Atlantic-ejer: "Det er det mest triste øjeblik, jeg har oplevet"

Dust2.dk har talt med ejeren af Atlantic, som ærgrer sig over beskyldningerne om snyd.

Tidligere fredag kom det frem, at Dust2.dk igangsætter en undersøgelse af tre spillere fra Atlantic.

Det skyldes, at Dust2.dk har modtaget officielle klager over spillerne. Der har ligeledes været anklager om snyd rettet mod spillerne i offentlige fora, men det er altså på baggrund af de officielle klager, at Dust2.dk har valgt at igangsætte undersøgelsen.

I den forbindelse har Dust2.dk talt med ejeren af Atlantic, Antonio Vlaisavljevic, som er ked af, at det danske CS:GO-community har beskyldt flere af spillerne for snyd.

Det er jeg hamrende ked af. Både på spillernes vegne, men også på hele organisationens vegne. Som leder og ansvarlig for spillerne og organisationen sætter det mig i en meget svær situation.

Hvorfor det?

Som leder ville jeg være en kæmpe idiot, hvis jeg kastede mine spillere for løverne på grund af beskyldninger. Selv hvis det var det, jeg valgte, så ville det ikke være muligt i forhold til kontrakter osv. Så jeg kommer til at støtte mine spillere, til det modsatte er bevist. Men jeg er en gamer med stort G, og hverken jeg eller Atlantic tolererer snyd på holdet. Derfor vil Atlantic aktivt gå ind og hjælpe til med at be- eller afkræfte anklagerne.

Antonio Vlaisavljevic fortæller at holdet er villige til at gøre alt, hver der skal til for at bevise deres uskyld. Holdet har fremskyndt deres planer om at deltage til LAN's, de kommer til at spille Faceit-turneringer, og de er klar på at spille POWER Ligaen-kampe fra bootcamp, hvor alle kan holde øje med hinanden. Han fortæller også, hvordan anklagerne har påvirket holdet.

Vi slog Los Reyes for nylig, og så mødtes vi i et call, og der var den værste stemning - ingen af os var glade. Det er det mest triste øjeblik, jeg har oplevet, siden jeg startede Atlantic.

Atlantic besejrede Los Reyes i en kamp på Leagues.gg. Ifølge Antonio Vlaisavljevic var der dog ingen glæde at spore efter sejren, da beskyldninger om snyd begyndte at rulle ind allerede under kampen.

Personligt så jeg kampen, og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg håbede lidt på at vi tabte den. For jeg vidste, at de her unge spillere ville skulle høre på endnu flere beskyldninger, hvis vi vandt. Los Reyes-spillerne skiftede endda navn mid-game, som henviste til at de (Atlantic-spillerne, red.) snød - alt dette på trods af, at de selv havde en spiller, der skød næsten 30 i første halvleg.

Vi havde et kort møde om hele situationen efter kampen, hvor jeg lige måtte ruske op i mig selv, og tage en glad facade på. Det, der mødte mig, var de mest triste unge mennesker. Jeg havde så ondt af dem.

Dust2.dk har talt med alexsomfan fra Los Reyes, som bekræfter, at nogle af spillerne skiftede navn i kampen. Han understreger dog, at det kun var for sjov, og for at skabe god stemning på Los Reyes-holdet.

Jeg kan bekræfte, at vi har brugt disse navne. Jeg vil så gerne pointere, at det var i warm-up, at vi skiftede navne. Inden kampen startede, skiftede jeg navn til TabertilFnatic. Vi gjorde det mest af alt for at lave memes. Det skabte god stemning på vores hold, og vi fik et godt grin ud af det.

Jeg synes ikke, der er noget galt i det. Vi laver bare jokes med hele situationen, og jeg tænker da også selv, at han (Antonio Vlaisavljevic, red.) kan se det sjove i det. Med mindre han sidder og snyder, men det er ikke mig, der skal være dommeren i den sag. Så ja, jeg synes det er acceptabel adfærd. Folk, der kender mig, ved, at jeg er en kæmpe troll, der kan lide at tage pis på folk, fortæller alexsomfan.

Ingen betænkeligheder

Hartvig og Skejs har tidligere spillet i DEJAVUE, hvori der også var beskyldninger om snyd rettet mod dem. Antonio Vlaisavljevic fortæller dog, at det ikke var med i hans overvejelser, da han sammensatte holdet.

