Opret Log ind
Med støtte hjemmefra jagter 16-årig en karriere som professionel spiller
Forældrene ser sønnens kampe og evaluerer med ham efterfølgende, men der er også fokus på kost, motion og uddannelse.
Skrevet af: Sander    15. oktober 2020 13:15      

Rasmus Nordfoss kan for mange lyde som en helt almindelig dansker, der hver dag står op mellem klokken 6 og 7, går på arbejde eller i skole, og om aftenen følger troligt med i ‘Nybyggerne’ eller ‘Hammerslag’.

Sådan forholder det sig dog ikke helt, for selvom Zyphon til dagligt passer 10. klasse på Frederiksberg, står de fleste aftener på træning og kampe, når Sørby Flames spiller.

Zyphon drømmer nemlig om en professionel karriere i CS:GO.

Den drøm er slet ikke urealistisk, for med sine blot 16 år er han flere gange blevet nævnt som et af de talenter, der på sigt kan ende på nogle af Danmarks absolut bedste hold.

Udover det åbenlyse talent kræver det dog også hårdt arbejde, men det er Zyphon indstillet på.

Jeg prioriterer CS:GO over alt andet, og så kommer de andre ting bagefter, men jeg prøver at få tid til både familie og venner, siger Zyphon til Dust2.dk

Jagten på en professionel karriere som CS:GO spiller er der stor opbakning til hjemmefra.

Mine forældre er meget støttende og bakker mig op i hver beslutning, jeg tager - både i medvind og modvind. Det er medvirkende til, at der er mindre pres fra mine forældres side, og det eneste, jeg sådan set skal tænke på, er min skole og så bare at spille noget god CS:GO og udvikle mig, så godt som jeg nu kan.

Mange unge CS:GO spillere drømmer om at spille på scenen i en tætpakket arena.

Støtte ud over det sædvanlige

Zyphons forældre bakker ikke blot sønnen op i drømmen om en dag at blive professionel. De følger også med i kampene og er med til at evaluere efterfølgende.

Vi følger med på streams, og vi snakker med ham. Vi diskuterer efter kampene, hvad der gik godt, og hvad der gik galt, og vi snakker kost og motion. Vi er dog også opmærksomme på, at der skal være en balance mellem spil og skole, da det er vigtigt at få en uddannelse, siger Zyphons far, Henrik Buch-Larsen.

Der har dog ikke været ubetinget støtte hjemmefra hele tiden, for i starten var Zyphons forældre ikke så glade for, at han brugte så mange timer foran computeren.

De accepterede det dog hurtigt, fordi det er sønnens helt store interesse.

Det var lidt svært i starten, da han begyndte at interessere sig for CS:GO, fordi vi syntes, der blev brugt for mange timer indenfor. Vi blev hurtigt klar over, at det var Rasmus’ store interesse, og at han gerne ville gå all in på esport, og derfor har vi valgt at støtte ham fuldt ud, ligesom hvis han dyrkede en anden form for sport, siger Henrik Buch-Larsen.

Kun en plads i slutspillet tæller

Zyphon har hold som eSpuma.Pro og Aalborg Rebels på CV’et, men i skrivende stund spiller den blot 16-årige dansker for Sørby Flames, der er rangeret som nummer 12 på den danske rangliste.

Sørby Flames er et mix af et par meget erfarne spillere og unge talenter, og det har vist sig at være en god kombination, for holdet ligger nummer fem i Danmarks stærkeste CS:GO liga, Elgiganten Ligaen.

Vores sæson har indtil videre været fin nok, men den kunne sagtens have været bedre. Vi har ikke rigtig kunne udvikle os så hurtigt som hold, som vi gerne ville, og derfor har vi tabt nogle kampe, vi meget gerne ville have vundet, siger Zyphon om placeringen som nummer fem.

Det vigtigste for Zyphon og Sørby Flames er dog at ende blandt de seks bedste hold, når grundspillet slutter den 16. november. Det giver nemlig en plads i slutspillet.

Forventningen er 100% en plads i slutspillet. Vi er lidt ligeglade med, om det er som nummer et eller seks, vi går videre. Det var vores ambition fra start og kommer nok også til at være det, indtil vi når slutspillet.

Da snakken falder på muligheden for, at holdet ikke når slutspillet, bliver den 16-årige spiller meget fåmælt. Det er tydeligt at mærke, at det vil være et hårdt slag.

Det vil være en kæmpe stor skuffelse.

Sørby Flames har 18 point efter 11 kampe i Elgiganten Ligaen, men nummer seks, syv og otte i tabellen er blot tre point efter. Zyphon er selv rangeret som ligaens fjerdebedste spiller med en rating på 1,27.

Sørby Flames består af:

  • dk BERRY
  • dk thamlike
  • dk Zyphon
  • dk Q-Q
  • dk Gnøffe
#1 kREZ
5d 14t 8m
God indstilling, han skal nok blive til noget hvis han bliver ved med at ligge muskler i hans drøm.
#2 DMGZ
5d 13t 36m
Kanon indstilling! Det kunne blive så fedt hvis det her blev til noget for Zyphon!
#3 Ahmed
5d 13t 29m
Uden tvivl en dygtig spiller. Men hold nu kæft, han skal virkelig arbejde på attituden, når man ser streams han er med i, f.eks. i DPL-A der er han VIRKELIG toxic, og det er der ingen fremtid i.
#4 pulz-_-
5d 13t 4m
Dygtig Spiller.
#5 sekke
5d 12t 55m
Dygtig spiller uden tvivl. Hvis han arbejder lidt på sin ydmyghed, så skal det nok lykkes for ham. :)
#15 Patman
3d 15t 7m
Har du spillet med / imod ham? :)
#17 sekke
3d 13t 14m
Ja da, ellers kan man vel ikke udtale sig om sådan nogle ting. :)
#6 Radski
5d 11t 17m
Han var altid nice i dpa sådan 2 år siden, og han var også maskine dengang, så vidste godt han ville ramme noget godt snart. Men at han var 14 dengang kan jeg ikke huske hahhaha, men stadig grineren type, HF brather
#7 blameF
5d 11t 9m
Hans bror er for nice.
#8 crisp
5d 10t 18m
og hvem er hans bror så?🤔
#14 NikoHeiseN
4d 7t 42m
løbehjulsGUDEN
#9 Stikkontakt
5d 10t 7m
Super talentfuld! Det vil sku være synd hvis hans VAC kommer til at spænde ben for drømmen.

https://steamcommunity.com/profiles/76561198158377..
#10 Lukas
5d 9t 52m
Det jo nok ikke fra CS - så how skulle det påvirke noget 🤔
#11 V1kz
5d 2t 36m
Uheldigt hans attitude og tilgang til spillet er så dårligt.
#18 Patman
3d 8t 59m
Enig
#12 G4LaX
5d 0t 42m
Virkelig dygtig spiller, men skal passe på talentet ikke stiger en til hovedet. Har oplevet ham gang på gang, være toxic over for andre og troll i dpla games.
#16 Patman
3d 15t 5m
Bliver man ikke udelukket for at spille hvis han gang på gang er toxic og troller :o irriterende type da
#13 nic0w
4d 10t 31m
Sgu youngTalent! GL zyphonen
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere