device møder sit gamle hold, NIP, i åbningskampen.

Her er åbningskampene til ESL Pro League

Der er dømt gensyn i ESL Pro League.

ESL har offentliggjort åbningskampene til Pro League, og der er gode grunde til at glæde sig.

32 hold kæmper nemlig om 16 pladser videre til et single-elimination-slutspil, og i denne artikel kigger Dust2.dk på de fire grupper á otte hold.

Gruppe A: Gensyn med gamle klubber

Allerede på første dagen er der et brag af en kamp på programmet, når der er dømt gensyn.

Her møder k0nfig nemlig sit gamle mandskab fra Astralis, mens Astralis-stjernen device har fortid på NIP, som han forlod til fordel for den danske klub.

De fleste af gruppe A's andre danskere har fået nogle på papiret nemmere kampe end k0nfig og Astralis-drengene.

acoRs GamerLegion møder Grayhound, som er nummer 31 i verden, mens Magisk og zonic skal op imod ORKS, der har TENZKI med som coach.

Foruden de danskerspækkede mandskaber er også FURIA og Movistar Riders med i gruppen. Her skal FalleN forsøge at rejse sig efter en forfærdelig start i FURIA, hvor holdet har tabt fem ud af seks HLTV-kampe.

Gruppe A sættes i gang den 30. august.

Åbningskampene i gruppe A:

 • Danmark Astralis vs. Sverige NIP

 • Vitality vs. ORKS

 • Australien Grayhound vs. GamerLegion

 • Brasilien FURIA vs. Movistar Riders

Gruppe B: Kan Heroic finde sig selv?

Heroic og ENCE er hovednavnene i gruppe B.

Normalt ville de fleste nok tippe Heroic til at være storfavoritter, men efter de seneste turneringer, ser det lidt anderledes ud.

Danskerne, der ellers har været et af de mest konsekvente hold i flere år og altid været med i toppen, har ikke lignet sig selv og tabte til ENCE i både IEM Cologne og Gamers8, mens de også for første gang siden november 2021 tabte til Astralis.

ENCE har derimod været på en klar opadgående kurve og blev toer til både IEM Cologne og Gamers8, hvor henholdsvis G2 og Vitality slog dem i finalen. Det ligner derfor, at ENCE går ind til gruppen som favoritter.

Foruden de to tophold tæller gruppen også MOUZ, BIG, Monte, Rooster, MIBR og Evil Geniuses.

Åbningskampene i gruppe B:

 • Danmark Heroic vs. Australien Rooster

 • ENCE vs. USA Evil Geniuses

 • MOUZ vs. Brasilien MIBR

 • BIG vs. Monte

Gruppe B sættes i gang den 6. september.

Gruppe C: maNkz får sin første internationale test

Gruppe C har to klare favoritter i form af NAVI og FaZe.

De to hold er havnet i hver sin side af gruppens bracket og kan derfor meget vel komme til at mødes i gruppefinalen, hvor FaZe kan få revanche.

NAVI slog dem nemlig ud af IEM Cologne, hvilket må give ekstra blod på tanden for karrigan og co.

Mindst lige så interessant som en revanche mellem de to tophold er dog maNkz' internationale debut. Den danske IGL har nemlig efterhånden haft mere end en måned hos M80, og nu venter hans første internationale test i Pro League.

Her venter Apeks i åbningskampen, hvilket giver maNkz og kompagni en udmærket mulighed for at få en succesoplevelse, eftersom Apeks ikke har fundet sig selv endnu efter jLs afgang.

Åbningskampene i gruppe C:

 • FaZe vs. 9z

 • Brasilien Imperial vs. fnatic

 • Apeks vs. USA M80

 • NAVI vs. 5yclone

Gruppe C sættes i gang den 13. september.

Gruppe D: Dødsgruppen

Gruppe D er formentligt den gruppe, hvor det er sværest at udpege én klokkeklar favorit.

