Opret Log ind
Danske mandskaber skriver under med turneringsarrangør
Astralis Talent og North er blandt holdene, der har forpligtet sig til at spille en række turneringer i 2021.
Skrevet af: Amalie    13. januar 2021 08:00      

Foto: Astralis

Turneringsarrangøren Relog Media, der står bag Nine to Five og Home Sweet Home-turneringerne, har annonceret deres såkaldte 'flagskibshold' i 2021-sæsonen, og her er tre danske mandskaber på listen. 

North, Copenhagen Flames og Astralis Talent har alle forpligtet sig  til at spille, og dermed fået plads i, minimum seks Relog Media-turneringer i 2021 - heraf tre i det første halvår.

Af andre bemærkelsesværdige flagskibshold kan nævnes Gambit, Sprout og Endpoint, som alle ligger i top-30. I alt 35 organisationer har skrevet under på en flagskibsaftale, der skal skabe økonomisk sikkerhed og stabilitet. 

Astralis Talent og North deltager begge i den første turnering, Snow Sweet Snow Cup #1, som skydes i gang d. 18 januar og har en præmiepulje på knap 610.000 danske kroner.

Turneringen er opdelt i fire stadier, hvor Astralis Talent starter i det første, der er en regional division, mens North indtræder i tredje stadie, hvor der kæmpes om en plads i slutspillet.

Rettelse: En tidligere udgave af artikel nævnte NiP som et af flagskibsholdene. Relog Media og NiP har siden klarlagt, at partnerskabet omhandler akademiholdet Young Ninjas

LÆS OGSÅ
Astralis Talent sejrer i debut

LÆS OGSÅ
Så meget sparer North i løn

#1 whitebear22
2021-01-13 08:03
Der er flere flotte navne på den liste - det er ret godt gået af Relog :)
#2 chr1s
2021-01-13 08:41
Vildt hvor meget en organisations navn har at sige.
#25 Tyze
2021-01-13 11:19
Arhh, og så alligevel ikke. Hvis du læser artiklen helt færdig, kan du se at Astralis Talent starter ud i den regionale division. Den 1. Af 4 stadier i turneringen.

Så de starter altså helt fra bunden, og må vise sit værd for at komme videre.

Det kan selvfølgelig også være du mener Norph, som starter i 3. Stadie. 😏😏
#30 haste
2021-01-13 11:58
Det havde de aldrig fået uden at hedde Astralis Talent kan jeg så fortælle dig :D
Navn og bekendtskaber gør alt indenfor turneringer!
#37 Allan-gQring
2021-01-13 13:31
Jeg kan godt forstå, at du er træt af, at have have kæmpet dig op igennem scenen som IGL og som ansvarlig for diverse lineups i mange år, og altid er blevet forbigået, aldrig rigtig har fået chancen i større turneringer som denne, eller har fået et tilbud fra en veletableret stor org - OG at du har ageret bunden af fødekæden, ved at levere spillere, til dem der er større end dig.. Jeg har utrolig meget respekt for dig og det du har gjort for scenen.

MEN, kære haste; det klæ'r det dig ikke, at være butthurt over, at nogle unge hårdarbejdende gutter har fået chancen for at præstere og vise sig frem på den store scene. Det fremstår som "gammel-sur-mand" attitude.

Hvis du havde været så dygtig, som du selv gerne vil fremstå som, så havde du selv fået chancen på et tidspunkt – enten for en større org eller i store turneringer.
De gange hvor du næsten har været med hvor det er sjovt, har du ikke slået til. Om det skyldtes for høje tanker om dig selv, eller manglende evne til at sælge dig selv, ved jeg ikke, men jeg ved, at de 5 Astralis Talent gutter har noget, som du ikke har, siden de har formået at få og gribe chancen for at komme på et hold, der har mulighederne for disse invites, med den eksponering der medfølger.
#41 NaToSaphiX
2021-01-13 14:41
Tror nu ikke at Haste nødvendigvis er butthurt over det

Det er bare sandt, det hold ville aldrig få en invitation til turneringen hvis ikke de hed det de gjorde

