Sådan så lokalet ud efter indbruddet. Foto: Espergærde Esport.

To indbrud i esportsforening: Alt er væk

Espergærde Esport har ikke haft nogle gode dage.

Det er en trist dag på kontoret i Espergærde Esport.

Sådan indleder foreningen et opslag på X tirsdag formiddag, hvor den sjællandske esportsforening melder om to indbrud, der har kostet dem dyrt.

I et opslag på LinkedIn fortæller forenings stifter og bestyrelsesformand Magnus Møller, at han torsdag nat blev ringet op og bedt om hurtigst muligt at komme ned i lokalerne grundet et indbrud.

Halvdelen af lokalet og computerne var væk, men den tragiske sag stoppede ikke her. Magnus Møller fortæller nemlig, at han tirsdag morgen fik endnu et opkald, da der havde været endnu et indbrud, hvor resten af udstyrer var blevet taget.

Det er på ingen måde billige ting, der skal erstattes, da der er tale om udstyr til mere end 100.000 kroner.'

Det er cirka 10-12 fulde setups af 10-15.000 kr pr. setup, så det i den dyre ende.

Efter indbruddet har foreningen måttet meddele medlemmerne, at der er lukket ned for fysisk træning i den næste tid, da al træning i stedet er flyttet online.

Helt præcist, hvor længe foreningen må holde dørene lukket, ved Magnus Møller ikke, men han håber ikke, der går mere end en to ugers tid, før de er klar igen.

Jeg håber ikke, der går mere end 14 dage, men det kommer meget an på, hvilken støtte vi kan få med hensyn til computere, sikkerhed og lignende.

Hvor støtten skal komme fra ved stifteren endnu ikke, men over for Dust2.dk fortæller han, at de er åbne for alt, og hvis det ikke er muligt at finde den, vil han selv forsøge at finansiere indkøb af nye setups sammen med forsikringspenge, hvis det ikke rækker.

Støtten ved vi ikke, hvor kan komme fra. Vi er åbne overfor alt, men hvis det går helt galt, må jeg jo selv smide penge i kassen, ligesom da vi startede.

Jeg vil gerne i gang hurtigst muligt, og jeg har ikke tænkt mig at sidde på mine hænder og gøre ingenting. Så sidste udvej er at købe dem selv, og forhåbentligt er forsikring + egen økonomi + støtte nok.

Havde sikkerhedsforanstaltninger klar

Med to indbrud på kort tid kan man nemt fristes til at tro, at Espergærde Esport måske ikke har haft sikkerheden helt i top.

Det er dog ikke tilfældet, slår Magnus Møller fast over for Dust2.dk, mens han fortæller om den sikkerhed, foreningen har haft.

Vi har både kameraer, lydløse alarmer, "sirenealarmer", som er ulideligt høje, og vagter, der bliver alarmeret og rykker ud hurtigst muligt. Derudover er computerne sikret til lokalet, men det har åbenbart ikke været nok. Det er tydeligt, at det er nogle dygtige og rutinerede tyve, som målrettet er gået efter vores PC'er.

Dog er vores streaming-PC ikke stjålet, så vi fortsætter med at streame vores CS-kampe. Vi vil nemlig ikke have, at de kriminelle tror, de har vundet.
De har heller ikke taget vores pokaler, der på en måde betyder endnu mere.

Selvom der allerede var godt styr på sikkerheden inden, så vil bestyrelsesformanden og resten af foreningen alligevel tage yderligere tiltag for at sørge for, at lignende indbrud ikke sker igen.

Vi kommer til at bygge nogle speciallavede bure til computerne. Derudover investerer vi i en tågekanon, der fylder lokalet med “røg” på under 5 sekunder, så det bliver fuldstændig umuligt at se noget.

I fremtiden er vagterne også ekstra opmærksomme og regner med en responstid, der er væsentlig hurtigere.

Foto: Espergærde Esport.
Sådan så det ud i lokalet. Foto: Espergærde Esport.

Espergærde Esport har tre hold i POWER Ligaens divisioner.

Et i 3. division D og så to i henholdsvis 4. Division A og 4. division D.

