HUNDEN har fået to års karantæne af ESIC.

Officielt: HUNDEN får to års ban af ESIC

ESIC har fredag middag givet HUNDEN to års ban for brud på ESIC's adfærdskodeks.

HUNDEN får ban i to år.

Det har ESIC fredag middag annonceret.

Bannet til den danske coach er resultatet af den undersøgelse, ESIC indledte i slutningen af juli, efter hele miseren om deling af analysemateriale fik Heroic til at fyre og sagsøge HUNDEN.

Nærmere bestemt er det artikel 2.4.5 i ESICs adfærdskodeks, HUNDEN ifølge ESIC har brudt. Den siger følgende:

"Hvor beviserne for den påståede hændelse ikke er tilstrækkeligt eller klart dækket af nogen af de ovennævnte lovovertrædelser, skal adfærd, der bringer esport, spillet, begivenheden, ESIC eller et medlem i vanry".

Karantænen gælder fra onsdag i denne uge og frem til den 24. august 2023 og omfatter samtlige af ESIC's medlemmers turneringer. Det indebærer blandt andre ESL, DreamHack, WePlay, BLAST, LVP, Nodwin, Eden, Relog, UCC, Allied, Kronoverse, Estars og 247Leagues.

Desuden opfordrer ESIC ikke-medlemmer til at følge bannet i deres turneringer.

Det siger afgørelsen

ESIC er i deres undersøgelse kommet frem til følgende punkter:

 1. HUNDEN var i gang med at forhandle et karriereskift fra Heroic til et modstanderhold.
 2. HUNDEN sendte (og efter egen indrømmelse) oplysninger til modstanderholdet, der som minimum inkluderede oplysninger såsom anti-strategimaterialer vedrørende Heroics modstandere såvel som andre følsomme og potentielt nyttige (for en modstander) oplysninger.
 3. Modtageren tilgik ikke, ifølge de tekniske beviser, den delte information.
 4. IEM Cologne blev derfor ikke anset for kompromitteret fra et integritetsmæssigt synspunkt.
 5. Men ved deling af anti-strategimaterialer, blandt andre potentielt følsomme og nyttige data og oplysninger med det modsatte team under:
  1. HUNDENs ansættelse hos Heroic.
  2. HUNDENs overgang eller forhandling af skifte til modstanderholdet.
  3. Heroics kommende deltagelse i IEM Köln (hvor den muligvis har stået over for modstandere, der var genstand for antistrategimaterialerne)
  4. HUNDENs viden om modstanderholdets fremmøde ved samme begivenhed;

Ifølge ESIC gjorde HUNDEN med sin adfærd følgende:

 1. HUNDEN skabte en trussel mod integriteten af ​​en ESIC-medlemmets begivenhed (uanset om truslen blev til virkelighed)
 2. HUNDEN skabte en trussel mod et ESIC-medlems omdømme (uanset om denne trussel blev realiseret eller ej); og ved at gøre det
 3. Har HUNDEN udgjort en trussel i forhold til at gøre skade på esports omdømme og konkurrencemæssige integritet og på ESIC’s medlem ESL.
#1(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 11:10
OJ1738
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
gg no re
#2(Med 3 svar)
27. august 2021 kl. 11:16
JakobHelms
Bid mærke i, at ESIC afslører, at:
1) Informationen blev sendt til det hold, som HUNDEN forhandlede kontrakt med
2) Informationen blev sendt til en senior-ansat - altså ikke en træner eller spiller på holdet
3) Holdet var et, som Heroic kunne have spillet mod til IEM Köln
4) Heroic kunne have spillet mod det hold, som anti-strat-materialet omhandlede.

Det afslører, mere eller mindre, at det er Astralis, som har modtaget materialet (som altså ikke er blevet åbnet), men heldigvis også at det ikke er Zonic eller en af spillerne, som har fået linket. Det lyder virkelig som om at HUNDEN, som en del af sine kontraktforhandlinger med Astralis, simpelthen har sendt en af de ansatte anti-strat-materiale om netop Astralis-holdet, som han har produceret for Heroic.

Det er godt nok ikke en pæn sag, og noget af det fakta der er med her står også i direkte kontrast til hans egen udtalelser om, at der var tale om erfaringsudveksling mellem kollegaer.
Jeg glæder mig til at høre hvordan det går med sagen om kontraktbrud og læk af fortrolige oplysninger, for det ser heller ikke ligefrem godt ud for HUNDEN dér.
#3(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 11:19
Tazh
Det er jo Tazh!
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg gad virkeligt også godt vide, hvorfor et hold der forhandles kontrakt med får tilsendt materialet.

