Opret Log ind
Alpha og spillerne går hver til sit efter uenighed
Spillerne og ledelsen kunne ikke blive enige om spillersammensætningen, og derfor går de hver til sit.
Skrevet af: Sander    17. november 2020 12:30      

Medi og co. er fortid i Alpha.

Efter knap tre måneder under Alpha er Medi, dez1per og resten af spillerne nu fortid som løver, da parterne ikke kunne blive enige om sammensætningen af spillere.

Det afslører Medi over for Dust2.dk, efter Alpha sent i går aftes offentliggjorde, at spillerne ikke ønsker at fortsætte under de præmisser, der er i Alpha.

Nu har jeg efterhånden spillet med Toft i lang tid over forskellige omgange. Og hvis der er noget, jeg har lært, er det, at hvis jeg har muligheden for at spille med Toft, så er det dét, jeg skal, indleder Medi med at sige, inden han fortæller videre om forløbet:

Det er ingen hemmelighed, at Alpha-projektet ikke gik som forventet, og efter indskiftningerne af kev og Hauge kom Toft til mig og sagde, at vi nu havde et hold, som han gerne ville være en del af, og det kunne vi ikke modstå. Derfor kontaktede vi Martin Rosenbæk (red. en af Alphas ejere) for at høre om, hvordan mulighederne var for at få Toft på holdet. 

Det var dog ikke så lige til, for de var ikke helt enige om, hvem Toft i så fald skulle erstatte, og derfor er det endt med spillernes exit fra Alpha.

Der var desværre uenigheder om, hvilken rolle Toft skulle spille, og derfor hvem han skulle erstatte. Af denne grund var det ikke muligt at fortsætte under Alpha, hvorfor vi stoppede samarbejdet sidst i oktober, fortæller Medi, der også afslører, at Alphas ledelse ville skifte dez1per ud, mens spillerne selv ville have Toft til at erstatte fakeZ.

Toft har i de seneste ni kampe i Elgiganten Ligaen spillet for Alpha i stedet for fakeZ.

Selvom parterne i et stykke tid har været enige om ikke at fortsætte samarbejdet, var det først i går, at det blev offentliggjort. Det skete lige efter, Elgiganten Ligaen sluttede, som endte med direkte nedrykning til Alpha.

Alphas ledelse ønsker ikke at kommentere på den konkrete situation omkring Toft, dez1per og fakeZ, men konstaterer i stedet, at der ikke er var nogen grund til at fortsætte samarbejdet med spillere, som ikke ønsker at være en del af Alpha.

Der er ingen grund til at diskutere enkelte spillere i pressen. Jeg synes, vi har vist tålmod med vores startfemmer i hele perioden og forsøgt at løse problemer med blandt andet eksterne konsulenter, inden vi skiftede ud med spillernes hjemmel. Vi har gennem hele processen arbejdet med de bedste intentioner for holdet, klubben og helheden. Den elendige start satte alle under pres, men vi tog hellere end gerne en tur ned med holdet. Der var spændende ting i pipelinen, men det måtte afblæses, efter det blev klart, at vi ikke længere havde kontrol med holdet. Man kan selvfølgelig ikke have spillere, som ikke ønsker at være i klubben, og slet ikke på dette niveau, skriver Alpha i et skriftligt svar til Dust2.dk

Holdet går nu under navnet Gwind og består af:

  • dk Medi
  • dk kev
  • dk Hauge
  • dk dez1per
  • dk Toft
#1 DH_JanLund
2020-11-17 12:46
Det virker professionelt :D
#2 sirr
2020-11-17 13:16
"og forsøgt at løse problemer med blandt andet eksterne konsulenter"

Øv! Håber ikke organisationen bagved, udover Martin, tager det tungt - det er jo desværre ofte en del af gamet når man har så forholdsvis unge spillere på holdet. Håber de samler et nyt spændende hold op til at spille under Alpha :-)
#3 Silan
2020-11-17 13:27
Nu skal man jo ikke være skadefro, så jeg vil bare sige at det er ærgeligt når projekter som disse går i hegnet, og det for det meste er et minus for scenen. Forhåbentlig finder Alpha sig et nyt lineup de kan samarbejde med.
#4 KongenBob
2020-11-17 13:45
"....fortæller Medi, der også afslører, at Alphas ledelse ville skifte dez1per ud, mens spillerne selv ville have Toft til at erstatte fakeZ."

