NaToSaphiX er tilbage på rollen som AWP i Nordavind.

NaToSaphiX: “Tilfreds med vores udvikling, men ikke vores placering”

Efter et halvt år i Nordavind blev det endelig til en finale-sejr for NaToSaphiX, som, i et længere interview med Dust2, fortæller om holdets udvikling, hans rolle og fremtiden.

I sidste uge vandt Nordavind Malta Vibes Cup 1 samt 160.000 kroner. I denne anledning har Dust2 taget en snak med mandskabets danske AWP-spiller, NaToSaphiX, om holdets udvikling, hans rolle og fremtiden. Samtidig ser vi tilbage på danskerens rejse hertil.

Det er en både stolt og glad NaToSaphiX, der har fået en finale-sejr i hus efter et halvt år hos nordiske Nordavind.

Jeg er en blanding af glad og stolt over, at vi endelig har fået en finale under vingerne og tilmed vundet den. Jeg vil tro, at alle spillere på holdet åndede lettet op over, at vi endelig vandt en turnering, hvor vi også så os selv som favoritter.

Det har været en lang vej for den etablerede danske spiller, da det tilbage i august stod klart at NaToSaphiX skulle forlade Heroic, som hentede b0RUP. Som følge fortalte NaToSaphiX at han ville vente på det rigtige tilbud. 


I december agerede NaToSaphiX stand-in for mousesports ved cs_summit 5, da woxic blev forhindret i at deltage til LAN-turnering i LA grundet visa problemer. På trods af at holdet stod uden deres stjerne AWP-spiller, hev mousesports alligevel trofæet hjem. Her beviste NaToSaphiX sit værd på verdens daværende femte bedste hold, da de blandt andet slog G2 i finalen. 

Det rigtige tilbud

I januar kunne Nordavind offentliggøre to nye spillere på deres holdkort, da både NaToSaphiX og esteren HS tilsluttede sig den nordiske organisation, hvor de erstattede hallzerk og H3RR4. Her er også danskeren TENZKI at finde på holdkortet.

NaToSaphiX har, i sin tid hos Nordavind, en gennemsnitlig rating på 1,06 sammenlignet med 0,96 under Heroic-banneret. Den seneste måned har han dog præsteret en forbedret 1,15 rating. Dette skyldes blandt andet, at danskeren er tilbage på sin foretrukne rolle som ægte AWP.

Som det ser ud lige nu, har jeg alle de normale AWP-roller, og jeg nyder det ekstremt meget. Det er også grunden til, at jeg den seneste måned har performed langt bedre end førhen på dette hold.

Den danske AWP'er spillede altså en vigtig rolle i, at Nordavind-mandskabet nu kan gå på sommerferie med en turneringssejr i rygsækken. Det er en tiltrængt pause, de går i møde, efter de den seneste måned har deltaget i hele syv forskellige turneringer. NaToSaphiX forklarer at den først og fremmest skal bruges på at afstresse mentalt inden næste sæson. 

Grundet corona har vi haft et ekstremt presset program med over 110 maps de sidste 3 måneder, og med Astralis i baghovedet er vi alle sammen klar over, hvor vigtigt det er at slappe af, når muligheden byder sig.
Vi holder små 3 ugers ferie, inden vi begynder igen d. 27. med tanke på at bygge ovenpå det fundament vi har skabt sammen.

Netop det fundament blev fast, da Nordavind for blot en måned siden hentede H4RR3 på permanent basis. Den norske spiller har spillet stand-in for RUBINO siden starten af marts, men sidste måned blev det altså igen til en fast plads for den 23-årige. 

Langsom, men konstant, forbedring

Nordavind startede året ud som nummer 69 på HLTVs rangliste, og indtager lige nu pladsen som nummer 39. Holdet har, ifølge NaToSaphiX, oplevet en tilfredsstillende udvikling, men så gerne en højere placering. 

