CS2 ER LANDET
LIVE
HooXi er helt bevidst om, at skiftet til G2 er et stort spring for ham.

Stort HooXi-interview: "Jeg føler, der er super meget tiltro til mig"

Dust2.dk mødte den nyslåede G2-kaptajn, til en snak om at calle for en af verdens bedste, sit første internationale projekt og en livsstilsændring, der forhåbentlig giver pote på serveren.

Sæsonen skydes for alvor i gang i disse dage, hvor storholdene dyster i BLAST Premier Fall-gruppespillet.

Mens Astralis sikrede førstepladsen i gruppe A fredag aften, så venter gruppe B lørdag, og her er der såmænd også dansk deltagelse på serveren.

HooXi debuterer nemlig som G2-spiller, og da Dust2.dk møder ham forud for kampen, er det en storsmilende HooXi, der sidder overfor i den sorte trøje med det hvide logo.

Det føles meget godt. Det er sgu en sjov følelse. Jeg har altid fulgt G2 og fulgt spillerne, der stadigvæk er på holdet, så det føles… Ja, det ved jeg ikke. Lidt uvirkeligt, men stadigvæk har jeg vænnet mig lidt til, hvordan det er, lyder det fra den 27-årige danske IGL.

HooXi er den sidste fra det gamle Copenhagen Flames-hold, der finder et nyt hold, efter nicoodoz og roeJ tidligere på sommeren røg til fnatic, jabbi blev snuppet af Heroic, og Zyphon blev sendt til Sprout tidligere denne måned.

Men det er ikke, fordi interessen ikke har været der, slår HooXi fast.

Jeg tror helt sikkert, at jeg har fået flere tilbud og også forventet flere tilbud, end hvad communityet havde regnet med.

Jeg tror, folk går lidt for meget op i stats til at tænke, at jeg ville komme nogle andre steder end måske at blive i Flames eller et eller andet.

Jeg ved ikke, om man sidder og tør håbe, at G2 ringer, men på samme tid var jeg ikke bange for, at jeg ikke kunne finde noget andet.

"Lille HooXi fra Flames"

Den nye tilværelse som IGL på G2 betyder også, at det er nogle andre navne end eksempelvis roeJ og nicoodoz, han nu skal styre.

Og HooXi lægger da heller ikke skjul på, at han lige tænkte en ekstra gang over, at holdkammeraterne nu hedder NiKo, huNter-, m0NESY og jks.

Det var lidt mærkeligt til at starte med. Det tog da lidt tid at vænne sig til tanken om, at man skal komme ind og være lederen på holdet, når de har så meget erfaring, som de har, og når de er så dygtige, som de er.

Men jeg tror bare sådan meget af natur, at med det samme, der er noget, der kan forbedres, eller der er noget, der kan arbejdes på, så træder jeg rimelig meget i karakter med det samme. Så det var egentlig mest tanken bag, inden vi startede, hvor jeg følte, det var lidt mærkeligt, men med det samme vi var i det til bootcamp, blev det ret naturligt for mig.

Så det var mere en frygt end en egentlig realitet?

Det var bare en sjov tanke, at man skal sidde og spille med NiKo f.eks., der har været top 3-spiller i verden urimeligt mange gange og har været i majorfinaler og vundet ting til højre og venstre, og så kommer lille HooXi fra Flames og skal blære sig med at han har fået en sticker.

Jeg vil ikke kalde det frygt, men det var en sjov tanke at have, at jeg skal lede sådan nogle typer lige pludselig.

Tiden i Flames bød på både op- og nedture.

Et af de gennemgående emner, der har været, når snakken er faldet på IGL-pladsen på G2, har været, at holdets store stjerne, NiKo, kan være svær at calle for.

Derfor var det også et tema, da HooXi blev præsenteret, hvor præsentationsvideoen var et improviseret X Factor-studie, hvor HooXi til slut beder NiKo om at tie stille - og derfor får en plads på holdet.

