18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Money Management Tips til Ansvarligt Spil

I denne artikel præsenteres forskellige metoder, som kan benyttes til at forhindre spilafhængighed. Metoderne præsenteret i denne artikel omhandler pengestyring (money management).

Money Management

At kontrollere dine pengestrømme er en effektiv måde at forhindre spilafhængighed og reducere risikoen for negative økonomiske konsekvenser fra gambling.

Der er flere forskellige måder at benytte money management til at begrænse sit spilforbrug som beskrevet nedenfor.

  1. Lav et budget – Overvej først hvor mange penge, du skal sætte til side for at dække leveomkostninger til mad, forsikringer, husleje osv. Beslut derefter hvor mange penge, du er villig til at risikere, og som du kan tåle at tabe på sports betting og gambling over en specifik periode. Det kan være et bestemt beløb for en dag, en uge og/eller en måned.
  2. Sæt begrænsninger – Sæt en begrænsning for hvor mange penge, du har lov til at indbetale, tabe eller at bruge på et enkelt spil. For at hjælpe dig med at holde dig til dine grænser, anbefales det at benytte værktøjer til begrænsning, som tilbydes hos de fleste spiludbydere. Dette gør det nemmere for dig at holde dig til din plan.
  3. Lån ikke penge til gambling – Undgå at låne penge fra venner, familie eller andre lånemuligheder. Når man spiller med lånte penge, øger det risikoen for negative konsekvenser fra spillet. Derudover vil dine potentielle tab ikke kun potentielt skade dig, men også andre omkring dig.
  4. Udbetal dine gevinster – Hvis du oplever en stor gevinst, anbefales det at udbetale nogle af pengene. Undgå at forøge dit spilforbrug efter en stor gevinst, da dette kan forøge risikoen for gambling-relateret skade. Undgå at have store summer på dine betting-konti, da det kan være mere fristende at spille med større risiko.
  5. Hold regnskab med dine tab og gevinster – Når du fører regnskab med dine historiske resultater, kan det hjælpe dig med at indse om sportsbetting og gambling faktisk er en bæredygtig indtægtskilde for dig – for de fleste er det ikke tilfældet.
  6. Udbetalingsbegrænsninger – Bed din bank om at sætte begrænsninger for hvor meget, du kan udbetale.
  7. Hold dig til din plan! – Vigtigst af alt er det, at du holder dig til din plan! Hvis du har besluttet at opretholde et budget, eller hvis du har sat begrænsninger for hvert bet, så husk det. Hvis du ser, at du nogle gange ikke er i stand til at holde dig til dine begrænsninger, er det altid en god idé at søge hjælp til at identificere potentielle handlinger, som du kan foretage for at undgå at udvikle en problemfyldt gambling-adfærd.
  8. Undgå strategier til at indhente tab – I stedet for at prøve at vinde det tabte tilbage, er det vigtigt at undgå strategier, der er designet til at indhente tab, da det kan føre til endnu større konsekvenser. I stedet bør du se tab som en omkostning for din underholdning.

Hvis du oplever problemer med gambling, eller hvis du tror at en af dine nærmeste har problemer, så tøv ikke med at søge hjælp og rådgivning fra professionelle rådgivere, som kan hjælpe dig med gambling-relaterede problemer. Gambling Therapy er en global service, som tilbyder gratis praktisk hjælp og støtte til enhver, som er påvirket af gambling.

Spil altid ansvarligt. Du skal være mindst 18 år for at spille om penge.