Cloud9, Liquid, Virtus.pro og G2 er alle at finde i gruppen, og de er alle hold, som kan gå hele vejen.

Det nye Cloud9 har i momenter vist spor af at være utrolig skarpe, men det endte alligevel med et hurtigt exit i Gamers8.

Virtus.pro slog FaZe, men tabte efterfølgende et tæt opgør til G2 i Gamers8, men James tropper viste klart og tydeligt, at de ikke skal undervurderes. Det eneste spørgsmålstegn for VP er bare, om de bliver bedre med n0rb3r7 tilbage.

Sidst venter G2 og Liquid. Mens førstnævnte netop har vundet IEM Cologne og hevet Gamers8-vinderne Vitality ud i overtid på tredje map i semifinalen, så er Liquid et større spørgsmålstegn.

De har ikke set skarpe ud siden deres udskiftninger i sommerferien, men med spillere som YEKINDAR, Patsi og NAF på holdkortet kan man heller ikke afskrive dem helt.

Gruppens fire sidste hold, Eternal Fire, Complexity, 9INE og Lynn Vision er dog fire hold, som næsten med sikkerhed kan afskrives fra at hive gruppesejren hjem. Så skal der i hvert fald et meget stort upset til.

Gruppe D sættes i gang den 20. september.

Åbningskampene i gruppe D:

 • Cloud9 vs. Eternal Fire

 • USA Complexity vs. 9INE

 • Liquid vs. Virtus.pro

 • G2 vs. Lynn Vision

#1(Med 0 svar)
22. august 2023 kl. 22:33
DOMINA7HOR
... og straks tilbage til ESLs lorteformat af et "gruppespil". Gamers8, af alle, har ellers lige vist hvordan det skal gøres. Indsæt blot et gruppespil før single elimination, med 8 grupper, 4 i hold i hver, akkurat som man også bør indføre til Majors. Hvis de absolut vil have 16 hold videre. Ellers, så skær i det mindste det der last-chance pis væk, så én runde i slutspillet også roligt kan skæres væk.

Når det så er sagt, så er det i det mindste nogle fede kampe der venter. Vitality, ENCE og G2 er det klare favoritfelt. Lige efter følger Cloud9 og Heroic. Resten er up for grabs.

Jeg har et særligt blik rettet mod Astralis, maNkz og resten af M80, som ser spændende ud, GamerLegion, som stadig ser stabile ud, MOUZ, som gruppe Bs drillepinde, formstærke 9z, samt Eternal Fire, hvor XANTARES og woxic ser sultne ud.

Og så er der også lige FaZe... Håber de møder op til denne turnering. Savner prime-FaZe.
#2(Med 2 svar)
22. august 2023 kl. 23:45
zEden
Movistar riders svensk? :O
#3(Med 1 svar)
23. august 2023 kl. 00:51
DOMINA7HOR
ES og SE ligger ikke langt fra hinanden 😅
#4(Med 0 svar)
23. august 2023 kl. 01:14
JSand
Dust2 fantasy vinder
Lige præcis 😂

Det er rettet til nu haha
#5(Med 3 svar)
23. august 2023 kl. 01:38
7ri
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Der er eller udmærket cs i andre turneringer også der kunen havde været skrevet om, frem for måske det med pimp også :)

Preasy der er igang i CCT north eu series 7 (selvom der er mange CCT og det kan være en jungle)

espionage og ECSTATIC der begge har spillet sig igennem swiss format til pinnacle cup5 (desværre er ECSTATIC slået ud af 00NATION og netop sidst nævnt er med birdfromsky og niko men vi er måske tilbage til birdfromsky aldrig skal have nyheder :D) deri deltager astralis også

Så synes da der har været noget cs man kunne skrive om kontra vi skal høre pimp er på badeferie, :D så¨giv ham da ferie
#6(Med 2 svar)
23. august 2023 kl. 10:21
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Haha, tror den er landet i den forkerte nyhed, men du får lige et svar på din konstruktive kommentar her.

Først og fremmest, så er man nødt til at forstå, at vi ikke forventer, at alle besøgende finder alle artikler interessante eller relevante. Jeg klikker heller ikke på alt, når jeg tager mine daglige ture rundt på danske medier. Dust2 bliver nødt til at favne meget bredere end sub-top danske spillere, for der er simpelthen ikke økonomi nok i så lille et publikum, og så eksisterer Dust2 bare ikke.

Man kan jo altid tjekke, hvilke konkurrenter vi har. Umiddelbart er der ikke nogen, og det er der jo nok en grund til. Helt fair, at man ikke gider artikler om spillere og eksperter, som handler om deres liv uden for serveren, men det er der altså bare andre, som godt vil have, og så er man jo heldigvis så privilegeret, at man ikke behøver klikke på det.

Sweet Home Pinnacle CCT North South Summer Vibes er der 0 interesse for. Vi dækker det, når det begynder at blive spændende, og en opsamling på ECSTATIC mod 00NATION er bestemt også på programmet, men vi kan jo ikke skrive det, før kampen er spillet. Men helt generelt er der meget lav interesse for de turneringer der, og det er sgu svært at retfærdiggøre, at vi skal bruge tid på en artikel, som kun 200 læser. Man kan ret hurtigt google CPM-priser og hvor lidt det i så fald giver, og så ser man hurtigt, at det simpelthen ikke giver mening for os.

Og nej, det hele skal ikke gøres op i om den enkelte artikel kan betale sig at lave eller ej, for laver laver mange, som ikke kan betale sig, men vi er nødt til at lægge en linje, der gør, at Dust2.dk også er her om 1, 3 og 5 år.

I sender jo også en del, og jeg ved ikke om I sender fra nogle af de turneringer, men forestil dig, hvis de ikke var på HLTV og man ikke kunne oddse på dem. Hvor mange seere har I så til Espionage mod Sampi? Mit bud er max 100, der gider sidde og se den kamp, og det er jo så kun de 100, vi reelt kan regne med gider læse om kampen hos os.

Og det har intet med Espionage at gøre. De her generiske HLTV-turneringer giver ingen visninger, når vi dækker det, før det begynder at spidse til og blive interessant.
#7(Med 1 svar)
23. august 2023 kl. 13:28
7ri
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Tak for svar, og det er ikke andet end det jeg havde forventet også efter det altid har været sådan, da jeg selv var i d2 gamet. så intet ondt der.

Vi har haft en lang sommerferie (den føles lang) og der begynder så småt at komme en masse turneringer igen, dette var blot for at sige som i også ved at vi har masser af talent her hjemme som man måske godt kunne havde skrevet på, og som vi ikke må glemme, fordi det er måske de næste "stjerner"

Jeg er helt med på at HLTV trækker godt i forhold til hvis det IKKE er på hltv. men det hele er jo opbygning med at få folk samlet og forstå der er mere en blot Astralis. (Astralis har en stor fortjeneste for vi også står skarpt på verdens kortet) men vi har bare meget mere at byde på her hjemme som folket skal forstå.

Det samme var det med power ligaen, mange vidste jo ikke hvad det var da det kom ind på "tv" men efter det har været der, så har de jo også set nogle af de folk der kommet videre, og det giver jo en interesse for nogle af de mindre hold.

Stort klap på skulderen herfra, intet ondt, dette var blot for lige at nævne der er god cs andre steder også end kun top top :) selvom der måske IKKE altid er værdi, især i denne periode hvor vi fylder benzin eller "EL" på
#8(Med 0 svar)
23. august 2023 kl. 14:46
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Nej nej, jeg tog det heller ikke negativt. Jeg synes som udgangspunkt altid konstruktiv kritik er nice, og du havde jo lagt nogle tanker bag prioriteringen, så det ville jeg gerne honorere med et svar. Så må du selv vurdere, hvor meget du kan bruge mit svar til, men jeg har i hvert fald forsøgt at give et indblik i, hvilke overvejelser, vi gør os :-)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.