Der skal nærlæses regler for at undgå bøder i ESL's events.

Pas på pengene: ESL vil uddele bøder

Nu begynder de åbne kvalifikationer til majoren i Rio snart. Skulle miraklet ske, og du går hele vejen, så er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Om ESL er blevet klog af skade, er ikke til at sige, men i deres regelsæt for alle events, der fører til majoren i Rio samt selve majoren, er der en udførlig liste af mulige økonomiske bøder til spillere og organisationer.

Hvis dit webcam ikke fungerer eller du møder op i shorts, sandaler og kasket, så kan ESL sende dig en regning på flere tusinde kroner samt trække procenter fra dine præmiepenge.

russiske Jame har det med at tage sine kondisko af, når han sætter sig ved serveren. Om det bliver tilladt ved majoren vides endnu ikke.

I den billige ende gælder det manglende eller defekt webcam i en online kamp.

Her er bøden 365 kroner plus 0,25% af de vundne præmiepenge per map for hver spiller eller coach, der ikke har et fungerende webcam.

Hvis forseelsen skulle gentage sig, kan bøden fordobles, tredobles eller firdobles per map, alt efter hvor mange kampe, man ikke har kunnet stille et tilstrækkelig feed til rådighed.

Hvis du derimod møder op til kampen med din nye smarte bøllehat, så kan du se frem til en bøde på minimum 1.825 kroner. Skulle den være helt gal, og du f.eks. har stødende indhold på din trøje vil ESL bede dig skifte eller tage en af deres egne trøjer på, som du så vil skulle betale for efterfølgende.

TACO har tidligere klaget over at skulle spille uden sin ikoniske hue.

I den dyre ende har vi mediedage, pressekonferencer og autograf-signeringer. Hvis spillere og organisationer ikke overholder deres forpligtelser hertil, skal de have den store pengepung frem.

Hvis du ikke møder fuldtalligt op til tiden på mediedagen, skal organisationen af med lige under 30.000 kroner samt 5% af de vundne præmiepenge.

For autograf-signeringer er det 15.000 kroner og 2,5% af præmiepengene, mens man "kun" skal af med 8.750 kroner og 1,5% af præmiepengene, hvis holdet ikke stiller til tiden ved pressekonferencer.

I de sidste to tilfælde, kan bøden dog mindskes, hvis det kun drejer som enkelte manglende spillere.

Ro på stuerne

Udover de regler, hvor der er fastsatte bødebeløb, er der en del, hvor ESL forbeholder sig retten til at finde på straffe, de finder passende for det specifikke regelbrud.

Det er for eksempel forbudt at larme og bruge stødende sprog i turneringernes fællesområder.

Hvor meget man skal larme, eller hvad man skal sige for at modtage en advarsel eller straf, vides ikke.

Udover ESL's egne regler, så er spillere og hold også underlagt ESIC's regelsæt, da ESL er i partnerskab med ESIC.

Regler omkring webcam forventes ikke at gælde for de åbne kvalifikationer.

#1(Med 0 svar)
8. august 2022 kl. 14:17
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
:O :O
#2(Med 4 svar)
8. august 2022 kl. 14:18
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Et skridt på vejen mod at gøre hele setuppet mere professionelt.
#3(Med 3 svar)
8. august 2022 kl. 14:23
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Enig. Det virker som om at det er blevet sagt pænt, flere gange, uden egentlig gevinst? For hvis dette er første tiltag mod at stoppe kasketter og shorts, så virker det da lidt voldsomt? :D
#4(Med 1 svar)
8. august 2022 kl. 14:34
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Tror vi må vente og se, hvad de vil håndhæve og hvad de vil lade passere.
Man kunne f.eks. forestille sig, at de er mere strikse med at håndhæve tøj-reglen, når det kommer til arenaen og LAN-delen af majoren, men at de er ret large, hvis det er en online RMR kval i Asien.
#10(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 10:49
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Generelt er de ret strenge med at håndhæve tøj regler på cam også. Hovedbeklægning som caps og huer var allerede forbudt hos ESL under covid online perioden.
#6(Med 0 svar)
8. august 2022 kl. 16:42
WitaCasts
Dust2.dk Caster
Kasketter er faktisk ikke super fedt at banne, man ser ofte hvordan de bliver brugt i andre sportsgrene som primetime reklame placeringsspot. Synes også det er små mærkeligt at talent kan have kjoler/nederdele på hvis spillere ikke må have shorts på, især fordi at det kan blive ekstremt varmt under scenebelysning, hvor jeg tænker at spillerne hellere vil sweate i spillet end udenfor. Tilgengæld er det fucking fedt at man tvinger holdene til at have webcams som fungerer. Det giver sindssygt meget mere til at kampene at man kan se spillernes reaktioner.
#5(Med 1 svar)
8. august 2022 kl. 14:50
JakobHelms
De her ting er vel ikke nye? Jeg kan huske f.eks. bådd beklædningsreglen og det med webcams fra sidst jeg læste reglerne :-).
#9(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 07:19
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
+1

Intet nyt i dette, tror bare udmeldingen kommer fra dem nu fordi de rent faktisk vil opretholde en standard ved at nu uddele bøder ved regelbrud som disse
#7(Med 3 svar)
8. august 2022 kl. 18:48
Pingonether
Endnu en sport får langsomt suget sjælen ud af sig ser det ud til :-/
#8(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 04:34
nic0w
Hvad bliver suget ud af cs’en med de her tiltag?
#11(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 10:53
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det er nu ikke helt så slemt. Der vil i langt de fleste tilfælde være en dialog eller advarsel, hvis man bryder en regel før man får en bøde.
Men selvfølgelig skal der være en konsekvens hvis man bryder sin forpligtigelser som Autograf session f.eks.
#13(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 11:42
RasmusRoev
Hvorfor? Det er en professionel sportsgren? Synes kun dette gavner skidtet.
Alt det med en fed nørd med bumser og cola skal væk! Jeg synes det er ganske fint med disse regler. Shorts/langbukser kan jeg dog diskutere, da som der er blevet sagt, godt kan være meget varmt på sådan en scene.
#12(Med 1 svar)
9. august 2022 kl. 11:27
Radski
Forstår ik det med autograf, er det til fans?
#14(Med 0 svar)
9. august 2022 kl. 12:06
Eath
Man kan typisk tilkøbe meet and greet på sin billet til LANS. Hvilket jo er flere penge i kassen for ESL da de nu kan garantere spillere
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.