Og det er der en del der ikke ved

Jeg vil ikke diskutere om det er fair eller ej, for det rører ikke mig på nogen måde

Men tror bare Haste ville gøre det klart for folk der ikke har nært kendskab til disse ting, hvordan det fungerer med de low/mid-tier turneringer
#45 haste
2021-01-13 17:22
Jeg er på ingen måde butthurt, tværtimod. Jeg misunder da deres chance da sådanne chancer ikke var der for mig da jeg var i deres alder? Jeg synes det er fedt for dem at de har fået sådan en mulighed. - Det ændrer bare ikke på at facts er at de aldrig ville have fået chancen uden Astralis banneret?

Præcis som Nato skriver så ville jeg bare udpendsle Tyze's kommentar i forlængelse med at han virkede uvidende om hvor stor en chance det rent faktisk er at de har fået.

Jeg synes du klandre mig som noget jeg slet ikke er? Facts endnu engang er at jeg vandt 4 turneringer i træk med GoldenGitte, men grundet brandnavn + kontakter fik vi ikke flere invites da det fungerer sådan at de større orgs snupper pladserne først. Deraf føler jeg også at jeg mange gange har bevist mit værd. Blandt andet da vi var til Gfinity hvor jeg hiver et lineup med 2 helt ukendte spillere med og ender med at vinde ligaen. -> Det her er blot nyere tid. Samme er gjort flere år tilbage.. :D
Forståeligt nok hvis du ser det på den turneringsansvarliges synspunkt. Astralis som navn giver flere seere helt klart. Det ændrer bare ikke på at det altid har været sådan og det altid vil ødelægge de mindre hold/orgs i henhold til invitationer. Læs blandt andet Trickeds ejer skrive om lige præcis dette efter deres hold røg ud i en ny omvæltning med deres nyeste lineup! :D Han pinpointer præcis det samme. Nutidens verden handler bare om meget mere end niveau indenfor dit fag. Heriblandt kontakter/følgere/omtale.

Jeg har efter min egen tanke selv dummet mig og har derfor ikke slået igennem grundet nogle ting såsom mit temperament tidligere i livet! ;D De få gange jeg har fået en chance har jeg så valgt ikke at gøre det godt nok (Nordavind).. At man så skal præstere på højt niveau uden pracc som IGL er vel en anden side af medaljen!

Håber jeg har fået uddybet hvad jeg prøvede at sige ordentligt!
#47 Allan-gQring
2021-01-13 19:16
Tak for svar.
Jeg kender dig ikke, men holder stadig på, at dit svar virker mavesurt og at du går efter manden istedet for bolden. At du med dit CV og dit navn i 'branchen' føler det nødvendigt at bruge tid på at trække spillerne ned med kommentaren "Det havde de aldrig fået uden Astralis". Det mener jeg ikke er god stil, uanset hvor meget du så misunder den chance de har fået.

Jeg klandrer dig ikke for noget, jeg skriver faktisk hvor meget respekt jeg har for dig, og det du har opnået og gjort på scenen. Det blev bare aldrig rigtig helt top-top (endnu da..) selvom du om nogen virker til at have fortjent en chance i toppen. Men netop derfor klæ'r det dig heller ikke at skyde andres chancer ned.
Glæd dig på deres vegne over, at du har været med til at trække scenen i den retning, og at unge spillere idag kan få de muligheder.

Om 5 år, vil scenen igen se anderledes ud; turneringerne vil være flere, pengene større, holdende mere professionelle, opmærksomheden større osv.
Der må man så bare acceptere, at i ens egen tid var scenen desværre ikke sådan.
Men arrangørerne, sponsorerne og alle de andre der "betaler gildet", de vil nu engang have de hold med, der giver mest værdi i butikken.

