Foto: Astralis

Kasper Hvidt: "Vi er ofre for vores egen succes"

Dust2.dk har sat sportsdirektør i Astralis, Kasper Hvidt, i stævne i kølvandet på Astralis' seneste præstationer.

Astralis ligner en skygge af sig selv og har gjort det længe.

I hvert fald hvis man kigger på mandskabets præstationer på serveren i den sidste lange periode, hvor Astralis sidst stod øverst på skamlen i december 2020. Her sejrede de ved Intel Extreme Masters Season XV - Global Challenge.

Derfor har Dust2.dk lavet et interview med Kasper Hvidt, der til sommer har 3-års jubilæum som sportsdirektør i organisationen.

I november 2021 kunne Kasper Hvidt på vegne af Astralis melde ud, at det daværende Astralis-holdkort, bestående af Lucky, gla1ve, Xyp9x, blameF og k0nfig, var de fem spillere, der skulle udgøre Astralis-mandskabet i hele 2022.

Det udsagn blev dog ved forhåbningen, da Astralis tidligere på ugen kunne melde ud, at man havde valgt at bænke Lucky til fordel for Farlig, der nu bliver holdets AWP'er. Til det siger Hvidt følgende:

Ja, det er en udtalelse, man sagtens kan hive frem og undre sig lidt over. Det forstår jeg sådan set godt. Min opgave som sportslig ansvarlig vil dog til hver en tid være at passe på vores spillere. Astralis er genstand for en massiv opmærksomhed, og det er noget, vi sætter stor pris på.

Desværre var en del af kritikken af Astralis og herunder Lucky også over grænsen, mener han:

I en periode modtog både vi og Philip desværre en masse virkelig ubehagelige beskeder, og kritikken blev også relativt personlig i nogle mediesammenhænge. Den slags hænger ofte sammen, og når det går hårdt ud over en 18-årig spiller, som vi troede på, og i øvrigt stadig tror vil udvikle sig til en virkelig dygtig spiller, melder vi ud, at det ikke nytter noget at blive ved med den tone og de beskeder, for vi har ikke tænkt os at lade vores beslutninger påvirke af den slags.

Ifølge sportsdirektøren var det derfor heller ikke den kritik, der fik Astralis til at reagere og bænke Lucky, men derimod en faglig vurdering:

Min opgave er også, sammen med andre på og uden for holdet, at analysere og reagere, hvis udviklingen i præstationerne går for langsomt. Og det har den gjort.

Freder Xyp9x

I november kom det så frem, at Astralis havde besluttet sig for at gennemføre transferen af en dansk stjerneduo, hvilket betød, at k0nfig og blameF nu skulle være en del af Astralis.

Kigger man på resultaterne har de to prominente navne dog heller ikke været den gyldne opskrift for danskerne endnu. Det forsvarer sportsdirektøren således:

Vi er lidt ofre for vores egen succes især i 2018 og 2019. Der er andre tidspunkter, vi ikke har været lige så gode, og sammenligner vi med de perioder, er vi på vej et rigtig godt sted. Vores nuværende udfordringer stammer jo til dels fra det første halve år i 2021 og vi står klart bedre i dag. Når det er sagt, måler vi også selv mod de høje standarder, vi selv har sat, og vi sigter altid efter at blive den bedste udgave af Astralis.

Astralis er ikke, hvad de var, da de var bedst og blandt andet vandt StarLadder Major Berlin 2019.

Derfor er han heller ikke overrasket over holdets seneste præstationer på serveren:

Vi endte som nummer 7/8 i Katowice og ligger lige nu nummer 8 på HLTV-listen. Det er ikke godt nok, men ikke fuldstændigt uventet og absolut ingen katastrofe at blive slået ud efter 2-1 mod et hold, der lige nu er bedre end vores. Vores fokus er det samme, som det har været altid. At skabe og udvikle de bedst mulige rammer med de bedste folk og de dygtigste spillere på og omkring holdet. Spillerne gør en kæmpe indsats, og jeg har enorm respekt for det arbejde og den lyst til at bygge på, vi oplever hos dem hver eneste dag.

