Stor glæde hos zonic og co. efter sejren over MOUZ.

zonic: "Vi var nødt til at få styr på det basale"

Dust2.dk tog en snak med Vitalitys coach, zonic, ovenpå deres nervepirrende kamp mod MOUZ.

Det var knald eller fald for både Vitality og MOUZ, da de her til morgen gik ind på serveren til deres indbyrdes opgør og kamp om en plads til Majoren i Antwerpen.

I sidste ende var det Vitality, som trak det længste strå. Danskerholdet tog en samlet 2-1 sejr. 13-16 på Nuke, 16-11 på Dust2 og 16-13 på Mirage. Et tæt og nervepirrende opgør, som endte lykkeligt for Vitality. De kan nu rejse hjem fra Bukarest med Major-billetten i hus.

Ingen dupreeh, ingen Major - fristes man til at sige. Og både han, dupreeh, og Magisk gjorde da også sit til, at sikre Major-pladsen.

Efter kampen tog Dust2.dk en snak med Vitalitys danske coach, zonic, som udtalte følgende om opgøret mod MOUZ og Vitality-holdets forløb i denne turnering.

Det var en typisk knald eller fald-kamp. Vi møder et godt hold, igen. Vi har været lidt uheldige med de modstandere vi er løbet ind i, men omvendt, skal man også kunne slå alle på ens vej, hvis man skal videre til Majoren.

Det var en hård kamp. Vi har i det hele taget været udfordret igennem turneringen. Ofte har vi først fået at vide aftenen inden en kamp, hvornår vi skulle spille dagen efter. Og der har vi været uheldige, at ramme de tidlige kampe. Oveni det, kampe mod rigtig svære modstandere.

Han uddybede videre, at de har rettet op på en del op til denne turnering.

Vi kan godt mærke, at vi stadigvæk er lidt shaky, selv om vi har fået rettet op på en masse ting siden EPL (ESL Pro League, red.) og IEM Katowice. Og jeg synes også vi spiller nogle gode kampe mod FaZe og NAVI.

I dag, uden at tage noget fra MOUZ og deres præstation - de spillede virkelig godt - rammer vi ikke rigtig vores bedste kamp. Det var en svær kamp, men disse kampe, hvor der er meget på spil, er altid svære.

Opgøret mod MOUZ var en meget CT-domineret affære. Hverken Vitality selv, eller MOUZ, lykkedes med at vinde en T-side. Det skyldes ifølge zonic primært en hvis riffel med lyddæmper.

Det handler lige så meget om spillets nuværende meta, hvor silenceren (M4A1-S, red.) har sat sit præg. Og, hvis du ikke har momentum på T-siden, så bliver det svært.

Alt i alt var det en tæt affære på alle tre maps. Der var især lettelse hos zonic, over at holdet endelig havde en succesoplevelse på det tredje og sidste map, Mirage.

Vi havde selv godt styr på map-poolen, men MOUZ har ikke spillet forfærdelig mange kamp med deres nuværende lineup, så det var svært at lure hvor meget de har ændret. Derudover, var vi også lidt i tvivl om, hvorvidt de ville vælge Nuke eller Inferno. De har haft nogle rimelig gode resultater mod os på Inferno til træning.

I sidste ende skal vi bare spille vores eget spil. Og det er fantastisk, at vi endelig fik hul på Mirage. Det var tiltrængt.

Back to basics

Efter en snak om kampen mod MOUZ, faldt snakken på zonic, dupreeh og Magisks første fire måneder i Vitality. Her gjorde zonic det klart, at holdet - efter en blandet start - mere eller mindre var nødt til at starte helt forfra, og få styr på de basale ting og fundamentet på holdet.

I starten kopierede vi lidt fra den stil Vitality havde før. En meget eksplosiv stil, med mange spontane calls i øjeblikket. Det fungerede dog ikke rigtig for os. Måske også fordi, Emil og Peter (Magisk og dupreeh, red.) var en lille smule Astralis-prægede, og vant til en mere struktureret stil med dertilhørende indbyrdes aftaler.

Efter ESL Pro League bootcampede vi, og jeg snakkede rigtig meget med spillerne om, at før vi kan løbe en marathon, så er vi nødt til at lære at gå. På CS-sprog, så var vi nødt til at få styr på de basale ting.