Jeg vil ikke kaste ansvaret fra mig, men jeg er meget ny på scenen, og derfor vidste jeg ikke noget om det. Jeg signer spillere, som allerede spiller i Dust2-regi i tiltro til, at de ikke snyder.

Så du havde ikke nogen betænkeligheder ved at hente dem til holdet?

Nej. Vi stod i en træls situation, hvor vi havde ladet flere spillere gå, og derfor havde vi ikke mange muligheder. Det forrige hold, vi havde samlet, var med typer, der ikke matchede. Det følte vi, at det gjorde denne gang. Vi ville have unge spillere med ild i øjnene. Vi ville have spillere, der var klar på en sæson i 1. division om nødvendigt.

Målet og planen er hårdt arbejde, uanset hvad der er sket dagen før, og det leverer de her drenge også. Jeg kommer til at støtte de her gutter til det modsatte er bevist. Fordi det er min pligt som leder for holdet, og fordi jeg har set og hørt ting, der får mig til at tro på dem. Med det sagt, så vil jeg ikke dække over noget. Sandheden skal frem, og det støtter Atlantic op om.

Forhåbentlig er sandheden til deres fordel. For mig handler det her hverken om penge eller placering lige nu - det handler om drengene på holdet.

Adspurgt om hvorvidt han fortryder noget i hele forløbet, fortæller Antonio Vlaisavljevic, at han står ved sine valg, alt imens han forsøger at beskytte spillerne. Hele situationen ærgrer ham dog, uddyber han:

Jeg er ikke typen, der ikke står ved mine valg, og jeg føler, at jeg gør alt hvad der står i min magt, for at beskytte spillerne, og spille med åbne kort på samme tid, men jeg er meget ked af hele forløbet. Det ærgrer mig helt vildt. Nogle ting er man bare nødt til at acceptere, at de er uden for ens hænder. Det vigtigste er, at jeg kan se mig selv i øjnene.

Atlantics kampe i uge 9 er suspenderet, mens undersøgelsen af spillerne pågår.

#1(Med 3 svar)
25. februar 2022 kl. 23:31
ViktorKM
Træls situation for Toni, han henter spillere i go tro, og det viser sig de snyder. Jeg har personligt set demoer af dem og det er rimlig tydligt at i hvertfald Hartvig snyder, som helt ny på scenen kan det være svært at kende til folks ry osv.

Træls situation for Toni, men håber ikke dust2 er bange for at lave den rigtige beslutning. Selvom jeg godt kan se hvordan man kan være bange for at tage den forkerte beslutning.
#2(Med 2 svar)
25. februar 2022 kl. 23:38
Ahmed
Helt enig, det er ekstremt tydeligt han snyder, og det er ikke kun pga. de klip der nu florere, jeg har set samtlige kampe, og er 100% overbevidst.

Selvfølgelig er det synd for Toni, men som organisationsejer er det også en del af ansvaret at researche bare en lille smule, det er jo ikke tilfældigt, at han kommer fra samme bande af snydere, som er blevet banned flere gange på flere forskellige steder.

Skejs har under rating 1 i ESEA Open (hurra for client) og så rating 1.40 i 1. division, folk skal seriøst vågne op vedr. de her cheatere, og selvfølgelig kommer de fra den samme gruppe, det er det samme med Umdu, som var evigt lastpick i DPL-A, som OGSÅ kommer fra sammen "gruppe" og som også pludselig er blevet meget bedre.

Jeg håber Dust2 faktisk ikke bare vender den anden kind til, fordi man skal også indse, at i 2022, er folk bare blevet "bedre" til at skjule deres snyd, det udvikler sig jo, og folk bliver klogere.

Synd for organisationen, men alligevel føler jeg, at de også må sætte sig lidt mere ind i tingene, og måske sparre lidt med erfarne kollegaer på scenen, som man helt sikkert ville kunne skrive til.

Helt seriøst, der er en forbandet twitter med hans venner, som åbenlyst sidder og skriver de vil sælge cheat osv.

MeN DeT eR VeL BaRe FoR SjOv: PppPPpp
#6(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 00:51
warwhale
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Kan man få et link til de klip?
#14(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 10:00
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Altså hvis i vil have folk skal være med på de snyder så upload demoen eller læg den på YouTube så vi andre også kan følge med?
#3(Med 2 svar)
25. februar 2022 kl. 23:54
alexsomfan
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Bare lige en tilføjelse så var der ingen af os der skiftede navn midt i kampen. Det hele skete i warmup, ligesom beskederne fra umdu mod jarko. Lidt mere selvynk så tror jeg man kan høre violinen hele vejen til Skagen. Det var intet andet end warmup banter.
#18(Med 1 svar)
26. februar 2022 kl. 11:14
Hunt
At lave lidt troll er fint, men der er tid og sted til det og det her var ikke det. Der sidder måske nogle helt unge spillere som bliver beskyldt for snyd og folkedomstolen herinde er i fuld gang. Så det her var ikke fedt fra jeres side af..
#21(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 13:55
alexsomfan
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Så må man jo i første omgang stoppe med selv at lave banter. Der var intet da kampen var startet eller efter.
#4(Med 6 svar)
26. februar 2022 kl. 00:23
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Synes det er fint med at tage til lan, og spille på klienter - men min bekymring i dag kommer også fra f.eks KQLY sagen hvor i meget af det her snyd kan "gemmes" til at auto loade, eller først registrere efter X/Y keypresses - Musen der rykker sig meget lidt (uden at locke), aimbot fov inden for måske 1 cm af sigtekornet, små hvide prikker på skærmen (som ham der snød til ESWC kval? i brazilien), hvor man kun næsten ved hvis de er der vil ligge mærke til dem, telefoner der vibrere hvis dit sigtekorn er tæt på en & god knows.. der er jo alt; KQLY var trods alt klar til at snyde direkte til en major (?).
- Hvilket jo til dels stadig kan gøre det muligt at skjule selvom der er lan / kamera der optager / klienter, da det hele bare handler om hvor vidt og hvordan :/

Synes det er godt der dog bliver taget hånd om det, og efter at have kendt Antonio igennem 20 år, ved jeg bestemt det er noget han ikke ønsker.

- Men ja, tiden må vise; jeg er ærlig og sige jeg selv synes det ser super super skeptisk ud, til det vejer mod jeg personligt ikke er i tvivl om der er dårlige flødeboller på spil.

Spørgsmålet er bare om hvordan det kan påvises (at de snyder) eller hvordan det 100% kan påvises at de ikke snyder.
- det er så nemt at skjule ting i dag, der udentvivl gør det hele meget sværere.
#8(Med 1 svar)
26. februar 2022 kl. 03:20
majez
Kan godt være tilfældigt det her, men nu hvor du nævner snyd til major..

Ax1le fra gambit havde købt op med ak i en runde hvor de skulle vinde og de andre havde lorte våben. Han åbner B ved at blive boostes og straks låser sit aim på jks igennem væggen og laver en sjov bevægelse og self straks efter instans hs ham og de løber ind og tager b site. Han skød vidst 3 i den runde.

De tabte dog kampen.

Men sjovt at se de ting de laver når man tænker på de ligner fortabte høns uden gode tacs når de har spillet sammen i en evighed over 800-900 Maps.

Ved ikke om nogen Pro snyder, synes bare ofte Ax1le spotter mærkeligt
#9(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 03:22
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Nu du nævner ax1le - det var jo lidt samme tråd der gik endless i starten af go med f.eks en spiller som flusha, dog senere hen har vundet hvad.. 3 majors?

Men der var jo også utallige fishy clips med at locke gennem væggen.

- uden at der aldrig skete mere selvfølgelig derfra
#10(Med 3 svar)
26. februar 2022 kl. 04:20
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Nu ved jeg godt at der findes 10.000 forskellige slags cheats, både i musen, software, hardware, netværk, billeder, maps, skins osv osv. men…

Har KQLY nogensinde indrømmet at have snyd til turneringer eller er det bevist? Var den ESWC kval i Brasilien ikke også online?