Bare mine betragtninger - for du har stadig muligheden for at have et navn (og et stort et) i den danske scene, hvad end det er som spiller eller andet.
#50 haste
6d 22t 32m
Tror du misforstår mit svar. Jeg er på ingen måde saltet/misundelig/mavesur over den værdig Astralis giver dem. Jeg prøvede bare at forklare hvordan landet på scenen ligger på scenen sådan generelt.. Sådan ville det jo også være hvis Champions League i fodbold kunne invitere holdene.. Så ville du eksempelvis ikke se FCM være med! :D

Anyhow så synes jeg faktisk det er en fed chance de har fået og det har jeg også tidligere givet udtryk for.:
https://twitter.com/hastecsgo/status/1326829688434..

Kan dog godt se din pointe i at min besked/beskeder kunne antyde andet. Jeg har kun respekt for folkene bag Astralis og spillerne på holdene. De har aldrig vist andet end respekt for mig da jeg arbejdede for dem. :)
#51 nkolaj_
6d 17t 11m
Astralis navnet forpligter at vi sætter ressourcer bag holdet; både sportsligt og i at promovere dem og deres kampe, begge ting en turneringsarrsngør sætter pris på når de skal drive deres forretning.

Nej, vi er ikke 'buddies' med folkene bag, men jo, vi arbejder ihærdigt på at række ud til de rette turneringer og får ikke bare invites dumpene ind af brevsprækken. Selvfølgelig er det lettere for os fordi vi har ressourcerne til at have folk ansat til det, men man må skal aldrig undervurdere et 'salgsarbejde'.
#53 haste
6d 16t 38m
Helt bestemt. Den første besked kunne også tolkes forkert.
Som jeg også har skrevet længere oppe, så forstår jeg da godt at en TO vælger et brand som jeres. Man ville jo være idiot hvis man ikke vælger at tage dem ind som skaber de største indtægter for TO's.. Pointen i det jeg skriver er jo bare at HOLDET ikke har bevist at de skal have invitationen, hvorimod det er baglandet som har "skabt" chancen for nu.

Der er dog vennetjenester i midt tier med invites. Ikke sagt at dette er en vennetjeneste da jeg tværtimod tror det er således. Det er helt klart på begrundelse af både det du skriver og det jeg skriver ovenfor her.^
Har dog oplevet det mange gange før. TO's skriver at de har lovet et spot ud til en person som ikke engang spiller på et lineup. Et lineup bestående af et mixhold der møder op og spiller. Kritisk i min optik. Jeg kan forstå at TO's tager dårligere/mere urutineret/nyere hold med hvis det reelt giver en værdi for turneringen.

Jeg håber derimod at de/I viser banneret frem på bedste vis og griber denne her chance. Det kunne være fedt. De har alt andet end tid til at være klar! Alt held og lykke til drengene herfra!
#58 nkolaj_
6d 7t 6m
Tog det ikke som kritik, ville bare gøre det klart hvorledes vi opererer.

Det (be)viser nok også ret godt hvorfor og hvordan vi kan tiltrække ekstraordinært talent til Astralis Talent.
#59 haste
6d 5t 49m
Helt sikkert. Jeg ville ønske jeg var 16 og fik chancen i sådan et professionelt miljø!
#32 fribz
2021-01-13 12:17
Arhh, og så alligevel.

- Det kan ikke diskuteres. Det er et lineup med et par nævneværdige spillere, men ikke et hold som får invites uden at hedde Astralis Talent.
#35 Tyze
2021-01-13 13:10
Kan godt se min kommentar lyder lidt som om at det ikke har noget at sige overhovedet. Det var ikke det jeg mente. Selvfølgelig har det noget at sige det er rigtigt. Synes bare ikke det er
“vildt hvor meget en organisations navn har at sige”
Jeg synes bare det er fair, den deal de har indgået
#3 rizc
2021-01-13 08:43
Håber virkelig CPH Flames også har fået en invite, men har sagt nej - fordi ellers virker det latterligt at både Lyngby Vikings og Astralis Talent (forstår godt at det ser godt ud branding-mæssigt, men kompetetivt giver det ikke særlig god mening) har fået en plads i Nordic West over Flames.

