CS2 ER LANDET
LIVE
Astralis afviser at have brugt HUNDEN som coach.

Astralis afviser HUNDEN-anklager

Astralis afviser at have brugt HUNDEN som coach.

Anklager om, at Astralis angiveligt har brugt HUNDEN som coach, mens han er udelukket, har set dagens lys.

Det skriver Dexerto torsdag aften.

Dexerto skriver, at flere anonyme kilder har fremlagt bevis for, at HUNDEN har arbejdet tæt sammen med Astralis efter at have modtaget sin toårige udelukkelse af ESIC tilbage i august 2021.

Da udelukkelsen skete, vidste de (Astralis red.), at HUNDEN ville mangle et arbejde, og han havde vist sin loyalitet. Derfor fandt de en måde at betale ham for at arbejde der uden egentligt at være deres træner, så de ikke behøvede at sige noget. Siden har han arbejdet med spillerne, og de har planer om officielt at ansætte ham, når udelukkelsen er ovre, fortæller en kilde.

Kilden fortæller ydermere, at HUNDEN havde direkte kontakt med spillerne og lavede noget, der lignede træner- eller analytikerarbejde.

Astralis benægter

Denne udlægning af sagen er dog ikke en, Astralis selv kan nikke genkendende til.

Den danske organisation bekræfter dog, at HUNDEN har arbejdet tæt med spillerne, men ikke som coach. Det har i stedet været gennem et arbejde med PIXEL.tv, som Astralis ejer hovedparten af, og Aim Lab, hvor målet har været at skabe nye værktøjer, som skal hjælpe spillere med at udvikle sig gennem Aim Labs platform.

Han har ikke været en del af 'Astralis-foretagendet', men har arbejdet som en freelancer for PIXEL.tv med en meget specifik og begrænset opgave. Denne kontrakt fik han, da han er den klart mest kvalificerede til opgaven, skriver Astralis.

I sit virke for PIXEL.tv bekræfter talspersonen fra Astralis dog, at HUNDEN har arbejdet tæt sammen med Astralis-spillerne, idet de er hovedpersonerne i det indhold, der er blevet skabt.

Astralis fortæller samtidig til Dexerto, at HUNDENs arbejde med PIXEL.tv er overstået, og at hans kontrakt udløber ved månedens afslutning.

Derfor er han udelukket

HUNDEN blev udelukket tilbage i august 2021 efter en større offentlig skandale med Heroic.

Her valgte den daværende Heroic-træner nemlig at dele analysemateriale med en konkurrent, som ifølge TV 2 SPORT var Astralis for derefter at lukke for adgangen for Heroics spillere.

Denne deling af analysematerialet medførte, at ESIC den 27. august 2021 udstedte en udelukkelse på to år fra alle ESIC-turneringer. Det indebærer blandt andre ESL, WePlay, BLAST og mange flere.

Netop derfor kan Astralis og HUNDEN have brudt ESIC's udelukkelse, hvis HUNDEN har coachet holdet under en ESIC-sanktioneret turnering.

Det fremgår dog ikke af Dexertos artikel, om den anonyme kilde skulle have set HUNDEN sammen med spillerne under sådan en turnering.

Åbne for fremtidigt samarbejde

På trods af den meget kontroversielle situation med HUNDEN og et meget blakket ry, så er Astralis ikke afvisende over for at arbejde sammen med succestræneren i fremtiden.

Vi vil gerne kommentere helt generelt og sige, at når Hr. Petersens (HUNDENs red.) udelukkelse er overstået, vil vi ikke have noget problem med at tilbyde ham en position som analytiker eller lignende, hvis vi får brug for det, fortæller talspersonen fra Astralis til Dexerto og fortsætter:

Vi fordømmer alle former for snyd, og vi vil ikke acceptere lignende nogen steder i vores organisation, men vi er tilhængere af, at ingen skal straffes ud over deres handlinger og efterfølgende domme. Det er simpelthen ikke den måde, vi tror på verden eller vores industri bør fungere.

