Intel Extreme Masters bliver afholdt af ESL, som er ejet af den saudiarabiske fond.

Saudi-Arabien vil forgylde medlemsorganisationer

Der er stor økonomisk gevinst i at blive en del af det nye Esports World Cup Program.

Tilbage i oktober 2023 annoncerede den saudiarabiske kronprins, at Saudi-Arabien ville afholde det første 'VM' i forskellige esportstitler under navnet Esports World Cup 2024.

I forsøget på at lokke de bedste esportsorganisationer i verden med til turneringen har arrangøren nu løftet sløret for deres Esports World Cup Program, som skal hjælpe med at tiltrække de bedste hold.

I Esports World Cup Program kommer 28 hold, hvoraf 22 er inviteret og seks skal findes gennem en ansøgningsproces, nemlig til at modtage et årligt 'stipendium' på et 'sekscifret beløb' i hvad der formenligt er dollars.

Intentionen bag det årlige stipendium er samtidig at hjælpe organisationer med at udvide til flere spiltitler såvel som blot at støtte organisationer økonomisk som følge af deres deltagelse.

Selvom en organisation skulle modtage stipendiet, betyder det ikke, at de er sikret en plads til Esports World Cup. Alle deltagende hold skal nemlig kvalificere sig til Saudi-Arabiens nye 'VM'.

De 22 hold, der bliver inviteret til EWC Program, bliver valgt på baggrund af deres historie i esport, deres langsigtede strategi og deres evne til at bygge hold i flere spiltitler.

Esports World Cup 2024 bliver afholdt i sommeren 2024 i Riyadh og erstatter Gamers8, som blev afholdt i august 2023 og havde Vitality som det vindende hold.

Investerer massivt i esport

Det er langt fra første gang, Saudi-Arabien investerer massivt i esport.

I januar 2022 opkøbte Savvy Gaming Group, der er ejet af den saudiarabiske fond, PIF, ESL og FACEIT i en monsterhandel til en værdi af omkring 10 milliarder kroner.

Derudover kommer IESF også til at afholde deres 'VM' i Counter-Strike i Riyahd i 2024. Den seneste udgave af IESF World Championship blev afholdt i Rumænien og havde Astralis Talent som repræsentanter for Danmark.

#1(Med 0 svar)
2. februar 2024 kl. 10:31
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
brb, skal lige oprette et CVR-nummer til min nye org.
#2(Med 3 svar)
2. februar 2024 kl. 10:42
aGk
Jeg er ikke klog nok til at vide om det er sportswashing eller om de bare har lugtet penge, men en ting er sikkert: "Skaden" er sket og jeg tror ikke der er meget den gængse Counter Strike-esportseer kan gøre ved det.
#3(Med 0 svar)
2. februar 2024 kl. 11:19
donfrankie
90% sportswashing.
#4(Med 0 svar)
2. februar 2024 kl. 11:22
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Tror ikke de har lugtet penge. Det er der ingen andre, der har, og penge er den ene ting, de ikke har brug for.
#5(Med 0 svar)
3. februar 2024 kl. 13:05
sanimand
Der er ikke en organisation, som har lavet overskud på counter-strike.
Det vil sige, hvis der ikke er sponsorater, vil alle organisationerne lukke.
Produktionen af events, er der overskud i.

En artikel fra 2018, skrevet af The Esport Observer:

"While welcoming thousands and thousands of guests is certainly a logistical challenge for the tournament organizer, ESL, and might be nerve-racking for the city’s roughly 300,000 inhabitants—in the light of an estimated advertising value of €22 million (approx. $27 million), city officials probably draw a positive conclusion, however."

Det er kendt, at de eneste som skummer fløden, er de der arrangere turneringerne.

Du kan også se hvor let folk er villig til at droppe moralske kodex.
Pimp valgte for eksempel at tage imod for 2.000 euro for at lave et positivt tweet om Saudiarabien.
Det samme gjorde andre tidligere spillere, hvor honoraet ikke er kendt.
Der er rigeligt med castere som er villig til at tage imod pengene, så længe de kan se dem selv blive vist på en skærm. De fleste af dem, er sågar danskere.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.