Foto: Pixabay

Salg af skins kan medføre stort skattesmæk

Det er vigtigt at være opmærksom, når man handler med skins.

Det kan blive dyrt at handle med skins, hvis man ikke er opmærksom på reglerne for skat og moms.

Man kan nemlig risikere at stå med en stor skatteregning, hvis man ikke har helt styr på de regler, der gælder, hvis man køber og sælger skins for store beløb.

Det måtte en 27-årig dansker sande i midten af 2023, da han blev vurderet at være både moms- og skattepligtig for beløber i millionstørrelsen. Det fremgår af to afsagte domme i Landsskatteretten fra 2023.

I de afsagte domme gik sagerne på, om en 27-årig dansk mand, som i årene 2016-2019 havde solgt skins for store millionbeløb, var moms- og skattepligtig for de beløb, han havde solgt skins for.

Drev økonomisk virksomhed

Momsreglerne lyder, at hvis man som virksomhed eller selvstændig omsætter for mere end 50.000 kroner om året og leverer salg af serviceydelser eller produkter, skal man momsregistreres.

Netop dette mente Landsskatteretten også, at den danske skinhandler hørte under. For selvom det at sælge ét dyrt skin ikke nødvendigvis betyder, at man driver virksomhed, så lød dommen, at klageren (den 27-årige mand) havde markedsført sig på både Twitter og Reddit såvel som haft navne inde i spillet, som gav udtryk for køb og salg af skins.

Da han havde omsat for langt mere end de 50.000 såvel som havde markedsført sig og foretaget handler i et stort og systematisk omfang, vurderede Landsskatteretten altså også, at han drev 'selvstændig økonomisk virksomhed' og derfor skulle betale moms af sine salg.

Netop det, at Landsskatteretten vurderede, at der blev drevet økonomisk virksomhed, ligger også til grund for deres dom om, hvorvidt salg af skins er skattepligtig. På baggrund af den vurdering mente Landsskatteretten nemlig, at handlerne var af en professionel, omfattende og systematisk karakter og derfor hørte under danskerens næringsvej. Derfor vurderede den, at danskeren foruden moms- også var skattepligtig.

Den 27-årige dansker havde i årrækken omsat for lige omkring 6,2 millioner kroner uden moms, hvilket betød, at momstilsvaret blev hævet med svimlende 1,55 millioner kroner. Ifølge Landsskattestyrelsens har skinhandleren efter godkendte udgifter til køb af skins haft et overskud på 510.000 kroner i perioden, hvorfor skatteregningen også lød på et sekscifret beløb.

Ud fra Landsskatterettelsens kendelse er det derfor utrolig vigtigt at være opmærksom, hvis man handler meget med skins, og man handler for store beløb.

Reglerne er selvfølgelig ikke til for at ramme enkeltpersonen, som godt kan lide at spille med en kniv, og det er derfor også vigtigt at lægge mærke til Landsskatterettelsens vurdering af, at den 27-årige mand drev økonomisk virksomhed, og at handlerne hører under hans næringsvej.

Landsskatteretten beskriver næring som 'den professionelle, omfattende og systematiske omsætning af den pågældende type aktiv, som sker med videresalg for øje og med det formål at opnå et samlet økonomisk overskud,' og det betyder, at indkomsten herfra er skattepligtig.

#1(Med 1 svar)
16. februar 2024 kl. 13:25
MeRo
En ting er at man skal betale skat af overskud, men at man skal betale moms lyder helt hen i vejret imo. Man vil jo alle dage tabe penge hvis man skal betale 25% moms.
#2(Med 0 svar)
16. februar 2024 kl. 14:04
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Ja, i hvert fald når der ikke er noget købsmoms at modregne
#3(Med 8 svar)
16. februar 2024 kl. 14:15
TubbyGold
I mit hoved burde skins opfattes som varer og ikke ydelser. Dernæst burde videresalg af skins kunne sælges efter brugtmomsordningen. Så kompenseres sælger jo for, at der ikke er noget købsmoms at fratrække. Har dog ikke læst afgørelserne, så der er måske noget jeg overser.
#4(Med 4 svar)
16. februar 2024 kl. 14:22
JakobHelms
Mht. brugtmomsordningen, så kan digitale produkter per dansk lovgivning aldrig klassificeres som brugte.
#5(Med 3 svar)
16. februar 2024 kl. 16:39
TubbyGold
Nu er momsloven jo bundet op på momssystemdirektivet, så EU retten trumfer nogen gange dansk lovgivning. Men du har formentlig ret alligevel. Kan du linke til den bestemmelse i momsloven eller momsbekendtgørelsen hvor det står?
#6(Med 2 svar)
16. februar 2024 kl. 16:44
JakobHelms
Du kan sikkert google det frem lige så nemt som mig - jeg kan huske at jeg undersøgte det ifbm. lignende historie engang, men har ikke et link i baghånden ud over det her - info.skat.dk/data.aspx?oid=2348208#:~:text=Da%20el..
#8(Med 1 svar)
16. februar 2024 kl. 21:16
TubbyGold
Modtaget. Har ikke læst det hele men faldt over noget med, at “elektronisk leverede ydelser ikke er omfattet af brugtmomsordningen”. Hvis dét er dem primære argumentation, så jeg er bare stadig uenig i grundpræmissen for argumentet. Skins har mere karakter af en vare end en ydelse i min verden. Skins passer dog dårligt ind i kasserne, men mindst dårligt i varekassen. Man kan mig bekendt heller ikke videresælge ydelser i momsmæssig forstand…
#10(Med 0 svar)
16. februar 2024 kl. 21:47
JakobHelms
Der er et highlightet afsnit i linket, hvor der står at skins (rent momsmæssigt) er en elektronisk leveret ydelse. Jeg er selv nogenlunde enig i det, men pointen er at skins som sådan ikke er en vare der beskadiges eller præges af brug - lidt ligesom hvis man "videresolgte" en digital film, kontra et VHS-bånd med filmen på. Det er i hvert fald 100% klart og tydeligt hvordan Skattestyrelsen ser det her, men kan godt forstå hvis du mener, at den vurdering burde laves om :-).
#7(Med 2 svar)
16. februar 2024 kl. 17:01
donfrankie
Men et skin bliver jo aldrig brugt.
Så brugtmoms bliver vel aldrig aktuelt.

Hvis valve lukker eller de ikke gider CS længere, så mister du dit skin, hvilket ikke taler for det er en vare.
#9(Med 1 svar)
16. februar 2024 kl. 21:15
TubbyGold
Det kan du sige.. Jeg kan bare heller ikke se skins som ydelser. Pointen med brugtmomsordningen er ikke om varerne er brugte eller ej. Pointen er at kompensere sælger for, at der ikke er noget købsmoms at fratrække fordi varerne primært er købt fra private. Så hvis ikke sælger kompenseres for dette så bryder det lidt med momsens neutralitet
#11(Med 0 svar)
20. februar 2024 kl. 17:22
donfrankie
Der er bare heller ikke noget der taler for at skins er en vare?!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.