Udover at få styr på det helt basale, slog zonic også fast, at der ligeledes skulle fokuseres på, at lave mindre fejl.

Vi skal kunne køre en default uden at lave fejl. De øvede spilsituationer, de basale executes vi har, skal vi kunne køre uden at lave fejl. Og måden vi tager map kontrol på, skal der ligeledes være mere styr på.

Så, vi gik et eller andet sted tilbage til det basale, og arbejdede på at lave færre fejl. Og på den måde starte arbejdet på, at få bygget noget selvtillid op. Derfra kan vi begynde, at bygge videre og lege lidt med noget nyt, velvidende, at vi altid kan falde tilbage på vores basale og grundlæggende plays.

Det er dog ikke kun de basale ting, og reducering af fejl, som har været i fokus. Det individuelle arbejde med spillerne er og har også været i fokus. Den danske coach har især haft særligt fokus på holdets franske stjerneskud, misutaaa, som ifølge zonic, skal lære at være bedre ved sig selv.

Han (misutaaa, red.) har nogle lidt andre roller nu. Og så er han en ung gut, som, udover lige pludselig at skal tale engelsk, også skal prøve at indfinde sig i et nyt system. Det har været svært for ham, men han gør det virkelig godt, ikke mindst til træning, hvor han oftest er en af vores absolut bedste spillere.

Vi ved, hvad han kan. Han skal lære, at være bedre ved sig selv. Han er en gut, som gerne vil frem i verden. Han kan godt være hård ved sig selv nogle gange, så det er vigtigt, at han er bedre ved sig selv, når det ikke lige kører for ham.

I forlængelse af det, udtalte zonic samtidig, at han fortsat har stor tiltro til sin unge stjerne.

Han har høje forventinger, og det er en god ting, men når det ikke kører, skal han lære at være knap så hård ved sig selv.

Oveni det aspekt med sproget, og det, at der er mange nye ting han skal lære, så spiller han også nogle svære positioner.

Jeg har stor tiltro til ham. Han er virkelig hårdtarbejdende og dygtig.

Det er dog ikke kun misutaaa, som har høje forventninger til sig selv. Det gælder alle på holdet, ifølge zonic. Han nævner dog, at de ikke sætter barren for højt frem mod Majoren, men har fokus på at fortsætte det gode arbejde, han føler de har kørende.

Vi har høje forventninger til os selv, men vi skal også passe på med ikke at sætte barren for højt. Det er trods alt kun to og en halv uge siden, at vi røg ud af gruppen i ESL Pro League.

Vi er inde i en god rytme for tiden, så lige nu arbejder vi bare videre, i samme spor.

Overordnet set, synes jeg også vi spiller en god turnering her. Vi taber knebent til FaZe og NAVI, og ender alligevel med at gå 3-2. Alt i alt er jeg fint tilfreds. Vi skal bare fortsætte det gode arbejde vi har gang i.

Ville udfordre mig selv

Afslutningsvis gik snakken på zonics skifte til Vitality. Og om hvorvidt det var motiveret af, at prøve sig selv af uden for sin egen komfort zone.

Det var vigtigt for mig (med en ny udfordring, red.). Jeg har vundet fire Majors med Astralis. Jeg elskede holdet og gutterne der virkelig meget. For mig handlede det også om, hvorvidt jeg skulle prøve at bygge noget nyt op med Astralis eller ej. Skulle jeg starte forfra igen med dem, eller, skulle jeg prøve at kaste mig ud i noget nyt.

Jeg forstår godt udfordringen ved internationale hold. Og jeg forstår det endnu bedre nu, end jeg gjorde for fire måneder siden. Trods udfordringerne, så synes jeg dog alligevel, at vi har det ekstremt godt sammen på holdet. Spillerne arbejder hårdt. Jeg synes også fik en god start.

Udtalte han, hvortil han uddybede.

Grunden til jeg skiftede var klart, at det her er en udfordring. Og hvordan kan man udfordre sig selv, når man allerede har vundet fire Majors med det samme hold? Der synes jeg det var værd, at udfordre mig selv, ved at prøve at lykkes med noget, som kun få hold har lykkedes med - at få et internationalt hold til at fungere. Det var en udfordring, der trak meget i mig.