Og selvom de andre G2-spillere har et andet CV end HooXi, har det ikke været et problem, slår danskeren fast.

Jeg føler, der er super meget tiltro til mig. Folk har været skide søde, selv inden vi kunne spille. Jeg tror ikke engang, jeg havde skrevet under på kontrakten, før huNter- havde skrevet til mig flere gange, om vi skulle hoppe på en server sammen og begynde at snakke om ting, for han troede virkelig bare på, at det her ville blive godt, og han ville bare gerne høre, hvad jeg tænkte om tingene, så jeg føler, der er kæmpe tiltro.

Samme callouts tre forskellige steder

Skiftet til G2 er samtidig også HooXis første internationale lineup efter en karriere, der udelukkende har bestået af danske lineups. Og selvom HooXis engelskkundskaber med egne ord er "okay", så skal han lige vænne sig til det.

Det var i hvert fald svært for mig og er det stadigvæk - og det tror jeg er meget naturligt - at tænke på engelsk. Lige nu tænker jeg stadig på dansk, og så skal jeg oversætte inde i hovedet, og så kommer det ud, så det går lidt langsomt nogen gange. Men det, tror jeg, kommer med tiden.

Så det er jeg egentlig ikke super nervøs for. Men der er helt sikkert nogle ting, som man kalder det på dansk, og alle danske hold kalder spotsene det samme.

Et eksempel på det er på Nuke, så ude i yard, der har de en ting, de kalder gla1ve, en ting de kalder k0nfig, og en ting de kalder rain. Det har jeg også, men det er tre forskellige steder, så det kan godt være lidt forvirrende, siger HooXi.

Sådan ser det nye G2-hold ud.

Ingen resultatbaseret målsætning

27-årige HooXi kommer ind på G2-mandskabet som erstatning for Aleksib, der nåede lidt over et halvt år i G2-trøjen.

Holdet gennemgik en mindre overhaling forud for 2022, hvor megatalentet m0NESY samt netop Aleksib blev hentet ind sammen med den tidligere Vitality-coach, XTQZZZ.

Et hav af finalenederlag skulle nu langt om længe bringes til ophør, men trods storforbrug af penge, kan det endnu ikke ses i organisationens CS:GO-afdelings trofæskab.

HooXi anderkender også, at der skal trofæer til, men han vil dog ikke løfte sløret for en målsætning for resten af året.

Det er meget sådan, jeg ser på det. Jeg synes at sætte mål, der er resultatbaseret, tit giver et unødvendigt pres. Det skal der nok være en masse andre, der lægger på mig. Det behøver jeg ikke selv at lægge på mig.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det hold er skabt til at vinde store trofæer. Det skal der vel også efterhånden til?

Det skal der helt sikkert. Men jeg tror også, at der er en forståelse for, at det er et stort spring for mig, og det er mit første internationale hold. Bare det i det hele taget.

Nu har vi memet lidt med, at de havde håbet på at få karrigan i stedet for mig, men lad os sige, at karrigan var kommet ind. Han havde også et godt lineup, da han joinede FaZe, og der sagde han også noget med, at det var mellem 6-12 måneder, før man kunne begynde at regne med, at det hele kørte som det skulle. Det tror jeg også, der er forståelse for her, specielt med så stort et spring, som det er for mig, siger HooXi.

HooXi afviser at kommentere på, hvordan holdet hidtil har klaret sig med de andre IGL's, der har været igennem, men han vil gerne sætte ord på, hvad han kommer til at bidrage med.

Og der er nøgleordene frihed under ansvar.

