Til næste major skal flere hold gennem en lukket kvalifikation for at nå RMR-turneringen.

Nye major-regler tilgodeser topholdene

Valve har ændret måden, hvorpå holdene kvalificerer sig til RMR-turneringerne.

Inden næste major kommer der en lukket kvalifikation, som skal være med til at afgøre de deltagende hold i RMR-turneringerne.

Det viser en opdatering af major-reglerne.

Valve skriver, at invitationerne til den lukkede kvalifikation bliver bestemt ud fra en officiel 'regional rangliste' , som bliver lavet ud fra holdenes præstation i både Valve- og tredjepartsbegivenheder.

Ydermere afslører Valve også, at halvdelen af mandskaberne i den lukkede kvalifikation til RMR-turneringen findes ud fra den regionale rangliste, mens de resterende hold bliver fundet gennem åbne kvalifikationer, som vi er vant til.

Det betyder, at store hold som Astralis, fnatic, MOUZ og Sprout, som måtte gennem den åbne kvalifikation til majoren i Rio for at nå RMR-turneringen ikke nødvendigvis behøver det næste gang, skulle de ligge højt nok på ranglisten.

Der kommer til at være både lukket kvalifikation i både Europa, Amerika og Asien, men alle regionerne får lov til at dele den lukkede kvalifikation op, hvis der er risiko for problemer med forbindelsen.

Ændringerne blev varslet allerede tidligere i november efter majoren i Rio, hvor Valve meldte ud, at flere hold ville blive inviteret til en lukket kvalifikation.

Flere informationer blev der ikke givet, men der er altså kommet flere frem nu, og vi ved lidt mere forud for den næste major i Paris.

#1(Med 0 svar)
13. december 2022 kl. 19:41
WitaCasts
Dust2.dk Caster
Dust2 fantasy vinder
Wack, er man ikke god nok til at gå igennem en åben kval og slå hold som Los Kogutos i Bo1 så har man ikke noget at gøre i en RMR alligevel. Når hele scene er på vej mod franchise-beskyttelse så synes jeg at det var rart at RMR pladserne blev fordelt 100% på åben kval.
#2(Med 11 svar)
13. december 2022 kl. 20:33
JakobHelms
Jeg synes det er rigtig ærgerligt, at man tager en del mere af turneringskalenderen med sådan en pre-RMR-turnering, som så per ordlyden ligger online. Holdlisterne til RMR-turneringen skal afsendes minimum 10 dage før RMR-turnering afholdes, dvs. der skal closed qual også være afholdt. Det bliver svært ikke at få noget til at ligge oveni f.eks. EPL.

Nogle af de andre regelændringer er gode, men det er rimelig skidt, at de kun er blevet ændret, fordi man havde lavet dårlige regler i første omgang.

Derudover synes jeg faktisk også at det sportsligt er ufint, at man ændrer på reglerne nu, og ikke fremadrettet efter Paris-majoren. De hold, der kvalificerede sig til RMR-turneringerne grundet deres placering i Rio, der bliver der ændret væsentligt på hvordan den turnering, de har kvalificeret sig til, den foregår, og det synes jeg generelt set er et dårligt træk. Der er jeg i stedet generelt set fortaler for, at man laver ændringer, så det ikke påvirker noget, folk allerede har været ude og sikre sig kvalifikationer til.

Derudover er situationen med opdelingen af regionerne i tilfælde af lukket online kval til RMR - grundet ping - også rimelig dårlig. Det bliver super tydeligt hvis Asien-regionen nogensinde når op og får ét hold til Legends-stadiet af majoren - og det er bare dumt at lave regler, hvor det er så tydeligt, at der er så store muligheder for at problemer opstår.
#3(Med 10 svar)
14. december 2022 kl. 00:24
Hunt
+1

Det system der har været op til de sidste par majors har virket fint. Vi får 95% af alle de bedste hold med og det er kun hvis hold som G2/Astralis flere gange (4-5-6 gange) taber til på papiret ret dårlige hold (ift major) at de ikke kommer med.