Jeg synes ikke som sådan jeg var kørt død i det, i Astralis. Vi havde noget specielt, på Astralis-holdet. Det var dog svært at tro, at det kunne blive ved. Der skulle noget nyt til. Nu har de bygget noget nyt op, uden mig.

Inden han til slut konkluderede, at det i sidste ende bundede i et personligt valg, med ønsket om at prøve noget nyt.

Jeg følte dog også et eller andet sted bare, at det var et personligt valg. Et tilvalg af en ny udfordring, i den forstand, at jeg gerne ville prøve noget internationalt, fremfor et decideret fravalg af Astralis. Ligeledes udfordringen ved, at arbejde med et nyt hold og nye mennesker.

Det var tid til at prøve noget nyt, inden jeg en dag stopper.

Om zonic og resten af holdet får det til at fungere, som et internationalt hold, vil tiden vise. Med Major-billetten i hus, har Vitality dog taget et stort skridt i den rigtige retning.

Og med den erfaring, som både zonic, dupreeh og Magisk bringer, så er der ingen grund til ikke at tro, at dette Vitality-hold ikke skulle lykkes på længere sigt.

Så længe de også selv husker, at det i lige så høj grad handler om rejsen og processen, som det handler om slutmålet. En rejse som går en smut forbi Antwerpen.

#1(Med 2 svar)
20. april 2022 kl. 16:47
Unlucky-Luke
2 meget tætte kampe mod Faze og mod navi.... Altså de gav verdens 2 bedste hold kamp til stregen... Det kan sagtens gå hen og blive rigtig godt.. :)
#5(Med 0 svar)
20. april 2022 kl. 19:58
RasmusRoev
Hatten af for dit syn! :)

Jeg er meget enig. Synes de har vist gode takter. Og at de møder NAVI samt Faze er jo bare uheldigt. Selvfølgelig skal de kunne slå alle, for at vinde en Major. Men jo ikke der de endnu :)
#6(Med 0 svar)
20. april 2022 kl. 21:25
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Jeg er enig. Det er et hold der kan matche modstandernes niveau på serveren. Spille med helt oppe, og måske falde i cadance mod de mindre hold.
Når de finder hinanden og hæver bundniveauet, og får styr på de basale ting som zonic siger,!tror jeg det er et rigtig giftigt hold!
#2(Med 0 svar)
20. april 2022 kl. 17:15
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
"Vi skal kunne køre en default uden at lave fejl. De øvede spilsituationer, de basale executes vi har, skal vi kunne køre uden at lave fejl. Og måden vi tager map kontrol på, skal der ligeledes være mere styr på."
"Så, vi gik et eller andet sted tilbage til det basale, og arbejdede på at lave færre fejl. Og på den måde starte arbejdet på, at få bygget noget selvtillid op. Derfra kan vi begynde, at bygge videre og lege lidt med noget nyt, velvidende, at vi altid kan falde tilbage på vores basale og grundlæggende plays."
Stærke ord zonic. Det var der mange der ku lærer af.
Det ku gælde for riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigtiiiiiiigttttttt maaaangeeeee hooooold iii poooweerrrligaeeeeennn.
#3(Med 1 svar)
20. april 2022 kl. 18:04
neonthai
Men Vitality har vel haft deres dårligste periode længe de sidste 4 måneder. ZywOo har spillet langt under normalt niveau længe.
Misutaaa kan man se lider under hans nye roller .
Danskerne gør det hæderligt men heller ikke mere.
Svært at vurdere hvor meget ApEX mister i værdi af at skulle calle på engelsk og spille med nye spillere der har en meget anden tilgang
4 måneder er trods alt en del tid og ja nu fik de med det yderste af neglene kæmpet sig til majoren
Men der er godt nok langt til det hold der var top 2 i verden indtil de blev opløst tvivler på de når derop igen tror de mister for meget og tvivler på det danske passer sammen med specielt Apexs stil

Håber jeg tager fejl da jeg jo holder med danskerne 😁
#4(Med 0 svar)
20. april 2022 kl. 19:56
Bestiarium
Nu indrømmer han jo også, at de måtte sadle om i forhold til den oprindelige tilgang, så det trækker selvfølgelig tiden ud.
#7(Med 0 svar)
21. april 2022 kl. 08:34
TubbyGold
Godt interview. Og super dejligt at se, at de tog sejren. Lige nu er der ikke et hold jeg ønsker mere succes til end dem!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.