Har det været et krav fra dette hold? Vil de acceptere hvis deres coach sender samme type materiale videre, til næste hold han skal coache? Eller vidner det om en industristandard, som ESIC ikke forstår sig på?
#4(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 11:23
JakobHelms
Jeg tror simpelthen bare HUNDEN har været mere loyal over for hans kommende hold, end Heroic. Ifølge den tidslinje over begivenhederne, som Heroic udgav, så stolede holdet ikke længere på ham på det her tidspunkt, og han havde allerede fået at vide, at han ikke ville komme med til Köln - han var mere eller mindre ude af døren.

Egentlig vidner det nok mest bare om at HUNDEN besidder utrolig dårlig dømmekraft, desværre. Hvis modtageren havde krævet at HUNDEN sendte det, så havde personen nok bedt om dokumentet i ikke-sporbart format i første omgang.
#11(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 12:12
oggy
Enig i dine betragtninger. ESICs Ian Smith siger på sidste side, at han 'ikke ved, hvorvidt det er normalt at erfaringsudveksle, men at hvis det er, skal det stoppes øjeblikkeligt'.

I mine øjne indikerer det lidt, at de der sidder i ESICs er en flok jurister, der ikke har fingeren på pulsen i CS-verdenen. Selvfølgelig skal det stoppe, men var det ikke en ide at udspørge andre coaches og insiders, hvorvidt det rent faktisk er kotume at udveksle - som Hunden påstår? Er det kotume, må det alt andet lige være en formildnende omstændighed.
#5(Med 3 svar)
27. august 2021 kl. 11:31
zaioh
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Fedt nok, at hvor der ikke er tilstrækkelige beviser, så dømmer man hårdere end steder hvor der rent faktisk har været decideret snyd.

Mon ikke andre coaches deler anti-strats med hinanden / søger inspiration? Skal de så også dømmes?
ESIC om at dele anti-strats med hinanden:
"It needs to end now, or at the very least in the build-up to events and tournaments. Competitive integrity is key to esports' growth and future appeal and all participants ought to have this front of mind at all times"

For satan jeg håber han anker denne afgørelse. Så fodboldtrænere må heller ikke sparre med hinanden om hvordan man kan tilgå en særlig modstander?
#7(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 11:40
zaecole
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Det er fint at have sparringspartnere. Men Hunden har jo delt information med Astralis, en af Heroics store rivaler og nogen de møder ofte

Hvis det var AGF eller CPH flames, ville det være noget andet
#12(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 12:13
oggy
Har grundlæggende svært ved at se, hvorfor ESICs overhovedet blandes ind. De påstår, at det kompromiterer CS' integritet. Men i mine øjne er det blot et kontraktbrud, og altså en sag mellem hunden og heroics. Kønt er forløbet godt nok ikke ..
#8(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 11:45
JakobHelms
>Så fodboldtrænere må heller ikke sparre med hinanden om hvordan man kan tilgå en særlig modstander?

Det er selvfølgelig relevant for sagen, at HUNDEN netop _ikke_ har sparret med en træner fra et andet hold, men sendt det til en senior-ansat hos virksomheden (som jeg læser det). Det giver jo også god mening, for HUNDEN har jo været i gang med at tage træneren for det pågældende holds job; jeg tænker at det er jævnt ulogisk at sende dokumenter til en person, mens du er i gang med at søge det job han er ansat til.

Uanset om man må erfaringsudveksle eller ej, så må man selvfølgelig ikke videresende fortrolige dokumenter der tilhører den virksomhed man arbejder for, hvilket HUNDEN er anklaget for at gøre.

