunnet skyldes rolleproblemer, blameFs IGL-kvaliteter og meget andet, så er Bubzkji ikke lige så bekymret.

Jeg er nok ikke lige så bekymret som andre omkring det ingamemæssige. Jeg mener stadig, der er for meget kvalitet til, at man ikke kan løse det på den lange bane, og jeg synes også, vi har set glimt af genialiteter mod prominente navne.

Dog er consistency noget, de døjer meget med, som jeg egentlig forventede ville være bedre med det holdkort, da der er så mange navne, der kan have en kamp, hvor de tager over.

Netop consistency er noget, Astralis-stjernen device generelt har vist gennem sin lange karriere.

Desværre har han ikke helt fået spillet til at fungere i de seneste turneringer, og det skal der laves om på, hvis Astralis skal med til majoren.

Jeg tror, det er afgørende, at device finder sit topniveau frem, hvis Astralis vil med til København - han har gjort det “ok” til den her turnering. Man ved dog, hvad han kan give på sine bedste dage, og han er om nogen én, der har prøvet at være under pres. Jeg håber, at han får en god start mod 9 Pandas, og det kan smitte af på de andre.

#1(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 12:08
TubbyGold
Gode pointer fra Bubber, det kunne godt forklare noget af det vi har set på det seneste
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.