I har valgt at lave en lang kontraktforlængelse med Xyp9x. En spiller, der i offentligheden er blevet kritiseret for ikke at levere, som han skal. Er han en del af den langsigtede, sportslige plan for jeres hold?

Ja.

Status på pokaltørken

Det er længe siden, Astralis sidst stod øverst på sejrsskamlen ved en turnering, og det forklarer Kasper Hvidt således:

Da jeg startede, tog det ni måneders arbejde, før vi vandt vores første trofæ med et nyt hold. Vi har også været langt fra vores topniveau i det meste af 2021, selvom vi det meste af tiden spillede med de selvsamme spillere og træner, der tidligere var uovervindelige. Det er også mit ansvar, at vi ikke så alt, der foregik på holdet, men vi står et markant bedre sted i dag.

Han påpager samtidig, at de måske er ved at knække koden:

Spillemæssigt har vi opbygget nogle gode CT-sider, vi har bygget på vores map-pool og vi har spillere, der shiner på skift. Vi har hentet Farlig, fordi vi kan se, vi har manglet initiativ og uforudsigelighed i vores åbningsspil, og det er et af de elementer, der skal være med til at løfte hele holdet. Vi er ikke så langt fra at kunne sætte tingene sammen, men der er stadig ting, der skal falde på plads.

Bænkningen af Lucky har efterladt mange spørgsmål om, hvad den unge AWP'er skal nu. Tidligere endte Bubzkji på bænken, hvilket nu har ført til et midlertidigt karrierestop for den tidligere Astralis-spiller.

Ifølge Hvidt er det dog planen, at Lucky skal aktiveres hurtigst muligt:

Philip vil selvfølgelig stå til rådighed, så længe han er her, men vi finder sammen en løsning, for selvfølgelig skal et talent som ham ud og spille. Det er to meget forskellige situationer. Spillerne har hver især forskellige ønsker i forhold til at komme videre, og hvad de eventuelt ville sige ja til, og samtidig har vi i dag ikke samme behov for seks faste spillere som tidligere, hvor vi bl.a. skulle forberede Lukas’ barselsorlov midt i en major-kvalifikation.
I dag har vi også et talent-hold, vi kan trække på, hvis vi skulle ramme lignende situationer.

Kasper Hvidt som sportsdirektør

Vi spurgte Kasper Hvidt, om han egentlig er den rigtige til at stå i spidsen for Astralis som organisationens sportsdirektør, og her var han ikke i tvivl:

Ja.
Jeg kan tilføje, at jeg elsker at være en del af Astralis sammen med alle de sindssygt dygtige mennesker, der både har bygget en af verdens bedste esports-organisationer og hjulpet os til en historisk lang dominans i Counter-Strike. Jeg er stolt af de mennesker, der har været med til at ændre måden, man arbejder med performance i professionel Counter-Strike, og vi har en organisation med klare værdier, som vi arbejder på at leve op til hver eneste dag. Det er fedt, og hvis nogen kan gøre det bedre, vil jeg til hver en tid støtte det. Det handler om Astralis og ikke mig, men jeg så dog en kommentar fra vores bestyrelsesformand på jeres eget forum, og skal jeg bedømme ud fra det, han skrev, og det jeg mærker fra alle på holdet og i organisationen, fornemmer jeg en stor gensidig glæde og tro på fremtiden.

Derfor håber den tidligere håndboldmålmand da også, at han snart igen kan forkæle Astralis' fans med en pokal.

Vi oplever til dagligt en virkelig flot opbakning fra især de danske fans, og der er ikke noget jeg og vi hellere vil end at give dem endnu en pokal. Gerne inden alt for længe.