En ting der også er vigtig at huske på er at til alle disse store turneringer (ESL, FACEIT, Dreamhack mm) så er det ikke de officielle AC klienter der bliver brugt, men der imod specielle Lan/Pro versioner med en eller flere ansatte onlocation som både driver, tjekker og sørger for alt forløber som det skal. Der med vil jeg sige (efter min mening) at man nu om dage har MEGET svært, hvis ikke umulige chancer for at snyde til store turneringer på Lan med decideret cheats.
#11(Med 2 svar)
26. februar 2022 kl. 05:33
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Jeg er dig et par svar skyldige - ved en hurtig søgning ser jeg udtalelser om (KQLY red.) siger han ikke har gjort det på lan; men jeg er sikker på jeg mindes et statement om det skulle være lan parat et sted.

Det med brazilien hvis jeg husker rigtig var dog i 1.6, til en WCG kval eller ligennde; på lan - hvor han havde nogen små hvide prikker som indikerede hvor modstanderne var

Der var jo også blandt andet ham Forsaken fra OpTic der blev snuppet for 3 år siden eller lignende, til lan - på scenen vidst; dog blev han snuppet.
hltv.org/news/25118/forsaken-caught-cheating-at-ex..

Selvfølgelig skifter tiderne, og som du selv siger - til store turneringer er der jo alle de der double checks, og deres ting der er låst inde indtil kampe osv.

Men nu er dette blot en sitaution (angående Hartvig og co.) hvor desværre det ikke er en stor turnering, eller dommere der sidder bag ved manden - eller folk der tjekker pc / hotswap ssds som til majors osv.
- så det jeg blot mener med alting er bare, **SPECIELT** når det handler om denne liga (p.t) med at hvis der er vilje, er der sgu sikkert vej - selv hvis der er optagelse / klienter / stream.


Det er den typiske katten efter musen fra Hack developers, der måske tjener % af wins, eller kæmpe indkomster fra (potentielle profesionelle spillere.. ingen anklager - men der kan jo altid være nogen), og hypotetisk set - lad os sige en developer tjener (fiktivt beløb) 50-100k om måneden på at sælge og udvikle privat til et par prospillere; så er chancen for de stopper pga en ny klient / update måske lille - så vil de sgu nok hellere finde en vej uden om.
- dette var dog lidt et side spring haha.

Det er næsten altid katten efter musen! :D
Det jeg hentød til!
#19(Med 1 svar)
26. februar 2022 kl. 12:06
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Aaaahhh! SÅ giver det hele mening. Troede sgu lige du havde fået sølvpapirs hatten overdraget af ham der her inde som mener alle snyder pros. For det ligner ikke din normale holdning :D
#23(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 19:57
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Haha, nej nej - det var slet ikke sådan en hentydning eller holdning jeg forsøgte at give! :D.

De fleste pros er jo clean, men det skulle da ikke undre mig der har siddet et par stykker og guffet hvis de slap afsted med det, efter de var signet af store hold... men pas :D
#5(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 00:25
JaySomz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg er overbevist om at der ugler i mosen i dette tilfælde, men jeg kan sgu ikke have specielt ondt af holdet eller organisationen. Selvfølgelig er det ærgerligt, men spillerne kendte 100 % til rygtet om disse spillere og deres vennegruppe og hvis man som organisation ikke gjorde, så har man efter min mening ikke gjort sit arbejde godt nok.

Dermed ikke sagt at nogle af dem vidste de snød, men de må have kendt til risikoen for at det blev et tema.
#7(Med 4 svar)
26. februar 2022 kl. 01:05
wazorntB
Det er jo fint nok at han vil beskytte dem - Dog hersker der ingen tvivl om, at de klip der florerer med Hartvig er snyd.
#15(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 10:05
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Link?
#16(Med 2 svar)
26. februar 2022 kl. 10:07
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
#20(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 12:16
Preben
ye
#22(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 15:46
wazorntB
Jeg har set flere, men også det du linker til der ja.
#12(Med 4 svar)
26. februar 2022 kl. 07:39
killshotzz
Nu har jeg været en del af det aktive CS community siden 2004, og jeg har til dato ikke set noget der virker så suspekt som Hartvig. Jeg skal ikke være dommer om beskyldningerne har sin rigtighed, men med min erfaring, siger det mig der virker til at være et eller andet.

Jeg er tidligere medejer af TFrag som har community servers, og der håndterede vi cheaters hver dag. Jeg har nok gennemgået 1000+ cheat reviews, og har set nærmest ALT hvad der er. Jeg er også en del af Oldboys.gg Admin team, hvor vi netop også gennemgår det samme.

