Billede fra IEM Katowice 2024.

Massefyring hos ESL FACEIT Group

Omtrent 250-300 medarbejdere er blevet opsagt.

Tilbage i starten af 2022 slog ESL og FACEIT sig sammen og blev i stedet til ESL FACEIT Group, der blandt andet står for at afholde turneringer som IEM Katowice og ESL Pro League.

Nu sker der igen store ændringer, skriver EFG i en pressemeddelelse.

For at kunne blive ved med at have bæredygtige vækstambitioner og lønsomhed, har ESL FACEIT Group følt sig nødsaget til at opsige en stor del af deres medarbejdere.

Denne ændring er designet til at støtte EFG's (ESL FACEIT Group, red.) bæredygtige vækstambitioner og lønsomhed, udtaler virksomhedens medejere Craig Levine og Niccolo Maisto og fortsætter:

Som co-CEO'er traf vi ikke denne beslutning let. Vi føler, at det er vigtigt at tage ansvar for den og give klarhed og gennemsigtighed fra begyndelsen af de kommende ændringer.

Mere præcist er 15% af medarbejderne i ESL FACEIT Group blevet opsagt. Ifølge HLTV skulle det svare til omtrent 250 til 300 medarbejdere. Her skulle størstedelen angiveligt være bosat i Danmark, erfarer Dust2.us.

En beslutning, som har været svær, men nødvendig for at tage det næste skridt i udviklingen af ESL FACEIT Group. Sådan lyder det i en besked, HLTV har modtaget, der er blevet sendt til medarbejderne, der ikke blevet berørt af fyringerne.

Denne uges nyheder, selvom de er svære, er det næste skridt i EFG's udvikling fra tidligere uafhængige virksomheder til én centraliseret virksomhed forenet af en klar vision, udtaler Craig Levine i beskeden sendt til medarbejdere, der ikke er berørt af fyringerne og fortsætter:

Vores prioritet har altid været at opbygge en fremtidssikret, meningsfuld organisation, der er oprettet til at drive vækst.

Det er ikke første gang, at ESL FACEIT Group har opsagt flere af sine medarbejdere, da man tilbage i juli 2023 opsagde 65 arbejdere efter erhvervelsen af moderselskabet Vindex.9

#1(Med 1 svar)
28. februar 2024 kl. 02:54
JakobHelms
Vildt at de har så mange medarbejdere. Det er jo 1666-2000 personer før fyringerne, hvis fyringerne er 15%. Det havde jeg slet ikke opfattet.
#5(Med 0 svar)
28. februar 2024 kl. 13:03
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er helt vanvittigt!
#2(Med 0 svar)
28. februar 2024 kl. 09:25
resiarlleh
Ja det er ret mange - og sikkert ikke billige lønkroner - man får skåret væk her. Men det er jo standard, at når man fusionerer to organisationer, så vil der være en del overlap/dobbeltdækning, som skal skæres væk på et tidspunkt. Men så mange peger desværre i den forkerte retning.
#3(Med 1 svar)
28. februar 2024 kl. 09:40
Hunt
Mon ikke der bliver ansat folk fra billigere lande i stedet?

Arbejde hos ESL/Faceit er næppe noget der sker i Danmark fysisk, så er det bare at vælge et land med meget billigere arbejdskraft..
#4(Med 0 svar)
28. februar 2024 kl. 10:25
zyh
Det er en mulighed, specielt også når fusionen sikkert har givet et overlap i arbejdsopgaver.
Der skal skæres ind til benet, for at vende skuden lader det til. Så må vi se om det er noget de kan få igennem.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.