Det er nok oftest bjergtagende landskaber som dette, tankerne ledes hen på, når Færøerne bliver nævnt. Foto: Pixabay

Den færøske scene var stor, men nu er den mere eller mindre død

Inden corona var den færøske scene større end nogensinde, men siden da har den været ikkeeksisterende.

Når man hører om Counter-Strike, tænker man med stor sandsynlighed på nationer som Danmark, Sverige og måske også Rusland. Det er nok de færreste, der instinktivt tænker på Færøerne, som dog for få år siden havde en betydelig scene.

Det er nemlig ikke kun i Danmark, at Counter-Strike har ligget højt på dagsordenen, for det gjorde den også i en årgang på Færøerne, hvor tusinde mennesker samlede sig til turneringer og LANs, inden corona gjorde sit indtog verden over i 2020.

Hvis man har fulgt med i 1. divisionen i sidste sæson, har man nok også stødt på færøske HMonster, der tørner ud for XI Nordcom. Færingen har taget en snak med Dust2.dk for at sætte mere fokus på den færøske scene.

Store nationale turneringer

Scenen blev for alvor dannet i 2016, da man stiftede esport.fo. En virksomhed, som var med til at arrangere og afvikle nationale ligaer og turneringer på Færøerne.

Og selvom øgruppen langt mod nord blot har en befolkning på lidt over 50.000, så var der alligevel en interesse, fortæller HMonster.

Den færøske scene startede rigtigt i 2016 med dannelsen af esport.fo. Færøerne har kun 50.000 beboere, men esport.fo formåede at få 4.000 forskellige folk tilmeldt forskellige turneringer.

Hjertet i scenen var en liga, som var opdelt i to divisioner, A og B, der havde en anseelig præmiepulje..

Før corona var der to divisioner, fortæller HMonster og uddyber:

En A-division med 8 hold, hvor top 4 spillede på LAN om 70.000 kr. to gange om året, og en B-division med cirka 6-10 hold hver sæson, der spillede om oprykning og 3000 kr..

I disse turneringer har vi har haft nogle talenter med, blandt andre ArizoN, rdn og Madapat, som også har spillet nogle kampe på HLTV, udtaler HMonster til Dust2.dk.

Corona og fremtiden

I 2020 ramte corona stort set alle erhverv, og Counter-Strike-scenen var ingen undtagelse - heller ikke på Færøerne. Derfor gik alt omkring CS-scenen også i stå, og det er aldrig blevet startet op siden da.

Personen, der stod for det hele, har nemlig fået andre prioriteringer, og desværre for færingerne har ingen overtaget jobbet, han har efterladt.

Corona påvirkede scenen meget; alt gik i stå, og nu har der ikke været en turnering i tre år. Årsagen var, at der var kun én person, der kørte hele esport.fo, og han fik andre prioriteringer, og ingen tog over. Problemet var ikke sponsorer eller penge, fordi deres sponsorer var villige til at køre flere turneringer.

Hvad kan fikse det?

At starte op de nationale ligaer, er første start, der skal til. Scenen har stået stille i tre år, så der er meget arbejde at få alt i gang igen. Efter det så kunne man invitere vinderen til POWER Ligaen.

Med scenens turneringer nede er der dermed heller ikke noget, spillerne ser frem til og spiller mod, hvorfor der stort set er ingen, der spiller CS i øjeblikket.

Alle de gode spillere mistede motivationen, da turneringerne stoppede, og det forstår man godt. Det er svært at grinde uden nogle mål, så lige nu er der ingen, men hvis man får liv i CS igen, så er der nogle af dem, som kan blive rigtig gode.

Så er der ikke nogle hold, man ser op til?

Desværre, nej. Der er ingen hold, fordi der ikke er noget at grinde til, slutter HMonster.

HMonster og XI Nordcom indleder 1. division i næste uge.

#1(Med 5 svar)
16. januar 2024 kl. 11:54
aGk
"Færøerne har kun 50.000 beboere, men esport.fo formåede at få 4.000 forskellige folk tilmeldt forskellige turneringer."

Godt nok imponerende at have næsten 10% befolkningen med 😮

Håber på at der en ildsjæl der kan løfte projektet igen!
#2(Med 4 svar)
16. januar 2024 kl. 12:01
Hunt
Så er spørgsmålet vel hvorfor er der ikke 600.000 spillere i powerligaen :p

Eller 8.000.000 i den tyske liga
#3(Med 3 svar)
16. januar 2024 kl. 12:26
Awwdor
Eller 75 mand fra Vatikanet. Pave Frans på AWP
#5(Med 0 svar)
16. januar 2024 kl. 18:24
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Haha 😂
#6(Med 0 svar)
16. januar 2024 kl. 21:37
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hahahahahah 🤣🤣
#7(Med 0 svar)
16. januar 2024 kl. 22:05
Famous
Hahahaha klasse kommentar :D
#4(Med 0 svar)
16. januar 2024 kl. 12:39
Lynet
"Det er nemlig ikke kun i Damark, at Counter-Strike har ligget højt på dagsordenen, for det gjorde den også i en årgang på Færøerne, hvor tusinde mennesker samlede sig til turneringer og LANs, inden corona gjorde sit indtog verden over i 2020."

Tænker der skal havde stået Danmark :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.