Til venstre Anja, var i Gøteborg for at repræsentere Danmark ved Nordic Championship Women 2023.

Danmark får sølvmedalje

Danmark taber finalen i overtiden ved Nordic Championship Women 2023 til Finland.

Det betyder, at Danmark får sølvmedalje med hjem fra Gøteborg.

Her repræsentererede Astralis Women, det danske landshold.

Turneringen blev spillet i Gøteborg, hvor de danske kvinder kæmpede om titlen som nordens bedste kvindehold i CS samt en præmie på 23.000 kroner til vinderne.

Finalen startede på Overpass, hvor Danmark kom godt fra land med en føring på 9-3. Herfra var det en sikker sejr for de danske kvinder. Især marie startede ud med en stor præstation på Overpass med hele 24 kills, da danskerne vinder 13-8.

På Nuke var det med omvendt fortegn, da det var finnerne, da startede stærkt ud og det danske hold var ikke i stand til at komme tilbage, der tabte 6-13.

Kampen skulle afgøres på Vertigo, hvor begge hold skulle i overtiden efter et tæt opgør. I overtiden led det danske hold et kæmpe nederlag ved scoren 13-13, hvor de havde en gylden mulighed for at bringe sig foran med en fire mod to situation, som de taber. Danmark tabte efterfølgende 13-16.

Det danske landshold kom ikke tomhændet hjem fra Sverige, da de udover sølvmedaljerne også fik en præmie på 10.000 kroner.

I en kommentar til Dust2.dk, fortæller Anja, der repræsenterede det danske landshold, at hun ærger sig over at guldet glipper, men at det stadigvæk var en kæmpe oplevelse for hende at repræsentere Danmark. Derudover var forholdene ikke optimale, da nogle af spillerne frøs og spillede med jakker på.

Vores forventninger inden turneringen var egentlig bare at gøre vores bedste. For gør vi vores bedste kan vi ikke gøre mere. Selvfølgelig havde vi håbet på et finalespot. Det fik vi jo så. Desværre med sølv i stedet for guld.

Det er jo selvfølgelig en ære at repræsentere Danmark i CS. Det har for mig været en kæmpe oplevelse, og det har været en rigtig hyggelig tur sammen med mine teammates.

At spille mod et landshold, er jo lidt anderledes. De fleste spiller jo ikke sammen udenfor, og derfor kan de nemt lave plays man måske ikke er så klar på, men det er kun sjovt og udfordrende.

Der hvor finalen blev spillet var der rigtig koldt. Nogle måtte sidde med jakker og fingrene bliver jo selvfølgelig kolde. Men trods det var alt rigtig godt.

Danmark tabte den første kamp 8-13, der blev spillet mod Finland lørdag morgen i gruppespillet. Danmark vandt efterfølgende alle gruppekampene, hvor de blandt andet slår både Island og Sverige med 13-1.

Sådan forløb turneringen for Danmark:

Gruppespillet

  • Kamp 1 - Finland 13 - 8 Danmark

  • Kamp 2 - Danmark 13 - 1 Island

  • Kamp 3 - Norge 8 - 13 Danmark

  • Kamp 4 - Sverige 1 - 13 Danmark

Finalen

  • Overpass - Danmark 13 - 8 Finland

  • Nuke - Danmark 6 - 13 Finland

  • Vertigo - Danmark 13 - 16 Finland

#1(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 21:47
RAF
Flot præstation! Men ærgeligt at høre at forholdene ikke var bedre ift kulden...
#2(Med 1 svar)
3. december 2023 kl. 22:29
Hunt
Underligt nogle lande skal stille med et landshold, mens andre kan spille med deres normale hold selvom det ikke er et fuldt nationalt hold..
#3(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 22:31
Teacha101
jeg havde samme spørgsmål og angiveligt er det fordi at Aurora er igang med at søge Dansk Statsborgerskab
#4(Med 2 svar)
4. december 2023 kl. 18:19
wiLL
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hvordan kan det være Danmark med en norsk spiller? Intet ondt mod hende, men før man er dansk statsborger kan man ikke spulle for Danmark. Det sgu en ommer D2
#5(Med 1 svar)
4. december 2023 kl. 20:36
Nazary95
De stiller op i turneringen som Team Danmark. Dust2 har ikke noget at sige i forhold til, hvem der skal eller ikke skal spille for Danmark.

Som nævnt i #3, så er hun igang med at få dansk statsborgerskab.
#6(Med 0 svar)
4. december 2023 kl. 21:23
wiLL
Guld Sæsonkort Sæson 18
Og hvordan får de lov til det? Der burde sættes fokus på dette? Du kan ikke spille for "danmark" før du dansk, sådan er det jo, du må heller ikke køre bil før prøven er bestået?

Jeg har intet imod hende, kender hende ikke, det er bare ikke iorden at "lege" landshold når man ikke er rent dansk
#7(Med 0 svar)
5. december 2023 kl. 09:02
MartinChrist
Who cares - det kvinde CS jo...
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.