Hvis man som tier 1 hold G2/astralis gang på gang taber til hold som Gamerlegion
1WIN
Forze
BNE
los kogutos
Aurora

Så skal man heller ikke med til majoren, så er det andre hold som har spillet sig til det.
#6(Med 9 svar)
14. december 2022 kl. 13:55
JakobHelms
Helt klart, men lige den del synes jeg faktisk ikke er så slem. Det er jo ikke fordi Astralis eller lignende hold bliver inviteret direkte til en major-kvartfinale eller sådan noget. Hvis de ikke spiller godt nok til at komme til RMR, så kommer de jo ikke gennem den lukkede kval, hvis de da overhovedet spiller godt nok til at komme med til dén.

Problemet opstår jo kun hvis for stor en anddel af pointene i regionsranglisten bliver tildelt baseret på lukkede turneringer som EPL/BLAST, og det bør Valve være i stand til at arbejde sig ud af (men derfor kan de sagtens lave et dårligt system alligevel). Jeg synes faktisk det er sportsligt positivt at hold som Fnatic og OG ikke skal gennem de åbne kvals, for det har de sidste par gange de facto betydet, at den første åbne kval bliver domineret af tophold, hvor der ikke er nogen grund til, at de er der.

Der skal i alt findes 18 pladser gennem lukkede kvals (fordi der allerede er 14 kvalificerede hold til RMR'en grundet deres placering i Rio). Det betyder altså også at det er 16(!) hold der går direkte til den lukkede kval - det er ikke kun Astralis og G2, det er praktisk talt ned så man får hele top 30 direkte kvalificeret. At man så skal finde præcis 16 pladser til åbne kvals er også nice, fordi man så kun behøver at 4 kvals med 4 pladser hver; systemet bliver mindre komplekst og mere lige i dén afdeling.

Jeg synes at der er mange problemer, men lige det at 16 hold bliver kvalificeret til en lukket kval går nok, selvom jeg synes at det åbne system var sjovere. At tage det ned til det niveau, hvor man udelukkende snakker om, at det er en gratis invite til Astralis (specielt når det ikke engang er en gratis invite til RMR'en, og at hvis man skal spille med på de her præmisser, så kommer de jo ikke gennem den lukkede kval!), det er fjollet.
#7(Med 8 svar)
14. december 2022 kl. 14:06
Hunt
Det kommer vel lidt an på om hvad invites til en lukket kval er baseret på om det er hold fra challenger stage, der får invite dertil fordi de kom igennem sidste rmr (ligesom dem fra legends stage er direkte med til rmr). Så ville jeg synes det var fint.

Men alt andet vil gøre det nemmere for partner hold, fordi man så nok vil bruge hltv ranglisten som stort set er baseret på partner events fra blast/esl.

Ved ikke om det præcist er nævnt hvordan rmr bliver for EU nu hvor der er 17 pladser. Det første jeg hørte var de ville have 3 rmr grupper i stedet for de 2 som er nu. Så der bliver plads til 48 hold fra EU i rmr. Så giver det trods alt fin mening at vi ikke skal ud og have 34 hold igennem en åben kval. Afhængig af hvor stor den lukket kval bliver.

Så hvis der skal findes 48 EU hold til rmr, så er det jo tæt på umuligt for astralis ikke at nå det. Så hvordan man finder de 48 hold gør ikke så meget, hvis det rent faktisk ender med 48 hold i rmr. Så er man selv udenom det hvis ikke man når til rmr. Så for at spare tid fra åben kval nr. 7 til bare at invitere fx top 15 eu hold fra major og resten af top 30 eu hold direkte. Så er vi allerede nede på apeks som er 54 i verden. Alt under der er næppe hold som vil blive savnet til en major alligevel.
#8(Med 7 svar)
14. december 2022 kl. 14:10
JakobHelms
De har lavet reglerne om, så man nu kun har 2 grupper på trods af antallet af invites, og at 2-3-holdene så spiller om de sidste invites, så der skal kun findes 18 pladser til RMR'en gennem den lukkede kval (hvor det så igen er 2 grupper af 16, 3-2 eller bedre går videre og 2-3 holdene spiller om de sidste 2 pladser).