Hvis man vil invitere 4 hold fra Danmark til et regionalt gruppespil (dvs. hold uden for top-30) SKAL det være Tricked, AGF og Flames. Hvem det 4. hold bliver kan så komme an på branding, men det virker dumt hvis Flames ikke har fået en invite.
#4 vnG
2021-01-13 08:45
North, Copenhagen Flames og Astralis Talent har alle forpligtet sig....

Jeg er helt forvirret over hvad du siger, Nielse-mand.
#7 Iceyyy
2021-01-13 09:04
Tænkte det samme
#15 rizc
2021-01-13 09:16
Jeg må ikke stå tidligt op længere, kan obviously ikke læse før kl. 10!
#23 sirr
2021-01-13 09:59
Tror han skrev forkert. Han ville have skrevet Ambush.oldboys i stedet for Flames.
#12 Sonny
2021-01-13 09:13
Niels, vi elsker dig alle sammen, men du bliver nød til ikke at drikke dig så fuld at du ikke kan læse :)
#16 rizc
2021-01-13 09:17
Heyhey! Må man nu ikke få en morgensnaps længere?
#18 Sonny
2021-01-13 09:21
Jo jo selvfølgelig, men måske ikke tag 10 af dem :)

Vi prøver bare at passe på dig.
#19 rizc
2021-01-13 09:21
Okay, jeg skærer ned til 9 så - kun for din skyld.
#22 Luffe-
2021-01-13 09:42
Første skridt er, at indrømme man har et problem. :P
#14 rizc
2021-01-13 09:15
Jeg var åbenbart ikke vågen da jeg læste nyheden. Skal stoppe med at stå så tidligt op :D
#33 DMGZ
2021-01-13 12:56
Niels for fanden :D
#5 Vizzle
2021-01-13 08:53
Glæder mig til at læse alle de kommentarer idag fra folk med ondt i røven :-)
Astralis Talent kan kun skuffe, når scenen er jaloux og har dømt dem fra start.
#6 Ahmed
2021-01-13 08:57
Tror ikke som sådan, at folk har ondt i røven. Tror mere det er forståelsen for, hvorfor nogle hold kan få en invitation uden overhoved, at have vist noget, over hold, som faktisk har leveret gode resultater.

For mit vedkommende, så er det usundt, at brand vægter over niveau, på den måde, får man (imo) ikke de "rigtige" klasse spillere frem, og jeg synes personligt også, at det er ekstremt unfair, overfor andre hold/organisationer, som kæmper ekstremt hårdt.

Dem der afholder turneringer, kigger på værdien af brandet, og ikke niveauet på selve holdet.
#9 Iceyyy
2021-01-13 09:04
Præcis
#10 chr1s
2021-01-13 09:06
Enig
#11 Hateville
2021-01-13 09:08
Når vi har en mere solid kistebund i esportens verden, så synes jeg, vi skal tage din strategi i betragtning. - Den er bare ikke bæredygtig, som tingene er i dag :)
#26 Tyze
2021-01-13 11:22
+1
#20 Vizzle
2021-01-13 09:26
Det er en fair betragtning du har. I tennis og cykling inviterer man også spillere eller hold, der gavner en arrangør eller en sponsor, men som ikke har kvalificeret sig. Se bare på TDF og de franske hold der får wildcards hvert år.

Astralis-brandet har jo allerede vist, at de gavner arrangører med ekstra seere, mere opmærksomhed osv. Det så vi jo i mandags.
Det styrker miljøet i dets vej mod at blive anerkendt og opbygget som andre sportsgrene med forbund, ligaer, divisioner mm. opdelt efter niveau. Der er vi bare slet ikke endnu.
Så jeg tænker ikke, at man kan bebrejde arrangørerne.

Når det så er sagt, mon ikke, at diverse arrangører har så meget tiltro til folkene bag Astralis, at de godt ved, at de ikke tager 5 spillere ind uden niveau.
#36 whitebear22
2021-01-13 13:31
På den korte bane og set med romantiske briller er jeg helt enig med dig.

Romantik betaler desværre bare ikke regninger.
#17 Sonny
2021-01-13 09:18
Problemet er at havde det lineup været under Alpha, så ville de ikke har fået de invites og omvendt, havde astralis taget et af de lineups som er i 1. division lige nu, så havde de også fået samme invites.