Astralis består af:

  • Danmark Farlig

  • Danmark k0nfig

  • Danmark blameF

  • Danmark gla1ve

  • Danmark Xyp9x

  • Danmark ave (coach)

#1(Med 0 svar)
24. februar 2022 kl. 18:59
DH_JanLund
Okay han er åbenbart den rigtige.
#2(Med 1 svar)
24. februar 2022 kl. 19:39
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Åh nej. Xyp er fredet! Det ved man godt hvad betyder 😟
#33(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 15:05
Mrkipper
At det er han ikke? 🤷‍♂️
#3(Med 5 svar)
24. februar 2022 kl. 19:47
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Mærkeligt at man i et interview spørger manden selv om han er den rigtige. Altså man kan jo regne ud at han svarer ja? :-) Det lader ikke til at "journalisten/skribenten" har været særlig kritisk i det her interview
#4(Med 4 svar)
24. februar 2022 kl. 20:05
str1x
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Jeg spørger ham for at få ham til at reflektere over sin egen indsats i en lang periode, hvor Astralis ikke har imponeret. Det er jeg egentlig fint tilfreds med.

Hvad synes du ellers, jeg skulle have spurgt om?
#9(Med 2 svar)
24. februar 2022 kl. 20:50
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
I har valgt at lave en lang kontraktforlængelse med Xyp9x. En spiller, der i offentligheden er blevet kritiseret for ikke at levere, som han skal. Er han en del af den langsigtede, sportslige plan for jeres hold?

Ja.

Hvad med om du stillede et opfølgende spørgsmål her? Altså det virker til at være meget korte svar, men jeg går ud fra du har sendt ham spørgsmålene på mail og så har han svaret?
#10(Med 1 svar)
24. februar 2022 kl. 20:52
str1x
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Lige præcis. Han ønskede ikke/havde ikke tid til at lave telefonisk interview. Ellers ville jeg klart have gjort det sådan! :-)
#15(Med 0 svar)
24. februar 2022 kl. 23:47
bat
Hvordan kan sportsdirektøren for DKs største esporthold ikke finde tid til et blive interviewet af DKs største CSGO medie er mig en gåde.

For mig viser det nok engang at han ikke forstår scenen.

#HvidtOut
#11(Med 0 svar)
24. februar 2022 kl. 21:11
glx0
I stedet for at spørge om han er den rigtige, kunne spørgsmålet have været.
-Nævn nogle eksempler som beskriver hvorfor du er den rigtige mand til jobbet.
Ellers syntes jeg i gør det godt, det er ikke altid nemt.
#5(Med 8 svar)
24. februar 2022 kl. 20:23
PillerPaller
Han er direkte uegnet til det job han bestrider :/ fatter seriøst ikke hvad BlameF vil på det hold..
#6(Med 7 svar)
24. februar 2022 kl. 20:25
xone
Hvorfor er han det?
#7(Med 1 svar)
24. februar 2022 kl. 20:34
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Umuligt han svare, ham der han er bare Danmarks største Rasmus modsat og verdens største Astralis hater, han slynger lort ud bare for at gøre det 😂
#12(Med 0 svar)
24. februar 2022 kl. 22:37
Juu88
+1
#14(Med 4 svar)
24. februar 2022 kl. 23:44
bat
Nu har Hvidt lavet et antal af handler som ikke har gavnet holdet og andre tiltag 6/7 rosteret. Med tanke på hvor hurtigt det har en konsekvens for spillere ikke at præstere så kan man undre sig over at Hvidt får så lang snor.

#HvidtOut
#22(Med 3 svar)
25. februar 2022 kl. 08:52
xone
Har Astralis ikke kun lavet 2 handler, som ikke har gavnet holdet? Bubber og lucky? Eller glemmer jeg nogen? Jeg er helt med på at 6 mands rosteren ikke bar frugt, men spørgsmålet er hvor meget Bubber selv havde lyst til at forlade astralis.. Det er jo ikke ligefrem fordi at han er strøget direkte ind på et andet hold.. Han har tværtimod gået efter en tv karriere.
#34(Med 2 svar)
25. februar 2022 kl. 18:45
bat
Jugi til 7 mands rosteret. Men indtil videre har han vel ikke lavet en succesfuld handel? Konfig og BlameF kan sagtens ende der, men vidst for tidligt at evaluere på.