De har løftet sløret for at Valve laver deres egen Regional Ranking liste, og det er den, invitationerne til den lukkede kval bliver baseret på. De har ikke løftet sløret for hvordan den liste laves, så jeg kan godt forstå frygten for at f.eks. BLAST-events kommer til at fylde for meget, men det må tiden vise :-).
#9(Med 6 svar)
14. december 2022 kl. 14:14
Hunt
Oh shit, de var ellers lige ved at få lavet en fair sportslig turnering :p

Så skal astralis/g2/og nok få deres blast point og den lette vej til rmr ligemeget hvor dårligt de spiller..
#10(Med 5 svar)
14. december 2022 kl. 14:16
JakobHelms
Men de bliver jo kun kvalificeret til den lukkede kvalifier. Hvis de spiller så dårligt at de ikke kan komme gennem den åbne, hvorfor tror du så, at de kan komme gennem den lukkede?
#12(Med 4 svar)
14. december 2022 kl. 14:20
Hunt
Nej, men det er stadig en gratis hjælp som de har købt sig til.

Tænker også FC nordsjælland ville være ret trætte af hvis FCK og FCM kunne købe sig til 6 point inden sæsonstart fra deres egen liga hvor de spiller mod 2 div hold. Men deres point tæller stadig med i superligaen.

Eller hvis nordsjælland vinder superligaen men rykker ned, fordi der er 12 hold som nu har betalt penge til dbu for at spille i superligaen, ligemeget hvor gode/dårlige de hold så er.
#13(Med 3 svar)
14. december 2022 kl. 14:20
JakobHelms
Det er blevet sværere at kvalificere sig til RMR'en med de her regler, end det var tidligere. Jeg kan godt se, at Astralis får en fordel, hvis de flopper til BLAST-eventet, men stadig kommer med til den lukkede kvalifikation, men jeg synes det er spøjst at sige, at det er til deres fordel.

Jeg synes ikke din argumentation giver mening. Astralis kan ikke både være gode nok til at performe godt til BLAST, og dårlige nok til ikke at kunne klare sig gennem en åben kvalifikation, på samme tid.
#14(Med 2 svar)
14. december 2022 kl. 14:24
Hunt
Det er kun sværere hvis du ikke bare køber dig til point og bliver inviteret, for de hold bliver det nemmere.

Uden at have tjekket efter, så tror jeg en sidsteplads i blast giver flere point end at vinde tier 2 turneringer. Så selvom fx EG taber gang på gang, så ender de stadig godt oppe i top 30. Mens flames vinder i tier 2 gang på gang. Men ranking vil give det spot til EG. Så partner hold behøve ikke engang gøre det godt eller vinde mere end 1-2 kampe i ny og næ, for at optjene flere point end de bedste tier 2 hold som ikke er med i blast.
#15(Med 1 svar)
14. december 2022 kl. 14:36
JakobHelms
Hvordan pointene fordeles i et nyt system ved vi jo naturligvis ikke, det kan vi kun gætte og gisne om.

Med det gamle system skulle der uddeles 30+ pladser gennem åbne kvals. Det virker naturligt at Astralis - eller andre hold - ville have nemmere ved at kvalificere sig gennem den serie af kvals, end at skulle gå 3-2 i en gruppe med 7 andre hold af samme kaliber + 8 fra åbne kvalifikationer.
#16(Med 0 svar)
14. december 2022 kl. 14:43
Hunt
Med 48 hold og 30+ igennem åben kval er jeg helt med på det er fint med direkte invites til en lukket kval.