Dust2.dk har kontaktet HUNDEN for at høre nærmere om hans arbejde med Astralis, men i skrivende stund er han ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

#1(Med 3 svar)
11. august 2022 kl. 21:01
DanskHammer
Det som om at Hunden de seneste år formår at blive sat i forbindelse med en del forkerte ting, og det gør det svært at tro på noget når der efterfølgende benægtes. Det moralske kompas har jo vist sig at være total defekt hos manden.

Ligemeget hvad burde Astralis holde sig for store og gode til at overhovedet at have chancen for at blive sat i relief med en bandlyst træner.
#5(Med 2 svar)
11. august 2022 kl. 21:31
Hunt
De havde ingen problemer med at hente Ave?
#8(Med 1 svar)
11. august 2022 kl. 21:48
DanskHammer
Haha den havde jeg endda glemt. Jeg syntes det er fint at spillere og trænere kan indsætte efter udløbet ban, men ikke undervejs.
#10(Med 0 svar)
11. august 2022 kl. 22:04
JernLars
Det vidner om utrolig dårlig moralsk sans når man prøver at omgå reglerne på den måde. De fleste politikere har bedre rygrad end Astralis
#2(Med 0 svar)
11. august 2022 kl. 21:27
ZAP
Præcis
#3(Med 2 svar)
11. august 2022 kl. 21:32
JakobHelms
Jeg forstår det ikke helt. Altså, HUNDEN har jo tydeligvis ikke været til stede til en ESIC-turnering og have støttet Astralis under den, tænker jeg - og det er jo det eneste, han ikke må. Han gør ikke noget galt ved at være analytiker, træner eller noget som helst andet for holdet - man kan mene hvad man vil om hvorvidt Astralis skal hyre ham, men manden gør uanset hvad da ikke noget galt i at sige ja tak til et tilbud. Så er vi tilbage til denne her snak om hvorvidt han burde bandlyses fra alt der har med Counterstrike at gøre - der var jo blandt andet nogle sidst, der mente, at dust2.dk skulle udelukke ham fra de events, de afholder - eller om han må udstå den straf, han har, som jo er udformet på en specifik måde.

Nu hvor Astralis også siger "hey, vi har absolut ingen skrubler med at ansætte HUNDEN som træner, når hans ban er oerstået" - hvorfor så ikke bare sige "Hey, vi bruger ham som analytiker pt., hvilket er fuldt inden for ESICs regler" (og forøvrigt det samme som Heroic gjorde dengang HUNDEN blev banned i første omgang)?
#17(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 02:10
DOMINA7HOR
+1
#19(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 09:42
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
+1
#4(Med 0 svar)
11. august 2022 kl. 21:30
Hunt
Det ban fra ESIC gælder vel kun at han ikke må være træner, så Astralis kan vel uden problemer hente og bruge ham som analyst indtil efter 2. major i 2023. Så fra ca. 1 December 2023 er hunden jo fri for alle bans og kan arbejde som træner til alle turneringer inkl major.
#6(Med 10 svar)
11. august 2022 kl. 21:37
Wasin
Hvorfor undre det mig ikke Astralis bliver involveret i sådan en sag her? Hvorfor er de ikke bare ærlige omkring tingene. Hvis de bruger HUNDEN - og måden de bruger ham på er indenfor reglerne og ikke overskrider hans ban - så kom da ud med sproget. Så kan man hver især mene om det hvad man vil, men så har man noget at forholde sig til.

Det her bliver bare sådan en typisk Astralis beslutning der bare skaber dårlig omtale og snak i krogene.
#7(Med 9 svar)
11. august 2022 kl. 21:48
V1cc0
så du er sikker på at han er blevet ansat mate?
#9(Med 2 svar)
11. august 2022 kl. 21:49
DanskHammer
Ansat eller outsourced der fakturer virksomheden er same/same.. De kan sagtens sige han ikke er ansat, men det betyder ikke at han ikke får betaling fra dem.
#13(Med 1 svar)
11. august 2022 kl. 23:15
kREZ
Det bestemt ikke det samme, så alle konsulenter er ansatte i alle virksomheder de arbejder for? :D Eller eksterne bureauer?