EDIT: mht. Ian Smiths holdning til at trænere generelt set skal stoppe med at dele information, så synes jeg også det ville være en jævnt kedelig udvikling, hvis flere holds trænerstab gik sammen om at udvikle anti-strat-materiale til modstandere i deres gruppe, og uddelegerede arbejdet mellem sig. Det ville føre til dannelse af grupperinger og et større skel mellem tophold og dem, der er lige i hælene på dem, og jeg tror han har ret i, at det er en overordnet negativ udvikling for sporten.
#6(Med 5 svar)
27. august 2021 kl. 11:39
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Esic håndtere det her dårligt. Hunden håndtere det dårligt. Og heroic er fanget i krydsilden. 🤦
#9(Med 4 svar)
27. august 2021 kl. 11:43
arseface
Heroic håndterer det også dårligt. Et sagsanlæg mod deres fallguy i cochbug sagen er så umådelig dårlig stil at jeg også håber de som org bliver bannet for deres kollektive snyd med coach bug.
#13(Med 3 svar)
27. august 2021 kl. 12:20
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Du aner jo ikke om de har vidst det. Det antyder du ud fra hundens udtalelser, som ikke er troværdige. Så stop lige med de ekstra beskyldninger du kaster rundt med
#23(Med 2 svar)
27. august 2021 kl. 14:21
odens
Hvorfor skulle pimp lyve omkring at han har set beviser og det virker højest sandsynligt de har vidst det ?
#26(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 14:51
Patman
Utopisk at tro de ikke har vidst det
Der sikkert kommet nogle lidt for gode calls :p
#33(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 15:49
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Men du har stadig kun 1 mands ord for det. Resten er spekulationer og skal bevises, før man kan sidde kaste om sig med sådanne ting.

Hvis man nu kigger på de turneringer de spillede der omkring den periode, så tabte de generelt ikke på nogle maps. De var rigtig gode på de andre maps også og tabte faktisk mirage, modsat andre maps
#10(Med 10 svar)
27. august 2021 kl. 11:55
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Eneste lyspunkt, er at modstanderholdet ikke har åbnet filerne. Fuck det må være en rar følelse, når lavinen ruller.

Dertil sagt, kæft en lorte sag, ingen vinder, alle taber. :/
#14(Med 9 svar)
27. august 2021 kl. 12:30
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det er generelt vanvittigt at Astralis ikke hyldes absurd meget, for netop at spille fair hele vejen igennem. Ingen udnyttelse af coachbug, har ikke udnyttet den tilsendte playbook og har generelt set bare opført sig enormt professionelt.

Om end deres æra er long-gone og holdet, mere eller mindre, er ved at splittes og de selvfølgelig har haft en masse problemer (stress/lægeerklæring-problematikken), så tager jeg hatten af for den organisation.
#15(Med 2 svar)
27. august 2021 kl. 12:55
fLix8
Bliver de måske også, når de kommer ud offentligt. Men indtil da vil HUNDEN og Heroic være fokus i disse sager, og det er med rette. Hold kæft et kæmpe shit show.

Forestiller mig, at organisationen lider et kæmpe tab, når det kommer frem, hvem der ellers kendte til HUNDENs snyd og så kan Astralis måske samle et par spillere op derfra til deres genopbygning. Mit problem med Astralis' genopbygning har længe været, at jeg ikke kan se, hvem der skulle kunne leve op til det niveau det gamle lineup lagde for dagen. Men med gla1ve ved roret og et par af Heroics spillere, kunne det godt blive spændende at følge.
#17(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 13:17
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Uhhh ja. Den konstellation lyder altså lidt lækker for at sige det mildt.
Glave, Bubber, Lucky og så fylde de sidste 2 pladser med Heroic spiller. Jeg er fan
#19(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 13:30
larzN
teses og stavn kunne gå hen og blive rigtig fedt
#16(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 13:11
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Spot on!!!!!!
#18(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 13:18
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Som taget ud af min mund. Hvis jeg kunne formulerer det så pænt :)
#28(Med 3 svar)
27. august 2021 kl. 15:06
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg er enig i, at det tyder på, at Astralis har handlet rigtigt hele vejen igennem. Og det er prisværdigt!

Jeg er dog ikke enig i, at de skal hyldes for at spille efter reglerne. Det bør være det mindste man kan forvente af et hold.
#32(Med 2 svar)
27. august 2021 kl. 15:27
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg er 100% enig med dig - normalt. Men i denne sag hvor SÅ mange har været impliceret (coach bug) og playbook-situationen hvor de igen viser sig som professionelle, mener jeg godt de kunne få lidt point på kontoen. Især i en branche som esport der så ofte rammes af trælse situationer 😃