Som sportsdirektør har han vel også en finger med i spillet ift. Talent som heller ikke lige har ramt skiven fra start.
#37(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 19:07
xone
JUGI havde jeg totalt glemt, det er rigtigt! Jeg synes dog at lige den handel var fin. Han kom på en fri transfer, og i perioden hvor der blev eksperimenteret med 6-7 mands lineups. Ja, det blev ikke en sportslig succes - men den har ikke været dyr.

Jeg tror ikke at Hvidt har nogen finger med i talentdelen, her tror jeg signings/releases udelukkende er et emne der berør trace/vng.
#38(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 19:25
bat
Som overordnet ansvarlig for den sportslige retning må han alt andet lige også have en finger med i spillet. Måske ikke nødvendigvis ift. signings/releases, men ihvertfald signing af vng som heller ikke gik.

Uden tvivl at Hvidt er god til perfomance management, men det er noget andet end en sportsdirektørrolle.
#8(Med 9 svar)
24. februar 2022 kl. 20:37
Hunt
"Freder Xyp9x"

Hvorfor? Vil man ikke vinde flere tuneringer eller hvordan? Alle 5 mand på et hold kan kunne skyde fra sig til et vist niveau og det Xyp9x har vist det sidste år hvis ikke mere er jo langt fra godt nok..
#13(Med 1 svar)
24. februar 2022 kl. 22:42
Juu88
Han kan jo dårligt sige det modsatte. Han bliver nød til at sige at han er fredet, indtil han evt. skiftes ud. Andet ville skabe usikkerhed hos hele holdet.
#18(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 00:24
Hunt
I know, men det virker bare som præcist det samme som med Lucky, han siger nu 1. men lige om lidt gør noget andet..

Men han er vel fredet pga de ikke kan skifte mere ud før efter næste major
#20(Med 6 svar)
25. februar 2022 kl. 07:27
RAF
Jeg ved ik. Jeg har selv været kritisk over for xyp men hørte forleden thorin udtale at bænkningen af support spillere aldrig har virket, på trods af manglende impact. Måske der er noget ift dynamikken på holdet som vi ikke ser?
#23(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 09:26
Kristja
Endelig en med lidt hjerne! 👏🏻
#25(Med 4 svar)
25. februar 2022 kl. 10:42
Hunt
Selvom det ikke altid virker, så virker det heller ikke at have en ikke igl rende rundt med 0.91 rating
#26(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 11:00
RAF
Det gir jeg dig ret i men han viste dog forbedringer til IEM ift impact. Så måske det blir bedre... Vi må se ad til pro league hvordan de overordnet set klarer sig.
#29(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 12:47
Hunt
Well de er jo tvunget til at køre med det her linup til slut maj (til og med næste major) Så det er de jo lidt tvunget til..
#30(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 12:57
Koste
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Alle IGL'er i toppen er mellem 0.88-1.03 rating. Gla1ves 0.94* rating har intet med sagen at gøre.
#31(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 12:59
Hunt
Okay? Men Xyp9x er ikke igl..?

At gla1ves rating ikke er super høj er fair, men Xyp9x har bare ikke nok firepower til top tier cs
#16(Med 10 svar)
24. februar 2022 kl. 23:54
bat
Hvordan kan han ikke tage ansvar for sin mislykket beslutning om at ville have et CSGO hold med 6 eller 7 spillere og forsøger blot at henkaste det at det var nødvendigt med 6 spillere for at planlægge rundt om Lukas’ barsel.. Det var bestemt ikke den udmelding som kom fra Astralis da Hvidt valgte at implementere det 15 måneder før Lukas blev far.

Synes han er ude hvor han ikke kan bunde.