Det sgu sort snak mate.

Dog er jeg enig i, at han nok udfylder en rolle som ansat.
#14(Med 0 svar)
11. august 2022 kl. 23:32
DanskHammer
Måske jeg skulle formulere det bedre.. Det er det etiske jeg mener med Same/same.. Altså at man har en service fra en "bandlyst" person.

Jeg arbejder selv via fakturering uden at være ansat, så kender skam godt forskellen..
#11(Med 5 svar)
11. august 2022 kl. 22:10
Wasin
Rygterne kommer jo et sted fra. Hvorvidt han er ansat på den ene eller anden måde er jo underordnet. Det giver så skide dårlig omtale at tingene skal frem på den her måde.

I stedet for bare at være ærlige fra start og sige HUNDEN er en skide dygtig coach og man føler hans analytiske og taktiske synspunkter kan bidrage til både at fremme Astralis+talent holdet og den danske cs scene som helhed.

Det er sgu da noget der giver mening og noget alle kan forholde sig til.
#15(Med 2 svar)
12. august 2022 kl. 01:43
JakobHelms
Ja, og der er jo hold i dele af rygterne, som Astralis også bekræfter. Rygterne kommer naturligvis blandt andet af at HUNDEN har været forbi Astralis' kontor, og at han har snakket med spillerne, og det bekræfter Astralis jo også, at han har. Så er kilden og Astralis så uenige om, hvad han har snakket med spillerne om, og hvad det har betydet, og hvordan hans kontrakt helt præcist er udformet - hvilket det ikke virker til at kilden ved noget om.

På Dexerto virker det altså nærmest også som om kilden har misforstået hvad ESIC-bannet betyder. Det betyder reelt set at HUNDEN ikke må stå bag spillerne og være angivet som 'coach' til en ESIC-turnering, og det er sådan set det. Det ville være fuldt inden for de angivne rammer hvis man hyrede ham som analytiker, sørgede for at have ham med på Teamspeak før og efter kampe, og f.eks. tog ud og spiste med ham når dagens kampe var slut, så længe han aldrig fysisk opholdt sig i bygningen hvor turneringen foregår - det var også sådan FaZe med Robban, Heroic med HUNDEN og CPH Flames med Pita gjorde.

Så hele det med, at der skulle være opsat et eller andet mærkeligt system, med det formål at give adgang til spillerne på en måde, der ikke er dækket af hans ESIC-ban, det er jo noget vås. Der er også blevet rettet i formuleringen hos Dexerto siden publiceringen fordi det ban netop lød meget strengere, end det egentligt er.

Det virker som om du har den holdning, at Astralis på en eller anden måde skulle være forpligtet til at oplyse hvem de har ansat som analytiker eller lignende, og det er de jo egentlig ikke, og der mener jeg heller ikke, at de egentlig skal gøre det. Jeg synes ærligt talt at situationen her er fint håndteret af Astralis, hvis situationen er, som de beskriver den, men jeg er enig med dig, at hvis han pt. fungerer som analytiker, så skulle den nok bare stå frem og sige dét nu (for det må de godt).
#16(Med 1 svar)
12. august 2022 kl. 01:55
Wasin
I teorien og i praksis er Astralis overhovedet ikke forpligtet til at oplyse os om noget som helst af ovenstående. Men når HUNDEN er så følsom en personlighed i dansk cs og nærmest alle der kender til dansk cs har en holdning til ham så giver det bare meget mere kredit og mening at man melder sådan noget her ud.

Hvis man vil være Danmarks flagskib indenfor CS, så kræver det også gennemsigtighed og at man har fansene med hele vejen og der kan nærmest ikke være en nyhed herinde om hvordan lucky blev behandlet dårligt, kasper hvidt er en idiot eller bubzkji skulle have spillet.