Navnet betyder for meget, men det er der ikke så meget man kan gøre ved. Vi håber jo alle sammen at det nye astralis talent lineup gør det sygt godt og evt får lov at hjælpe main holdet lidt hvis det er nødvendigt. Er også sikker på at main teamet måske praccer lidt mod dem for at teste specielle strats af som man ikke engang vil vise i praccs. De er jo gode nok spillere til at skyde lidt igen mod dem.

Men det viser bare hvor vigtigt det er for hold at finde en org som kan finde ud af at brande sig selv og det hold de tager ind. Det er sku nærmest vigtigere end noget andet de kan tilbyde.
#21 Vizzle
2021-01-13 09:33
Det er en spændende debat, og du har ret i at brandet og organisationen betyder meget.

Omvendt ved diverse arrangører jo også, at Astralis ikke vælger 5 ukendte uden niveau, fra 1. div. i Danmark. Og hvis Astralis ikke mente at holdet havde et vist niveau, så tvivler jeg på, at de ville takke ja til invitationen.
#31 vorborg
2021-01-13 11:59
Er det et problem? Du ser at Elgiganten Ligaens mest sete kamp i første runde er Astralis Talents hold.
Så er det jo klart at turneringsarrangøren hellere vil have dem med, end alle de andre. Seertal = sponsorater = turneringsvækst, som er bedre for os alle i scenen
#46 Sonny
2021-01-13 18:58
Jeg ville sidde og være lidt ærgerlig hvis jeg var AGF eller Tricked, som vandt hele ligaen sidst. Astralis talent har lige taget det spot fra en af dem. Gad godt se om du havde skrevet det samme hvis det var Tricked der havde fået spot i stedet for jer.

Jeg har ikke kigget på seertallene og for det første kan du ikke bare kigge på nogle tal uden at analysere på det overhovedet. Ja astralis talent er et nyt hold og når det samtidig er den første kamp på dagen så er der selvfølgelig mange seer. Om et par uger, så vil de ikke have flest seer.

Men ja jeg synes det er et problem hvis man vælger seertal frem for niveau. Prøv overvej hvis det var sådan i rigtig sport og man invitede atleter som ikke var ligeså gode som andre bare for at booste ratings.
#48 Vizzle
2021-01-13 19:26
Men det er jo rent faktisk sådan, i rigtig sport.
Hvert år til Tour de france inviteres der franske wildcard hold, der ikke er "kvalificeret" og som kører et niveau under de bedste hold. For sponsorer, fans og fransk cyklings skyld.

I nogle tennisturneringer inviterer man også de spillere, der har mest appeal til sit publikum, selvom de ikke nødvendigvis er de bedste, eller ligger øverst på ranglisten.

I fodbold giver man i Mellemøsten og Kina guldrandede kontrakter til afdankede spillere, der skal hive den sidste gode hyre, selvom de kommer på krykker til træning. men hypen omkring dem giver bedre seertal, flere tilskuere på stadion og bidrager generelt til, at sporten vokser.

Der er nogen der skal betale for det, og de kan sådan set gøre som det passer dem, så vi andre kan sidde tilbage og nyde en given sportsgren og klappe i vores små tykke hænder. Og det er der ikke en dyt du kan gøre ved.
#49 Sonny
6d 23t 24m
magter ikke rigtig en længere forklaring og kæmpe diskussion omkring hvordan nogle sportsgrene, så vi tager den lige hurtigt.