Jeg har sagt det mange gange før, også i Flames, og det er egentlig den mentalitet, jeg bringer, selvom jeg har nogle vidt forskellige spillere nu: At jeg kan godt lide at give en masse frihed til mine spillere, men med den frihed følger også en masse ansvar. Og noget af det ansvar er, at man arbejder hårdt for at få tingene til at fungere, og at jeg ikke bare er sådan en diktator, der skal styre det hele fra start til slut. Der må gerne være nogen, der byder ind med noget initiativ og noget feedback imellem pracc-dage og sådan noget. Det tror jeg, er det, de ser i mig og det, de håber på, bliver ændret.

En sundere HooXi

Mens sommerferien for de fleste er synonym med sol, strand og måske en is eller to, så har HooXi i stedet lagt fokus andetsteds.

Sidst han var i en officiel kamp var major-kvartfinalen mod ENCE i maj, og siden da har HooXi ikke ligget på den lade side.

For i og med at han skulle videre fra Copenhagen Flames, og der var en forestående player break, så havde han tid til overs. Tid, han brugte på at arbejde på sig selv snarere end sit aim.

Jeg fandt ud af, at der nok var en pause efter majoren og samtidig skulle jeg finde mig et nyt hold, og samtidig var der player break lige efter, så der vidste jeg, at jeg havde noget tid til at arbejde med mig selv.

En af tingene, jeg gerne ville, var at stoppe med at ryge, og samtidig med det cuttede jeg alt, der hedder sukker mere eller mindre i en måneds tid, drak kun vand, og så startede jeg til fitness. Man må jo bruge tiden effektivt, når man endelig har den.

Hvordan er det gået?

Mens jeg var hjemme var det rigtig nemt at gå i fitness hele tiden og holde det, men nu er det lidt sværere, for man skifter hele tiden lokation, og er der så overhovedet et fitness-center, og hvordan ser det ud og træningsprogram og det.

Rygestopdelen går helt perfekt, efter jeg var over de første par uger, men jeg er spændt på at se, om jeg kan blive ved med at gå i fitness og spise sundt, når man skal rejse så meget. Det tror jeg bliver en udfordring, men jeg gør mit bedste.

Tror du, det er noget, der også giver gevinst på serveren?

For at være helt ærlig, så er det den eneste grund til, at jeg gør det, så det håber jeg da.

Så du har lige kigget på dine stats og tænkt, at du måtte gøre noget?

Ja, nu har jeg spillet DM i to år, og det hjalp ikke, så nu må jeg kraftedme begynde at spise noget salat i stedet for.

Men nej, ikke kun i forhold til stats. Stats er, hvad det er. Men også bare for at være mere fokuseret hele tiden og klar i hovedet og kunne klare de lange træningsdage og ikke blive nikotintrængende, hvis det bliver en fem gange OT og sådan nogle ting. Det, håber jeg, hjælper på, slutter HooXi.

HooXi og G2 spiller deres første kamp i gruppe B lørdag klokken 14, hvor Liquid venter. Gruppen består desuden af NaVi og Complexity.

#1(Med 4 svar)
20. august 2022 kl. 11:23
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Bliver så spændende!

Mvh
#3(Med 3 svar)
20. august 2022 kl. 12:13
SNAZ
Mvh hvem!?!
#4(Med 0 svar)
20. august 2022 kl. 12:54
JernLars
Mvh
#6(Med 1 svar)
20. august 2022 kl. 13:25
tromlereN
Hilsen tromlereN
#8(Med 0 svar)
20. august 2022 kl. 16:37
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Med venlig
#2(Med 1 svar)
20. august 2022 kl. 11:24
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Virkelig fedt med livsstilsændringen!
#5(Med 0 svar)
20. august 2022 kl. 12:55
JernLars
"Ja, nu har jeg spillet DM i to år, og det hjalp ikke, så nu må jeg kraftedme begynde at spise noget salat i stedet for." 😆
#9(Med 1 svar)
20. august 2022 kl. 18:31
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Mega lækkert med et længere interview, når der sker store ting for danskere på scenen.
#10(Med 0 svar)
20. august 2022 kl. 18:37
fLix8
+1
Super fedt Dust2!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.