Vi har langsomt, men konstant, forbedret os henover de seneste seks måneder, og er nu nået et niveau, som jeg føler vi kan begynde at være glade for. Jeg vil sige, at vi er tilfredse med vores udvikling men ikke vores placering.

Jeg håber, vi kan finde et mere solidt bundniveau og stoppe med at tabe til “dårligere” hold, som sker en gang imellem for os på nuværende tidspunkt.

Første punkt på dagsordenen efter sommerpausen bliver at fastsætte mål for resten af året. Men selvom målene for 2020 ikke ligger fast, har holdet dog en ambition om at nå top 30 i den nære fremtid.

Vi vil gerne kæmpe os ind i top 30, så vi kan begynde at få invitationer til nogle af de lidt sjovere turneringer og kvalifikationer. Vi regner med at forbedre os i samme tempo og blive ved med at æde os ind på nogle af de bedre placerede hold på top 30.

NaToSaphiX har tidligere været i top 30 med både Sprout og Heroic, og mener, at dette Nordavind-mandskab har hvad der skal til for at gøre krav på en plads i verdens top 30. 

Vi har haft to gode muligheder for at hente pladser på top 30, men begge kampe blev tabt tæt på 3. map, så det er meget lidt magi vi mangler for at være med i nogle af de helt store turneringer.

Her er tale om to kvalifikationsturnering, først mod Dignitas ved Minor kvalifikationen og senere ved cs_summit 6 kvalifikationen hvor 3. map måtte i overtid før Nordavind led nederlag til fnatic. 

"Dansk CS er den bedste"

Selvom det går godt på det internationale hold, har NaToSaphiX alligevel tanken om en dag at vende tilbage til et fuldt dansk hold i baghovedet.

Jeg tror gerne jeg vil tilbage på et fuldt dansk hold i fremtiden. Jeg synes, den danske måde at spille CS på er den “bedste”, eller i hvert fald den som jeg bedst kan lide at spille.

Han fortæller videre at han bestemt ikke er ulykkelig på sit nuværende hold, og at han glæder sig til at komme igang igen efter sommerpausen. Hvad resten af året bringer for Nordavind og NaToSaphiX må tiden vise. Holdet har en plads i ESEAs Mountain Dew League, hvor de den seneste sæson lige akkurat missede playoffs. 

Nordavind består af:

  • Danmark TENZKI
  • cromen
  • Danmark NaToSaphiX
  • HS
  • H4RR3
     
  • Danmark RYTTER (Coach)
#1(Med 8 svar)
9. juli 2020 kl. 20:49
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sgu en god makker. Håber de får en dansker i stedet for hs.
#2(Med 7 svar)
9. juli 2020 kl. 21:40
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
❤️❤️❤️❤️❤️

Vi må tage en øl når Corona tillader det
#3(Med 6 svar)
9. juli 2020 kl. 21:42
zyh
Hvorfor ikke en Corona? :-O
#5(Med 5 svar)
9. juli 2020 kl. 23:09
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Gluten 😜
#6(Med 4 svar)
10. juli 2020 kl. 07:55
zyh
Potato potato :D Så snup en Daura, den er glutenfri (den gør jeg mig selv i) ;-)
#7(Med 3 svar)
10. juli 2020 kl. 10:46
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Crabbie’s bro

Så glemmer man alt om Daura
#8(Med 2 svar)
10. juli 2020 kl. 11:11
zyh
Mener du det? Hvor får man dem henne :o
#9(Med 1 svar)
10. juli 2020 kl. 17:59
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Til 12 kroner i Tyskland og ellers kan fe blandt andet købes i Kvickly

Tror faktisk de var til 20 kroner stykket i Netto den anden dag, også 👌
#10(Med 0 svar)
11. juli 2020 kl. 06:40
zyh
My god...

Et helt nyyyyt liiiv... :D
#4(Med 0 svar)
9. juli 2020 kl. 22:27
Cacci
Jaaaa lets go Nordavind! :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.