#1(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 13:28
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Damn... håber de får det opklaret :(
#2(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 13:42
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Folk. Er. Idioter.
#3(Med 12 svar)
5. marts 2024 kl. 14:05
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Vanvittigt.
Men hvorfor er der behov for at manden selv punger ud, er der ikke forsikringer tegnet på udstyret/foreningen?
Hvis det er privat ejet, så skal hans indbo dække det, hvis han står på lejekontrakten.
#4(Med 2 svar)
5. marts 2024 kl. 14:06
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg tænker da også umiddelbart at det burde være en "smal" forsikringssag? Det skulle ihvertfald være meget besynderligt at man har så meget sikkerhed, men så vælger ikke at forsikre det.
#5(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 14:30
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ja det lyder lidt vildt.
#9(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 15:43
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Plejer at være et krav fra forsikringen af at de skal flere forskellige foranstaltninger for at kunne få udstyret forsikret.
#6(Med 8 svar)
5. marts 2024 kl. 14:37
JakobHelms
Forsikringspengene bliver også nævnt i artiklen, men det lyder som om der er en formodning om at de ikke ville kunne dække hele summen til indkøb af nyt udstyr, vel pga. neskrivninger af værdien eller lignende.
#7(Med 7 svar)
5. marts 2024 kl. 14:42
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg tror artiklen lige er blevet opdateret, det med røg kanonen stod der heller ikke før :D
#12(Med 6 svar)
6. marts 2024 kl. 09:43
Dennis
Forsikringen alene vil aldrig kunne dække køb af nyt, uanset hvem du er forsikret hos. De tager hensyn til alderen på det de erstatter, og jeg tvivler på at manden vil ud og finde 10 brugte gaming PC'er.
#13(Med 5 svar)
6. marts 2024 kl. 12:54
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ved ikke hvilken forsikringer du har, men kunne godt være du skulle revurdere det firma så.
Hos os får vi alle nypriser dækket på tingene så længe vi kan påvise kvitteringer ved indbrud. Det vi ikke har kvitteringer på skal en taksator bedømme værdien af.
Det er ikke mere end et halvt år siden vi har været den mølle igennem. Vi fik stjålet 2 Yamaha YZ125 fra 2020 med kvitteringer på, en masse værktøj, en kompressor, noget speciel værktøj og diverse, begge maskiner blev dækket med fuld pris og alt værktøj vi havde kvitteringer på blev dækket.

Så det er vidst en røver.

Tvivler på et esportsfirma bare smider kvitteringerne på pcerne væk. Der skal i øvrigt også dækkes for tabt arbejdsfortjeneste ift. Tiden de står uden pcer. Ligeledes skal der dækkes for slid på lokalet hvis ting er gået i stykker eller andet ved indbruddet.
#15(Med 4 svar)
10. marts 2024 kl. 14:29
Dennis
Prøv lige at læse hvad du skriver, og overvej konsekvensen af det.

Et hurtigt eksempel - jeg køber en bil til 500.000,- og jeg vil sælge den 5 år efter, men får tilbudt 300.000,-. Ifølge din logik kan jeg køre bilen ind i et træ, og få 200.000,- mere. Min søn tabte sin mobil der var købt for lige under 10k, forsikringen erstattede 6.400,- da en ny i dag kan købes til den pris. Jeg har lige fået erstattet min læderdragt, hjelm, handsker, støvler som var et par år gamle, og fik næsten nypris men fratrukket 10-20% pga alderen. Fik erstattet en stjålet telefon til 100% nypris, da den kun var en måned gammel, og det ikke var muligt at købe den billigere end den pris.

Jeg har været involveret i en del forsikringssager, udover ovennævnte plus min søster og hendes mand arbejder i to forskellige forsikringsselskaber. Og en god ven i et andet selskab, hvor alle mine private + erhvervsforsikringer er.

Forsikringer dækker generelt bare hvad det vil koste dig at få den forsikrede ting repareret, eller erstattet med noget tilsvarende. Minus din selvrisiko. De eksempler du kommer med, giver også helt fin mening. Siden 2020 har brugtmarkedet været helt fucked, og man får ikke ret meget rabat ved at finde et par A1 cykler brugt. Værktøj kan man også nemt argumentere for, at det ikke er erstattet 1:1 ved at købe brugt - og hvor filan finder man præcis det samme værktøj brugt? Altså skal det købes fra nyt, og højst sandsynligt til samme pris som det blev købt til dengang. Evaluatoren gider heller ikke bruge tid på at fluekneppe lidt værktøj.

Så som sagt - forsikringen alene vil ALDRIG KUNNE DÆKKE KØB AF NYT. Jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen med 0,- indbo selvrisiko.
#16(Med 3 svar)
10. marts 2024 kl. 16:43
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hvad i alverden har dine privat forsikringer at gøre med hvordan et kommercielt firma er forsikret, og så i oveni købet elektronik som er speciel forsikret????????????????????????
vi taler om et CVR registreret firma. Du blander en privat ejet bil og dine gamle læder dragter ind i det? Er du klar over hvor meget man dagligt kan få for tabt arbejdsfortjeneste? Og er du klar over hvad gamer computere er værd når de er købt i samme år de bliver stjålet?
Jeg har aldrig kommenteret på hvad mine egne privat eller dine privat forsikringer skal gøre, det er da sagen uvedkommende.