#HvidtOut
#17(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 00:04
JaySomz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Han forsvarer vel ikke beslutningen om at implementere 6-7 mands setuppet ift. glaives barsel, men beslutning om bubzkjis lange periode på bænken.
#21(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 08:38
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvilke forretninger har du drevet? Hvilke lederstillinger har du haft i øvre ledelser eller bestyrelser? Hvor stammer din forretningsforståelse fra?
#36(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 18:47
bat
Hvad har det med Hvidts kompetencer til en sportsdirektørrolle?
#24(Med 6 svar)
25. februar 2022 kl. 10:40
OoO
6-7 mands rosteren gav mening da det blev lanceret, at de fem der sad på holdet ikkke syntes det var en god ide er jo ikke en god nok grund til at lade være, det er jo ikke sådan at man syntes det en dårlig ide med reservespillere i fodbold fordi så kan man resikere at ryge på bænken alle vil spille altid. Den gav blandt andet mening da man gjorde det på baggrund af at man havde oplevet at måtte spille med standin ved flere situationer . 1 da device røg ud med halskatar 2 da Xyp var stresset 3 da gla1ve sku ha pause(2020 ikke i forbindelse med barsel). Så vil en hver da kunne se det ville være smart at have 1-2 spillere der kender systemet og comms og kan gå direkte ind på holdet. Valve hadede ideen ligesom de hader ideen og coaches og ændrede deres regler så man ikke kunne have 6-7 mands roster. I stedet har man nu et akademi hold der kan gå ind på holdet kende systemet og comms og således gardere sig imod uforudsete hændelse(barsel, sygdom, udbrændthed. Vi ser det virker på især Mouz og andre hold så det er da en genial model som i princippet udspringer af ideen om at have backupspillere klar til at springe på førsteholdet. #HvidtIn
#32(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 14:35
Bestiarium
Kæmpe +1
#35(Med 4 svar)
25. februar 2022 kl. 18:47
bat
Hvis ideen er så genial hvorfor har de så droppet den?
#40(Med 2 svar)
25. februar 2022 kl. 21:30
RasmusRoev
Er det ikke Valve eller alle de turneringer som siger, at de ikke må?
#42(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 21:45
bat
Vel ikke at man ikke må have 6/7 spillere og så skifte mellem turneringer (undtagen RMR..)
#43(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 22:35
RasmusRoev
Jamen kom der ikke en eller anden regel, der gjorde, at det ikke gav mening? Som ødelagde det med 6-7 spillere på et hold? Vitality blev jo også ramt af det?
#44(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 14:04
OoO
Valve ændrede reglerne, siger ikke at det en genial ide men at tanken er genial at man er nød til at have udskiftere der er klar. Cs er en ung sport, jeg tror ikke alt i fodbold er som for 100 år siden tænker jeg godt du kan se.
#19(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 07:12
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Om end jeg godt kan lide Hvidt som person, er der vel efterhånden tegn på at han har svært ved at håndtere rollen som han er ansat til. Det er ikke en nem rolle, slet slet ikke, men udefra virker det til at han red på bølgen af holdets succes og bidrog til elementer der gjorde de fortsat performede - i starten. I senere tid virker de mange tiltag og retninger derimod til alle at have slået fejl, og jeg tænker stolen han sidder på, må være varm.

Det er svært (og vel næsten umuligt) at genskabe det som Astralis havde, men at fejle på indkøb og retning, officielle udmeldinger gang på gang, gør at jeg undres over hans position/ ansættelse ikke virker til at være i fare.
#39(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 19:28
bat
+1

Kan ikke komme i tanke om en god handling som sportsdirektør hvis man ikke inkluderer hans performance management (som dog også endte med to stresset spillere).
#27(Med 2 svar)
25. februar 2022 kl. 11:54
Kugle
"Min opgave som sportslig ansvarlig vil dog til hver en tid være at passe på vores spillere"

Og så ellers skide og pisse på dem som han ikke mener passer ind i truppen alligevel. Den mand er en tåbe af rang!
#28(Med 1 svar)
25. februar 2022 kl. 12:36
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det er en forretning og ikke en børnehave. Jeg forstår godt, at det er svært at fatte, hvis man er tættere på børnehavetiden end arbejdslivet.
#41(Med 0 svar)
25. februar 2022 kl. 21:32
RasmusRoev
Jeg er enig i det du siger. Men debattere nu ordenligt! Det argument holder jo NETOP til i børnehavetiden!
Vil svare til at diskutere med en yngre person, og bruge deres "erfaring/alder" som argument. KOM NU! :) Jeg lytter <3
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.