Nu kan du toppe den med rygter - om en tidligere snyder - uanset om der er hold i noget af det eller hvad hans rolle er, så er det elendig og unødig omtale. Noget man i det her tilfælde kunne have undgået eller imødekommet så nemt.

Med HUNDENs baggrund er der næppe mange der kan se sig fri for at have tænkt om han nu er i gang igen.
#18(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 04:15
JakobHelms
Til dels enig. Jeg tror ærligt talt ikke at der er så mange, der går op i dansk CS, der overhovedet aner, hvem han er - dengang es3tag skiftede til Astralis fortalte han, at folk altid spurgte om han spillede for Astralis, når han sagde, at han spillede pro CS, og at ingen anede hvad Heroic var, når han sagde, at han spillede for dem. Astralis er et kæmpe brand herhjemme, og der findes helt tydeligvis en masse mennesker der mere er fans af Astralis end af CS, så jeg tror virkelig vi er en vokal minoritet der går op i sådan noget her.

Jeg synes ærligt talt ikke at det skal være Astralis' ansvar at komme (basisløse?) rygter i forkøbet.

I øvrigt (og det er ikke rettet mod din kommentar), så synes jeg Richard Lewis opfører sig dybt latterligt på Twitter bagefter, hvor der bliver spurgt ind til den formulering, der har været, og om hvorvidt hans kilder har sagt, at HUNDEN fungerede som coach for Astralis under en ESIC-turnering, og det nægter han at svare på. Og man kan sagtens have noget mod Astralis, blandt andet for de ting, du nævner, men shit det er latterligt hvis det her er et hit piece der er baseret på, at en eller anden Astralis-ansat har set HUNDEN snakke med en eller flere spillere på kontoret, og ikke mere end det.
#22(Med 1 svar)
12. august 2022 kl. 14:05
V1cc0
du taler som om det er rigtigt.
ig du har tætte kontaktker i astralis eller hvad?
#23(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 17:32
Wasin
Pointen er ikke hvorvidt det er rigtigt eller ej - han har jo tydeligvis en eller anden form for samarbejde med Astralis eller nogle tæt på. Så jeg siger bare man nemt kunne have undveget den her snak i krogene :)
#12(Med 0 svar)
11. august 2022 kl. 23:12
bat
Åhhhh Kasper Hvidt.
#20(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 11:24
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Hmm, interessant læsning.

Synes artiklen bliver iscenesat sådan, at alle, der har et negativt syn på Astralis og Hunden i forvejen, kan læse den og situationen som meget kontroversiel og "shady" (som folk elsker at sige).
Der bliver, så at sige, danset om den varme grød, så alle rotterne bliver lokket frem af duften.

På den anden side, så er det værd at bemærke, at Astralis på ingen måde havde behøvet at kommentere på deres holdning til, hvordan dømte coaches bliver behandlet efter udtjent straf, og at de glædeligt ville ansætte ham, hvis de skulle få brug for det.

Det læser jeg som, at der er en rimelig sandsynlighed for at kilden, der sagde, at Astralis havde tænkt sig at hyre Hunden efter ophørt ban, kunne have fat i noget.
#21(Med 0 svar)
12. august 2022 kl. 12:14
TubbyGold
Spændende artikel. Jeg synes manden er blevet straffet rigeligt og jeg ser meget positivt på, at han har fået en ny chance i Astralis, uanset hvordan det foregår i praksis. Jeg fik indtryk af, at Heroic organisationen kastede ham lidt ind under bussen i forbindelse med den coaching bug skandale. Hvis han kan hjælpe Astralis op over Heroic niveau så er det jo simpelthen bare smukt.
#24(Med 0 svar)
13. august 2022 kl. 14:06
dtt
Vist loyalitet.... Astralis var engang noget godt. Nu fumler de rundt både med hold og med personale.
Hvis de ansætter hunden så er den sidste respekt for dem væk.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.