Royal Arena-optakt: MOUZ og G2

Som optakt til slutspillet ved den første major på dansk jord bringer vi en artikelserie med profiler over de 8 hold, der skal indtage Royal Arena.

Der er en vis sandsynlighed for, at en af disse to hold ender i finalen ved den første major i CS2.

MOUZ og G2 spiller den fjerde og sidste kvartfinale i Royal Arena, og vinderen af den kamp har gode chancer for også at snuppe sejren i semifinalen.

De to hold spiller den fjerde af i alt fire kvartfinaler, og for at gøre jer klar til kampene i Royal Arena bringer vi jer en artikelserie med profiler over de otte hold i slutspillet ved den første danske major. Hver artikel stiller skarpt på én kvartfinalekamp og de to hold i opgøret.

MOUZ

MOUZ er det yngste af holdene, der indtager Royal Arena. Gennemsnitsalderen for de fem spillere er 20 år og 6 måneder.

Det virker måske ikke som et interessant faktum, men det store spørgsmålstegn for MOUZ kommer til at være, hvordan de håndtere presset på scenen.

Vi har før set holdet spille på utrolig højt niveau i gruppespil og måske endda i starten af slutspillet, men når presset for alvor melder sig på foran tusindvis af tilskuere, har de unge spillere haft svært ved at holde kadencen. Meget sigende er deres eneste store titel med dette hold en førsteplads ved ESL Pro League Season 18 - vel og mærke en turnering der spilles i et studie uden publikum.

Ligesom under gruppespillet til IEM Katowice 2024 har MOUZ domineret i Elimination Stage, hvor de gik 3-0. Dengang blev de slået ud af FaZe i deres første kamp i arenaen. Nu står de over for G2 på fredag.

Men nu har MOUZ ansat en af de køligste mennesker på en scene, som Counter-Strike nogensinde har haft. Det er den danske legende, clutch-ministeren Xyp9x, som er trådt til i rollen som assistenttræner. Han udtalte til Dust2.dk, at det netop var scene-problemet, han kunne hjælpe det unge MOUZ-hold med. Nu må vi se, om han har udøvet mirakler på lidt over to uger, eller om de store scener endnu er for stor en mundfuld for MOUZ.

Danske sycrone og polske siuhy er makkerparret, der skal få MOUZ til tops.

G2

G2 er et hold, man aldrig helt ved, hvor man har.

Sidste år vandt de både IEM Katowice og IEM Cologne. I hele Counter-Strikes historie kan holdene, der har opnået den bedrift, tælles på en enkelt hånd.

Men G2 er også et hold, der har skuffet fælt ved de to foregående majorturneringer. I Paris blev de slået ud på en samlet 12.-14. plads, og de formåede ikke engang at kvalificere sig til majoren i Rio de Janeiro i 2022.

Nu er det endelig lykkedes HooXi at tage G2 til slutspillet ved en major, men nemt har det ikke været. To elimineringskampe skulle de overleve, og det holdt hårdt mod både ECSTATIC og Virtus.pro. Specielt sidstnævnte kamp kunne potentielt være endt med et 2-0 nederlag, hvis ikke Jame crashede i kampens måske vigtigste runde.

Nu står de i kvartfinalen, og det kan holdet takke særligt m0NESY for. Det unge vidunder både åbner runderne og afslutter dem med clutches for G2. Han leverer multi-kills og dør sjældent.

Hvis G2 skal gøre sig forhåbninger om at løfte trofæet i Royal Arena, så bliver NiKo og huNter- nødt til at stemple ind og levere det stjerne-spil, som vi kender de to Kovač-fætre for.

"Kom nu lidt, NiKo" tænker m0NESY muligvis.
#1(Med 1 svar)
29. marts 2024 kl. 11:01
Madsen
Den vinder mouz
#9(Med 0 svar)
30. marts 2024 kl. 10:42
ClumsyRL
Ups
#2(Med 6 svar)
29. marts 2024 kl. 13:55
JakobHelms
Tror det her bliver en rigtig fed kamp at se, som MOUZ jo bør tage, medmindre de har et Spirit-lignende nedbrud i vetoen. Så oplagt netop at vælge hold B her og få så meget af vetoen foræret (ban Mirage, ban Anubis, G2 vælger Inferno, Mouz vælger Vertigo, ban Nuke, G2 skal vælge mellem Overpass og Ancient, begge maps hvor MOUZ viser utroligt stærke CT sides, som de får lov til at starte på).
#3(Med 5 svar)
29. marts 2024 kl. 14:28
Hunt
Set ud fra hvordan flere hold er gået helt i stykker i vetoen til den her major, så er den nok 50/50 om mouz gør det samme. Evt laver en GL og ikke har nogen ide om hvad vetoen bliver.
#4(Med 4 svar)
29. marts 2024 kl. 15:04
JakobHelms
Stoler heldigvis for meget på Sycrone til at jeg tilnærmelsesvis tror der er en chance for at han kollapser på samme måde som dårligere trænere.
#5(Med 3 svar)
29. marts 2024 kl. 15:17
Hunt
Håber du har ret, for synes godt nok det er pinligt at der ikke er bedre styr på det.

Bevares man kan ikke forudsige 100% hvad de andre gør, men der er trods alt kun 7 maps og du kan banne det ene med sikkerhed. Fair nok det kan ske i 1. div eller powerligaen, men ikke til en major.
#6(Med 2 svar)
29. marts 2024 kl. 16:42
JakobHelms
Jeg er sikker på, at sycrone godt kan vurdere hvorvidt hans MOUZ-tropper eller G2 er favoritterne i kampen, i hvert fald - og det er for mig problemet med det i går, Spirit vælger en tilgang til vetoen hvor de mister nogle solide fordele men får mere kontrol over hvad tredje map bliver, kontra hvad den gængse praksis er, fordi de ikke stoler nok på at de kan tæve FaZe på de maps, hvor Spirit er gode.

Det er for mig en underdog-mentalitet at forsøge at spille ind i modstanderens svagheder i stedet for sine egne styrker, og det virker mærkeligt at gøre det, når man er så stor favorit, som Spirit i følge mange var.
#7(Med 1 svar)
29. marts 2024 kl. 18:39
Hunt
Nu tænker jeg set over hele majoren, der er alt for mange eksempler på hold der fejler stort. Ikke bare "vi prøver det her" men direkte fejler..
#8(Med 0 svar)
29. marts 2024 kl. 20:00
JakobHelms
Jeg synes det er ret spøjst at udlede, ud fra at mange andre hold fejler, at så skulle et specifikt hold have større chancer for at gøre det :-). Historisk set synes jeg at sycrone har mega godt styr på MOUZ og deres veto, og får det bedste ud af map poolen, de nu har :-).
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.