jeg ved ikke en skid om tennis, så sure den kan du sikkert godt få. fodbold er jo et hold der ansætter nogle spillere ikke en turnering der vælger holdene og når david villa og iniesta tager til kina for virkelig mange penge som gamle spillere, så er de stadig 700 gange bedre end resten af holdet. så det er ikke fordi de er dårligere eller intet har bevist.
tourde france er der stadig regler for niveaet holdet skal have og hvis antal uci point i katagorien wildcard hold, de kan jo ikke vælge et helt nyt hold uden point eller resultater. turneringen her har valgt astralis som har 0 resultater osv, fremfor tricked som har vundet elgigant ligaen. det er bare ikke fair i min bog, men vi har alle ret til vores egen mening.
#54 vorborg
6d 9t 54m
"Gad godt se om du havde skrevet det samme hvis det var Tricked der havde fået spot i stedet for jer."
Jeg ville have samme holdning 100%, du har aldrig set mig klage nogle steder over at nogle hold har fået invites over os. Heller ikke dengang vi ingen invites fik.
Jeg er 100% af den overbevisning at turneringsarrangører skal invitere de hold, som de mener giver mest til deres forretning. Det mener jeg kun gavner os alle i det lange løb.

Astralis Talent tallene kommer måske til at dale, måske kommer de til at stige, alt efter hvordan projektet går, det er svært at spå om.

Og der findes rigtig mange eksempler fra "rigtig" sport, hvor at spillere/hold der giver mere opmærksomhed får bedre/nemmere forhold ift. kompensation/aftaler med turneringer/invites
#55 Sonny
6d 8t 52m
Det er meget muligt at du ville have samme holdning og respekt for det.

Jeg vil bare altid synes det er forkert at vælge ratings fremfor niveau, jeg synes det er synd for dem som virkelig grinder og ligger lige på grænsen til at nå succes og få invites.

Jeg ville synes det er noget andet hvis man havde givet de her invites ud om 2 måneder hvor astralis talent måske havde ligget nr 5 eller 6 i ligaen og havde nået at bevise lidt. Her giver du invite til et hold som ikke engang har spillet en eneste kamp. Det er bare forkert i mine øjne. Men det er også helt fair at vi har forskellige meninger og holdninger.
#42 NaToSaphiX
2021-01-13 14:43
Kender ikke spillerne ret godt, men bliver fedt at se dem spille mod nogle af bedre hold, så man kan få set dem an og vurderet deres niveau
#8 Kjaerulff
2021-01-13 09:04
Fan af at det hjælper, at have et stort brand bag sig! Glæder mig til, at se drengene spille.
#13 Jostic
2021-01-13 09:13
Hvis spdr tager et par solbriller på og 1 chain eller 2 så det en tro kopi af Gulddreng.. Det var alt fra mig hej hej
#24 wake
2021-01-13 11:12
😂😂😂😂😂😂
#29 PEGASUS
2021-01-13 11:47
HAhahah
#34 Iceyyy
2021-01-13 12:59
HAHAHHA
#39 ValcoNN
2021-01-13 13:42
XD
#27 esportadvokaten
2021-01-13 11:30
Det bliver spændende at følge!
#28 unclejakes
2021-01-13 11:43
Mon ikke det var den her Nikolaj Nyholm refererede til, da han hentydede til en liga/turnering, hvor det gav mening for tophold at starte en academy afdeling.
#38 whitebear22
2021-01-13 13:32
Det er måske en del af forklaringen. Men mon dog, at den her turnering kan bære sådan en investering alene - uden at vide det med sikkerhed :)
#40 unclejakes
2021-01-13 14:26
altså ud over hvad vi kunne se i forvejen, såsom at deltage i elgiganten ligaen og potentielt at kunne sælge talenter til tier3 for profit ;)
#52 nkolaj_
6d 17t 10m
More to come:)
#56 unclejakes
6d 8t 2m
Esl academy liga :O
#57 nkolaj_
6d 7t 14m
🙃
#43 d0kz
2021-01-13 14:56
SYNES ignite burde få chancen her også.
#44 Rejin
2021-01-13 15:02
Folk bliver simpelthen nødt til at forstå det økonomiske aspekt i dette, især fra TO. De får intet value i at tage et bedre hold men hedder klan-dingo. Hvorimod astralis som brand også repræsentere dem (uagtet niveau på talent holdet).

Jeg har selv været en af dem som blev cuttet fra pga branding i min tid, og synes det var så uretfærdigt ! Men når man forstår forretningsmodellen mere og mere så giver det god mening. Og det er den eneste måde vi kan få mere væksts til alle.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere