Fortvivlelse hos jabbi og resten af Astralis-holdet.

Dag to: Astralis vakler på randen

Der er sat punktum for dag to, i den anden og sidste europæiske major-kvalifikation, RMR B.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Astralis vakler på randen af et chokexit fra RMR B. Til gengæld kan Heroic i morgen spille sig videre fra RMR'en i den rumænske hovedstad, Bukarest, til majoren, i vor fædrelands hovedstad, København.

Dette må siges, at være det helt store takeaway fra dag to, i den anden og sidste europæiske major-kvalifikation, RMR B. Og så var det ligeledes facit af de to danske holds indbyrdes møde i dag. Ja, der var danskerderby for alle pengene i Bukarest, på denne højhellige tirsdag.

Og vi er stadig mange, der undrer os over, hvorfor Astralis ikke fravalgte Mirage i stedet for Ancient, og lod opgøret mod Heroic ende ud på Mirage. Men det er hvad det er. Sket er sket. Nu skal Astralis, med det smertelige nederlag i bagagen, hanke op i dem selv, før deres elimineringskamp i morgen.

Det er liv eller død for dem i morgen. De har ganske enkelt ikke råd til, at misse endnu en major. Og slet ikke med dette hold. De bør også være gode nok til, at gå 3-2 og knibe sig videre. Det kræver dog, at de opper sig gevaldigt, og hæver deres niveau.

Heroic, til gengæld, med TeSeS, sjuush og nicoodoz på holdet, skal bare blive ved i samme spor. De blev kørt over af Vitality i går, og det så ikke godt ud, men i dag var de til gengæld fremragende. Og det er dét, de skal tage med videre til i morgen.

Spiller de sådan her, så skal de nok kvalificere sig til majoren. Om det så bliver i morgen, eller på torsdag. De har trods alt to chancer, og med de hold som er tilbage, så bør de nok kunne klare sig videre til majoren. Alt andet end lige, så spillede de sig med sejren over Astralis i en yderst fordelsagtig situation, i forhold til, at kvalificere sig. Nu skal de bare gøre arbejdet færdigt.

Efter mødet mellem Heroic og Astralis, havde jeg i øvrigt fornøjelsen af, at snakke med nicoodoz. Og han mindede mig, og os alle, om noget vigtigt. Han mindede os om, hvorfor vi spiller CS. For at have det sjovt.

Hvor var det dog fedt, og befriende, at se og høre en, der er priviligeret over, at leve af sin hobby, og være så bevidst om det. Det er det samme med alle sportsgrene. Vi må ikke glemme glæden ved selve spillet. Uanset hvilket niveau vi spiller på.

Nok om danskerderbyet, for det var ikke den eneste kamp i dag. Og det var ikke de eneste danskere, som var i aktion. Dagen blev åbnet med de fire 1-1-kampe, der udover Heroic mod Astralis, også bød på Apeks mod Monte, ECSTATIC mod OG, og GamerLegion mod ENCE. 1-1-kampene flød med andre ord med danskere.

Apeks, og ENCE, med gla1ve på holdet, sikrede sig begge en sejr, og en chance for, at spille sig til majoren i morgen. Apeks har i øvrigt en dansk coach, i skikkelse af mithR. Det skete på bekostning af henholdsvis br0 og Monte, samt acoR og GamerLegion, der begge, ligesom Astralis, skal spille "vind eller forsvind"-kampe i morgen.

1-1-kampene blev rundet af med endnu en overraskende sejr til danske ECSTATIC, som har taget fusen på alt og alle her i Bukarest. Måske lige undtagen dem selv. Med mantraet "En kamp ad gangen. En runde ad gangen," formåede de at hente endnu en sejr i denne RMR. Denne var det OG, med deres danske coach, ruggah, som blev sendt til tælling af de danske underdogs.

Anført af en velspillende Patti, og en salazar, der havde genfundet sig selv, sikrede ECSTATIC sig en smal sejr over OG. Dermed skal de, stik mod alle odds, spille om en major-billet i morgen. En kamp ad gangen. En runde ad gangen.

Med 1-1-kampene færdigspillet, var der kun fire kampe tilbage i dag. Fire afgørende kampe, to styks elimineringskampe, og to kampe, med en major-billet på spil i hver. Og det var samtidig slut med BO1 i denne omgang. Nu var, og er, der kun BO3-kampe tilbage i RMR B.