Hvorfor skal Alpha ledelsen, overhovedet blande sig i, hvem der fungere på det lineup og ikke gør. De bør slet ikke have det ord, det er sgu noget holdet og en coach, kan tage ansvaret og hånd om. Spillerne ved sgu bedre end ledelsen i sidste ende, da det er dem som spiller på serveren.
#5 Del337ed
2020-11-17 13:58
Det er endda ikke så lang tid siden, at jeg læste et opslag hvor det her også var tilfældet. Jeg kan ikke helt huske hvor det var henne
#6 anakin
2020-11-17 14:26
Det er en meget uprofessionel tilgang at lade spillerne styre hvem der skal være på holdet. Coachen skal have et stort ord, sammen med en eventuel esportschef, head of esport eller hvad folk har valgt at kalde den position, men det bør og skal i min optik være organisationen der netop tager beslutningen og ikke holdet, ligesom i alle andre sportsgrene.
#8 Del337ed
2020-11-17 14:28
Cheferne øverst oppe i en organisation skal ikke bestemme hvem som skal på et hold. Det er korrekt, at en person skal ansattes (Manager, holdleder etc.) Som sammen med deres coach er med inde over. Kemi spiller en stor rolle for hold CS, og hvis en org. vælger hvem de skal spille med, så skader det bare kvaliteten på længere sigt
#10 anakin
2020-11-17 14:35
Jeg kender ikke alpha organisationen, men reagere på at du skriver "Spillerne ved sku bedre" :)

I Masonic har vi et sportsligt udvalgt som består af 5 nøgle personer med viden om CSGO, heriblandt coach og manager. Det er udvalget der 'kører showet' ud fra det budget de har tilgængeligt. Det mener vi er den bedste måde.
Det er i min optik også op til Coach og manager at sikre kemien er den rette, de bør kende 'stemningen i omklædnings rummet' og være tæt nok på spillerne til at kunne vurdere hvem der passer ind.

Dermed ikke sagt vi har den rigtige opskrift :)
#12 Del337ed
2020-11-17 14:47
Jeg har intet skrevet omkring at spillerne ved bedre. Jeg kan derimod kopiere det jeg skrev lige før

" Det er korrekt, at en person skal ansattes (Manager, holdleder etc.) Som sammen med deres coach er med inde over"
#16 anakin
2020-11-17 15:42
Du skriver:

"Spillerne ved sgu bedre end ledelsen i sidste ende, da det er dem som spiller på serveren" :)
#17 BehinD
2020-11-17 15:57
Tror du skriver til den forkerte person da det var Bob der skrev det :D
#18 Del337ed
2020-11-17 17:18
:)
#32 anakin
2020-11-18 08:18
hahahahh ge9alt! :D Tak fordi du lige gør mig opmærksom på det :D
#33 anakin
2020-11-18 08:18
sorry! Jeg ved ikke hvordan jeg kan tro du var Bob :)
#9 sirr
2020-11-17 14:34
Jeg tænker bestemt ikke organisationen alene skal have bestemmelse - men en kombination af holdet, eventuel coach el. manager og selvsagt organisationen. Hvis kemien ikke er der med en given spiller, så vil det tage uendelig lang tid at få den på plads, og resultaterne vil vise sig derefter - hvis man derimod "bare" lader spillerne styre showet, så vil der oftest (på det her niveau og med den typisk unge alder der følger med) være for mange udskiftninger.

På det her niveau mener jeg bestemt at man skal være god til at snakke sammen, og det lyder for mig også som om organisationen har gjort sit for at få det til at lykkedes, og jeg er sikker på det ikke er så sort/ hvid som det ellers kan lyde i artiklen.
#11 KongenBob
2020-11-17 14:37
+1 Del337ed.

Kunne ikke have sagt det bedre selv. Personligt er den en forkert tilgang, at spillere skal bøje sig for, og påtvinges at spille med spillere, som ikke ønskes. Organisationen er dem som skal sørge for at tingene spiller, kontrakter og meget andet. Men deres position skal ikke have indflydelse på spillerne, medmindre organisationen ønsker at træde tilbage fra et samarbejde, ellers må organisationen give holdet den tillid, at de tager beslutningerne som er til gavn for dem, og deres succes.

Tvinger man et hold til at spille med en spiller, eller hvis organisationen tager en beslutning om at kicke en spiller, og spillerne reelt set ønsker en anden spiller ude. Så forstår jeg sgu godt hvorfor spillerne trækker sig, fordi det er slet ikke en opgave for en ledelse at tage beslutninger som disse.

Som organisation kan man have folk med input, såsom CS:GO ansvarlig, manager og hvad ved jeg. Deres primære opgave er sgu at støtte op, komme med input undervejs og sikre sig holdet er stabilt. Hvis manageren syntes at en spiller skal tilføjes kontra en anden, så kommer han med det input, men det er ikke ens betydning med at holdet acceptere det, da de måske mener noget andet.

Spillerne er sammen på serveren, de ved bedst omkring holdet. Den tillid skal der være fra manager, organisation mm.
#15 Bestiarium
2020-11-17 15:24
Selvfølgelig er det en opgave for ledelsen at beslutte, hvem der er inde og ude. Det kan de gøre meget mere upartisk og med færre følelser og gammelt nag inde over. Men enhver god ledelse har fingeren på pulsen og har ansat en med sportslig indsigt til at træffe beslutningen for dem (træner og/eller sportschef), for selvfølgelig kan en ledelse, der kun har øje for forretning ikke tage en sportsligt fornuftig beslutning. Men det kan spillerne heller ikke nødvendigvis. Hvis det viser sig, at der ikke kan findes en løsning med det nuværende lineup, som spillerne kan acceptere og som ledelsen kan se perspektiver i, så er der ikke meget andet der giver mening end at stoppe samarbejdet. Hverken spillere eller ledelse er jo interesserede i at have spillere, som er så utilfredse, at de ikke kan performe.
#28 whitebear22
2020-11-17 21:14
Det skal de heller ikke. Men de sidder på pengekassen, så de bestemmer.

Skal spillerne på superligaholdene i fodbold bestemme, hvem der starter på banen, hvem der sidder på bænken og hvem der bliver solgt?
#34 KongenBob
2020-11-18 08:30
En spiller bliver ikke bare solgt, hvis det ikke er et ønske spilleren har. Vil vædde det hele på, at hvis ledelsen går ind og siger "Drenge, xxxxx bliver kicket, vi har fundet en spiller som vi mener matcher jer" - Så kan jeg garanterer dig 100 procent, at det hold ikke er interesseret, hvis de ikke har haft en indflydelse.

Ledelsen i fodbold, bestemmer sgu heller ikke hvem der starter på banen eller noget den kaliber. Så det ved jeg sgu ikke hvor du har den info fra ven.
#35 whitebear22
2020-11-18 09:00
Jeg kan sagtens se, at det er formulerer uklart.

Min pointe er, at det ikke hører nogen steder hjemme, at spillerne er egenrådige og skrider, hvis det ikke passer dem.

Skulle der have været et mellemled mellem ledelsen og spillerne? Det havde nok været en god ide. Men når der ikke er en sportschef, må ledelsen nødvendigvis være de eneste, der kan skride ind.
#36 KongenBob
2020-11-18 09:21
Man kan også sige, at ledelsen i deres situation sidder jo også på serveren med spillerne og høre/ser fejl, eller ting der ikke fungere mellem spillerne. :)

Hvis ledelsen blander sig med hvem der skal ud og ind, så held og lykke til dem. Fordi så udviser de bare ikke tillid til spillerne. Hvis du går ind og spiller Faceit eller noget, så har du det nok også bedst med dem du kender, og kan lide at spille med, fremfor randoms hvor det er et sats om det går eller ikke. :)
#37 whitebear22
2020-11-18 10:53
Jeg er helt enig med dig.

