Sådan så det ud, da PGL Major Antwerp 2022 blev afgjort.

Nyt: Valves ranking afgør forlommer til majoren

Resultater ved RMR'erne afgør ikke længere, hvem der springer første stadie af majoren over.

Først var det et holds placering ved den tidligere major, der afgjorde, om man kunne springe første stadie af majoren over.

Dernæst var det resultatet fra RMR'en, som gjorde, om man gik direkte videre til Legends Stage ved majoren.

Nu hedder det ikke længere Challenger, Legends og Champions Stage, men Opening, Elimination og Playoff Stage, og nu er det holdenes placeringer på Valves egen verdensrangliste, der afgør hvem, som springer første stadie af majoren over.

Ved BLAST.tv Paris Major 2023 kunne hold som Into the Breach, 9INE, fnatic og Bad News Eagles blandt andet springe Challenger Stage over som følge af deres resultat ved den dertilhørende europæiske RMR.

Hvis samme system gjaldt for majoren i København, ville G2 og Virtus.pro allerede nu vide, at de var videre til elimination stage, da de gik videre som de to første hold ved den europæiske RMR A med scoren 3-0.

Sådan er det dog ikke.

Nu må de vente på, at alle RMR-turneringerne er færdigspillede, og Valve opdaterer deres verdensrangliste, også kaldet Regional Major Ranking, før de ved, om de skal spille opening stage eller ej.

Som PGL skriver, er det altså først efter den 4. marts at en sådan opdatering vil finde sted. Det kommer til at være første gang i over to måneder, at ranglisten bliver opdateret, og man kan derfor ikke bare tage den nuværende liste som gospel.

Europa har 7 pladser i Elimination Stage

Der er otte forlommer til Elimination Stage i alt, hvoraf de syv går til de syv højest rangerede hold fra Europa, der har kvalificeret sig til majoren.

Det er derfor ligegyldigt, om f.eks. Astralis eller Heroic går 3-0 eller 2-3 og kvalificerer sig via Last Chance Qualifier til majoren, så længe de er højt nok placeret på Valves verdensrangliste.

#1(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 00:35
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Håbløst
#2(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 00:39
Scimmed
Pinligt.
#3(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 01:05
bimse
Forfærdelig ændring??
#4(Med 2 svar)
17. februar 2024 kl. 01:56
Hunt
Så kommer der vel en opdateret rangliste inden majoren?

Ikke?
#6(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 02:46
DOMINA7HOR
Ja, det gør der, i hvert fald som jeg har forstået det.
#8(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 03:09
JakobHelms
Ja, som der står i artiklen er der en opdateret liste 4. marts.
#5(Med 6 svar)
17. februar 2024 kl. 02:46
DOMINA7HOR
Selv til EM i fodbold blev de seedet efter hvordan de sluttede i kvalifikationen. I det mindste kan UEFA finde ud af den ene ting. Valve burde stadig køre det samme. Det er fuldstændig åndsvagt, at køre swiss på den måde, hvis man alligevel ikke får en fordel af, at gå 3-0.

Det er kun FIFA, som til verdensmesterskabet seeder dem efter deres verdensrangliste. FIFA bruger i øvrigt samme Elo system som i skak og Go. Det er lidt den samme håbløse ting Valve åbenbart vil køre for Majoren. FIFA kan heller ikke rigtig finde ud af, at opdatere deres rangliste.

Så lav en forbandet World Tour og kør efter det i stedet, hvis man absolut vil have en meningsfuld rangliste.
#7(Med 5 svar)
17. februar 2024 kl. 03:02
Kristja
Helt enig, men på den anden side, så eliminerer man også lidt den randomness der er ved bo1 kampene. Uagtet, så er det her helt væk😅
#9(Med 4 svar)
17. februar 2024 kl. 03:18
DOMINA7HOR
Kontroversiel holdning + prove me wrong: Kan du ikke vinde en BO1, så er du ikke god nok uanset hvad.
Er det randomness, eller noget der egentlig kræver en så bred map pool, som overhovedet muligt?
Randomness bunder imo nærmere mere i MR12, økonomien, pistolrunden... Det kan de klage over, i stedet for at klage over det er en BO1, fordi deres mappool ikke er bred og god nok.

Jeg synes stadigvæk CS kæmper lidt med at finde det rette format. Jeg kunne godt tænke mig et traditionelt gruppespil, med efterfølgende knockout system, lidt ligesom i fodboldverdenen. Måske er jeg hjernevasket af fodboldverdenen. Men jeg synes det holder. Problemet er bare, hvordan skal man så gøre det fair, når holdene møder hinanden på tværs i BO3. Skal indbyrdes kampe tælle først, eller map forskel, eller runde forskel?

Problemet senere i playoffs er så, hvordan kører man 8 ottendedels finaler, eller fire kvartfinaler i en arena?

Det er mange ting der starter kan forbedres, både i forhold til format, seedning, og hist op og kom her.
#11(Med 1 svar)
17. februar 2024 kl. 03:22
Kristja
Jeg er selvfølgelig enig i, at man bør vinde alle kampe, bo1 som bo3, hvis man vil være de bedste, og det kræver en dyb mappool helt bestemt! Det jeg anser som randomness, er at det kun er MR12 nu, og pistol runderne fylder meget, og det flyder meget hvilken side du starter på, dem der starter CT har immervæk en større fordel, ud fra at de er givet at spille alle 12 CT runder. Jeg synes der var mere flow over det i mr 16 bo1. Der synes jeg ikke der var samme problematik. Måske tager jeg fejl, men ja blot mit take på det :D

Det ville være en spændende og formentlig bedre løsning det du nævner! Men ja hvordan det hele skal skrues sammen er jo så det store spørgsmål. Man går vel med antal vundne kampe, og er der 3 hold med samme stilling, kunne man måske, prioritere laveste tabte antal maps, og dertil tilføje laveste antal tabte runder hvis det stadig er en tie 🤷🏻‍♂️

Overall skal der findes et ordentligt system/format, i stedet for de hele tiden skifter rundt på det, og i stedet for det her meningsløse swiss format, når det alligevel ikke tæller at gå 3-0 osv ^^
#12(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 10:22
DOMINA7HOR
Swiss har også sine charme, synes jeg selv, men jeg tænker også der helt klart skal kigges på det, og gerne laves om.

Ikke kun system/format. Valve må også gerne sætte sig ned med en kompetent gruppe og finde ud af, hvad med gør med MR12/15, økonomien, og de ting der relaterer til selve spillet.
#13(Med 1 svar)
17. februar 2024 kl. 10:56
Udknud
Problemet er pistolrunden efter min mening..
Hvilken anden sportsgren starter man lige hver halvleg med et random element som giver en kæmpe fordel hvis man vinder.
Det svarer til at i fodbold startede man lige hver halvleg med en straffesparks konkurrence hvor vinderen får 1 mål på tavlen i selve kampen.. det er jo ret håbløst når man tænker over det.
Jeg synes man burde vende økonomien om så man startede lidt som i overtime med fuld bank og så gjaldt det om at nedbryde modstanderens økonomi.
Vi ser jo i overtime at hvis især T vinder 2 runder så er økonomien ved at være i bund for CT allerede i 3. runde hvis der er købt fuldt op, så er sikker på man kunne lave et meget federe spil ved at vende økonomien rundt og så ville MR12 komme rigtig til sin ret.. ja man kunne endda korte endnu mere ned og spille flere maps hvis det skulle være så man kom mere rundt i map poolen, så det blev endnu mere en ting hvilke maps de forskellige hold er gode på.
#14(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 11:10
DOMINA7HOR
Fuldstændig enig. Jeg mener personligt at pistolrunden skal helt væk. Eller, lad den ligegyldige knife-round udgå, og lad dem spille en pistolrunde der i stedet. Lad vinderen vælge side, og sæt startmoney op til kampens start.

"Jeg synes man burde vende økonomien om så man startede lidt som i overtime med fuld bank og så gjaldt det om at nedbryde modstanderens økonomi."

Igen, fuldstændig enig. De kan passende start med 10K. Det vil gøre spillet mere underholdende, mere paced, og det taktiske kommer mere i spil. For lad os nu bare blive enige om, at det vi alle vil se, er flest buy mod buy runder.
#10(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 03:17
JakobHelms
Jeg synes ikke om ændringen - i hvert fald ikke når ranglisteplaceringerne er baseret på præmiepenge, hvormed selve performancen til RMRen jo er betydningsløs (på trods af at være den turnering, hvor forskellen mellem at klare sig godt og dårligst er allermest økonomisk betydelig...). Det er jo bl.a. grundet FaZes lave seed til majoren, som de så endte med at vinde, men det seed havde de jo gjort sig fortjent til, så hvad er problemet? Det virker særligt dumt for mig at man laver et system, hvor det i højere grad kan blive svært at beholde det Elimination Stage spot man ellers bidrager med i puljen, særligt i mindre regioner - eller at det modsat kan blive for nemt. I Asien har Mongolz sikret dig det første seed, mens at Liquid ikke kan opnå det Elimination Stage seed der ellers kommer i puljen fra deres performance sidste major (godt nok med en anden core).

Men det her er vel reelt set heller ikke en nyhed - er det her ikke en del af den opdatering til majorsystemet der kom i starten af november?
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.