Sjældent man ser så professionel en organisation, især i esport.
#36(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 16:49
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg ved hvad du mener - statuere de gode eksempler, så omverden kan se, at vi ikke allesammen er barbarer.. 🤷‍♂️😂
#37(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 18:58
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Haha, ja præcis! Men omvendt har du jo helt ret i at det ville være en underlig ting at hylde folk for at gøre det man bør 😃
#20(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 14:05
DH_JanLund
Det lyder som en lang straf. Mund ikke det er fordi han er tidligere straffet, og det tæller med.
#21(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 14:12
Carbon
Man må da forundres over manglende dømmekraft i denne sag fra HUNDEN's side. En jo ellers højt værdsat person, altså indtil BUG affæren og nu dette BAN, samt det faktum at han forsøger på at lette sit hjerte i " ærlighedens " navn med u-navngivne spillere der vidste at han snød.
Det som står tilbage og som jeg ikke kan forstå er følgende. Hvorfor ventede han ikke blot med at overbringe hans "spil strategier" til efter han var tiltrådt hos en ny arbejdsgiver, hvem end det så måtte være? Det ville jo stå ham frit for at implementerer, vid. udvikle og bruge disse hos en ny arbejdsgiver.
Hver gang en spiller forlader et hold og signes på et andet hold, medbringer de jo tilsvarende deres "erfaring" om tidligere strats osv. Det bliver da 100% udnyttet på det nye hold i en hver tænkelig henseende.
Hold nu op det er dårligt håndteret at personen selv. Held og lykke med fremtiden. Tænker ikke det bliver indenfor e-sport på nogen måde.
#22(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 14:13
DELUSIONAL_48kg_kid
Free Hunden
Bliver spændende at se hvor lang et Ban Cadian og de andre får som som vidste besked og dermed bevidst snød hahahahaha
Karma
#24(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 14:34
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Der er så mange spørgsmål i de sager, som ikke bliver besvaret. Blandt andet undrer jeg mig over, hvor effektive ESIC er.

Hvordan kan de have undersøgt coach buggen til bunds, og ikke fundet noget grundlag for, at spillerne har vidst noget om det, men nu er der pludselig dokumenter der beviser det.

Hvorfor melder han sig på banen nu med forklaringen om at spillerne har vidst det? Og hvis han taler sandt, hvad fik han så for at tage faldet for holdet dengang?

Hvorfor er hunden ikke blevet hørt i sagen? Det er en privat organisation, og han har ikke krav på at blive hørt, bevares, men det er underligt, at ESIC ikke hører ham - Antaget at HUNDEN taler sandt, naturligvis.

Hvorfor har HUNDEN (Som bare gerne vil have sandheden frem) ikke forelagt dokumenterne til ESIC?
#30(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 15:24
Gumle
Man kan godt finde det sandsynligt at spillerne vidste det uden at kunne bevise det. Derfor lader man tvivl komme til gode.
Men nær der er korrespondance der viser at de er klar over det, er det et bevis. Det har intet med effektivitet at gøre. Det handler om at folk også skal videregive oplysninger, før de kan bruges.

Hvorfor nu? Hvis han tog faldet mens han var på kontrakt, og nu ikke længere er ikke vil stå med den selv. Det er plausibelt.

ESIC siger de har bedt ham komme med oplysninger, men at han ikke har oplyst noget der ændrer situationen. De har haft mail kontakt. Det må der findes dokumentation for.

Jeg skal ikke kunne sige hvorfor hunden ikke har fremlagt alt. Men det kan være noget PR, opmærksomhed, eller andet. Rationelle beslutninger er ikke det der præger forløbet.
#25(Med 3 svar)
27. august 2021 kl. 14:44
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Forstår ikke hvorfor det her er så stor en deal for ESIC at de giver ham et Ban, der er over dobbelt så langt, som det han fik for rent faktisk at snyde på serveren.
#27(Med 1 svar)
27. august 2021 kl. 14:52
Patman
Måske fordi han tidligere har fucked op? Men ved det ikke :o
#29(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 15:18
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Ja, det ville være en grund, men det nævner de bare ikke, så man må gå ud fra at de ikke har medtaget det i straffen
#31(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 15:27
Gumle
Forskellige forbrydelser har forskellige straffe. Det er derfor Kurt Thorsen får længere tid end en narko påvirket idiot der dræber en 5 årig med sin bil. Det er ikke altid helt logisk hvorfor en forbrydelse har en strafferamme som den har.

Snyd med aimbot giver permban, coach bug gør ikke. Begge dele er snyd.
#34(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 16:05
JaySomz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det lyder umiddelbart som en hård straf, men samtidigt så er han tidligere straffet, hvilket må tælle med her.
For mig handler det i virkeligheden om, hvad han helt præcist har delt? Ved vi om han har delt nogle former for antistratting på Heroic selv, så synes jeg Heroic og ESIC er i deres fulde ret til at gøre at sagsøge og banne.
#35(Med 0 svar)
27. august 2021 kl. 16:42
MrBlond
Sikke en sag, det er her😅 et cirkus
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.