I den sjove ende af de afgørende kampe, 2-1-kampene, startede det med Vitality mod Cloud9. Der var en major-billet på spil, og den endte Cloud9 lidt overraskende med at tage. Boombl4 ville så inderligt gerne spille på den helt store scene igen, til en major, og det viste han med en pragtpræstation.

Sideløbende med den kamp, blev der spillet en anden afgørende kamp, dog i den kedelige ende. Det var et elimineringsopgør, en 1-2-kamp, mellem Guild Eagles og Nexus. Et opgør, hvor Guild Eagles holdt deres drømme om endnu en major-deltagelse i live, mens hjemmebane-holdet, rumænske Nexus, var det første hold der røg ud af RMR B.

Med to kampe på plads, var der kun to kampe tilbage af andendagen. Her skulle donk og Spirit først op imod MOUZ, i jagten på en major-plads. Spirit var forhåndsfavoritter, men det var MOUZ ligeglade med. De spillede en brand-kamp, som resulterede i en flot sejr og en sikret major-billet.

MOUZ kvalificerede sig altså til majoren, uden at smide ét eneste map. En imponerende præstation. Og fejringen var til at tage og føle på, efter de havde besejret Spirit. Så skal vi ikke bare lige tage den én gang til, denne gang med kommunikation på.

Tilbage var der nu kun ét opgør, som blev spillet i PGLs studier. Og det var med dansk deltagelse. Preasy stod nemlig overfor ungarske PERA. Og det lignede efter første map i det opgør, at Preasy også stod på randen af eliminering.

Bagud 0-1 samlet efter første map, lykkedes det dog Preasy, at vende det faretruende nederlag til en sejr og en succeshistorie. Preasy overvandt chokstarten, og de er dermed stadig i live i major-kvalifikationen. I morgen venter der endnu en elimineringskamp for dem.

Efter Preasy-kampen var overstået, blev der hurtigt stille i PGLs studier. Slut på dag to. To hold er klar til majoren. To hold er ude. Alt imens 12 hold stadig er tilbage. De seks af dem, heriblandt Heroic og ECSTATIC, skal spille om tre major-billetter i morgen. Mens de sidste seks hold, heriblandt Astralis og Preasy, skal spille om fortsat, at holde sig live i RMR'en.

Med det på plads, napper vi en god nats søvn, og så er vi klar til i morgen, hvor det går løs igen. Inden da, så skal I dog ikke snydes for det, I blev snydt for i går.

Dagens højdepunkt

Der var mange gode bud, men sidst på aftenen leverede Preasy lige tre på stribe, og det er dem jeg går med. I får altså ikke bare ét, men tre højdepunkter, at gå til køjs på. Lidt i den sjove ende, og lidt mere i den skarpe ende.

Dagens optur

Heroic og ECSTATIC. Jeg er i ekstase over det de to hold leverede i dag, og ikke mindst over det, som ECSTATIC har leveret hidtil i denne RMR. Det var forventet, at Heroic var blandt favoritterne, men det nok de færreste som regnede med, at ECSTATIC på tredjedagen ville stå med muligheden for, at spille sig videre til majoren. Det er en opturshistorie der vil noget!

Dagens nedtur

Det er næsten for nemt, at give den til Astralis, men de får den alligevel. Det er ikke godt nok, at de er 1-2 efter andendagen. De er på papiret blandt de bedste hold i RMR B, og de burde aldrig stå i denne situation. Man kan så diskutere, om de måske havde slået Heroic, hvis de havde spillet Ancient, men sådan kan man altid være bagklog. De skal vende det fra nedtur til optur i morgen. Længere er den ikke.

Vi ses i morgen til dag tre! Hvor danskerfesten fortsætter, om end lidt afdæmpet, med to hold på randen af et muligt exit. Men det kan heldigvis afværges.

#1(Med 0 svar)
21. februar 2024 kl. 01:13
Ember
Lækker artikel! Godt med videoer og henvisninger.

Synes dog ikke du skal bruge jeg til sidst når resten af artiklen er objektiv :)
Hvis jeg SKAL give lidt kritik :D
#2(Med 1 svar)
21. februar 2024 kl. 07:12
Thuumes
Med nogle heldige lodtrækninger, ser jeg dem stadig vinde de 2 bo3. Og så videre med dem 💪
#4(Med 0 svar)
21. februar 2024 kl. 11:57
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er ikke lodtrækninger, som afgør hvem man møder.
#3(Med 0 svar)
21. februar 2024 kl. 08:34
TheJyde
Håber dæleme at de vinder over monte så har de gode chancer for at gå videre. Men monte er ikke noget dårligt hold så de skal virkelig til at vågne op
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.