Det jeg vil frem til er at, hvis jeg som formand for Esport Harte havde vidst med de beskyldninger der var på de pågældende spillere, havde jeg ikke turde at tage dem ind, før at deres navn i det mindste var renset en smule. Ropz situationen var den samme, og der var ikke mange der turde røre ved ham, indtil han havde bevist på lan osv, at der ingen tvivl var.

Lad admins arbejde, og så får de lov at styre denne sag. Dog synes jeg det er synd at folk hænger dem så meget ud, før der er en endelig afgørelse, da det kan ødelægge hele deres karriere, hvis det nu bevises 100% der ikke er noget (i doubt it in this case though). Generelt er kulturen for at udfritte folk for cheats, for stor.

Just my 2 old cents.
#24(Med 3 svar)
26. februar 2022 kl. 21:08
warwhale
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Enten har du ikke fulgt med overhovedet i de 18 år, eller også er der nogle klip med Hartvig jeg ikke har set. Jeg vil rigtig gerne se de klip
#25(Med 2 svar)
27. februar 2022 kl. 05:10
killshotzz
Det var en meget spøjs kommentar. Hvad mener du helt præcist?
#26(Med 1 svar)
27. februar 2022 kl. 09:26
warwhale
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Du skriver at du siden 2004 ikke har set noget så suspekt som Hartvig. Så må der være nogle klip jeg ikke har set med Hartvig, hvis det overgår Funtz, flusha og et nicoodoz klippene. Jeg vil bare gerne se de Hartvig klip, da dem jeg har set ikke overgår de andre:)
#27(Med 0 svar)
28. februar 2022 kl. 06:12
killshotzz
Okay - hvis vi skal fluekneppe min sætning. Så er det noget af det mest suspekte jeg har set i POWER Ligaen siden den startede og til dato.
#13(Med 2 svar)
26. februar 2022 kl. 07:40
KMcs
Skal ikke kunne sige om Skejs, Umdu eller Hartvig snyder. Har ikke set demos på dem, men Power Ligaen bør seriøs overveje en anti-cheat. I hvert fald i selve Ligaen, måske også div 1. Når man vil være Danmarks bedste liga kan man ikke stå i denne situation, hvor der er tvivl om Danmarks bedste liga afvikles retfærdighed. Der må laves et collab med Esportal/Faceit/ESEA om at få AC på kampene
#17(Med 0 svar)
26. februar 2022 kl. 10:15
killshotzz
Der findes også massere af selvstændige AC udbydere som kan producere et plug-in der skaber samme sikkerhed. De bruger et selvskabt AC, på vores community servers i TFrag.

Ihvertfald når man skal være nummer 1 udbyder af betalings turneringer, skal der være noget sikkerhed.
#28(Med 0 svar)
28. februar 2022 kl. 09:11
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg forstår godt hvad du siger, men nu har vi arbejdet med DPL i 4 år. AC ændrer absolut intet. Der kommer præcis samme beskyldninger hele tiden, og som folk rigtigt nok altid påpeger, er der mange som løbende koder sig rundt om diverse anti cheats.

Husk nu lige på, at KQLY har siddet og snydt til de absolut største turneringer.

Så jeg anerkender fuldt ud dit synspunkt, men det kommer ikke til at afværge situationer som disse, hvor en folkedomstol sidder og dømmer et par unge mennesker - det garanterer jeg dig for.

Esportal/Faceit/ESEA ideen kan ikke lade sig gøre rent teknisk. Systemerne er for lukkede. Selvfølgelig har vi da undersøgt muligheden, er jo ikke for sjov vi kaster kæmpe poser af penge efter at udvikle vores eget system. Det havde da været meget nemmere bare at spille på fx FACEIT, men det har ganske enkelt ikke været muligt, da deres system ikke kan håndtere det.

Men vi er selvfølgelig løbende i dialog med særligt FACEIT og Esportal, så kan jo være det en dag bliver muligt, men nytter jo ikke, at vi fx ikke kan gå ind og fikse serveren, når der er problemer midt i en kamp. Det er for uholdbart. Og det er bare en af problemerne.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.