Du er så slukket at debatere med, bare wall of text hver gang uden indhold eller konkret forbehold til hvad der bliver snakket om. Det var det samme på dit astralis post hvor du begynder at skrive jeg ikke er gammel nok til at vide ting osv. Du aner jo ikke hvad du snakker om man :D

Der blev btw stjålet værktøj for i omegn af 65000kr både speciel værktøj og kompressorer mm. Så igen, snakker du om noget du ikke aner en skid om :D
#17(Med 2 svar)
11. marts 2024 kl. 08:27
Dennis
Hahaha nej det gør jeg skam ikke. Det er erhvervs forsikringer. Mit MC udstyr og MC'er er forsikret og ejet af mit firma. Og ja selvfølgelig er jeg klar over det - det håber jeg de fleste der driver virksomhed er klar over.

Det er så sødt når du sidder som ansat mekaniker og aldrig har haft en finger med i administrationen af virksomheden, og tror du kan udtale dig om ting der omhandler driften. Det er også sødt at du igen skal hoppe direkte til personlige angreb, når du løber tør for argumenter.

Jeg har svært ved at se hvordan det er mit problem, at du ikke kan læse og forstå dansk. Du har stadig ikke ændret ved at mit første udsagn er 100% sandt.
#18(Med 1 svar)
11. marts 2024 kl. 09:30
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Personlige angreb? Hvor ser du jeg laver et personligt angreb henne, jeg aner intet om hvem du er, så jeg undlader at kommentere på dig personligt? 😂 Jeg forholder mig til dine kommentarer og hvad du direkte skriver. Intet andet. Den eneste der begynder at køre på noget personligt er dig, og det giver du så fint et eksempel på her.
Igen går du ud fra ting du ikke aner en skid om. Jeg er fandme ikke mekaniker 😂😂😂 Det er så vildt du argumenterer ud fra ting du ikke aner en dyt om. Du antager bare at det er rigtigt fordi du tror ting, jeg er ikke 20 år gammel og jeg er ikke mekaniker, hvor er det du får dine info fra??? 😂😂

Så du har simpelthen erhvervs forsikret din læder dragt og sidder og snakker om din indbos forsikring? (En erhvervs indbo forsikring? Den var ny) Dine historier hænger ikke engang sammen, hvad er det du plabrer om????

Jeg magter simpelthen ikke sidde og diskutere med en mand der skal sidde og finde på alle mulige historier fordi du bliver kaldt ud. Det er sku for plat.
Få styr på dine historier inden du begynder at plabre løs om personlig angreb og hvad ved jeg.
Ellers så giv et kald til din "forsikrings søster/ven" og hvad ved jeg. Så kan de evt. Oplyse dig om forskellen mellem de forskellige forsikringer, fx erhverv og privat, og ja elektronik forsikringer som det hele handler om hyg dig 😂
#19(Med 0 svar)
11. marts 2024 kl. 15:13
Dennis
Trist du ikke engang selv kan se hvor du kommer med personlige angreb. Men når man skriver og fremstår som en 16-årig, så er det vel ikke overraskende.

Bliver kaldt ud? Hvad filan taler du om. Det er dig der stadig ikke har forholdt dig til min oprindelige påstand; de får umuligt dækket 100%. Det morsomme er egentlig at det kommer direkte fra offeret selv - at de ikke får dækket det hele. Men du skal bare være besværlig.

PS. Du behøver ikke skrive at du ikke længere ønsker at svare. Du kan bare lade være med at svare. Igen, vi er voksne. Opfør dig derefter.
#8(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 15:11
r1kke
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Folk er så fucking sløje man...
#10(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 18:28
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvis man har overvågning i forvejen, så ville jeg kigge rigtig godt igennem for folk der sidder og tjekker udstyret, på en måde man ikke burde. Der er en rigtig god chance for at nogle har hjulpet til fra indersiden før sådan noget her.
#11(Med 0 svar)
5. marts 2024 kl. 20:41
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Kæft det er træls.
#14(Med 0 svar)
7. marts 2024 kl. 10:13
Luc4s
Så kan det være, der snart kommer nogle billige computere til salg på DBA, Marketplace mm.. Stjæl dog et æble i stedet, det sgu under bæltestedet det der..
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.