Men jeg mener stadig, at hvis gerne vil spille under navnet, have deres opbakning og deres penge, så må man også acceptere, at de har noget at skulle have sagt.

Det vi ser fra x-Alpha er en latterlig og uprofessionel tilgang, som man ikke ser andre steder end i esport. Og for den økonomiske bæredygtighed i branchen er det et enormt problem.
#38 KongenBob
2020-11-18 11:58
Jeg var sgu også skredet tbh. Hvis ledelsen kom med forslag, så ville jeg have respekt for det. Men ville personligt altid lytte til spillerne, fordi fælles målet skal være at ramme toppen, og ikke gøre det svært for spillerne yderligere. :)
#39 whitebear22
2020-11-18 12:03
Jeg ville gerne se, hvad der står i de kontrakter...
#7 Rubel
2020-11-17 14:26
Sjovt at efter hver sæson, så er det fold time. Det er utroligt.. Har vi efterhånden ikke fundet ud af at STABILITET er vejen frem?
#13 Hippi
2020-11-17 14:59
De er da stadig et hold, bare ikke for ALPHA?
#14 Hippi
2020-11-17 15:00
Back to scratch med projektet.

2021 kan vel kun blive bedre for projektet.
#19 ClinT
2020-11-17 17:49
Puha. Det blir nogle spillere der får svært ved at komme fremad i orgs eller lign. Hvis de regner med at skulle beslutte alt selv. Omvendt ved jeg ikke om der er en coach inde over Alpha, så kan godt forstå det kan være svært at acceptere beslutninger bare fra ejere. Der hyrer man vel folk ind, omend Martin før har vist han er udmærket til at samle nogle gode konstellationer af spillere både socialt og ingame.
#25 Martin
2020-11-17 19:55
Hvis man kan vinde pokaler med siNde og b0ychild, så kan man altså et eller andet!

Hvis man også kan med granzales, så er man et geni 😉
#20 Hunt
2020-11-17 18:12
Så fordi man ikke kan få sin ven ind på holdet så smutter man.. det viser lidt om hvor useriøst flere hold i den BEDSTE danske liga er..

Du får jo heller ikke lov til at få din ven ind som spiller i FCK og hvis du får nej, så skrider man bare? Det viser jo også andre orgs hvordan man opfører sig, dybt uprofessionelt og ikke egnet til at være professionel sportsudøver.
#21 wiLL
2020-11-17 18:23
Endnu en gang viser danske cs spillere deres modenhed! Hold kæft det pinligt efterhånden!
#22 Opal
2020-11-17 18:36
Det er fedt, at scenen har så mange eksperter i, hvordan en organisation og hold skal køres. Hele tråden her kunne snildt bruges som arkiv for ansøgninger.

Al held og Lykke til Alpha! Jeg håber de finder et hold der passer ind i visionen og arbejdsgangen. Det samme til holdet.
#23 Martin
2020-11-17 19:53
Fedt du lige kommer og er smagsdommer.
Det har vi alle helt sikkert brug for.
#27 Opal
2020-11-17 21:14
Den første del var 100% sarkastisk ment.

Jeg mener det nu når jeg ønsker både jer og spillerne held og lykke. Udefra ligner Alpha et stærkt projekt, som fortjener al fremgang. Der er ingen tvivl om at I med det rigtige hold også nok skal få.
#24 Mrnobody
2020-11-17 19:54
Uheldigt.
#26 warwhale
2020-11-17 19:57
Kick 5
#30 Martin
2020-11-17 21:43
Haha :D Svin <3
#31 warwhale
2020-11-17 21:51
Den skulle jo komme ;)
#29 whitebear22
2020-11-17 21:19
Jeg krummer tæer, hver gang løsningen på den slags ting er, at hele holdet skrider, fordi de bliver pigesure over, at dem med pengene rent faktisk bestemmer. Money for nothing findes vidst nok kun på Spotify...

Det er ikke specielt godt for muligheden for at drive en fornuftig organisation, at den danske scene virker som en flok forkælede møgunger, som smækker døren og løber hjemmefra, fordi man er lidt uenig med mor og far...
#40 Coronaz
2020-11-19 12:12
GL til kev fæt. Kæmpe maskine
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere