FaZe vandt 2022's første major.

Valve løfter mere af sløret: Præmiepenge får stor indflydelse

De inviterede hold til den lukkede major-kvalifikation bestemmes blandt andet ud fra præmiepenge.

Valve har tidligt torsdag morgen offentliggjort mere information om kvalifikationsprocessen frem mod næste major, som bliver ændret i forhold til tidligere.

Der bliver nemlig tilføjet en lukket kvalifikation, hvortil holdene kan kvalificere via åbne kvalifikationer eller blive inviteret til.

Det er sidstnævnte del, som er i fokus her, da Valve nu har annonceret de parametre, som holdene vurderes på, når der skal sendes invitationer ud til den lukkede kvalifikation. Her får præmiepengene en afgørende betydning.

Disse parametre bruges til ranglisten:

  1. Den mængde af præmiepenge, som holdet har vundet

  2. Den mængde af præmiepenge, som de besejrede modstandere har vundet, samt antallet af besejrede modstandere

  3. Indbyrdes resultater

Præcis hvordan det vægtes og hvordan formlen ser ud, har Valve endnu ikke lagt frem, men skaberen af Counter-Strike skriver selv, at det kommer på et senere tidspunkt.

Det er turneringer fra tredjepart, som Valve kommer til at bruge til at udregne ranglisten, der bestemmer invitationerne til den lukkede kvalifikation. Der er altså tale om IEM, BLAST, CCT og måske endda POWER Ligaen.

Valve har heller ikke offentliggjort, om der bliver taget specifikke forholdsregler i forhold til fx ESL Pro League eller BLAST's gruppespil, hvor partnerhold er sikret en plads og derfor også sikret præmiepenge.

Det er heller ikke offentliggjort, hvordan Valve vil tjekke og sikre sig, at præmiepengene bliver udbetalt.

Faktaboks

Sådan bliver vejen til en major i 2023:

  1. Åbne kvalifikationer for alle, hvorfra de bedste går videre

  2. Lukket kvalifikation, hvor inviterede samt kvalificerede hold dyster om pladser i RMR

  3. RMR-turneringer, hvor inviterede og kvalificerede hold dyster om pladser ved majoren

#1(Med 2 svar)
22. december 2022 kl. 09:40
JakobHelms
Okay, det er et rigtig ærgerligt system. De indrømmer også selv, at den model de har opstillet overvurderer winrates på toppen og undervurderer winrates på bunden. Enhver kan jo regne ud at dét er et problem.
#2(Med 1 svar)
22. december 2022 kl. 09:47
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg ser mange udfordringer ved det her. Nu kender vi ikke formlen, men det virker jo helt vildt, at præmiepenge ser ud til at få så stor indflydelse. Det er dømt til at gå galt, og det vil komme bag på mig, hvis vi ikke ser både nogle hold og TO's spekulere i det her.
#3(Med 0 svar)
22. december 2022 kl. 10:10
JakobHelms
100%. I forvejen er systemet jo så præget af, at sejre i turneringer med små præmiepuljer betyder mindre, hvilket er ærgerligt. Jeg glæder mig til når de fremlægger matematikken bag - det virker også problematisk, at et event som fx Katowice giver mere end dobbelt så mange penge til #1 end #2.
#4(Med 0 svar)
22. december 2022 kl. 10:54
wazorntB
Det lyder da på alle måder super dumt.
#5(Med 0 svar)
22. december 2022 kl. 11:28
JKN
Super med endnu en ranking.. Præmiepenge som vigtigste parameter lyder tåbeligt.
#6(Med 1 svar)
22. december 2022 kl. 11:28
Hunt
Når man ser ranglisten som det ser ud i EU nu (på hltv) så ser deres liste ud til at virke ret godt. De får i hvert fald belønnet et hold som Flames fint selvom de ikke har været med i tier 1. Mens det stadig er de bedste hold i toppen.

Ideen lyder dum, men det virker rent faktisk ved den rangliste som der er pt
#7(Med 0 svar)
22. december 2022 kl. 17:05
JakobHelms
Helt klart - men et hold som OG får vel nærmest flere point end Flames for deres præmiesumsmæssige performance, bare for en 4.-plads til BLAST World Finals, end Flames får for en 3 måneder lang stribe af sejre i tier 2. Det synes jeg er ærgerligt; samtidigt er det utroligt svært for et hold som FaZe at ende med at spille mod Flames, hvormed det må være noget nemmere for de hold, der allerede er i toppen, at bevare deres placering, fordi de spiller mod andre hold i toppen af kurven.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.