Men synes det er ærgerligt at når der er samme antal pladser, at partnerhold nu har købt sig til lukket kval. Medmindre valve rammer plet med deres rangliste til rmr.
#4(Med 9 svar)
14. december 2022 kl. 00:42
glx0
Så er der smidt penge på bordet igen, efter de store hold har lavet en cry baby. De store hold som kunstigt bliver holdt oppe på listerne pga. div. private turneringer, hvor kun partner kan deltage..
Alt er og bliver det samme, dem med pengene som kan betale de store beløb til blast mm.
får rigeligt point bare ved deltagelse i disse, og dermed adgang til major uden at skulle igennem hele kvallen.
Der er kun få pladser i top 15 som kan besættes af ikke penge stærke orgs, dermed vil det nu igen være meget svære at komme i top 15.
#5(Med 8 svar)
14. december 2022 kl. 10:10
resiarlleh
Ja - vejen til toppen er lang og hård, men det er vel lige præcis sådan det skal være når sporten er blevet velorganiseret?
Vil du have store penge og store events - så må du også acceptere at penge ER en faktor. Men enig, at muligheden skal altid være der for det sportslige upset
#11(Med 7 svar)
14. december 2022 kl. 14:16
Hunt
"vejen til toppen er lang og hård"

Well det er den så ikke, hvis man har købt point til ranglisten aka partner spots. Så vejen er kun hård for alle andre end de 15 hold med flest penge. Et hold som Entropiq har været top 10 gode i lang tid, men det er og/eg/astralis og co som har spillet tier 1 turneringer.
#17(Med 6 svar)
14. december 2022 kl. 19:29
odens
De penge de har købt det partner spot er jo ikke bare tryllet frem i deres lommer. Så jo du kan sagtens sige at vejen er lang og hård
#18(Med 5 svar)
14. december 2022 kl. 19:39
Hunt
Det kan man vel godt sige... Det er folk udefra der poster en bunke penge i en org som køber spots.

Der er ingen tier 1 orgs med partner spots som er bygget op fra bunden uden de bare har fået smidt penge efter sig til at købe de spots for.
#19(Med 4 svar)
15. december 2022 kl. 09:45
odens
Man får altså ikke bare penge smidt efter sig. Det kræver hårdt arbejde at overbevise sponsorer osv. Der skal være en stor virksomhedsplan og foretningsgange der giver mening

Hvis du tror man bare får smidt penge i lommen på 5 minutter tror jeg du skal tjekke op på hvad virkeligheden faktisk er
#20(Med 3 svar)
15. december 2022 kl. 10:23
Hunt
Fortæl mig gerne om det hårde arbejde rent sportsligt EG, OG, Ence, MIBR, Fnatic og flere har gjort.

Heroics partner spots er jo også kun kommet pga norske penge.. selvom der sagtens kan være sportslig grund for det, som fx med c9 eller outsiders.

Men partner spots er har med sportslig grind at gøre, det gælder bare om at have en sugar daddy som betaler for gildet.

Astralis har jo ikke sportsligt grindet deres egenkapital på 220m, det er jo folk udefra som kaster penge efter det. Og sevlom hold kan sejle i flere år som EG eller Astralis, så kan de stadig leve på deres partner spots.
#21(Med 2 svar)
15. december 2022 kl. 22:49
odens
Så du tror simpelthen der er en person der har startet orgen EG eller fnatic fx også har han fået smidt mange millioner efter sig på 5 minutter uden at gøre noget arbejde ??

Sådan fungere verden desværre ikke, det kræver mange års hårdt arbejde at opbygge egenkapital eller omdømme til at store sponsorere vil kaste penge efter dig, det sker ikke bare lige på en dag
#22(Med 1 svar)
22. december 2022 kl. 11:21
glx0
Opbygge egenkapital!
Tro ikke der er nogen af topholdene, der nogen side har haft overskud.
#23(Med 0 svar)
23. december 2022 kl. 10:16
odens
Nej og det kan netop lade sig gøre at stadig holde sig ovenvande med underskud hvert år. Hvis du har nok egenkapital opbygget og tage af..
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.