Spillerforeningen er utilfreds med ESICs håndtering af de nye coach bug-sager.

CSPPA langer ud efter ESIC: "Sanktioneringen har taget alt for lang tid"

Spillerforeningen retter kritik mod ESIC og meddeler, at de vil holde skarpt øje med esportens vagthund.

Spillerforeningen CSPPA langer nu ud efter esportens vagthund, Esports Integrity Commission (ESIC) for deres håndtering af anden bølge af coach bug-sager.

På Twitter kritiserer CSPPA, at det har taget så lang tid at sanktionere en række coaches, der er blevet fanget i anden bølge.

Mens CSPPA generelt sætter pris på ESICs arbejde, føler vi, at den originale undersøgelse var mangelfuld, og at sanktioneringen af anden bølge af coaches har taget alt for lang tid, skriver CSPPA.

CSPPA skriver ydermere, at de har arbejdet hårdt for at nå til bunds i, hvem der har udnyttet hvilke typer bugs, og hvorfor de ikke blev straffet i første bølge.

Spillerforeningen kræver at ESIC får strammet op på processen, så det for fremtiden ikke vil tage så lang tid, at for udstedt sanktioner mod de coaches, der har udnyttet buggen.

Det er skadeligt for den professionelle CS:GO-scene, at undersøgelserne tager så lang tid, som vi har set i de her tilfælde. Vi håber og kræver, at den her proces vil blive forbedret og strømlinet fremadrettet.

Takker journalister

Gennem hele forløbet omkring anden bølge af bans til coaches har ESIC været meget stille. Det har i stedet været journalister og andre medlemmer af communitiet, der har berettet om kommende sanktioner og lagt pres på vagthunden.

På den baggrund retter CSPPA en særlig tak til Richard Lewis og Luis Mira fra mediet Dextero, der i marts kunne berette om den anden bølge, der angiveligt omhandler 52 coaches.

Spillerforeningen meddeler desuden, at de vil holde øje med ESIC.

Vi sætter pris på og takker andre medlemmer af communitiet som Michal Slowinski, Richard Lewis og Luis Mira for det arbejde, de har langt de seneste måneder for at afdække og presse ESIC til at stræffe dem, der har har udnyttet disse bugs.

Også mediet Jaxon fik i april nok af at vente på en udmelding fra ESIC, hvorfor de offentliggjorde sagen mod peacemaker.

Spillerforeningen runder deres af med at meddele, at de vil holde skarpt øje med vagthunden.

CSPPA vil holde skarpt øje med ESIC og assisterer skulle det være nødvendigt, skriver CSPPA til slut.

ESIC kommissær Ian Smith talte ved ESIC Global Esports Summit, hvor han blandt andet kunne fortælle, at der er flere ressourcer på vej. Noget tyder altså på, at de har taget kritikken til sig og får tilført flere ressourcer til undersøgelsen af coaches i Counter-Strike.

#1(Med 1 svar)
13. maj 2022 kl. 22:22
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Nåja, for pokker. Var det ikke meningen der skulle komme en masse bans inden majoren? Udover de organisationer der selv har meldt offentligt ud, er der så sket noget her? Og er de pågældende 3 (mener jeg det var?) blevet udelukket? 🤔
#2(Med 0 svar)
14. maj 2022 kl. 13:05
JnP
Ja de er ikke med.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.